REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ce ALEȘI din CONSTANȚA ar putea fi TAXAȚI pentru AVEREA de LUX

Ce ALEȘI din CONSTANȚA ar putea fi TAXAȚI pentru AVEREA de LUX

Replica API 17 noiembrie 2021 | 00:20 5320

Taxa pe avere este din nou pusă pe tapet, odată cu intrarea PSD la Guvernare, aceasta fiind una dintre condițiile puse de aceștia pentru a lega o alianță cu PNL. Social democrații vor ca bogații să plătească taxe mai mari la bugetul de stat, că au cu ce și de unde. Asta ar însemna un impozit pe proprietățile considerate valoroase, precum vile,bijuterii, limuzine sau iahturi. PSD nu a propus însă și un prag de la care să pornească suprataxa. Printre bogații țării, se numără și parlamentarii avuți care ar trebui să gireze această taxă. Taxa pe avere ar urma să o plătească și mulți afaceriști din Constanța.

Negocierile dintre PSD, PNL și UDMR, deși par destul de avansate, decidenții politici nu reușesc să ajungă la un consens în privința unor aspecte extrem de importante, cum ar fi taxa de lux. liderul social democraților spune că aceasta reprezintă „o taxă modică” pe care cei cu venituri mari și-o vor permite să o plătească. Deși nu au stabilit, concret, de la ce prag ar urma să fie instituită taxa de lux, social democrații ar fi sugerat ca suprataxa să fie introdusă, de pildă, la proprietăți imobiliare mai mari de 120 mp. și la mașini mai scumpe de 50.000 euro. Ori, cei care înregistrează venituri mai mari de 100.000 euro anual să contribuie suplimentar la bugetul de stat sub forma acestei taxe. În timp ce Marcel Ciolacu o ține una și bună cu impozitarea bogaților, liberalii nu o văd oportună. Aceștia au însă o altă viziune. Cîțu spune că nu înțelege raționamentul acestei taxe.

Cine ar scoate mai mulți bani din buzunar, dacă taxa pe avere va deveni lege? Printre bogații țării, se numără și parlamentarii constănțeni, PSD și PNL, care ar trebui să ”gireze”, sau nu, mult discutata taxă, dar și afaceriști constănțeni cu multe milioane de euro în conturi.

Stroe, cel mai bogat parlamentar din Constanța

Liderul PSD Constanța, Felix Stroe, deține 11 terenuri, toate peste 120 mp suprafața. Mai are și cinci case, dintre care trei depășesc suprafața de 120.mp. Lui Stroe îi plac și bijuteriile, dar mai ales ceasurile care, însumate, ajung la valoare de 18.000 euro. Iar, dacă adăugăm și veniturile consistente pe care le încasează din acțiunile deținute la societățile în care este implicate, atunci da, putem spune că este cel mai bogat parlamentar din Constanța.

Horia Țuțuianu, PSD, are și el două terenuri de 700 și 5000 mp, și 4 imobile, dintre care două depășesc 120 mp. , în timp ce colega sa, Cristina Dumitrache se laudă doar cu bijuterii de lux, în valoare totală de 320 .000 de euro, dar și cadouri (argintărie, ceramică, cristal) de 70.000 euro. Și Lucian Lungoci, tot de la PSD, ar urma să fie taxat, pentru cele două terenuri de 13.2000 și 1300 mp.

Horia Țuțuianu

Și liberalii au cu ce se mândri, dar pentru care ar putea să plătească scump. Bogdan Bogdan Huțucă, liderul PNL Constanța, de exemplu, are 4 terenuri de până la 22.054 mp. suprafața, dar și două imobile, unul din ele, peste 120 mp.

Septimiu Bourceanu

Septimiu Bourceanu, PNL, ar putea fi și el taxat pentru avere. Senatorul deține două terenuri de peste 120 m.p, dar și case locuit. Bogat este și deputatul Mircea Banias, ce are la activ mai multe terenuri și imobile, și 10 conturi bancare, cel mai mare de 450.000 lei și bijuterii de 10.000 de euro.

Bogdan Bola, despre care nu-i mai cunoaștem, în acest moment, încadrarea politică, dat fiind faptul că s-a retras din grupul parlamentar PNL, are și el două terenuri pentru care ar putea să plătească taxa de lux. Unul este de 4 hectare, altul de 600 de mp.

Și afaceriștii ar urma să plătească taxa pe avere

Verii Niculae şi Ion Duşu sunt doi dintre cei care se laudă cu afaceri la malul mării. Aceștia se poziţionează pe locul 48 în topul 300 Capital, cu o avere de 130 milioane de euro. Cei doi controlează Logistic Park, Celco SA, Complex Condor SA, AS 94, Euxin și Grupul DD și Socep SA.

Niculae Dușu

Bogdan Idu, fiul regretatului Corneliu Idu, continuă afacerile din domeniul portuar lăsate moștenire de tatăl său. Averea familiei este estimată la 115 milioane de euro.

Și Florin Cârstocea are o avere de invidiat. Controlează Rig Service, specializată în activităţi pentru platformele de producţie şi foraj marin. Averea sa este estimată la 62-66 milioane de euro.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai, Marius Calciu, ai multi prieteni la regie!!! Vezi, tu ma, salvatorule, cum se intoarce roata! Vezi cum este cand iti renovezi casa cu muncitorii regiei, in numele directorului!? Vezi, ma tu, cel mai mare mancator de rahat, cum este acum!?
2
0
Niciun asa zis bogat nu a realizat averea din munca cinstita... Toti au furat la greu... Nationalizarea averilor ar fi cea mai corecta... Sigur vor veni acele vremuri corecte... Roata istoriei se invarteste, comunismul bate la usa...
4
0
la puscarie cu jegurile constantei
4
0
a fost omis boutul satului omocea de la pnl daca mai este si nu a fost alungat de vergiiil
4
0
DARAR HOTII IN VOI,HOTILOR.
6
0
isi muta banii in OFFSHORE
7
0
nu vad parlamentari de la USR si asta zice multe.....Atentie data viitoare cand votati!
6
0
Ce-aveti bai cu ei dac-au putut sa fure si voi nu acum hai gramada pe ei sa-i taxam, de chit-chit nu spune-ti nimic si inca multi altii ce nu sant inregistrati , ei fiind cu mult mai multr decat astia nelucrand o zi asta fiind necunoasterea lor. primari si altii ce-au trecut averile pe numele altora ,copiilor sau alte rude : Sa-i verificam noi ? cei ce fac legea nu spun nimic ? Pai tocmai primari astia ce nu sant pe liste ei ascvund toti acesti hoti, camatari si alti nespalati mizerabili si ce sume vor sa impoziteze ? cei ce-au muncit si si-au vazut de servici, casa si familie acum sant ..
6
1
ce mai stiti de dl Babu? eminenta cenusie a primariei ? s a mutat la Poarta alba ? zic si eu
10
0
Mai baieti, voi sunteti atemporali, dezinformati? Carstocea a vandut RIG SERVICE de ani de zile. Nu mai are decat interese in domeniul agricol. Parol!
5
1
Si city manager-ul nu? Pai Ovanesian e mai bogata decat toti cei de mai sus la un loc.
15
0
lucian lungoci a furat de la rajdp cel mai mult , asa a facut avere .
15
1
Nici-un borfas bogat nu a strans avere in mod cinstit, a furat de la stat la greu. Toti stim si nimeni nu ia nici-o masura, sa-i verifice la sange.
23
0
Parlamentarii ,deputatii ,senatorii si ministrii siau facut cinstit banii precum Udrea si Kovesi.
18
1
La mine nu se pune....nu exista simt sa fiu amendat nici taxat
17
1
ei sunt primii care nu platesc parlamentarii si localii, ar trebui confiscate averile fraudate ,si puscrie la greu k in germanua sau uk
31
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272