REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Carmen Dan, pretextul perfect pentru Gabriela Firea să bată cu pumnul în masă în faţa lui Liviu Dragnea. Ce s-ar ascunde în spatele scandalului

Carmen Dan, pretextul perfect pentru Gabriela Firea să bată cu pumnul în masă în faţa lui Liviu Dragnea. Ce s-ar ascunde în spatele scandalului

Replica API 3 septembrie 2018 | 00:00 283

A fost aşteptat la Şcoala de Vară a femeilor social-democrate, la Pavilionul Expoziţional din Mamaia, dar nu a venit. A preferat să evite un incident cu protestatarii prezenţi la locul unde se desfîşura evenimentul, organizându-şi în schimb întâlniri cu cei care îl contestă în partid. Ulterior, în week-end, s-a derulat la Neptun şi Cex-ul PSD, acolo unde Liviu Dragnea a demonstrat, încă o dată, că deţine controlul: propunerea Gabrielei Firea, de demitere a ministrului de Interne Carmen Dan, a întrunit un singur vot „pentru”. Chiar şi aşa, ieşirea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, este un semnal că ceva nu mai funcţionează deloc armonios.

Final de lună august presărat de evenimente PSD-iste! A avut loc Şcoala de Vară a femeilor, tinerii au organizat, la rândul lor, o serie de evenimente, iar în week-end, la Neptun, pe lângă seria de fotografii solicitate de doamne şi domnişoare din PSD ba cu Liviu Dragnea, ba cu ministrul de Finanţe, Orlando Teodorovici, a avut loc Comitetul Executiv al partidului. „Nu cred că se va discuta despre amnistie și grațiere”, a spus la intrarea în sala de ședințe a CEX-ului, Liviu Dragnea.

Acesta a refuzat să comenteze dacă i se va cere demisia la întrunirea social-democraților, mulțumindu-se să spună doar că „vorbim după şedință”. În timpul şedinţei, a fost cerută o demisie, însă nu a lui Liviu Dragnea, care îşi asigurase din timp propria linişte! În schimb, a fost cerută demisia lui Carmen Dan, dar votul nu a confirmat cererea Gabrielei Firea. După şedinţă, Firea a recunoscut că nu mai are o relaţie tocmai strălucită cu liderul PSD.

„Mie mi se repetă la fiecare comitet executiv că sunt nou în partid şi să o las mai moale cu propunerile prea curajoase, şi dacă se consideră că este nevoie de schimbarea conducerii partidului cred că trebuie ca doamnele şi domnii care sunt mai vechi în partid să analizeze şi să facă aceste propuneri să vadă dacă în urma votului există un sufragiu majoritar şi să se organizeze sau nu congres.

Nu pot eu ca om care i se reproşează că e nou în politică şi în partid şi să vin să stric ordinea partidului”, a declarat Firea, ca explicaţie a celor petrecute la CEx. Crede că este cazul unei schimbări la nivelul conducerii PSD? Iată ce spune Firea: „Simt şi le-am spus şi colegilor mei şi nu vreau să vorbesc despre persoane chiar dacă vă dezamăgesc, dar simt că am pierdut, din nefericire, şi oameni care ne-au simpatizat, mă refer în ţară şi în marile oraşe şi în Bucureşti, simt că trebuie să facem ceva, care este acel ceva nu trebuie să spun doar eu, că nu sunt guru PSD, să spună colegii cei mai vechi. În momentul în care simţi că pierzi din unii care au votat şi care te simpatizează şi ce se întâmplă nu este totuşi chiar atât de roz cum se prezintă, cred că trebuie să ai o atitudine”.

Nemulţumirile Gabrielei Firea şi pretextul Carmen Dan

Reamintim, în acest context, că despre Gabriela Firea se comenta şi în momentul “răsturnării” Guvernului Mihai Tudose că nu este sigură la vot. Adică, nu exista siguranţa că va vota alături de Liviu Dragnea. Însă, votul ei a fost în deplină cncordanţă cu cele dorite/solicitate de Dragnea. Ce s-a întâmplat de la acel moment şi până la CEx-ul PSD? Firea este profund nemulţumită de două aspecte: faptul că nu poate realiza centura Bucureştiului şi faptul că PSD ar înclina să sprijine la alegerile prezidenţiale candidatul ALDE – Călin Popescu Tăriceanu.

Pe fondul acestor nemulţumiri, dar profitând şi de situaţia protestelor din 10 august – intervenţia Jandarmeriei, ce a dus la declaraţii în contradictoriu între ministrul Carmen Dan şi prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru (prietena Gabrielei Firea), iată că primarul general a reacţionat! A cerut o demisie, pentru a atrage atenţia preşedintelui Liviu Dragnea că trebuie să ţină cont de doleanţele ei!

„Eu cred că Gabi Firea vrea să îşi retuşeze imaginea, fie pentru că e cu gândul la al doilea mandat de primar, fie pentru că are alte ţeluri mai înalte. Cine ştie? Preşedinte... la partid, de ţară... A spus clar că nu se face ca PSD să nu aibă propriul candidat la prezidenţiale”, a declarat, pentru „Replica”, un membru al Guvernului Viorica Dăncilă.

Ce are de spus Liviu Dragnea? Ei bine, după Cex, Dragnea a dat de înţeles că el o susţine în continuare, ba chiar a transmis „săgeţi” spre Firea, adică i-a reamintit că el a susţinut-o să candideze la Primăria Capitalei. Cât de sincere au fost aprecierile din declaraţiile lui Dragnea, rămâne de văzut. Asta pentru că... 11 filiale judeţene PSD conduse de lideri interimari vor organiza alegeri pentru funcţia de preşedinte.

Decizia a fost luată sâmbătă, la Neptun, de membrii Comitetului Executiv Naţional al partidului. Printre organizaţiile în care vor avea loc alegeri se numără şi PSD Bucureşti, condusă de primarul general Gabriela Firea. Cu alte cuvinte, Gabrielei Firea „i se arată pisica”. Deşi, fără Firea, PSD Bucureşti ar putea avea o mare surpriză: oricât de huiduită a fost Firea (la evenimentul cu Simona Halep, să nu uităm), nu există alt candidat care să câştige viitoarele alegeri.

Una peste alta, interesant că subiectul Firea-Carmen Dan-Dragnea a acaparat atenţia, în timp ce alte subiecte importante par să nu fi existat în discuţiile de la Neptun!

A.C., P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa cum vedeti cea mai mare muie psd e data de gabitza firea. Asa s-a hotarat ea brusc sa dea cu muie psd la toate colegele.
2
0
Esti doar un postac platit cu maruntis de la PSD local, Dragnea nu a facut nimic in PSD decat a sapat niste oameni cu adevarat social democrati gen Ponta, Zgonea, Tudose, Andronescu si multi altii acum urmeaza Firea! Sunt sinpatizant PSD de aproape 20 de ani dar acest Dragnea va manipuleaza pe voi oamenii naivi fara educatie politica voi astia electoratul facuti la apelul de seara! O zi frumoasa iti doresc bineinteles si domnului Dragnea!
2
1
Firea uita ca Dragnea a propulsat-o acolo unde e; umbla cu ea peste tot ca fotografii cu maimuta, la Mamaia...Iar PSD a castigat alegerile tot prin Dragnea, care a reusit sa cucereasca electoratuil cu un program de guvernare foarte seducator. Parte din el s-a realizat, ramane de vazut finalul. Orice PSDist trebuie sa stie ca, fara Dragnea, PSDul nu guverna astazi. Ca era mai bine sau mai rau, asta e de discutat. Dar acesta e adevarul. Cat despre Firea, am vazut-o schimonosita de nervi, uratita ingrozitor. Cred ca e femeia dracului, infatuata si dificila peste poate...
5
4
pentru cel preocupat de wc din parc au fost facute pentru tine la asa pret realitatea este alta vei fii gasit si ai sa dai socoteala pentru minciuni daja esti cautat atent.
2
1
Dragnea e doar varful aisbergului.Coruptii atarna ciorchine in jurul lui,senatori,parlamentari,ministrii,abonatii la contracte cu bani publici,diversi atarnache care primesc pt.ei sau neamuri,amante,nasi,fini posturi la stat sau ascunsi prin diverse ministere,directii,ambasade,consulate etc.Cu toate astea din partea asa-zisei opozitii nu se remarca vreo personalitate care sa stranga formatiunile politice in jurul ei,mai putin PSD,bineinteles.Cu PNL in care Blaga continua sa faca jocurile,slabe sperante!
4
2
mai oameni buni stati linistitit ca sugacia asta de Firea nu s-a opus deloc nimanui si voi puneti botul, asta este o manevra a lor sa o scoata disidenta pe escroaca asta ca sa o poata propulsa la Presedintia Romaniei, ce dracu sunteti copii se vede asta de la o posta
9
1
Am aflat de la o domnisoara politist ca apa pateaza.Imi dau seama cine ne apara dupa numai sase luni de scoala, opera tovarasei secretare Carmen Dan.
0
3
Trei vecee 150.000 de euro !!! ??? Magadaule trei dosare penale !!! Un veceu in parc la prinarie costa contribuabilii constanteni de la nasu nasilor don fuckadau cate 2 miliarde bucata. Baah cinstitilor pisdei voi sunteti tare nebuuuuuni !!!
8
1
Adica voi, liberali mascati in giornalisti, ati si vazut ceve, cumva in spatele... e he he ! Mai sa fie !!!
4
4
Acum la congresul asta su CEX sau ce drak a fost el, acolo unde va intalniti toti care-i avizati favorabil toate hotiile lui dracnea, ati fi avut ocazia sa-i spuneti NU. Nu suntem de acord! Dar ati tacut TOTI! Ati lasat-o singura pe Gabi Firea in fata lu dracnea si la toate cozile lui de topor! TOTI va faceti complicii HOTIILOR lui Dragnea. TOTI.
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614