REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
11.5° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Casa de avocatură JGV și Asociații lansează campania 'Schimbă povestea!'

Casa de avocatură JGV și Asociații lansează campania 'Schimbă povestea!'

Replica API 18 noiembrie 2019 | 00:58 405

Peste 23.000 de accidente rutiere în doar 10 luni. Este bilanțul tragic centralizat de M.A.I., de la începutul acestui an până pe 7 octombrie. Principala cauză a tragediilor întâmplate pe șoselele din România este indubitabil viteza și neacordarea priorității în intersecții ori în timpul manevrei de depășire. Starea drumurilor și lipsa unor indicatoare rutiere ori amplasarea lor într-un mod greșit întregesc lista factorilor ce au contribuit la creșterea numărului victimelor accidentelor rutiere. Dacă anul trecut în aceeași perioadă se înregistrau 23.099 de accidente, anul acesta trendul rămâne ascendent cu 23.135. În urma nefericitelor evenimente rutiere 1.300 de oameni și-au pierdut viața, în vreme ce 5.764 au fost răniți grav, arată același raport M.A.I., comunicat casei de avocatură JGV și Asociații la solicitarea departamentului de PR, coordonat de Irina Dincă.

Pentru a atrage atenția asupra acestui fenomen îngrijorător, lumea întreagă marchează, 17 noiembrie 2019, Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere. Casa de avocatură JGV și Asociații, specializată în obținerea de despăgubiri în sprijinul celor răniți în accidente rutiere, dar și pentru rudele celor decedați, lansează astăzi campania ,,Schimbă povestea!”

Drumurile spun, de multe ori, povești tragice. Fiecare dintre noi ar putea însă schimba povestea în momentul în care conștientizează că acțiunea sa ori indiferenta autorităților pavează drumul către tragedie. Vorbim de folosirea telefonului mobil în timpul șofatului, consumul de alcool la volan, teribilismul, dar și de lipsa parapetelor de protecție, amplasarea greșită a indicatoarelor rutiere ori lipsa lor, drumuri în lucru, cratere în asfalt nesemnalizate ori copaci uitați în mijlocul străzii.

Doi copii rămași orfani. Dosarul penal riscă să fie clasat în 2020

Andrei și Robert au rămas orfani de ambii părinți pe când aveau numai doi, respectiv cinci ani. Ignoranță, neglijență ori pur și simplu nepăsare? Familia îndurerată nu găsește nici acum explicații pentru tragicul accident rutier în care și-au pierdut viața Florian și Elena, părinții celor doi micuți. Se întâmpla în urmă cu 8 ani, pe DN21, pe sensul de mers spre Slobozia. Mașina în care se aflau victimele s-a izbit violent de un copac tăiat și lăsat în mijlocul drumului. Cine se face responsabil de această tragedie?

,,Din actele de urmărire penală reiese, cu certitudine, că vina producerii accidentului revine atât șoferului, cât și celor care au tăiat copacul.” Se arată în expertiza INEC realizată în 2015.

Casa de avocatură JGV și Asociații a făcut toate demersurile legale pentru a urgenta finalizarea dosarului.

,,În ciuda demersurilor efectuate, ne-am lovit de ignoranța sistemului. Dosarul riscă să fie clasat în ianuarie 2020, deoarece intervine prescripția răspunderii penale,” arată avocatul JGV și Asociații, Elena Potra.

În decurs de 8 ani, dosarul a fost plimbat în mapa mai multor polițiști și procurori. Avocații JGV au fost nevoiți să reia pledoariile de câte ori se schimbau responsabilii cu urmărirea penală în acest caz.

Între timp, copiii familiei Ganciu au rămas în grija mătușii lor de pe tată. Noua familie i-a primit cu brațele deschise și le-a fost mereu alături, dar nimic nu se compară cu dragostea părintească.

,,Toți îi iubesc și au grijă de ei. Nu există nicio diferență între copiii familiei Melinte și Robert ori Andrei, însă nimeni niciodată nu va putea să umple golul rămas după decesul ambilor părinți. Cel mic tot așteptă să vină mama, în schimb Andrei a înțeles. Când mătușa sa, după o perioadă de timp, i-a spus ce s-a întâmplat, aceasta a fost uimită de maturitatea lui: ”Știu. Ei s-au dus la Dumnezeu”, a declarat avocatul JGV și Asociații, Elena Potra în fața instanței.

Florian era mecanic, însă visa să lucreze pământul, să crească animale, voia să aibă propria fermă. Soția era contabil și urmau să țină împreună socotelile micii afaceri. În ziua accidentului, cei doi făcuseră un drum până la Brăila, la Camera Agricolă, de unde ridicaseră un document necesar în demersurile pe care le începuseră plini de entuziasm. Visul soților Ganciu de a trăi la țară în armonie cu aspirațiile lor s-a spulberat însă în acea seară fatidică din cauza ignoranței, neglijenței ori nepăsării unor cetățeni care s-au gândit să taie un copac și să-l lase în mijlocul drumului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389