rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Câte parcuri are Constanţa? Răspunsul Primăriei este NĂUCITOR! Vă invităm, în schimb, să vedeţi ce ne-a transmis Primăria Braşov

Oraşul de la malul mării se transformă în timpul sezonului estival în “capitală”, odată cu fluxul mare de turişti ce sosesc pe litoralul românesc. Aşadar, odată cu importanţa turistică pe care o are oraşul Constanţa, cresc şi necesităţile. Începând cu locurile de parcare, şi până la plajă şi calitatea nisipului, vorbim despre detalii extrem de importante pentru un tablou demn de un oraş turistic, un oraş port. Desigur, sunt multe aspecte ce schimbă culoarea litoralului românesc. Aici amintim şi parcurile, care pe timpul sezonului estival se transformă în locuri de socializare pentru pensionarii constănţeni sau spaţii de joacă pentru cei mici. Cu toate acestea, se pare că este un mister numărul parcurilor din municipiu chiar şi pentru autorităţile locale.

Municipiul Constanţa reprezintă o forţă economică imensă pentru ţara noastră, asta dacă ştim cum să o dezvoltăm. Spunem asta pentru că în perioada sezonului estival oraşul de la malul mării devine “capitală” datorită fluxului mare de turişti veniţi în vacanţă pe litoral. Cu toate acestea, ne aflăm în situaţia în care nu deţinem o statistică privind spaţiile verzi din municipiul Constanţa “la această dată”, potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa. Prin urmare, nu ne rămâne decât să numărăm pe degete câte parcuri are în anul 2018 oraşul de la malul mării.

În urma unei solicitări, suntem învăluiţi în mister, nu altceva. “Având în vedere cererea înregistrată în baza Legii nr.544/2001, vă comunicăm faptul că, la această dată se află în derulare serviciul de măsurători topografice în vederea realizării registrului local de spaţii verzi conform prevederilor Legii nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi, republicată, unde vor fi evidenţiate toate spaţiile verzi aflate pe domeniul public sau privat din întreg teritoriul intravilan al municipiului Constanţa, iar inventarierea se face cu evidenţierea tipului de proprietate şi a modului de administrare”, a fost răspunsul reprezentanţilor Primăriei Constanţa, în urma solicitării reporterilor Replica.

Iată răspunsul oficial al Primăriei municipiului Constanţa (click pe IMAGNE!):

În timp ce noi nu ştim câte parcuri avem, la Braşov se mai construiesc două!

Nu acelaşi lucru îl putem spune despre situaţia, ‘la această dată’, a spaţiilor verzi din municipiul Braşov. În urma solicitării transmise de reporterii Replica de Constanţa, reprezentanţii Primăriei Braşov ne-au arătat cum se prezintă de fapt o statistică a spaţiilor verzi, pentru că aceştia - da! - o deţin. În altă ordine de idei, un număr de 240 de spaţii verzi de utiliate publică se află ‘la această dată’ în municipiul Braşov, urmând a se amenaja încă două noi parcuri, prin Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Metropolitane Braşov, unul fiind în zona fostei platforme Industriale Rulmentul, iar cel de al doilea în zona Valea Răcădăului, cunoscută sub numele de ‘La Iepure’.

“Cu privire la situaţia juridică a imobilelor menţionate în anexă (tabel) vă informăm că în evidenţele Serviciului Ceontencios, la poziţia 89 ataşată, referitor la Parcul Centru Civic, figurează înregistrat dosarul nr. 2282/62/2014, având ca părţi Consiliul Local al Municipiului Braşov, Asociaţia pentru Construirea Catedralei “Înălţarea Domnului”, primarul municipiului Braşov, Epure Sorin şi Epure Maria Cristina, prin care s-a solicitat anularea HCL-ului nr. 479/2010 şi a fost obligat Consiliul Local Braşov să modifice sau să elaboreze un nou PUZ cu repoziţionarea terenului concesionat în vederea realizării Catedralei “Înălţarea Domnului” şi la poziţia 145 - Parc Tractorul este înregistrat dosarul nr. 24469/197/2015 având ca părţi Municipiul Braşov, Statul Român prin Ministerul Finanţelor, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, SC Immochan Imobiliare SRL, ce are ca obiect rectificarea suprafeţei de teren pentru Parcul Tractorul aflat în prezent pe rolul Judecătoriei Braţov având ca termen data de 05.10.2018.

Verificările s-au efectuat numai după adresă şi număr stradal nefiind indicate numerele de carte funciară sau nr. Topografice, motiv pentru care nu putem menţiona dacă există sau nu litigii înregistrate după aceste elemente cu privire la adresele stradale menţionate în listă. În Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Metropolitane Braşov sunt propuse amenajarea a două noi parcuri, în zona fostei platforme Industriale Rulmentul şi în zona Valea Răcădăului, cunoscută sub numele de ‘La Iepure’”, au declarat reprezentanţii Primăriei Municipiului Braşov.

Reamintim că la sfârşitul lunii iunie 2018, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a fost gazda Adunării Generale a primarilor de municipii din România, eveniment important pentru oraşul de la malul mării. Atunci, edilul Constanţei a precizat că şi-ar dori ca municipiul nostru să aibă plusurile pe care le au alte municipii din ţară. Şi aici a evidenţiat mai multe apecte pozitive.

“Mi-aş dori să avem spaţiile verzi pe care le are domnul Negoiţă în Sectorul 3, mi-aş dori să am un sistem de autorizare în urbanism aşa cum îl are domnul Falcă, şi vă spun că este unul dintre cele mai bune din România, mi-aş dori să avem un management de oraş aşa cum îl are domnul Bolojan, mi-aş dori să avem un dinamism aşa cum îl are domnul Ionuţ Puvheanu de la Galaţi, mi-aş dori să avem un stadion cum are domnul Genoiu la Craiova, mi-aş dori ca toate aceste lucruri să le construim împreună”, a declarat la acea dată primarul Constanţei, Decebal Făgădău.

DOCUMENT https://www.replicaonline.ro/rbin/data264000/parcuri.pdf

Paula SOLOMON

vineri, 7 septembrie 20184419
Comentarii

00Andrei(8 sep 08:50)
Stie Fatalache al nostru.....dar nu a terminat cu acordarea de autorizatii pt blocuri inca. De aceea nu a dat situatia.
21Fagadau(7 sep 21:08)
CEA MAI MARE DEZAMAGIRE!
02vic(7 sep 19:35)
cum se mai plateste si el pentru sponsori?!
211Popescu(7 sep 14:57)
Si cine va opreste sa le aveti, domnule primar?
215Patriot(7 sep 13:10)
O sa aibe timp sa gandeasca la Rece , acesti Cimpazei care Concuc si sufoca Primaria .., Rusine
114mari(7 sep 12:56)
Primarul nu are initiativa nu are autoritate asupra subalternilor nu are nimic de gospodar
114Ank(7 sep 12:53)
Asa da, e bine ca s a scris aceasta informatie si este si mai bine ca este documentata si prin comparatie ! In aceasta maniera sa tot ai ce te informa ! Pacat de C ta , si de bruma de oameni cinstiti care mai stiu ce inseamna omenie si verticalitate si isi duc atat de greu viata prin acest oras !
138Muie Iohannis(7 sep 12:28)
Ce sa zic, ciorile au nevoie de parcuri, ca sa le umple cu coji de bomboane agricole. La Brasov sunt oameni civilizati, de aia au parcuri. Aia nu-si aduc gunoiul de acasa ca sa-l verse pe iarba.
221Mokanel ptr . 06.06(7 sep 10:48)
Fagabou e mokanel ghiftu papagal de al vostru . Ti ai dreaq cu natia de hoti si koorve. Cine dracu va adunat aici . moldo olto stricati .
517bravo fagadau(7 sep 10:27)
Fagadau este cel mai bun primat
125Ha ha ha(7 sep 10:16)
Este o problema de siguranta regionala. Dobrogea este furata grav . O sa ajungem la fel de saraci ca cei din vaslui. De parcuri nu mai vorbesc pt ca noi nu avem nici macar 1 parc.
116PRIMARUL(7 sep 10:06)
FARA AUTORITATE IN PRIMARIE!
229Ciumalai au distrus Constanta(7 sep 08:43)
De cand au pus labele CIUMALAI pe Constanta , au slutito iremediabil . In primul rand sa construit haotic . Au distrus parcurile , locurile de joaca . Nu credeam ca va ajunge sa arate in halu asta Constanta . Judetul Constanta arata jalnic . Mergeti in orasele din judet , o sa vedeti cum li se citeste pe chip oamenilor disperarea . Noroc ca mai sunt pensionari care mai palpaie un pic de viata . Saracia este lucie in intreg judetu . Mergeti si convingetiva .
124minciuni(7 sep 08:36)
Toate aceste enumerari sunt niste maidane in care intra masini si ciini.Mentalitatea orientala se mentine de la otomani in coace.
327Ghinion(7 sep 08:26)
Dragi comentatori. Nu mai dati vina pe Fagadau, Babu, etc. Tot noi cei din Constanta i-am votat nu altii. Constantenii au pus botul de la revolutie incoace la minciunile spuse de ei, si s-au complacut mereu. Nu sunt ei vinovati ci cei ce i-au votat. Poate invatam ceva din asta si in 2020 alegem pe careva cu creier, care iubeste orasul asta si care neaaparat nu face parte dintr-un partid.
216Pensiinar(7 sep 08:22)
Bine,ca avem biserici si pe domeniul public,noi nu avem nevoie de parcuri,nu aduc voturu
123Constanta(7 sep 07:37)
In era Fagadau, Babu si Rasauteanu este in PARAGINA.PLECSTI ACASAAAAA!CONSTANTENI TREBUIE SA SALVAM CONSTANTADE INCOMPETENTI!
122Plm(7 sep 07:16)
Fatalau bea apa de la robinet. Fmm de distrus
447vin cu adaugirea ca,(7 sep 06:06)
la noi se distrug parcurile ca sa aiba scarbele de machedoni unde sa faca ''blocuri'' de cacat.fagadau fiind din aceeasi etnie scarboasa si avandu-l ca mentor pe mazare face ce stie:NIMIC pentru oras benefic si TOTUL pentru buzunarele clicii mafiote din care face parte.Votati-l din nou ca o sa traim in cavou betonat.
mai mult...Replica
20 iul 21:45ReplicaSimona Halep, primită ca o adevărată campioană la Constanţa!

Simona Halep a sosit acasă, la Constanţa, unde a fost primită ca o adevărată campioană! Simona a prezentat trofeul...1527

20 iul 12:27ReplicaEroul zilei: un agent de poliție l-a găsit pe bărbatul care dispăruse împreună cu fiica minoră a concubinei4314
20 iul 00:00ReplicaINCREDIBIL! Demolarea garajelor din Mangalia, SUSPENDATĂ de instanţă2395
20 iul 00:00ReplicaDETALII DIN DOSARUL CARNAGIULUI DE LA OVIDIU: CU CE VITEZĂ RULA VEHICULUL

...5450

20 iul 01:05ReplicaSE PUNE LACĂTUL PE CINEMA CITYPLEX din Tomis Mall?3283
20 iul 20:48ReplicaMarilena Dragnea renunţă la şefia Mamaia SA, după un SCANDAL MONSTRU la partid2355
20 iul 00:00ReplicaAzi ești proprietar, mâine nu: un fost consilier din cadrul Ministerului Finanțelor, în război cu primăria după ce a rămas fără un teren

Strigător la cer! Cum s-a trezit un constănțean fără un teren de 200 mp! Mai bine de 20 de ani a plătit taxe și...1423

20 iul 00:00ReplicaSCENARIUL unui TÂNĂR care susținea că nu are bani de mâncare APLICAT într-un local din Năvodari!2162
20 iul 00:00ReplicaCertificat de urbanism pentru restaurarea Edificiului Roman cu Mozaic408
20 iul 01:23ReplicaConstructorii înscriși în cursa pentru reabilitarea Cazinoului Constanța: probleme penale și legături cu serviciile

O bună parte din cele 12 firme înscrise în cursa pentru reabilitarea Cazinoului Constanța au grave probleme penale,...1237

20 iul 00:28ReplicaALERTĂ în Mihail Kogălniceanu: INCENDIU LA O BISERICĂ!3068
20 iul 00:29ReplicaNUNTĂ CU SALAM în cartierul Compozitori! A venit și Poliția; până la urmă a 'picat' curentul!6903
Vremea
20.7°18.9° - 20.7° sâmbătă, 20 iulie 2019
cer seninUmiditate: 70%
Vânt: 3.41 m/s din SSE
Presiune: 1018.63 milibari

Loto
6/4941624273741
5/4061920263028
joker151231449
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 iul 00:00SportSimona Halep și Toni Iuruc, noul ei iubit, surprinși ținându-se de mână: cine e partenerul campioanei de la Wimbledon

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) a revenit recent în țară după două săptămâni magice petrecute la Londra, la...1400

20 iul 00:00SportGigi Becali îl compara pe Ianis Hagi cu Joao Felix și crede că FCSB este mai tare decât Benfica

Patronul de la FCSB a făcut o paralelă cu transferul lui Joao Felix (19 ani), de la Benfica la Atletico Madrid, și a...328

20 iul 00:00SportSimona Halep despre credință: „Fără Dumnezeu nu aș fi putut să ajung aici. Maica Domnului e mereu în gândul meu!”

Simona Halep a primit cea mai înaltă distincție din partea Patriarhiei Române - „Crucea Patriarhală” pentru...340

20 iul 00:00SportDan Petrescu a mitraliat pe toată lumea: „Mă pufnește râsul. N-am făcut nimic bun în ultimii ani. Adversarul e mort, slab și blat când câștigăm”

Dan Petrescu, 51 de ani, s-a dezlănțuit în conferința de presă de vineri, punând din nou tunurile pe cei care au...335

Local
20 iul 01:34LocalDoi șoferi trași pe dreapta de către polițiștii rutieri: unul era sub influența alcoolului, altul fără permis!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 18 iulie a.c., în jurul orei 17.00, au depistat un...424

20 iul 01:35LocalPrins de polițiști la scurt timp de la comiterea unui furt în Cernavodă

Polițiști din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă, la data de 18 iulie a.c., au observat un bărbat care alerga pe o...810

20 iul 01:33LocalAnchetă în cazul unui tâlhar aflat în arest: i s-a mai probat o faptă

În urma cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de tâlhărie, polițiști din cadrul Biroului...395

20 iul 01:20LocalDoi agenți de la penitenciarul Tulcea, 'vizitați' de DIICOT: introduceau telefoane și etnobotanice

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție...1317

20 iul 01:33LocalIPJ Tulcea a primit un aparat care depistează prezența substanțelor interzise

Serviciul Rutier Tulcea a fost dotat cu un aparat care depistează prezența substanțelor interzise, în corpul...705

20 iul 01:40LocalNuclearelectrica sprijină BookLand, pentru dezvoltarea tinerilor

În România numărul elevilor a scăzut cu peste 30% de la Revoluție încoace, 50,000 copii renunțând anual la...278

20 iul 01:24LocalAplicația de prim ajutor a salvamarilor, LANSATĂ la Constanța: informații despre pericole și statistici!

Plaja Zoom Beach a găzduit vineri, 19 iulie a.c., începând cu ora 11:00, lansarea oficială a Sea Status, prima...1066

20 iul 01:31LocalBunuri contrafăcute confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în luna iunie, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul...292

20 iul 01:27LocalALERTĂ la Constanța: un bărbat a DISPĂRUT cu copilul concubinei!

Un bărbat din Constanța a dispărut la data de 15 iulie împreună cu un copil minor (al concubinei). Anunțul a fost...2085

20 iul 01:30LocalExerciţii militare la Capu Midia. Militarii au simulat un atac terestru asupra aparatelor de zbor

Militarii Escadrilei 572 Elicoptere din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu s-au antrenat în Poligonul Complex de...283

Politică
20 iul 01:38PoliticăViorica Dăncilă: „Gabriela Firea nu şi-a anunţat dorinţa de a candida“

Viorica Dăncilă vrea să candideze pentru funcția supremă în stat și să schimbe Palatele: să plece de la...265

20 iul 01:39PoliticăKlaus Iohannis anunță că Emmanuel Macron i-a spus că o susține pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European și că Franța își retrage candidatul

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele...259

20 iul 01:39PoliticăPMP îşi va anunţa candidatul la prezidenţiale până pe 10 august

PMP îşi va desemna candidatul la alegerile prezidenţiale până pe 10 august, a anunţat, vineri, preşedintele...243

20 iul 01:38PoliticăCCR: Problemele constatate nu sunt de natură să determine consecinţe asupra validării/confirmării referendumului

Curtea Constituţională a României arată, în motivarea hotărârii prin care a validat rezultatul referendumului...275

20 iul 01:37PoliticăPintea: Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent, nu mai este nevoie ca pacienţii să le completeze veniturile

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent...405

20 iul 01:36PoliticăDan Barna a fost desemnat candidatul comun la prezidențiale al Alianței 2020 USR PLUS. Dacian Cioloș va fi candidatul la funcția de prim-ministru

Președintele USR, Dan Barna, a fost desemnat vineri candidatul comun al Alianței 2020 la alegerile prezidențiale din...258

20 iul 01:28PoliticăSchimbări în conducerea ALDE Constanţa, după analiza rezultatului de la alegerile europarlamentare

În urma analizei efectuate de către Biroul Politic Central al ALDE în baza rezultatelor obţinute la alegerile...936

20 iul 01:34PoliticăTobogane readuse la viaţă şi desene educative pe asfalt, în parcul din Poarta 6

Parcul din Poarta 6 a fost scena pe care zeci de copii de toate vârstele au ținut să-și etaleze talentul în...380

20 iul 01:30PoliticăVicepreședintele ALDE, atac la președinte: 'Zecile de milioane euro cheltuite pentru referendum, le va da înapoi Klaus Iohannis din banii de meditații'

Vicepreședintele ALDE Marian Cucșa a declarat că PNL și USR, prin reacțiile la decizia CCR, încearcă o manipulare...400

20 iul 01:29PoliticăVictor Ponta critică dur Guvernul și PSD: Asta îi interesează doar pe liderii partidului

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că problema prezidențiabilului PSD este una care îi interesează doar pe...424

Monden
20 iul 00:00MondenRăsturnare de situație în cazul prințesei Dubaiului, care a fugit de șeicul Mohammed. Pentru ce se luptă Haya Al Hussein

Prințesa Dubaiului a șocat o lume întreagă, atunci când l-a părăsit pe soțul ei și a fugit cu 39 de milioane de...373

20 iul 00:00MondenAndreea Raicu, tot singură și la 42 de ani. A iubit bărbați celebri și recunoaște ce greșeli a făcut cu ei

Relațiile Andreei Raicu au reprezentat mereu un subiect tabu pentru presă. Vedeta a fost dintotdeauna o persoană...300

20 iul 00:00MondenTotul despre pretențiile mireselor Adelina Pestrițu, Andreea Bălan și Catrinel Sandu

Sezonul nunţilor şi al botezurilor e în plină desfăşurare. Trei vedete de la noi sunt deja în febra pregătirilor...172

20 iul 00:00MondenPaula Seling, victima hackerilor: „Un atac menit să mă discrediteze. Aş vrea să nu mai treacă nimeni prin aşa ceva“

Paula Seling a mărturisit că pagina de Facebook a ei a fost spartă și furată, iar acest lucru a fost realizat...191

20 iul 00:00MondenFiul lui Pavel Stratan a revenit în muzică. Cezar cântă cu Eva, fiica lui Radu Sîrbu ex-O-Zone

Fiul lui Pavel Stratan s-a întors în muzică şi vrea să dea lovitura, la fel ca sora lui mai mare, Cleopatra (16...187

20 iul 00:00MondenLady Gaga s-a instalat deja în casa lui Bradley Cooper din New York?

O asistentă a actorului Bradley Cooper susţine că Lady Gaga s-a instalat deja în secret în apartamentul lui din New...207

20 iul 00:00MondenMichelle Pfeiffer, doborâtă de operaţiile estetice. Cum arată actriţa la 61 de ani

Michelle Pfeiffer a fost înfrântă de botox. Actriţa renumită cândva pentru naturaleţea pe care o afişa îşi...278

20 iul 20:14MondenBran din „Urzeala Tronurilor“, asaltat de fani la terasă în Bucureşti

Actorul britanic de 20 de ani, Isaac Hempstead Wright a fost principala atracţie din centrul capitalei României....206

20 iul 00:00MondenTom Cruise a prezentat imagini din viitorul film ''Top Gun: Maverick'' la Comic-Con de la San Diego

Actorul Tom Cruise a surprins joi publicul prezent la salonul internaţional al benzilor desenate Comic-Con,...160

20 iul 00:00Monden''Lion King'' revine pe marile ecrane într-o nouă formă

Iubitele personaje din "Lion King", una dintre animaţiile celebre scoase de studiourile Disney, revin la viaţă...163

Mapamond
20 iul 00:00MapamondIranul susţine că SUA şi-ar fi doborât, 'din greşeală', una din propriile sale drone

SUA puteau să doboare 'una din propriile' lor drone deasupra strâmtorii Ormuz, a declarat vineri ministrul adjunct de...174

20 iul 00:00MapamondAngela Merkel, îngrijorată de susţinerea Moscovei pentru partidele populiste europene

Susţinerea Moscovei pentru partidele populiste este un ''motiv de îngrijorare'', a declarat vineri Angela Merkel, în...169

20 iul 00:00MapamondUcraina propune Moscovei să-l dea la schimb pe regizorul Oleg Senţov pentru jurnalistul Kiril Vâşinski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a propus vineri Moscovei să-l dea la schimb pe cineastul ucrainean Oleg...158

20 iul 00:00MapamondArmata iraniană declară că toate dronele sale s-au întors la bază în siguranţă

Purtătorul de cuvânt al forţelor armate iraniene a declarat vineri că toate dronele ţării s-au întors în...179

20 iul 00:00MapamondVon der Leyen avertizează împotriva aplicării unui tratament inechitabil statelor din Estul Europei

Noul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a atras atenţia asupra singularizării statelor UE din...174

20 iul 00:00MapamondPreşedintele Trump asigură că SUA nu au în vedere sancţiuni împotriva Turciei

Preşedintele Donald Trump a declarat joi că Statele Unite nu au în vedere sancţiuni împotriva Turciei, după ce...179

20 iul 00:00MapamondFinlanda a reușit să reducă cu 40% numărul persoanelor fără adăpost

Pe străzile din Helsinki nu vei găsi cutiile de carton, sacii de dormit şi corturile care semnalează prezenţa...161

20 iul 00:00MapamondGermania: Trei bărbaţi reţinuţi, suspectaţi de plănuirea unui atac

Trei suspecţi au rămas vineri în custodia poliţiei după raiduri efectuate în landul Renania de Nord-Westfalia...173

20 iul 00:00MapamondPanică la bordul unui avion pe un aeroport din Moscova: Opt răniţi în timpul evacuării

Opt pasageri au fost răniţi în timpul evacuării de urgenţă din cauza fumului care a umplut cabina unui avion...172

20 iul 00:00MapamondChina: Doi morţi, 18 răniţi şi 12 dispăruţi după o explozie puternică într-o uzină de gaz

Cel puţin doi oameni au murit, 18 au fost răniţi şi 12 sunt daţi dispăruţi în urma unei explozii foarte...154

Sănătate
18 iul 00:17SănătateCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat, recent, mai multe cabinete medicale și săli de tratament în...651

17 iul 00:24SănătateSpitalul de Boli Infecțioase Constanța așteaptă fonduri europene pentru REPARAȚII CAPITALE!

Un compartiment de terapie intensivă dat în folosință de anul trecut, paturi noi în tot spitalul, un laborator de...1125

17 iul 00:19SănătateÎNGRIJORĂTOR! CREȘTE numărul constănțenilor infectați cu HIV/SIDA!

Numărul constănțenilor diagnosticați cu infecția HIV/SIDA este în creștere. Aceasta este constatarea medicilor de...1788

17 iul 00:19SănătateToxiinfecţiile alimentare au 'umplut' Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Atenție mare la alimentele pe care le consumați, spălați-le bine înainte, la fel și mâinile, pentru a reduce...1348

15 iul 01:48SănătateProdusele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, avertizează OMS

Produsele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ conţin deseori prea multe zaharuri, iar informaţiile de...497

15 iul 22:47SănătateMalformații cardiace și congenitale, operate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”

O echipă de chirurgi cardiologi se va afla, în perioada 21 – 28 septembrie a.c. la Spitalul Clinic de Urgență...406

12 iul 00:35SănătateBătaie de joc: medic NEPLĂTIT din 2015! Spitalul CF RECUNOAŞTE, dar zice că NU are bani

Spitalul Universitar Constanţa nu o mai scoate la liman cu datoriile! Pe de o parte, se confruntă cu popririle pe...2624

11 iul 02:07SănătatePlatforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Casei...543

9 iul 01:28SănătateCentrul de Sănătate Năvodari este preluat de Spitalul Județean Constanța

Centrul de Sănătate Multifuncțională Năvodari este preluat, luni, 8 iulie a.c., de Spitalul Clinic Județean de...1406

8 iul 00:00SănătateTESTARE GRATUITĂ pentru BOALA CELIACĂ la Constanța!

Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten lansează prima Caravană Națională „România fără gluten”,...1092