REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Când ai TUPEU, construieşti fără autorizaţie, direct pe plajă în Mamaia!

Când ai TUPEU, construieşti fără autorizaţie, direct pe plajă în Mamaia!

Replica API 7 noiembrie 2019 | 08:56 619

Primăria Constanța se chinuie să demoleze o construcție realizată în zona hotel Rex

Primăria Constanța se chinuie să demoleze o construcție realizată în zona hotel Rex

În ultimii ani, construcțiile abuzive pe plajă, fie ele și beach-baruri, s-au înmulțit, fie că vorbim despre Mamaia ori celelalte stațiuni din zona litoralului românesc. În ciuda controalelor efectuate de instituțiile abilitate și a sancțiunilor, operatorii de pe litoral nu s-au deranjat să intre în legalitate. Acesta este și cazul societății Black Pearl Entertainment SRL, care deține un sector de pe plajă din zona Rex și pe care a ridicat construcții ilegal, inclusiv pe domeniul public. Deși Poliția Locală a sancționat firma în 2017 și i-a impus să intre în legalitate, acest lucru nu s-a întâmplat. Primăria se chinuie acum să obțină undă verde pentru a demola construcțiile.

Societatea Black Pearl Entertainment SRL a fost sancționată încă din 2017 cu amendă contravențională în cuantum de 1.000 lei pentru executarea de lucrări de construcții pe plajă, în Mamaia, sector de plajă IV – subsector 13, zona hotel REX, și teren proprietate privată imobil hotel Rex, fără a deține autorizație de construire.

Mai exact, societatea a realizat o structură lemn cu destinația de beach-bar, lucrările fiind executate atât pe teren proprietate privată, cât și pe domeniul public al statului plajă sector IV. De asemenea, a mai realizat o platformă din material lemnos în suprafață totală de 271 m.p. dispusă perimetral structurii de vânzare beach-bar pe teren proprietate privată aparținând tot hotelului REX. În urma unui control al Poliției Locale, agenții au constatat că societatea nu a obținut niciun fel de autorizație pentru lucrările executate, fapt pentru care a fost amendată cu 1000 de lei. Totodată, prin același proces - verbal s-au dispus și obținerea autorizației de construire pentru lucrările nelegal realizate în termen de 90 de zilede la primirea procesului verbal, în caz contrar, desființarea lucrărilor și aducerea imobilului la starea inițială în termen de 30 de zile de la expirarea termenului impus . Nici după doi ani de zile, operatorul nu s-a resemnat să respecte măsurile impuse, fapt pentru care primăria a demarat , în mai a.c., procedură de autorizare desființare lucrări,a cțiunea fiind depusă la Judecătoria Constanța. Societatea a inovocat excepția necompetenței teritoriale a Judecătoriei Constanța, aceasta fiind admisă. Așa că, dosarul a fost trimis la București, acolo unde firma își are sediul, urmând ca magistrații Judecătoriei Sectorului 1 să finalizeze dosarul.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai ma ei cand este vb de mamaia care vinde 2 legaturi de patrunjel se duce si o ia pe sus, astia ca au constructii nu au curaj sa le zica ceva ca nah astia au avocati si spagi date, mortii lor de gardieni publici
5
0
Asta i amenda ? Solutiile le dau tot cei din Primarie ! Mafiotii asa gasesc calea spre o legalitate mascata
8
0
ce cacat de amenda e aia 1000 lei? pai ala si a scos in 2 ore banii pe amenda..pai cum dracu sa nu construiasca si sa profite de incompetenta si mai ales nepasarea autoritatilor..sau poate cotizarea e destul de mare...jeguri de oameni si tara de tot cacatul imputit. autoritatile curului ce sunteti,daca eu in propria mea curte ridic un cotetz de gaini si nu l declar e vai si amar de taxe si amenzi ce imi iau..pe terenul meu la mine in curte pe pamantul meu ,un cotetz baaah. si astia ce fac? si daca ar face cacatul de lemn in fata usii la primarie nu ati face nimic.ati bea ceva la masa!! huooooo
10
0
beata primarie. nare pute re
6
1
din lipsa de actiune si interes ... la timp ... inca o constructie va fi autorizata - confirmata de o instanta de judecata. Nu ar fi prima data.
6
0
Au vazut golani spagari ca tine vrajeala asta cu "nu am stiut sau am fost prost"si continua sa o faca pe prostul nevinovat,pentru ca cei care ar fi trebuit sa termine demult treaba asta sunt ori corupti ori prosti si doar nu or sa spuna ca au luat spaga,o tine pe asta cu prostia pentru ca pt.prostie nu se face puscarie.
6
0
De ce dureaza atat de mult demolarea unei constructii ilegale??? In mod nirmal, daca aveti toata documentatia in regula, ar trebui demolat totul in 24 h. Eu cred ca ati asteptat sa va premieze ... si nu a mai venit ... nu-i asa? Lasati vrajeala si treceti la treaba. Nu mai stati la mana intinsa. Ajunge cat ati bagat mana in buzunarele oamenilor. Ajunge cat ati stricat. Ajunge ...
14
1
aici este in joc spaga primita de catre babu de la societatea asta. seful de la politie stie dar fac teatru de prost gust cu lupta in justitie...
14
0
Daca faceam eu un cotet imediat apareau gardieni publici si ma amendau, daca se face un bloc cu 8 etaje in Tomis Plus sau o biserica pe Tomis, nu vede nimeni ani de zile. Asa se aplica legea in Constanta. A, daca eu parchez neregulamentar mi se ridica masina, in fata la arhiepiscopie e oprirea interzisa si 10 masini sunt parcate acolo zilnic. Nu vede nimeni
23
0
Ce ciumeci astia din primarie. Cati dintre voi ati fost vara trecuta in zona Rex? DEPLORABILAAAAA. Eforie este lux! Primaria ati distrus tot ce a construit Mazare! Vrem turism dar din ce?
11
2
Au construit ei pe plaja restaurante si hoteluri din beton, pe terenuri retrocedate de Mazare, cind acu 50 de ani acolo era doar nisip. Demolate cu buldozerul, toate.
16
1
Legislatia este f. proasta. De ce trebuie autorizatie de demolare la o constructie fara Aut. de Construire daca legea spune ca ce-i construit ilegal se demoleaza? Raspuns: ca sa nu fie demolata!!!! Totul este premeditat. .
20
0
Ciumecii de pe plaja aveau obligatia de a demola pana in octombrie 2017. Daca nu o faceau, era infractiune, care trebuia sesizata procurorilor de Pol Locala. Pol Locala nu numai ca nu a facut plangere penala, dar a intocmid dosarul atat de prost, incat l-a pierdut. Cum naiba sa nu aiba competenta Judecatoria CTA pt o contraventie comisa la CTA?!? Deci e clar, POL Locala e blat 100% Si DNA doarme...
17
0
o sa vedeti dupa alegeri, astia o sa dispara complet
9
3
Aici nu este vorba de tupeu ci de autoritati adormite si aservite!
14
0
Foloseste-ti capul sa pui stampila unde trebuie ca sa nu iti inghete fundul in piata!
11
0
Nimic nu este posibil fara sprijinul,complicitatea,indrumarea si obladuirea administratiei locale sau a functionarilor corupti din Primaria Constanta.Apoi,Fagadau ori a pierdut controlul asupra acestui fenomen ori este complice la furturi ,incalcari ale legii si evaziune fiscala.Inclin sa cred ca Fagadau este complice.Vom trai si vom afla.
23
0
litoralul este oglinda comunitatii. De aici..sa curga adjectivele.
19
0
machidonimea evazionista
29
3
Plajele romanesti sunt deja pierdute. Hoteluri fara numar pe nisip, cluburi, chioscuri si alte dughene pe nisip. Un dezastru premeditat.
37
1
Domnule Primar de ce restaurantul PIZZICO ocupa spatial din Piata OVIDIU ,TEREN DOMENIU PUBLIC , fara autorizatie?Nu aveti curaj sa va atingeti de cei de acolo sau aveti INTERES?Am atentionat un politest local si a spus ca nu se baga ca n-are voie.
46
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102