REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Capitala Ucrainei, desemnată cel mai bun oraş din lume în clasificarea World's Best Cities

Capitala Ucrainei, desemnată cel mai bun oraş din lume în clasificarea World's Best Cities

Valentina CAMARA 5 ianuarie 2023 | 00:00 459

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a lăudat miercuri distincţia cu caracter onorific pe care capitala Ucrainei a primit-o ca fiind cel mai bun oraş din lume în clasificarea 'World's Best Cities', elaborată de compania canadiană de consultanţă Resonance Consultancy în urma analizei şi comparării a 24 de criterii pentru fiecare mare oraş, relatează agenţia EFE.

Vitali Kliciko

''Kievul este cel mai bun oraş din lume în anul 2023, potrivit agenţiei internaţionale Resonance'', a scris edilul capitalei ucrainene pe Telegram.

''Graţie rezilienţei, ireductibilităţii locuitorilor Kievului (rămânerii lor în oraş în pofida războiului - n. red.) şi curajului lor în faţa războiului, experţii agenţiei internaţionale au acordat capitalei titlul onorific de cel mai bun oraş al lumii'', a adăugat Vitali Kliciko.

Potrivit acestuia, experţii ''au remarcat de asemenea dezvoltarea importantă a infrastructurilor oraşului în ultimii zece ani, în special crearea unor noi parcuri şi pieţe şi reamenajarea celor deja existente, curăţenia parcărilor şi înnoirea parcului auto al transportului municipal''.

''Kievul este astăzi inima Europei care continuă să bată: pentru viaţa sa, pentru dezvoltarea sa, pentru frumuseţea oraşului şi confortul locuitorilor săi'', susţine primarul Kliciko.

În clasificarea elaborată pentru anul acesta, respectiva companie de consultanţă a exclus din evaluare oraşele ruse Moscova şi Sankt Petersburg, ''din cauza invaziei ruse în Ucraina''.

Compania Resonance Consultancy selectează în analiza sa oraşele care sunt principalele centre urbane ale unei ţări şi cele care au o zonă metropolitană de peste un milion de locuitori, ierarhizându-le apoi în funcţie de 24 de criterii grupate în şase categorii, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Frumos dar se putea alege orice alta denumire data despre acest oras dar nu cel acordat fiindca nu reflecta nimic din tragedia acestuia.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614