REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.9° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ce beneficii îți aduce o sesiune de jogging la primele ore ale zilei

Ce beneficii îți aduce o sesiune de jogging la primele ore ale zilei

Replica API 22 decembrie 2020 | 00:00 859

Aceia dintre noi cărora le place să facă jogging știu că experiența aceasta poate fi cu adevărat una spirituală, care ne încarcă de energie, mai ales când alergam dimineață foarte devreme.

Sursă foto: Shutterstock

Este ceva parcă magic în legătură cu faptul că te trezești înainte ca restul lumii să deschidă ochii, că îți faci timp pentru ține, că te preocupă sănătatea ta și că vrei să capeți energie pentru ziua care ți se așterne în față, scrie doc.ro.

Dacă și ție îți place să alergi dimineață devreme, trebuie să știi ce beneficii are o sesiune de jogging - iar acestea nu sunt puține:

Făcând jogging dimineață devreme, această activitate fizică are un impact pozitiv asupra sănătății - Pe lângă beneficiile normale ale mișcării, o activitate cardio făcută dimineață foarte devreme scade tensiunea articulară a persoanei care aleargă și sporește activitatea creierului, arată studiile. Aceste rezultate nu se încheie o dată cu terminarea sesiunii de jogging: beneficiile activității se văd și pe parcursul zilei.

Crește gradul de angajament față de activitatea fizică - Este foarte ușor să renunțăm la a face anumite activități fizice, mai ales când suntem obosiți, după o zi lungă de muncă, iar ultimul lucru pe care dorim să îl facem este să mergem la sala de fitness. Însă prin faptul că optezi pentru o sesiune de jogging dimineață devreme, putem bifa căsuța dedicată activităților fizice pentru acea zi. Asta înseamnă că seară vei fi liber/a să te relaxezi, alături de prieteni și de familia ta. Prin simplul fapt că ai alergat de dimineață, ai învățat, treptat, să îți iei angajamentul și să te dedici unei activități fizice care îți face plăcere.

Sesiunile de jogging la primele ore ale zilei sunt convenabile, au anumite avantaje - Având în vedere că ducem vieți extrem de ocupate, că uneori avem un stil de viață haotic, sesiunile de alergare de seară pot fi percepute uneori că o corvoadă ori tindem să renunțăm la ele pentru că avem anumite obligații sociale, pentru că trebuie să participăm la evenimente la care se reunește familia sau pentru că suntem extrem de ocupați la locul de muncă. Cu toate acestea, dacă îți setezi o sesiune de jogging dimineață devreme, eviți toate aceste conflicte și nu mai trebuie să alergi seară târziu, când deja ești copleșit de alte lucruri și obligații.

Joggingul de dimineață poate să te ajute să reduci stresul - Atunci când ne place să alergam și ne-am stabilit o sesiune de jogging dimineață, foarte devreme, când în oraș și în parc este extrem de liniște, specialiștii spun că în acest mod putem amână toate presiunile și toate grijile din acea zi și ne putem concentra pe o singură sarcina: aceea de a alerga fără că atenția noastră să fie atrasă de alți factori. În acest mod, putem reduce stresul.

De obicei, diminețile de vara și cele de primăvară au condițiile meteorologice perfecte pentru a face jogging cât mai devreme. Pentru că temperaturile sunt mai scăzute, sesiunile de jogging de dimineață sunt mai confortabile, îți dau energie și, în plus, nu necesită aplicarea unei loțiuni sau creme cu factor de protecție solară.

Alergarea te va binedispune - Atunci când facem orice fel de exercițiu fizic, organismul nostru va secretă niște hormoni care ne fac să ne simțim mai bine, numiți endorfine. Aceste endorfine pot crea stări de euforie. Nu doar că endorfinele pe care corpul le produce ne face să ne dorim să alergam în mod regulat, însă în același timp ne dau o stare pozitivă, ne fac să ne simțim plini de energie și privim cu alți ochi ziua pe care tocmai o începem.

Vezi cum natura se trezește la viață - Persoanele care fac jogging dimineață pot să fie martori, de cele mai multe ori, la răsăritul superb al soarelui de vara, sunt martori la scurte clipe în care natură se trezește la viață (cum ar fi frumoșii copaci înfloriți din timpul dimineților de primăvară) și sunt martori la anumite lucruri pe care, în mod normal, nu le-ar putea vedea.

Calitatea somnului este îmbunătățită - Un alt beneficiu al faptului că faci jogging dimineață devreme este acela că îți va crește expunerea la lumina naturală. Studiile au arătat că dacă petreci timp afară înainte de a merge la birou ori la școală/facultate, expunerea la lumina naturală a soarelui poate ajută la reglarea ritmului circadian, lucru care ne ajută să adormim cu mai multă ușurință seară.

Nu uita să îți faci încălzirea

Este important să faci puțîn stretching înainte de a alerga dimineață. Poți să mergi într-un ritm mai alert în primele câteva minute sau să alergi într-un ritm mai lent, pentru a-ți încălzi musculatura.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272