REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ce averi au directorii de la Administraţia Canalelor Navigabile

Ce averi au directorii de la Administraţia Canalelor Navigabile

Replica API 18 iulie 2019 | 12:58 1270

Salarii ciudate, terenuri uriaşe şi case nedeclarate

Salarii ciudate, terenuri uriaşe şi case nedeclarate

Daniel Georgescu

Directorii Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa (CN ACN) nu epatează prin avere, cel puţin la nivel declarativ. Managerii companiei de stat nu sunt implicaţi nici în afaceri de anvergură, iar directorul general se află în situaţia de a trăi strict din salariu, o ipostază delicată, în condiţiile în care vorbim de un mandat provizoriu. Departe de a le plânge însă de milă, întrucât vorbim de salarii care depăşesc 10.000 de lei pe lună, dar şi hectare de teren intravilan sau case nedeclarate.

Directorul general Daniel Georgescu este, cel puţin după declaraţia sa de avere, un om mai degrabă modest. Singura sa zestre imobiliară este un apartament de 47 metri pătraţi în Constanţa, la care se adaugă un Volkswagen Passat şi un Matiz. Georgescu nu are bani în bănci, în schimb are de returnat până în 2041 un credit de 29.700 de euro. Directorul general al ACN trebuie să fie însă un tip extrem de cheltuitor, din moment ce nu a reuşit să pună nimic deoparte din salariul său anual de 172.104 lei, plus leafa de 105.886 lei pe an încasată de soţia sa, Elena Georgescu, de la Consiliul Judeţean Constanţa.

Mare amatoare de BMW

Directorul executiv din Direcţia Juridică, Diana Niculescu, are două terenuri intravilane cu o suprafaţă totală de 917 metri pătraţi în municipiul Constanţa, dar şi două case de 180, respectiv 182 metri pătraţi, de asemenea în municipiu. Niculescu deţine şi două BMW-uri (un model 320 şi un X3), nu are niciun ban pus deoparte şi trebuie să returneze trei credite bancare în valoare totală de 330.000 lei. Singurele surse de venit ale directorei executive de la Juridic sunt salariile: 117.374 lei încasate de ea anual de la ACN, plus cel de 98.000 de lei câştigat de soţul său, Emil Niculescu, ca ofiţer operativ la Penitenciarul Poarta Albă.

Apartament nedeclarat

Directorul executiv din Direcţia Coordonare Ecluze şi Staţii de Pompare, Mihai Stanciu, este proprietarul a două terenuri intravilane de câte 200 de metri pătraţi în oraşul Constanţa, unde mai deţine un apartament şi două case, din care una absolut impozabilă, cu o suprafaţă de aproape 290 de metri pătraţi. Stanciu are aproape 150.000 de lei la bancă şi într-un fond de investiţii şi trebuie să returneze un credit de 90.000 lei. Directorul executiv de la Coordonare Ecluze câştigă 133.049 lei pe an la ACN, în timp ce soţia sa, Constanţa Stanciu, aduce în casă pensia anuală de 16.620 lei, plus încă 6.880 lei pe an, sumă reprezentând chiria încasată de la Romanian Security Systems SRL pentru un apartament din Bucureşti. O sumă identică obţine şi Mihai Stanciu, la veniturile familiei adăugându-se şi salariul de 51.516 lei pe an încasat de fiica lui, Claudia Elena Stanciu, de la TTS Operator SRL. De remarcat faptul că apartamentul din Bucureşti de pe urma căruia obţine chirie nu apare în declaraţia de avere.

Latifundiarul Bucuroiu: aproape 42.000 metri pătraţi de teren intravilan în Constanţa

Directorul executiv de la Direcţia Exploatare, Lucian Bucuroiu, este proprietarul unei suprafaţe uriaşe de teren intravilan în municipiul Constanţa: nu mai puţin de 41.667 metri pătraţi, moşteniţi de soţia sa, Cătălina Bucuroiu. Tot ea a moştenit şi 2,5 hectare de teren agricol, de asemenea în Constanţa. Cei doi soţi deţin şi un apartament, o Skoda şi o Kia, în timp ce depozitele şi conturile bancare însumează 40.000 de lei. Bucuroiu nu are datorii la bănci, iar singurele sale surse de venit sunt salariul său anual 71.788 lei de la ACN, la care se adaugă cel câştigat de soţie de la Hipocrat Plus SRl, unul mai degrabă simbolic, de numai 19.000 lei pe an.

Posesor de limuzine

Directorul executiv de la Direcţia Tehnică Administrativă, Costel Ghinea, are trei terenuri (două intravilane şi unul extravilan) în oraşul Constanţa, cu o suprafaţă totală de aproape 1.000 de metri pătraţi, o casă de 230 metri pătraţi în acelaşi oraş, un Audi A6 şi un BMW seria 5. Ghinea nu ţine niciun ban în bănci, dar nici nu are de înapoit vreo datorie. Singurele sale venituri sunt asigurate de salariul de la ACN- 75.650 lei pe an, completat de cel al soţiei, Georgeta Ghinea, care câştigă 65.652 lei anual de la Utilnavorep SA.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amanta este Gabi iorgovan
0
0
Cat cacat mancati astia deabea fac 30-40k euro pe an si suferiti atat cand sunt tineri care se duc in 100mii plus an din job uri legale in romania Mare invidia cand voi deabea faceti 5mi pe an
0
0
la aeroport cate curve mai angajezi ? Raluca mai e suparata ca barcaru o reguleaza pe tanti nusa?
0
1
Apelez pe aceasta cale la d-nul Stanciu sa ia imediat masuri sa starpim traficul de motorina din Ecluza Cernavoda.Sunt cativa salariati carora nu le pot divulga numele in presa care in loc sa si faca treaba la munca se ocupa de bisnita adica trafic cu vanzare de motorina in orasul Cernavoda Sper ca semnalul meu sa ajnga la persoane cu raspundere adica la politie de frontiera pentru starpirea acestui fenomen.
5
0
Domnule Georgescu, chiar nu sunteti in stare sa remediati prostia facuta de specialistii de la ABC VAL la Cumpana. Si-au facut de lucru pentru inca 15 ani de acum inainte, dublul timpului folosit de Ceausescu pentru construirea Canalului. Si-au batut joc de munca de o viata a locuitorilor riverani Canalului. Nu v-ati pus intrebarea, de ce timp de 35 de ani nu s-a surpat acel mal? De ce oare de 2 ani de cand le-a fost atribuit contractul au inceput surparile? va spunem noi, acei specialisti au abturat izvoarele cu drumul construit sub coasta. Este noaptea mintii. Somn usor!
1
0
Actuala nevasta, pt ca e a doua, este fosta fina de cununie
4
0
asa averi , nu le faci din salarii!spaga vine in valuri , valuri!
5
0
Hai sa fim seriosi, unii au construit blocuri cu 8 etaje cu banul jos si nu i-a luat nimeni de unde are banii. Sa cred ca au platit toate darile catre stat pentru banii aia?
2
1
unde sunt institutiile statului sa vina in control si sa confiste averea ilegala? trebuie si penitenciar pe urma, vreo 20, ca sa stie de ce
8
1
Fa zdreantza mooista, te-a lasat barbatu, te-a lasat si amantu de vaca grasa si urata. Ai ciordit la CJ pe vremea lui Nicusor si te-au prins. Ai plans si i-ai supt-o lui Badila la wc . Te-a futut Nu te mai fute nimeni nici cu bani. Ai vrut sa i-o sugi lu Georgescu si ti-a dat mooie cu bakula. Esti basina cu cacat imputit.
2
5
Acest georgescu cu fatza de prost sadea , a fost un bucatar mediocru pe nave comerciale si din relatiile cu mascariciul dereglat psihic a obtinut terenuri comercializate mai apoi pe bani multi. Ramanea neinsurat si se masturba toata viata daca nu gasea o proasta ca si el pe care a angajat-o la consiliu judetean...
12
1
Foarte modesti, saracutii.
8
0
toti de la canal iau spagi imense de la barje piloti etc
9
1
sa facem cheta sa le platim intretinerea saraci de ei.
9
3
Astia sunt saraci, sa vedeti ce salarii are Artagea si cloaca lui de hoti. Angajatii se zbat in saracie si Artagea are salriu imens plus ca fura din toate contractele, nu se cumpara nimic la aeroport fara sa isi ia artagea partea.
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920