REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Camera matrimonială de la Penitenciarul Poarta Albă, un vis pentru deținuți

Camera matrimonială de la Penitenciarul Poarta Albă, un vis pentru deținuți

Victor ROTARU 25 decembrie 2022 | 00:00 18966

Și deținuți au dreptul la o viață intimă... Pentru deținuții de la Poarta Albă este complicat să-și petreacă sărbătorile în familie, așa că, cei mai mulți dintre ei au avut grijă ca, măcar consoartele să le fie alături în această perioadă din an... fie chiar și pentru câteva momente. Așa se face că la camera conjugală a penitenciarului, în perioada sărbătorilor de iarnă, mulți au râvnit, puțini au avut noroc... de Crăciun. Doar 6...

Deținuții de la Poarta Albă vor beneficia în perioada sărbătorilor de iarnă de câteva clipe alături de concubinele sau nevestele, după caz, în camera conjugală. Persoanele private de libertate pot beneficia de o recompensă, în funcție de comportamentul lor, o dată pe lună, și cu toate că doritori sunt mulți, doar 6 persoane au reușit să obțină acces în camera conjugală a penitenciarului în această perioadă.

Penitenciarul Poarta Albă

Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, purtător de cuvânt al Penitenciarului Constanța-Poarta Albă, Subcomisar de poliție penitenciară Nicoleta Baraitaru a declarat: „În sistemul administrației  penitenciare recompensarea persoanelor private de libertate se face ținând cont de rezultatele aplicării Sistemului de creditare care urmărește asigurarea unui sistem unitar, obiectiv, previzibil, care responsabilizează persoanele private de libertate, în raport cu pedeapsa sau măsură privativă de libertate și conferă acestora o dimensiune recuperativă, prin implicarea în activități educative, de asistență psihologică și asistență socială, în activități lucrative, precum și la prevenirea situațiilor de risc.  O recompensă poate fi acordată unui deținut o singură dată în cursul unei luni calendaristice. În cadrul comisiei pentru acordarea recompenselor din luna noiembrie 6 persoane private de libertate au îndeplinit cumulativ condițiile de recompensare cu  suplimentarea dreptului la vizită intimă, recompensă care poate fi acordată în luna decembrie. Programările la Sectorul Vizită se fac pe o perioadă de 5 zile. În următoarele 5 zile sunt programate 5 vizite intime. Nu se acordă suplimentari ale acestui drept în perioada sărbătorilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa stea ...cotet,s a nu faca prostii si cei care vin o sa se bucure de ...libertate de ...miscare, pana atunci la munca taica in aer curat sa si castige confortul nu sa l plateasca oameni cinstiti si muncitori!
3
4
Poarta Alba.Doar 6 persoane au nevoie de necesități fiziologice zdrentelor,?.Restul să facă laba și masturbare in penitenciar?...JEGURI UMANE!
2
17
Descrieți condițiile inumane din ANP Romania stimata SCMS.Cotetele de porci sunt la un confort ridicat fata de pușcăriile din Ro.Rusine ANP !!!
7
17
Daca traiam intr-o tara normala atunci toti detinutii erau pamant de flori. Omor, furt, viol, inselaciune = pedeapsa cu moartea!
20
11
CREIATILE CONDITII CAT MAI BUNE , S A MAI FACA ! DUPA CE IES JUMATE VIN DIN NOU SI ...INCEARCA... MATRIMONIALELE !
8
5
Cel mai frumos articol de Craciun. Atat va duce capul atat scrieti, nici noi nu cerem daca nu este de unde...pac pac! suna a gol.
13
5
Ce le mai trebuie sa vina la poarta alba când ele au afara in libertate amanți.. iubiți... Asa ca ei sa stea liniștiți acolo,ca are grija alții de femeile lor...mai ales la m*******i arestați.
8
4
Vin pe bani coarde pentru detinuti
15
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272