REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Camera Deputaţilor: Gratuitate la serviciile publice de transport şi pentru elevii din învăţământul privat

Camera Deputaţilor: Gratuitate la serviciile publice de transport şi pentru elevii din învăţământul privat

Replica API 29 iulie 2020 | 00:00 934

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că au dreptul la gratuitate la serviciile publice de transport şi elevii din învăţământul privat.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare stabilirea unor măsuri pentru asigurarea gratuităţii transportului local şi judeţean pentru elevi prin subvenţionarea de către unitatea administrativ-teritorială care a delegat/gestionează acest serviciu. Potrivit actului normativ, se garantează dreptul la gratuitate şi elevilor din învăţământul privat.

"Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local şi judeţean, rutier, naval, cu metroul, precum şi feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic. În vederea asigurării gratuităţii prevăzute la alin. (1) decontarea cheltuielilor se face de la bugetul de stat prin transfer către unităţile administrativ-teritoriale. Gratuitatea este asigurată de către autorităţile administraţiei publice locale, prin subvenţionarea operatorului de transport conform Legii serviciilor publice de transport persoane în unităţile administrativ-teritoriale 92/2007. Elevii au dreptul la decontarea cheltuielilor cu transportul de interes public desfăşurat în alte condiţii decât sub forma unui serviciu public. Decontarea se va realiza de către unitatea de învăţământ", prevede proiectul, scrie Agerpres.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată cu acest proiect, iar Senatul este for decizional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca au bani sa plateasca la privat de ce trebuie sa platim noi toti pentru ei. Saracesc cumva daca-si cumpara un bilet de autobuz? Aici Primaria este vinovata. Curtea de Conturi doarme?
1
0
Nu este corect fata de copiii care provin din familii cu venituri modeste!Dar asa este si in zicala "ban la ban si paduche la paduche"!Corect ar fi ca cei care merg la scoli particulare sa nu beneficieze de gratuitate pe mijloacele de transport in comun!Atata timp cat iti permiti taxa pt.o scoala particulara cred ca iti permiti sa platesti si un abonament pe transportul public!
2
0
In invatamantul particular, toti elevii au parinti instariti si nu au nevoie de pomana.
3
0
toti elevii merita gratuitate pe transportul public; taiati pomana pt pensionari, NUMAI cei cu pensii sub salariul minim net pe economie sa beneficieze de 10 bilete lunar, atat !
0
1
Si aici in Germania transportul elevilor este gratuit dar nu pentru toti caci transportul costa si nu au dreptul la gratuitati decat acei elevi ai caror parinti nu realizeaza un venit mai mare de o anumita suma pt.ca nu poti sa ii dat gratuitate"adica un ajutor social"unui copil ai carui parinti castiga 10.000 de euro pe luna,dar parlamentari romani fac la fel ca si cu marirea pensiilor unde aplica acelas procent la toate pensiile cand maresc si asa a crescut mereu din 1990 pana azi diferenta dintre pensionari saraci si aia bogati.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212