REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Câte parcuri are Constanţa? Răspunsul Primăriei este NĂUCITOR! Vă invităm, în schimb, să vedeţi ce ne-a transmis Primăria Braşov

Câte parcuri are Constanţa? Răspunsul Primăriei este NĂUCITOR! Vă invităm, în schimb, să vedeţi ce ne-a transmis Primăria Braşov

Replica API 7 septembrie 2018 | 13:46 874

Oraşul de la malul mării se transformă în timpul sezonului estival în “capitală”, odată cu fluxul mare de turişti ce sosesc pe litoralul românesc. Aşadar, odată cu importanţa turistică pe care o are oraşul Constanţa, cresc şi necesităţile. Începând cu locurile de parcare, şi până la plajă şi calitatea nisipului, vorbim despre detalii extrem de importante pentru un tablou demn de un oraş turistic, un oraş port. Desigur, sunt multe aspecte ce schimbă culoarea litoralului românesc. Aici amintim şi parcurile, care pe timpul sezonului estival se transformă în locuri de socializare pentru pensionarii constănţeni sau spaţii de joacă pentru cei mici. Cu toate acestea, se pare că este un mister numărul parcurilor din municipiu chiar şi pentru autorităţile locale.

Municipiul Constanţa reprezintă o forţă economică imensă pentru ţara noastră, asta dacă ştim cum să o dezvoltăm. Spunem asta pentru că în perioada sezonului estival oraşul de la malul mării devine “capitală” datorită fluxului mare de turişti veniţi în vacanţă pe litoral. Cu toate acestea, ne aflăm în situaţia în care nu deţinem o statistică privind spaţiile verzi din municipiul Constanţa “la această dată”, potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa. Prin urmare, nu ne rămâne decât să numărăm pe degete câte parcuri are în anul 2018 oraşul de la malul mării.

În urma unei solicitări, suntem învăluiţi în mister, nu altceva. “Având în vedere cererea înregistrată în baza Legii nr.544/2001, vă comunicăm faptul că, la această dată se află în derulare serviciul de măsurători topografice în vederea realizării registrului local de spaţii verzi conform prevederilor Legii nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi, republicată, unde vor fi evidenţiate toate spaţiile verzi aflate pe domeniul public sau privat din întreg teritoriul intravilan al municipiului Constanţa, iar inventarierea se face cu evidenţierea tipului de proprietate şi a modului de administrare”, a fost răspunsul reprezentanţilor Primăriei Constanţa, în urma solicitării reporterilor Replica.

Iată răspunsul oficial al Primăriei municipiului Constanţa (click pe IMAGNE!):

În timp ce noi nu ştim câte parcuri avem, la Braşov se mai construiesc două!

Nu acelaşi lucru îl putem spune despre situaţia, ‘la această dată’, a spaţiilor verzi din municipiul Braşov. În urma solicitării transmise de reporterii Replica de Constanţa, reprezentanţii Primăriei Braşov ne-au arătat cum se prezintă de fapt o statistică a spaţiilor verzi, pentru că aceştia - da! - o deţin. În altă ordine de idei, un număr de 240 de spaţii verzi de utiliate publică se află ‘la această dată’ în municipiul Braşov, urmând a se amenaja încă două noi parcuri, prin Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Metropolitane Braşov, unul fiind în zona fostei platforme Industriale Rulmentul, iar cel de al doilea în zona Valea Răcădăului, cunoscută sub numele de ‘La Iepure’.

“Cu privire la situaţia juridică a imobilelor menţionate în anexă (tabel) vă informăm că în evidenţele Serviciului Ceontencios, la poziţia 89 ataşată, referitor la Parcul Centru Civic, figurează înregistrat dosarul nr. 2282/62/2014, având ca părţi Consiliul Local al Municipiului Braşov, Asociaţia pentru Construirea Catedralei “Înălţarea Domnului”, primarul municipiului Braşov, Epure Sorin şi Epure Maria Cristina, prin care s-a solicitat anularea HCL-ului nr. 479/2010 şi a fost obligat Consiliul Local Braşov să modifice sau să elaboreze un nou PUZ cu repoziţionarea terenului concesionat în vederea realizării Catedralei “Înălţarea Domnului” şi la poziţia 145 - Parc Tractorul este înregistrat dosarul nr. 24469/197/2015 având ca părţi Municipiul Braşov, Statul Român prin Ministerul Finanţelor, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, SC Immochan Imobiliare SRL, ce are ca obiect rectificarea suprafeţei de teren pentru Parcul Tractorul aflat în prezent pe rolul Judecătoriei Braţov având ca termen data de 05.10.2018.

Verificările s-au efectuat numai după adresă şi număr stradal nefiind indicate numerele de carte funciară sau nr. Topografice, motiv pentru care nu putem menţiona dacă există sau nu litigii înregistrate după aceste elemente cu privire la adresele stradale menţionate în listă. În Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Metropolitane Braşov sunt propuse amenajarea a două noi parcuri, în zona fostei platforme Industriale Rulmentul şi în zona Valea Răcădăului, cunoscută sub numele de ‘La Iepure’”, au declarat reprezentanţii Primăriei Municipiului Braşov.

Reamintim că la sfârşitul lunii iunie 2018, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a fost gazda Adunării Generale a primarilor de municipii din România, eveniment important pentru oraşul de la malul mării. Atunci, edilul Constanţei a precizat că şi-ar dori ca municipiul nostru să aibă plusurile pe care le au alte municipii din ţară. Şi aici a evidenţiat mai multe apecte pozitive.

“Mi-aş dori să avem spaţiile verzi pe care le are domnul Negoiţă în Sectorul 3, mi-aş dori să am un sistem de autorizare în urbanism aşa cum îl are domnul Falcă, şi vă spun că este unul dintre cele mai bune din România, mi-aş dori să avem un management de oraş aşa cum îl are domnul Bolojan, mi-aş dori să avem un dinamism aşa cum îl are domnul Ionuţ Puvheanu de la Galaţi, mi-aş dori să avem un stadion cum are domnul Genoiu la Craiova, mi-aş dori ca toate aceste lucruri să le construim împreună”, a declarat la acea dată primarul Constanţei, Decebal Făgădău.

DOCUMENT https://www.replicaonline.ro/rbin/data264000/parcuri.pdf

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stie Fatalache al nostru.....dar nu a terminat cu acordarea de autorizatii pt blocuri inca. De aceea nu a dat situatia.
0
0
CEA MAI MARE DEZAMAGIRE!
1
2
cum se mai plateste si el pentru sponsori?!
2
0
Si cine va opreste sa le aveti, domnule primar?
11
2
O sa aibe timp sa gandeasca la Rece , acesti Cimpazei care Concuc si sufoca Primaria .., Rusine
15
2
Primarul nu are initiativa nu are autoritate asupra subalternilor nu are nimic de gospodar
14
1
Asa da, e bine ca s a scris aceasta informatie si este si mai bine ca este documentata si prin comparatie ! In aceasta maniera sa tot ai ce te informa ! Pacat de C ta , si de bruma de oameni cinstiti care mai stiu ce inseamna omenie si verticalitate si isi duc atat de greu viata prin acest oras !
14
1
Ce sa zic, ciorile au nevoie de parcuri, ca sa le umple cu coji de bomboane agricole. La Brasov sunt oameni civilizati, de aia au parcuri. Aia nu-si aduc gunoiul de acasa ca sa-l verse pe iarba.
8
13
Fagabou e mokanel ghiftu papagal de al vostru . Ti ai dreaq cu natia de hoti si koorve. Cine dracu va adunat aici . moldo olto stricati .
21
2
Fagadau este cel mai bun primat
17
5
Este o problema de siguranta regionala. Dobrogea este furata grav . O sa ajungem la fel de saraci ca cei din vaslui. De parcuri nu mai vorbesc pt ca noi nu avem nici macar 1 parc.
25
1
FARA AUTORITATE IN PRIMARIE!
16
1
De cand au pus labele CIUMALAI pe Constanta , au slutito iremediabil . In primul rand sa construit haotic . Au distrus parcurile , locurile de joaca . Nu credeam ca va ajunge sa arate in halu asta Constanta . Judetul Constanta arata jalnic . Mergeti in orasele din judet , o sa vedeti cum li se citeste pe chip oamenilor disperarea . Noroc ca mai sunt pensionari care mai palpaie un pic de viata . Saracia este lucie in intreg judetu . Mergeti si convingetiva .
29
2
Toate aceste enumerari sunt niste maidane in care intra masini si ciini.Mentalitatea orientala se mentine de la otomani in coace.
24
1
Dragi comentatori. Nu mai dati vina pe Fagadau, Babu, etc. Tot noi cei din Constanta i-am votat nu altii. Constantenii au pus botul de la revolutie incoace la minciunile spuse de ei, si s-au complacut mereu. Nu sunt ei vinovati ci cei ce i-au votat. Poate invatam ceva din asta si in 2020 alegem pe careva cu creier, care iubeste orasul asta si care neaaparat nu face parte dintr-un partid.
27
3
Bine,ca avem biserici si pe domeniul public,noi nu avem nevoie de parcuri,nu aduc voturu
16
2
In era Fagadau, Babu si Rasauteanu este in PARAGINA.PLECSTI ACASAAAAA!CONSTANTENI TREBUIE SA SALVAM CONSTANTADE INCOMPETENTI!
23
1
Fatalau bea apa de la robinet. Fmm de distrus
22
1
la noi se distrug parcurile ca sa aiba scarbele de machedoni unde sa faca ''blocuri'' de cacat.fagadau fiind din aceeasi etnie scarboasa si avandu-l ca mentor pe mazare face ce stie:NIMIC pentru oras benefic si TOTUL pentru buzunarele clicii mafiote din care face parte.Votati-l din nou ca o sa traim in cavou betonat.
47
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367