REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Casa lui Gabi Stan, cumpărată de o farmacistă. Femeia cere acum să se extindă

Casa lui Gabi Stan, cumpărată de o farmacistă. Femeia cere acum să se extindă

Replica API 26 octombrie 2019 | 00:00 2269

La doi pași de mare

La doi pași de mare

Primăria Constanța continuă să vândă spațiile verzi! De data aceasta, vorbim despre un teren în suprafață de 220 mp. aflat în fața unui imobil ce a apaținut familiei fostului viceprimar Gabi Stan. Imobilul s-a aflat în proprietatea mamei acestuia, Constanța Stan, timp de aproximativ 10 ani, prin contract de vânzare cumpărare autentificat cu municipiul Constanța în anul 2009. Din motive însă necunoscute, familia Stan a vândut casa, fiind cumpărată, anul trecut de Simona Prelipcean, o farmacistă din Constanța. În momentul tranzacției, familia Stan i-a spus că va obține cu ușurință și terenul în suprafață de 220 mp de lângă, însă nu a fost deloc așa. De un an de zile așteaptă ca proiectul să fie introdus pe ordinea de zi. A fost introdus, dar rămâne de văzut dacă va fi aprobat de consilieri.

Un teren situat în Faleză Nord, într-una dintre cele mai râvnite zone din Constanța, cunoscută drept ”cartierul consilierilor”, aflată la doi pași distanță de mare, se va vinde. În acest sens, primarul Decebal Făgădău a inițiat un proiect de hotărâre ce urmează a fi dezbătut și, ulterior, votat de consilierii locali. Vorbim despre 220 mp ce reprezintă spațiu verde, însă reglementarea urbanistică s-ar putea schimba prin elaborarea unui PUZ. Vânzarea a survenit după ce Simona Prelipcean, o farmacistă din Constanța, a solicitat cumpărarea terenului. Potrivit expunerii de motive, terenul situat pe strada Rotterdam în suprafață de 220 mp a făcut obiectul contractului de vânzare cumpărare nr . 1430 din 4 noiembrie 2009, încheiat între municipiul Constanța și Constanța Stan, mama fostului viceprimar Gabi Stan, având reglementarea urbanistică, așa cum am specificat mai sus, de spațiu verde. Ulterior, contractul a fost reziliat de plin drept, terenul revenind în proprietatea municipiului Constanța Constanța pe 16 iulie 2018. ”Din datele prezentate de către serviciile de specialitate din cadrul Primăriei rezultă că municipalitatea nu intenționează demararea unor programe sau proiecte pe acest teren. Funcțiunea urbanistică este de spațiu verde. Realizarea lucrărilor de construcții se poate face numai pe baza PUZ”, se arată în expunerea de motive. De precizat faptul că la această adresă a funcționat societate Bilsii Activ SRT, al cărei acționar era Gabi Stan, potrivit declarației de intrese publicată pe vremea când era viceprimar. Posibilul cumpărător a declarat, pentru Replica, că nu intenționează să schimbe destinația terenului. Suprafața, aflându-se în dreptul casei sale, dorește să o achiziționeze pentru a-și mări curtea. ” Eu am cumpărat anul trecut casa de la familia Stan. Mi s-a spus că pot obține cu ușurință și terenula cesta de 220 mp, care este spațiu verde. Dar, mă rog, nu a fost așa. Eu vreau să-mi măresc curtea, de aceea îl cumpăîr, nu voi construi pe el, rămâne spațiu verde. Și ceilalți vecini la fel au procedat. Este în fața casei mele”, a spus, pentru Replica, Simona Prelipcean

Gabi Stan

Luxosul cartier a luat naştere în 2001, când Primăria Constanța a concesionat aproape 2 hectare de teren în buza mării. O parte din loturi, căpătate de firme sau apropiați ai administrației locale de la acea vreme, au fost înstrăinate ulterior unor cumpărători de bună credinţă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Important e cum de au cumparat teren in zona aia si cu cat avand in vedere ca tot terenul a fost spatiu verde....restul e cancan!
8
0
Initial terenul respectiv a facut parte din curtea imobilului. Cand Gabi si-a pierdut puterea a trebuit sa revina la ce are in acte. De asta se spera la manevra respectiva
6
0
Dupa ce obtine terenul vila reintra in posesia lui Stan , este o cacealma...
6
0
Cat de prost poti fi sa cumperi de la o jigodie ca Stan? Si apoi te plangi ca mangla pt care ai cotizat nu a mai iesit.... Tuto, ai dat spaga degeaba, iti meriti soarta
9
1
Peimare, vreau sa cumpar spatiul verde din fata blocului. E spatiu verde, si vreau sa-mi fac curte in fata balconului. Unde fac cerere? Ce plm, daca altii pot eu de ce sa nu pot. Promit ca o sa am grija de acel spatiu. Verde.
11
0
Cartierul consilerilor deverseaza canalizarile in mare.Colectoarele incriminatoare pot fi vazute in capetele de nord si sud ale plajilor Trei papuci si Tataia
11
0
Trebuie sa respiram un aer curat , fara mafiotii clanului Mazare - Constantinescu , Fagadau si Strutinski ... o parte sunt dupa gratii ceilalti mai au putin ! Averile trebuiesc confiscate !
22
2
Doamna Impreuna cu sotul Cristinel au construit cladirea de birouri de pe bd Mamaia 171, unde jos se afla Banca Comerc.Feroviara.
18
0
deci, cand cumperi de la o secatura ca Stan Gabriel, te numesti cumparator de bun credinta. ti-ai dracu de panarame.
38
0
cred ca simte ca se strange latul si vrea sa se dea fata mare si leftera. Muie cu cacat lui stan, ma-sii, hotului fagadau si spagarilor si putorilor din primarie !!!
38
0
Boala trebuie gasita chiar daca nu exista. Ea va exista dupa ce va prescriu medicatie. Dupa aia alta medicatie sa scapati de asta. Totusi astia de la farmacie vad ca fac bani mai multi ca noi. Cred ca le ridic un pic procentul.
12
1
Dati la facultatea de farmacie dragi tineri, dar apoi sa va vedem cum veti da la o parte astfel de m...te ca sa puteti fi voi angajati ! Nu se poate. De asta sute de farmacisti din Cta sunt someri sau s-au reprofilat, pierzand 5 ani din viata si 5 ani de platit profesorii degeaba.
33
1
Doamna este farm la Diafarm sol de pe str Cutezatorilor 2, dar si farm la Byaro Murfatlar. Ca asa-i in acest domeniu. Nu se autosesizeaza nimeni. De la varf pana jos, poate oricine sa figureze fictiv si la sute de km ca lucreaza, legea e inexistenta. Vezi profi de la Universitate. Cine sa verifice acest domeniu? Parchetul e inexistent.
48
0
Ia auzi! Daca te-a mintit G S, primaria e obligata sa-ti vanda 220 de m? E cam mare ograda. Poti sa-ti faci ditamai blocul. Cum ar fi sa ne cumparam toti spatiul verde din fata caselor? Ca doar o sa-l tinem spatiu verde, doar ca vrem sa ne marim curtea. Sa trezit farmacista pooli ca e desteapta.
43
1
Foarte interesant! In acel cartier s-au adunat toti mafiotii din primarie, seruritate, magistratura si ceva interlopi. Oare acestia platesc serviciile publice oferite de primarie sau totul este 'de-a moaca'? Este bine de stiut daca platesc impozite locale, apa, salubritate, etc.!
37
1
A zis ma-sa sa ii sugeti p.la! Cum e unu care a scapat,cum apar sugaricii!
1
30
Unde mai e DNA ptr Gabi Stan?Si au luat procurorii terenuri ca spaga?
32
2
Stan,idiotul pamantului, a fost sluga lui Mazare. O saracie, care a luat pe numele parintilor terenuri pe care apoi l3-a vandut la suprapret. Un mocangiu care, ca sa poata fi viceprimar, a facut "la rapid" Institutul de Marina, sec civila, el si Mihai Mazare. Tov Panait stie cum,cu cat si de ce! Javra de Olteanu de la Renault, ca sa vanda masini primariei, le repara si vopsea masinile gratis fratilor Mazare, inclusiv lui Stan caruia ia vopsit jeeeeepul. Gazele la casa lui Stan au fost trase pe mocangeala iar Barbu de la Grant le dadea manca pe dea moaca.Stan e bun insa de ceva:sa dea notite
48
2
Ce farmacista e asta, Simona Prelipcean ? Unde activeaza ea ? Ca cei din domeniu nu au auzit de ea ! O fi vreo sageata !?!
32
3
Nu construieste nimic pana pune mana pe teren, dupa aceea p8. Numai curve
41
5
mafia inca lucreaza.
50
1
Gabi stan un gunoi mic a lui mazare care a facut ce trebuie , inca nu ajuns la bulau!! dar de ce? ca a turnat pe toti inclusiv pe mazare. Dar avem girjo noi de el curand.
61
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614