REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Câţi bani a colectat Primăria Constanţa din ridicarea maşinilor parcate neregulamentar

Câţi bani a colectat Primăria Constanţa din ridicarea maşinilor parcate neregulamentar

Replica API 5 decembrie 2019 | 00:00 854

Începând cu data de 15 martie 2019, în municipiul Constanţa a fost reluată acţiunea de ridicare a maşinilor care staționează sau sunt oprite neregulamentar. Măsura ridicării autovehiculelor este dispusă de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Constanța și de polițiștii locali de la Direcția Generală Poliția Locală (instituţie aflată în subordinea Primăriei Constanţa).

Mașinile se recuperează doar de utilizatorii de drept în prezența unui polițist și după achitarea taxelor prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/ zi – 60 de lei.

Mașinile sunt depozitate în parcul auto al SC Confort Urban, situat pe strada Caraiman nr.1.

Potrivit Primăriei Constanța, programul de restituire este non-stop. Constănțenii pot verifica dacă autovehiculul a fost ridicat sunând la dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța -0241.484.205 sau la dispececeratul Serviciului Rutier Constanța – 0241.503.504.

Măsura, pusă în aplicare de multe ori la sesizarea cetăţenilor sau în urma unor acţiuni punctuale derulate de poliţiştii locali (cum a fost, de data recentă, în zona Spitalului Judeţean Constanţa), a generat în perioada 15.03-03.12.2019 venituri la bugetul local în cuantum de 1.124.040 lei (circa 239.157 euro). Suma este totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate în cazul a peste 1900 de şoferi prinşi pe picior greşit.

Conform datelor de la Direcţia Generală Poliţia Locală Constanţa, în perioada mai sus menţionată au fost ridicate 1.964 de autoturisme parcate necorespunzător (o medie de peste 240 de maşini pe lună). Ele au fost transportate în parcul auto de pe strada Caraiman, de unde au fost recuperate de proprietari 1938, 26 de maşini fiind încă “nerevendicate”.

Situaţia prezentată mai sus nu include şi acţiunea de ridicare a autoturismelor abandonate sau fără stăpân. De asemenea, nu trebuie omis faptul că suma încasată trebuie să acopere şi cheltuieli precum cele legate de utilizarea autospecialei de ridicare a maşinilor (autospecială aparţinând SC Confort Urban SRL).

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/atentie-soferi-se-ridica-masinile-parcate-neregulamentar-in-zona-spitalului-judetean-410652/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar locuri de parcare- legale- exista?
2
0
Cu cel mai "puternic" primar
3
2
Pana la aparitia internetului doar rudele unora stiau cat sunt de prosti, acum vor sa arate tuturor. Epateaza inculcuta si habarnismul in unele materii cenusii.
6
3
Desfintarea politiei locale ! Toaca bani degeaba sunt deacord cu ridicarea masinilor prea multi nesimtiti dar cu politia locala e altcea nesimtiti inculti nas pe sus sefi numiti politic folositi in scopuri personale . Desfiintarea lor dorim . Mai bine mai multi politisti nationali
16
8
Cambela mambela au obtinut autorizatia de construire , ce sa le mai zici ? Cum au obtinut aia e alta treaba . Acum tu ca sofer daca le blochezi calea de acces catre santier sai bochezi cifele esti pasibil de amenda sau ridicat. Ce tare a fost ala de mai jos de i-a alarmat pe locali . Hahaha
8
2
Asadar, totul se rezuma la bani. Ii interseaza doar colectarea la bugetul primariei. Sa se faca bani! Nu este despre fluiduzarea circulatuei. Doar de impartit bani.
13
2
CT-25-CUT macaraua cu care ridica masini sunt la locul lui CAMBELA si doua masini de Pol. Locala ! Chiar ca sunt sclavii machidonilor ! Au intrat la placintarie toti 5 ... le e foame !!!!
12
3
ce studii gusterule ?! aia fe care spui tu nu mai sunt. acum toti sunt licentiati si cu master pentru ca in primarie se platesc automat si studiile superioare. poate chiar si cu 2-3 mastere ca majoritatea sunt machedoni.
12
3
Din aceasta cauza si multe altele,la locale,la Beidaud,la Beidaud!
9
2
Urgent desfintarea lor , si trecuti unde erau , gardieni publici . Pazesc wc.urile din parcuri , patrulare pe jos in intersectii , pazesc spatiul verde din parcuri , asigura linistea in imediata zona a scolilor , asta.i meseria lor direct proportionala cu studiile.
27
7
Cambela e cu m@-ta
5
17
Machedonii CAMBELA construiesc un bloc controversat de 8 etaje in curtea Liceului S.N.C.! Dar , in fiecare dimineata o masina a Politiei Locale Fagadau pazesc intrarea la santier de pe Sos. Mangaliei si mai mult ridica autovehiculele care indraznesc sa stationeze in incinta santierului! Ieri, am facut misto de ei si le-am dat telefon la Pol.Locala spunand ca sunt de la S.C. Cambela Construct si ca o masina a parcat in zona betonierelor ! Masina Politiei Locale a venit pe Sos. Mangaliei ...in 2 min ! Apoi s-au plimbat ca gugustiucii o ora pe jos in fata santierului !
28
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102