REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CÂTĂ SIGURANŢĂ este în Constanţa?! Elevii de la Şcoala 29, la mâna golanilor!

CÂTĂ SIGURANŢĂ este în Constanţa?! Elevii de la Şcoala 29, la mâna golanilor!

Replica API 7 noiembrie 2019 | 09:10 1137

Părinţii se plâng că, în ciuda sesizărilor, poliţiştii de la Naţională sau Locală nu vin să patruleze

Părinţii se plâng că, în ciuda sesizărilor, poliţiştii de la Naţională sau Locală nu vin să patruleze

Poliţia Naţională şi Poliţia Locală dau dovadă, în ultima perioadă, că sunt depăşite de numărul mare de sesizări. Probabil că nu sunt chestiuni grave: tineri obraznici care vandalizează, gunoi aruncat la întâmplare, fugari de la locul accidentelor, construcţii făcute “după ureche”. Toate acestea reprezintă cazuri cu autori necunoscuţi încă sau… cazuri pentru care momentan poliţiştii (de la naţională sau locală) nu s-au deranjat încă să le verifice. În aşteptarea unor răspunsuri pe speţe concrete – transmise deja celor menţionaţi mai sus – aducem în atenţie un caz aparent minor, dar care se poate transforma oricând într-o nenorocire. V-aţi gândit vreodată că tinerii care intră în curtea şcolilor, deşi nu ar avea ce căuta acolo, ar putea înjunghia sau viola vreunul dintre copiii mai mici? Să vă gândiţi la asta! Părinţii care au copiii la Şcoala nr. 29, situată pe strada Cişmelei, trăiesc o mare spaimă, mai cu seamă de când a început să se întunece foarte devreme.

Părinții plătesc paza școlii doar pentru liniștea conducerii. În rest, Dumnezeu cu mila! Un bun exemplu este Școala 29, acolo unde părinții plătesc un paznic, care teoretic ar trebui să fie atent la ceea ce se petrece în curte, dar cu toate acestea, „golanii“ au acces nestingherit. În seara de 6 noiembrie, înainte de ora 18.00, când termină cursurile elevii, un grup de adolescenți, care păreau a proveni de la un liceu, au intrat în curtea Școlii 29, în zona băncilor unde părinții își pot aștepta copiii. Aici, unul dintre ei și-a aprins țigara și s-a tolănit pe o bancă, fumând nestingherit. „Am fost consternat când l-am văzut. Am încercat să sun la Secția 2 poliție la nr de telefon care apare pe pagina IPJ Constanța, dar nu se conecta, nu am avut la cine să reclam. În cele din urmă le-am făcut o poză și le-am spus să plece“, un părinte supărat.

Situaţia de ieri nu este singulară. „Mai mereu sesizăm astfel de... intruşi, să le spun aşa. Ne e teamă pentru copiii noştri. Poliţie vedem în şcoli doar o dată-de două ori pe an, când fac acţiunile alea cu împărţitul de pliante cu sfaturi. Atât?! Asta e siguranța noastră?”, a adăugat părintele.

Un alt părinte care are copilul la Şcoala 29 a remarcat că: „Deşi s-a făcut tam-tam cu această zonă, adică cei de la Poliţia Locală şi Naţională au fost sesizaţi, nu vedem picior de poliţist să patruleze în zonă. Şi, tot despre zonă, să vă mai spun ceva: ziua, pe străzile Lotus – Nufărului – Suceava este haos, că toată lumea continuă să intre pe interzis. Iar pe Cişmelei, staţia de autobuz amenajată, acea alveolă pentru autobuz, e un fel de parcare pentru maşini”, a declarat părintele.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate la sc.29 mai e putina disciplina.Invit ziarul la scoala Nicolae Rotaru sa vada dezmat in timpul pauzelor,dar si orelor cum fumeaza elevii si beau pe la scara blocului si pe la magazine in jurul scolii, cu stiinta politiei, a directorului si a inspectoratului scolar.
0
0
A fost batut
0
1
Domnule primar, exista politie locala in Constanta? Nu se vede nicaieri!!! Nu veti mai avea votul meu la alegeri
2
1
2 dintre golani sunt chiar din scoala 29
4
1
Paznicul scolii 29 il pazeste pe directorul care fumeaza in curtea scolii fara jena si fara frica de isj sau isu. E inadmisibil ... asa ceva nu exista la scolile din jur. Dl Tase ii pocneste pe copii si le vorbeste urat. Ii scoate pe copiii nostri de la ore sa i duca la director, pretenul lui...
5
2
acum e chiar bine, inainte erau jeanta, moro si tot felul de tigani cocliti care-i scuturau pe copii.
4
1
Buna seara.Cred ca toti cei care comentam suntem parinti.Acest lucru ne responsabilizeaza si pe noi.Ar trebui fiecare sa isi verifice temeinic copilul,sa stie mereu pe unde chiuleste si pe unde fumeaza.Fenomenul fumatului in jurul scolilor este generalizat dar nu e luat in seama nici de catre scoala.nici de catre politie.Noi trebuie ar trebui sa avem fiecare spirit civic si sa ne implicam mai mult.Felicitari pentru demers celor care au semnalat.
1
2
Referitor la ce a zis "parintele", paznicul are in atributii si lovirea la fund a elevelor din clasele mai mari si vorbitul urat de genul, "scroafo"? Paznicul nu il mai platim noi la scoala 29, ci scoala. De la inceputul anului nu ne-au anuntat la sedinta cu parintii ca il vor plati ei. Nu mai mintiti. Stim ca este omul directorului, adus de la sc.16.
8
2
se mai pricep alesii lor si la "reasfaltari" adica la ras asfaltul bun si pus altul poate mai prost dar care era in plan. Cine ii controleaza la grosime? Confort urban e verificat de cineva? In rest ca in Ro. vom ajunge sa fie controlati elevii iar smecherii precum cel tolanit pe banca sa devina vedeta in cartier.
4
1
Elevii insusi sunt in general niste golani
8
5
Am copilul la scoala 29 si pot sa spun ca paznicul nu poate fi in 10 locuri in acelasi timp. Chiar este un om care isi face treaba. Paznicul nu este platit din banii parintilor. Insa probleme vor fi mereu. Din pacate este de vina doar acest sistem mizerabil pe care l-am acceptat atata timp fara sa facem nimic. Suntem neputinciosi in fata autoritatilor care au ajuns la un tupeu politic incredibil. Fac doar ce vor ei, cand vor ei, cum vor ei ... indiferent despre ce este vorba. Constanta a devenit orasul celor care se pricep la "combinatii" ... atat. Noi, ceilalti, nu mai existam.
10
10
Ce bine ca pirma poza are blurata fata copiilor iar in a doua nu! Sa vedem ce zic cei de la autoritatea GDPR despre poze? 100-500 mil amenda?
12
7
Daca ati tacut si acceptat cartierul Henri C,acum inghititi si scursura needucata de acolo.Ati iesit la vot sa il dati jos pe Fagabou,care a construit tot mai multe maghernite ptr tigani?Nu.Ati stat in casa,Fagabou a dat sfoara in tara ca face case ptr tigani si au venit si au venit si el a tot construit.Apoi le-a facut buletine de Cta,a trimis oamenii de la primarie in HCsa le faca mutatie in Cta.De ce nu sunt mutati in Palas?de ce sunteti lasi si acceptati tigania?in toate orasele exista camere pe strazi,in Cta intentionat se lasa tigania sa faca ce vrea,ca sa aiba votanti.Va meritati soarta
16
1
Pai gasiti un elev sau o eleva sa posteze pe Facebook, dar sa fie si "sustinuta" si toate institutiile vor reactiona....avem exemple...
3
2
PRIMARIILE AR TREBUI OBLIGATE SA ASIGURE PAZA IN SCOLI!!!!
10
2
Toata ziua sunteti consternati, TOATA viata asteptati ca statul sa faca ceva cand nici pana acum nu v ati dat seama ca in tara asta nu exista stat de drept, este o jungla si scapa cine poate. Numai sta ca prostul consternat, ia i pe viitori someri si da i afara din curtea aia, cu palme cu flegme cu orice ca romanul niciodata nu a stiut de vorba buna. Cand o sa incepeti sa intelegeti ca la anarhie se raspunde tot cu anarhie?
8
3
multa boschetareala si tiganie in Tomis Nord. La egalitate cu CET.
12
1
Pe aleea Lotus se circula pe interzis!!!
2
2
Gigel, vezi ca ai inventat o institutie. Nu exista Politia Nationala ci doar Politia Romana. Perla ta e creatia agaricilor de la locala ca sa justifice existenta denumirii lor.
7
2
Ls Sc. 29 nu parintii platesc paza, paza e platita de catre scoala din banii primariei. Anul acesta noi nu mai dam bani la paza, insa paznicul scolii e inexistent, ba sta in masina, ba sta de vorba prin alte parti, numai la poarta nu. Este adus de director de la scoala la care a foat inainte director. Problema este si a directorului Scolii 29, nu numai a politiei. Atat timp cat acolo este o clica, problemele vor exista. Pacat ca Sc. 29 se "degradeaza" moral pe zi ce trece.
14
0
Sunt probleme mari de cind au inchis sc 19 din medeea. Dar cine sa vada? Doar parintii
7
0
El a facut toate prostiile astea. El raspunde si de politia locala.
12
2
... de parca numai la Sc 29, parintii platesc paza?!!!. Si la Sc 39 e la fel... Tot parintii platesc paza!!!
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218