Caz incredibil! Acuzați de furt și complicitate, dar era mașina lor! Video
Caz incredibil! Acuzați de furt și complicitate, dar era mașina lor! Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUn bărbat din Piatra Neamț, fiind vorba de Viorel Iacoboaea și prietenul său Bogdan Anghelescu, susțin că au trecut printr-un ”episod” desprins din filme la malul mării, dar care le-a afectat viața într-o oarecare măsură, fiind vorba de niște acuzații nejustificate. Viorel a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a relatat tot ”firul acțiunii”. În momentul de față, speța în care s-au trezit ancorați, având calitate de suspecți/inculpați, a fost clasată, însă gustul amar a rămas. În rândurile de mai jos, dar și în video, puteți urmări ceea ce susține Viorel Iacoboaea.
Viorel Iacoboaea
Viorel Iacoboaea susține că a fost audiat, reținut pentru 24 de ore și apoi propus spre arestare, pentru complicitate la furt calificat. Prin aceeași situație ar fi trecut și prietenul său, Bogdan Anghelescu, el fiind pentru furt calificat. Așa cum se poate observa și în materialul video atașat, Iacoboaea a relatat că Bogdan Anghelescu este proprietarul autovehiculului marca Mercedes, de la care a porit totul. Acesta i-a împrumutat mașina unui amic, Alin, care a venit la mare cu ea. Cert este că Anghelescu a primit o amendă prin poștă și atunci l-a contactat pe Alin, care a spus că da, el a fost cauza și că o va achita. Însă, ulterior, nu a mai răspuns la telefon. Iacoboaea, Anghelescu, dar și alte persoane au venit la mare, în concediu, cazându-se în Mamaia. Au localizat mașina, prin GPS, care era la Neptun, și au mers și au luat-o. Apoi, întorcându-se acasă, la Piatra Neamț, s-au trezit că sunt ”infractori”.
Viorel Iacoboaea
Precizăm că în speța de față apare și numele lui Marius Florentin Mocea, care ar fi fiul unuia dintre cei mai cunoscuți afaceriști din sudul litoralului, Marian Mocea.
”Prietenul nostru (Bogdan Anghelescu – n.r.) a împrumutat o mașină unui amic, pentru a veni la Constanța să clarifice niște probleme legate de o vacanță, cu un hotel de aici din zonă. A luat mașina, a plecat. Ulterior, după ce a intervenit și Poliția, am aflat că acest amic al nostru a lăsat mașina, un Mercedes S Class, gaj unui domn care i-a dat un împrumut. Noi, neștiind, am venit la mare în vacanță, iar prietenul meu a vrut-o înapoi, acesta fiind proprietar din februarie 2021. Această acțiune se petrecea în august 2021, deci deja erau 6 luni de când el era proprietarul mașinii. Însă, înainte de a veni la mare, prietenul meu a primit o amendă de la poliție, cum că a parcat neregulamentar pe spațiu verde în Neptun. Trecând zilele de vacanță, prietenul meu a spus că și-ar dori să ia mașina de acolo, având în vedere că stă parcată și a primit amendă. El a întrebat cine îl duce la Neptun și i-am zis că îl duc eu. Am mers la Neptun, am luat mașina pentru că avea cheie de rezervă, acte, carte de identitate, cu tot ce avea el ca proprietar. Ne-am întors la Hotel Phoenicia, unde eram cazați, am mai stat 3 zile și după ne-am întors la Piatra Neamț”, a spus Viorel Iacoboaea pentru Replica.
Ne-am trezit cu Poliția la Piatra Neamț...
”Viața a decurs normal și, după vreo 3 săptămâni, mă sună prietenul meu că a venit poliția de la Constanța în legătură cu niște mașini furate. I-am zis să se ducă să rezolve. Apoi, după câteva ore, m-a sunat alt prieten, patron la un hotel din Piatra Neamț, că în parcare sunt polițiști cu arme, împreună cu Bogdan, prietenul meu. M-am urcat î mașină și m-am dus acolo. M-au băgat mascații în mașină. Le-am zis să-mi arate un mandat, nu aveau mandat. Unul dintre ei mi-a zis să nu plec că e o problemă serioasă, iar eu le-am zis că dacă nu au mandat nu stau la discuții. Am plecat pentru că aveam copilul în spital, însă, până la urmă m-am decis că nu vreau să-mi las prietenul singur așa că m-am dus la Poliție. După ce am ajuns acolo am primit un telefon că îmi externează fetița din spital și a trebuit să plec. Le-am spus că mă întorc și mi-au zis că mă joc de-a poliția. Apoi am revenit la aceleași discuții: ai sau n-ai mandat. Au zis că sunt acuzat de complicitate la furt. Ne-au fost telefoanele ascultate o lună de zile, atâtea cheltuieli pe bani publici. Am plecat la Constanța cu ei, în mașini separate ca ultimii infractori notorii. Noi avem cazierele curate. Pe autostradă, ne-am oprit la baie, iar doi dintre polițiștii mai tineri au spus să îi dăm banii lui Mocea (Marius Florentin Mocea – n.r.), să dăm două declarații și ne lasă să plecăm acasă. Mie mi-a sunat a santaj. Mi-au zis că e vorba de 15.000 de euro și i-am pus să-mi explice cine e Mocea. Până la urmă am aflat că Mocea este un cămătar. Am ajuns la Constanța, ne-au audiat, au venit avocații. Am spus ce era de spus, hârtiile vorbeau, actele, proprietarul. Era clar! La ora 2.20 dimineața ne-au dat reținere 24 de ore. Avocatul meu a stat cu mine la audieri, am stat cu el în camere”, a mai spus Iacoboaea.
”Mașina lăsată gaj lui Marius Mocea pentru 15.000 de euro”
”Ei au ascultat telefoanele o lună de zile în care nu a vorbit nimeni despre acest Mocea. Domnul Alin, amicul nostru, a făcut un act de gaj cu Mocea, dar de fapt, nu cu Mocea, cu concubina acestuia. Actul era făcut pe numele Zamfir Alin. Alin a zis că el a cerut de la Mocea 15.000 de euro și că o să-i dea înapoi 19.000. eu le-am semnalat polițiștilor, iar ei au zis că pe ei îi interesează furtul nu camăta. Am stat 24 de ore reținuți, cu propunere de arestare preventivă 30 de zile. Judecătorul a fost vizibil deranjat de situație și ne-a pus în libertate imediat”, a mai relatat Viorel Iacoboaea.
Cauza a fost clasată de procurori
Ulterior, pe 6.06.2022, cauza a fost clasată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia. Așa cum este precizat în ordonanța de clasare, se pare că plângerea la Poliție a fost făcută de Marius Mocea, care a spus că i-a fost sustras autovehiculul Merdes S Class, din Neptun, pe care îl achiziționase de la Alin Zamfir cu suma de 19.000 de euro.
Mai multe detalii despre acest caz în materialul video atașat:
L.B.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.