rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Câte parcuri are Constanţa? Răspunsul Primăriei este NĂUCITOR! Vă invităm, în schimb, să vedeţi ce ne-a transmis Primăria Braşov

Oraşul de la malul mării se transformă în timpul sezonului estival în “capitală”, odată cu fluxul mare de turişti ce sosesc pe litoralul românesc. Aşadar, odată cu importanţa turistică pe care o are oraşul Constanţa, cresc şi necesităţile. Începând cu locurile de parcare, şi până la plajă şi calitatea nisipului, vorbim despre detalii extrem de importante pentru un tablou demn de un oraş turistic, un oraş port. Desigur, sunt multe aspecte ce schimbă culoarea litoralului românesc. Aici amintim şi parcurile, care pe timpul sezonului estival se transformă în locuri de socializare pentru pensionarii constănţeni sau spaţii de joacă pentru cei mici. Cu toate acestea, se pare că este un mister numărul parcurilor din municipiu chiar şi pentru autorităţile locale.

Municipiul Constanţa reprezintă o forţă economică imensă pentru ţara noastră, asta dacă ştim cum să o dezvoltăm. Spunem asta pentru că în perioada sezonului estival oraşul de la malul mării devine “capitală” datorită fluxului mare de turişti veniţi în vacanţă pe litoral. Cu toate acestea, ne aflăm în situaţia în care nu deţinem o statistică privind spaţiile verzi din municipiul Constanţa “la această dată”, potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa. Prin urmare, nu ne rămâne decât să numărăm pe degete câte parcuri are în anul 2018 oraşul de la malul mării.

În urma unei solicitări, suntem învăluiţi în mister, nu altceva. “Având în vedere cererea înregistrată în baza Legii nr.544/2001, vă comunicăm faptul că, la această dată se află în derulare serviciul de măsurători topografice în vederea realizării registrului local de spaţii verzi conform prevederilor Legii nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi, republicată, unde vor fi evidenţiate toate spaţiile verzi aflate pe domeniul public sau privat din întreg teritoriul intravilan al municipiului Constanţa, iar inventarierea se face cu evidenţierea tipului de proprietate şi a modului de administrare”, a fost răspunsul reprezentanţilor Primăriei Constanţa, în urma solicitării reporterilor Replica.

Iată răspunsul oficial al Primăriei municipiului Constanţa (click pe IMAGNE!):

În timp ce noi nu ştim câte parcuri avem, la Braşov se mai construiesc două!

Nu acelaşi lucru îl putem spune despre situaţia, ‘la această dată’, a spaţiilor verzi din municipiul Braşov. În urma solicitării transmise de reporterii Replica de Constanţa, reprezentanţii Primăriei Braşov ne-au arătat cum se prezintă de fapt o statistică a spaţiilor verzi, pentru că aceştia - da! - o deţin. În altă ordine de idei, un număr de 240 de spaţii verzi de utiliate publică se află ‘la această dată’ în municipiul Braşov, urmând a se amenaja încă două noi parcuri, prin Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Metropolitane Braşov, unul fiind în zona fostei platforme Industriale Rulmentul, iar cel de al doilea în zona Valea Răcădăului, cunoscută sub numele de ‘La Iepure’.

“Cu privire la situaţia juridică a imobilelor menţionate în anexă (tabel) vă informăm că în evidenţele Serviciului Ceontencios, la poziţia 89 ataşată, referitor la Parcul Centru Civic, figurează înregistrat dosarul nr. 2282/62/2014, având ca părţi Consiliul Local al Municipiului Braşov, Asociaţia pentru Construirea Catedralei “Înălţarea Domnului”, primarul municipiului Braşov, Epure Sorin şi Epure Maria Cristina, prin care s-a solicitat anularea HCL-ului nr. 479/2010 şi a fost obligat Consiliul Local Braşov să modifice sau să elaboreze un nou PUZ cu repoziţionarea terenului concesionat în vederea realizării Catedralei “Înălţarea Domnului” şi la poziţia 145 - Parc Tractorul este înregistrat dosarul nr. 24469/197/2015 având ca părţi Municipiul Braşov, Statul Român prin Ministerul Finanţelor, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, SC Immochan Imobiliare SRL, ce are ca obiect rectificarea suprafeţei de teren pentru Parcul Tractorul aflat în prezent pe rolul Judecătoriei Braţov având ca termen data de 05.10.2018.

Verificările s-au efectuat numai după adresă şi număr stradal nefiind indicate numerele de carte funciară sau nr. Topografice, motiv pentru care nu putem menţiona dacă există sau nu litigii înregistrate după aceste elemente cu privire la adresele stradale menţionate în listă. În Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Metropolitane Braşov sunt propuse amenajarea a două noi parcuri, în zona fostei platforme Industriale Rulmentul şi în zona Valea Răcădăului, cunoscută sub numele de ‘La Iepure’”, au declarat reprezentanţii Primăriei Municipiului Braşov.

Reamintim că la sfârşitul lunii iunie 2018, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a fost gazda Adunării Generale a primarilor de municipii din România, eveniment important pentru oraşul de la malul mării. Atunci, edilul Constanţei a precizat că şi-ar dori ca municipiul nostru să aibă plusurile pe care le au alte municipii din ţară. Şi aici a evidenţiat mai multe apecte pozitive.

“Mi-aş dori să avem spaţiile verzi pe care le are domnul Negoiţă în Sectorul 3, mi-aş dori să am un sistem de autorizare în urbanism aşa cum îl are domnul Falcă, şi vă spun că este unul dintre cele mai bune din România, mi-aş dori să avem un management de oraş aşa cum îl are domnul Bolojan, mi-aş dori să avem un dinamism aşa cum îl are domnul Ionuţ Puvheanu de la Galaţi, mi-aş dori să avem un stadion cum are domnul Genoiu la Craiova, mi-aş dori ca toate aceste lucruri să le construim împreună”, a declarat la acea dată primarul Constanţei, Decebal Făgădău.

DOCUMENT https://www.replicaonline.ro/rbin/data264000/parcuri.pdf

Paula SOLOMON

vineri, 7 septembrie 20184126
Comentarii

00Andrei(8 sep 08:50)
Stie Fatalache al nostru.....dar nu a terminat cu acordarea de autorizatii pt blocuri inca. De aceea nu a dat situatia.
21Fagadau(7 sep 21:08)
CEA MAI MARE DEZAMAGIRE!
02vic(7 sep 19:35)
cum se mai plateste si el pentru sponsori?!
211Popescu(7 sep 14:57)
Si cine va opreste sa le aveti, domnule primar?
215Patriot(7 sep 13:10)
O sa aibe timp sa gandeasca la Rece , acesti Cimpazei care Concuc si sufoca Primaria .., Rusine
114mari(7 sep 12:56)
Primarul nu are initiativa nu are autoritate asupra subalternilor nu are nimic de gospodar
114Ank(7 sep 12:53)
Asa da, e bine ca s a scris aceasta informatie si este si mai bine ca este documentata si prin comparatie ! In aceasta maniera sa tot ai ce te informa ! Pacat de C ta , si de bruma de oameni cinstiti care mai stiu ce inseamna omenie si verticalitate si isi duc atat de greu viata prin acest oras !
138Muie Iohannis(7 sep 12:28)
Ce sa zic, ciorile au nevoie de parcuri, ca sa le umple cu coji de bomboane agricole. La Brasov sunt oameni civilizati, de aia au parcuri. Aia nu-si aduc gunoiul de acasa ca sa-l verse pe iarba.
221Mokanel ptr . 06.06(7 sep 10:48)
Fagabou e mokanel ghiftu papagal de al vostru . Ti ai dreaq cu natia de hoti si koorve. Cine dracu va adunat aici . moldo olto stricati .
517bravo fagadau(7 sep 10:27)
Fagadau este cel mai bun primat
125Ha ha ha(7 sep 10:16)
Este o problema de siguranta regionala. Dobrogea este furata grav . O sa ajungem la fel de saraci ca cei din vaslui. De parcuri nu mai vorbesc pt ca noi nu avem nici macar 1 parc.
116PRIMARUL(7 sep 10:06)
FARA AUTORITATE IN PRIMARIE!
229Ciumalai au distrus Constanta(7 sep 08:43)
De cand au pus labele CIUMALAI pe Constanta , au slutito iremediabil . In primul rand sa construit haotic . Au distrus parcurile , locurile de joaca . Nu credeam ca va ajunge sa arate in halu asta Constanta . Judetul Constanta arata jalnic . Mergeti in orasele din judet , o sa vedeti cum li se citeste pe chip oamenilor disperarea . Noroc ca mai sunt pensionari care mai palpaie un pic de viata . Saracia este lucie in intreg judetu . Mergeti si convingetiva .
124minciuni(7 sep 08:36)
Toate aceste enumerari sunt niste maidane in care intra masini si ciini.Mentalitatea orientala se mentine de la otomani in coace.
327Ghinion(7 sep 08:26)
Dragi comentatori. Nu mai dati vina pe Fagadau, Babu, etc. Tot noi cei din Constanta i-am votat nu altii. Constantenii au pus botul de la revolutie incoace la minciunile spuse de ei, si s-au complacut mereu. Nu sunt ei vinovati ci cei ce i-au votat. Poate invatam ceva din asta si in 2020 alegem pe careva cu creier, care iubeste orasul asta si care neaaparat nu face parte dintr-un partid.
216Pensiinar(7 sep 08:22)
Bine,ca avem biserici si pe domeniul public,noi nu avem nevoie de parcuri,nu aduc voturu
123Constanta(7 sep 07:37)
In era Fagadau, Babu si Rasauteanu este in PARAGINA.PLECSTI ACASAAAAA!CONSTANTENI TREBUIE SA SALVAM CONSTANTADE INCOMPETENTI!
122Plm(7 sep 07:16)
Fatalau bea apa de la robinet. Fmm de distrus
447vin cu adaugirea ca,(7 sep 06:06)
la noi se distrug parcurile ca sa aiba scarbele de machedoni unde sa faca ''blocuri'' de cacat.fagadau fiind din aceeasi etnie scarboasa si avandu-l ca mentor pe mazare face ce stie:NIMIC pentru oras benefic si TOTUL pentru buzunarele clicii mafiote din care face parte.Votati-l din nou ca o sa traim in cavou betonat.
mai mult...Replica
23 sep 12:55ReplicaFemeie de 86 de ani, DESFIGURATĂ de câine!

Medicii din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Constanţa au fost solicitaţi să intervină în cursul...769

22 sep 18:22ReplicaACCIDENT MORTAL PE AUTOSTRADA A2! Şofer proiectat din maşină15509
22 sep 17:38ReplicaCa să nu se plictisească. Primăria Constanța organizează concurs de table pentru pensionari829
22 sep 09:15ReplicaINCONȘTIENȚĂ! Trei minori au făcut praf o mașină. Unul dintre puști este în comă

Teribilism! Un minor în vârstă de 17 ani a luat maşina părinţilor şi a plecat în plimbare, având alături de el...4235

22 sep 14:55ReplicaVeşti proaste pentru năvodăreni: Creşte preţul la gigacalorie!2663
22 sep 00:00ReplicaLazia şi-a scăpat ARGOS-ul de FALIMENT!2318
22 sep 00:00ReplicaBAGAT LA ÎNCHISOARE DE UN BUTOI CU ŢUICĂ! IATĂ CE A PĂŢIT UN CUNOSCUT INFRACTOR

Ovidiu Ionuț Carp are 29 de ani, nu are ocupație și nici loc de muncă, și este cunoscut cu antecedente penale,...1942

22 sep 18:36ReplicaDEBANDADĂ la sediul ANAF de pe I.G. Duca: contribuabilii mai au puţin şi sar la bătaie!3297
22 sep 00:00ReplicaStroe: ‘Eu nu am fost certat cu Vrabie. Ba chiar i-am dat telefon de ziua lui, dar nu mi-a răspuns’2820
22 sep 00:00ReplicaInvestiţii masive la Chirnogeni: milioane de euro pentru poduri şi podeţe!

Primăria Chirnogeni cheltuie peste trei milioane de euro pentru construirea unui pod și a câtorva zeci de podețe, pe...713

22 sep 09:17ReplicaFurt pe faţă la Lidl: preţul de la casa de marcat, mai mare decât cel de pe etichetă!4951
22 sep 00:00ReplicaDat AFARĂ din casă pentru că a DISTRUS mobila!1277
Vremea
20°19.3° - 21° duminică, 23 septembrie 2018
nori împrăștiațiUmiditate: 100%
Vânt: 5.41 m/s din NNE
Presiune: 1031.08 milibari

Loto
6/4972533353942
5/4063032363821
joker61224313418
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 sep 00:00SportSimona Halep ia postura de lider WTA în serios și se pune contra Serenei în scandalul de sexism: "Arbitrii respectă regulamentul. Nu am altceva de adăugat!"

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a oferit prima reacție după conflictul iscat de Serena Williams (16 WTA) în finala...494

22 sep 23:28SportȘumudică, declarație de dragoste pentru dictatorul Turciei: "Îl iubesc pe Erdogan"

Marius Șumudică, antrenorul lui Al Shabab, n-a uitat perioada în care a antrenat-o pe Kayserispor și și-a arătat...592

22 sep 23:21SportBate retrogradarea la ușă: colaps pentru Dinamo! A treia înfrângere consecutivă și locul 10 în Liga 1! Ieșenii își bat joc de ”câini”: ”Puteam să le dăm trei!”

Dinamo a pierdut pe terenul lui Poli Iași, scor 0-1, și a ajuns la trei înfrângeri consecutive, după meciurile cu...449

22 sep 00:00SportSepsi - FC Voluntari 1-1. Gazdele, pas greșit în visul de titlu

Sepsi Sf. Gheorghe și FC Voluntari au terminat la egalitate, scor 1-1, în primul meci al etapei cu numărul 9 din Liga...284

Local
22 sep 00:46LocalAccident rutier pe bulevardul Ferdinand: un pieton a fost rănit!

Un accident rutier s-a petrecut în cursul zilei de vineri, 21 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, pe bulevardul...1412

22 sep 00:46LocalPod peste granițe între Liceul Tehnologic 'Dragomir Hurmuzescu' și Deutches Rotes Kreuz, Frankfurt

Orice societate are nevoie de oameni cu suflet și disponibilitate, care să facă necondiționat ceva pentru...492

22 sep 00:45LocalAccident rutier în Inel II: două persoane au fost rănite!

Un accident rutier s-a petrecut în cursul zilei de vineri, 21 septembrie a.c., în jurul orei 15.00, pe strada...1778

22 sep 00:35LocalPeste 60 kg peşte fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră, la Constanţa!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat în zona de competență un cetăţean...645

22 sep 00:17LocalMedgidia nu mai are societate de termoficare! Locuitorii nu mai au apă caldă de patru luni

Situație de criză pentru locuitorii din Medgidia! Orașul a rămas fără societate de termoficare, după ce Apollo...2290

22 sep 00:42LocalPrins băut la volan, în Techirghiol!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 20 septembrie a.c., au depistat un bărbat, în...1659

22 sep 00:37LocalUn puștan din Constanța a tăbărât pe o femeie: i-a smuls lanțul de la gât

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța, la data de 20 septembrie a.c., au depistat un minor, George...1945

22 sep 00:33LocalCând 'GHERȚOII' pun de nuntă: manele și stradă blocată în zona Sabroso!

Nesimțirea continuă la Constanța! Fără a le păsa de cei din jur și acționând ca-n junglă, părinții unor miri...4444

22 sep 00:18LocalCel mai mare CONTRABANDIST de țigări din Constanța, parte dintr-o NOUĂ GRUPARE! A fost arestat din nou

Face ce face și ajunge după gratii! Este vorba despre Liciu Cristian, cel mai mare contrabandist de țigări de la...5421

22 sep 00:19LocalINCENDIU URMAT DE EXPLOZIE! O femeie a primit îngrijiri medicale

Salvatorii Secției de pompieri Măcin au intervenit, vineri, 21 septembrie, în jurul orei 8.30, pentru limitarea...2262

Politică
22 sep 00:00PoliticăCine a cerut în şedinţa PSD excluderea Gabrielei Firea!

Surprinzător cine a cerut, în şedinţa CEx a PSD, eliminarea Gabrielei Firea din toate funcţiile de la partid! Cel...518

22 sep 00:47PoliticăConsilierii de la Eforie, convocaţi în şedinţă

Consilierii locali din Eforie au fost convocaţi în şedinţă, în data de 27 septembrie, pe ordinea de zi figurând,...1359

22 sep 00:44PoliticăPrimarul Decebal Făgădău premiază elevii de 10 ai Constanței!

Primarul Constanței, Decebal Făgădau, va premia cei doi elevi din Constanța care au obținut media 10 la...495

22 sep 00:43PoliticăConsilierii locali municipali, convocați în ședință. Vezi ce proiecte sunt pe ordinea de zi!

Consiliul local al municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă ordinară, joi, 27 septembrie 2018, ora...715

22 sep 00:35PoliticăÎn atenţia năvodărenilor! Numai locatarii blocurilor care şi-au achitat 80% din datorie se bucură de apă caldă!

Năvodărenii consumatori ai Termica Năvodari sunt din nou în atenţia autorităţilor! De data aceasta,...1503

22 sep 00:55PoliticăGabriela Firea, ieșire VIOLENTĂ înainte de CEx: 'Va fi un linșaj politic. Se vrea excluderea mea'

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a declarat, înaintea şedinţei CEx de vineri, că miza este excluderea sa din...527

22 sep 00:35PoliticăConsilierii judeţeni, convocaţi în şedinţă. Iată convocatorul!

În conformitate cu dispoziţiile art. 94 alin. 1 şi 3 din Legea nr. 215/2001 a Administraţiei Publice Locale,...564

21 sep 01:01PoliticăSONDAJ - Se anunţă o victorie zdrobitoare a taberei 'DA' la referendum

Sâmbătă şi duminică, 6 şi 7 octombrie 2018, va avea loc referendumul pentru modificarea articolului 48 din...769

21 sep 01:00PoliticăVezi ce proiecte a adoptat Guvernul

Guvernul României s-a întrunit joi, 20 septembrie, în şedinţă! Au fost adoptate mai multe proiecte de acte...744

21 sep 00:55PoliticăA fost inaugurat tronsonul de drum reabilitat de pe DJ224, Medgidia - Tortoman - Siliștea! VIDEO

De-a lungul timpului şoferii care tranzitează judeţul Constanţa s-au arătat nemulţumiţi de starea drumurilor. O...1895

Monden
22 sep 00:00MondenAsociația „Dăruiește Viața” a refuzat donația de 11.000 de euro de la Holograf

Asociația „Dăruieşte Viaţă“, care construieşte un spital pentru copii, a anunţat că nu doreşte să accepte...367

22 sep 00:00MondenCristi Borcea și Valentina Pelinel vor fi părinți de gemene. Ce a făcut fostul acționar când a aflat marea veste

Cristi Borcea a aflat recent că va deveni tată de gemene, exact așa cum și-a dorit. De altfel, chiar în ziua în...319

22 sep 00:00MondenSorana Darclee s-a accidentat serios la “Ultimul Trib”. A avut nevoie de intervenția medicilor

Sorana face parte din echipa Lemurii, la" Ultimul Trib", iar în ediția de joi seara, cei mai afectați au ieşit...229

22 sep 00:00MondenCâștigă Ștefan Bănică jr „X Factor”? „Anul acesta grupa mea cred că va oferi o mare surpriză”

Câștigă Ștefan Bănică jr X Factor? O declarație de-a sa ne duce clar cu gândul la asta. Și, oricum,...219

22 sep 00:00MondenRapperul Suge Knight, condamnat la 28 de ani de închisoare pentru o crimă comisă în 2015. A trecut cu mașina peste un fost partener de afaceri

Rapperul Suge Kighnt, cunoscut după ce în anii 90 a lansat cariera mai multor artiști celebri, printre care Snoop Dog...236

22 sep 00:00MondenBeyonce, acuzată de vrăjitorie de fostul ei toboșar. Femeia susține că artista i-a făcut vrăji și i-a omorât pisica

Kimberly Thompson, o tânără muziciană care a colaborat timp de șapte ani cu Beyonce, a depus în instanță...251

22 sep 00:00MondenTake That anunţă un turneu britanic şi un album retrospectiv la 30 de ani de la înfiinţarea trupei

Formaţia Take That a anunţat că va susţine un turneu de amploare în Marea Britanie anul viitor şi va lansa un...203

22 sep 00:00MondenChris Evans va fi protagonistul serialului 'Defending Jacob' difuzat de Apple

Actorul american Chris Evans, cunoscut pentru rolul Captain America în filmele universului Marvel, va fi protagonistul...217

22 sep 00:00MondenGillian Anderson şi Lily James, protagonistele unei adaptări pentru teatru a filmului "All About Eve"

Actriţele Gillian Anderson şi Lily James vor fi protagonistele unei adaptări pentru teatru a filmului "All About...218

22 sep 00:00MondenJ Balvin, marele favorit la premiile Latin Grammy cu opt nominalizări

Academia care decernează Latin Grammy Awards l-a anunţat joi pe artistul columbian de reggaeton J Balvin drept marele...211

Mapamond
22 sep 16:35MapamondMoscova acuză Washingtonul că vrea să o elimine de pe piaţa armelor cu sancţiunile sale

Sancţiunile adoptate joi seara de către SUA, primele împotriva unor entităţi străine pentru achiziţionarea de...227

22 sep 00:00MapamondPresa britanică: Theresa May a fost "umilită" de liderii europeni

Şefa guvernului britanic Theresa May a fost "umilită" de liderii europeni, care i-au cerut să-şi refacă propunerea...258

22 sep 00:00MapamondGermania: Sprijinul popular pentru blocul conservator, la un nou nivel minim

Sprijinul popular pentru blocul conservator al cancelarului german Angela Merkel a înregistrat un nou nivel minim, iar...224

22 sep 00:00MapamondCancelarul austriac remarcă o legătură între traficanţi şi ONG-urile care salvează migranţi pe Mediterana

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a vorbit joi despre 'suspiciunea' că în operaţiunile de salvare a refugiaţilor...220

22 sep 00:00MapamondSUA sancţionează China pentru achiziţionarea de armament rusesc; ţinta este de fapt Moscova

Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva Departamentului de Dezvoltare a Echipamentelor (EDD), agenţia...244

22 sep 00:00MapamondA murit preşedintele Vietnamului, Tran Dai Quang

Preşedintele Vietnamului, Tran Dai Quang, a decedat vineri, la vârsta de 61 de ani, anunţă agenţia de presă...253

22 sep 00:00MapamondSUA: Incident armat în Maryland: Patru morţi, inclusiv atacatoarea

O femeie înarmată cu un pistol Glock calibrul 9 mm a deschis focul joi asupra colegilor de muncă într-un centru de...219

22 sep 00:00MapamondPentru femeile din Afganistan, naşterea are un risc de mortalitate mai mare decât conflictul armat

Pentru femeile din Afganistan, naşterea are un risc de deces de circa cinci ori mai mare decât conflictul armat din...246

22 sep 00:00MapamondTanzania: Cel puţin 42 de morţi după scufundarea unui feribot, posibil peste 200 de victime

Cel puţin 42 de oameni s-au înecat joi, după ce un feribot s-a scufundat în Tanzania, în lacul Victoria,...225

22 sep 00:00MapamondSUA: Incident cu arme în statul New York, soldat cu şapte victime

Şapte oameni, printre care şi copii, au fost împuşcaţi joi în oraşul Syaracuse din statul american New York, a...219

Sănătate
18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave

În data de 29 septembrie a.c., prof. dr. Ahmet Alptekin, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi pediatri din Turcia,...583

17 sep 01:03Sănătate„11 căi de luptă împotriva depresiei” – ghid practic, în biblioteca virtuală Baylor

Biblioteca virtuală Baylor se îmbogăţeşte cu un nou ghid de stil de viaţă: „11 căi de luptă împotriva...697

15 sep 00:49SănătateSANAMED nu are contract cu CJAS: ‘În cazul analizelor pentru copii este nevoie de un bilet de trimitere cu parafa medicului!’

Mămica unui băiețel de trei ani a reclamat, zilele trecute, faptul că în momentul în care s-a prezentat la...1448

13 sep 00:38SănătateVeste bună pentru copiii și tinerii cu DIABET: statul va deconta aparatele de monitorizare a glicemiei

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, 13 septembrie a.c., un proiect de modificare a Programului național de diabet...2054

14 sep 00:28SănătateEchipa de baschet feminin a Constanţei, pregătită de noul sezon competiţional!

Nou promovată, PHOENIX CONSTANȚA, începe noul sezon competițional 2018-2019 în Liga Națională de Baschet Feminin...623

13 sep 00:38SănătateLupta împotriva depresiei continuă: '11 căi de luptă împotriva depresiei'

Se crede, în mod greşit, că depresia este o stare pe care persoanele afectate şi-o pot controla sau schimba brusc,...853

12 sep 23:20SănătateSimpozion dedicat medicilor din rețeaua sanitară a MAI, în stațiunea Mamaia

Staţiunea Mamaia va găzdui, în perioada 27 – 29 septembrie a.c., a XXI-a ediţie a Simpozionului Național ”Prof....680

10 sep 00:53SănătateInfarctul miocardic acut, cel mai mare „ucigaș” în 2017

Infarctul miocardic acut a fost, în 2017, motivul medical care a dus la cele mai multe decese, se arată în datele...834

8 sep 00:40SănătateRujeola face noi victime: alte 78 de cazuri în ultima săptămână

Alte 78 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, cele mai multe fiind în...631

5 sep 00:55SănătateMinisterul Sănătăţii depune plângere penală împotriva celor care au promovat şi distribuit informaţii potrivit cărora vaccinurile ar fi ineficiente

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce intenţionează să...672