REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce chestie! Cel mai nenorocit ucigaş din istoria României nu mai vrea afaceri în Constanţa

Ce chestie! Cel mai nenorocit ucigaş din istoria României nu mai vrea afaceri în Constanţa

Replica API 3 februarie 2018 | 00:24 682

Cerere la Tribunalul Constanţa

Cerere la Tribunalul Constanţa

O firmă din Constanţa înfiinţată în anul 2001 îşi cere falimentul la tribunal. Nimic special până aici, date fiind zecile de mii de societăţi comerciale care îşi închid obloanele în România, an de an. Foarte interesant este aici faptul că avem de-a face cu unul din cei mai cumpliţi oameni din istoria României, un bărbat care a îngropat oameni de vii şi a devenit, pentru un timp, milionar din furturi. În urma sa a rămas unul din cele mai spectaculoase şi nebune cazuri de omor din toate timpurile.

Embossed Star Soil SRL a înregistrat pe 26.01.2018 un dosar la Tribunalul Constanţa, prin care îşi cere, în calitate de debitor, falimentul. Firma este reprezentată de administratorul judiciar Dogaru, Oana şi Asociaţii SPRL, iar instanţa a stabilit un prim termen de judecată pentru 04.04.2018. Embossed Star Sil SRL a fost înfiinţată în 2001, are sediul pe strada Meşterul Manole nr.89 din Constanţa şi nu a declarat niciodată vreun bilanţ fiscal.

Embossed Star Soil SRL era deţinută de Valentin Şlepac, locotenetul lui Sergiu Băhăian, probabil unul din cei mai cumpliţi ucigaşi în serie din istoria României. Şlepac a murit în închisoare în 2011, răpus de o boală incurablă.

Toţi patronii „de paie“ din clanul lui Sergiu Băhăian funcţionau după aceeaşi reţetă: semnau ca primarii, emiteau cecuri false, apoi erau reduşi la tăcere de „beton“ când intra Poliţia pe fir. În alegerea patronilor falşi, interlopii au respectat un portret- robot, iar modul în care au fost ucişi arată că aveau reţetă şi pentru execuţii- articol din Adevărul.

Surse din rândul anchetatorilor spun că Petre Captalan a fost racolat din Timişoara la începutul anului 2005. După ce şi-a trăit viaţa într-o casă de copii şi apoi pe străzi, fără loc de muncă şi fără casă, oferta de job de patron a venit ca o minune pentru Captalan.

Poliţiştii încă nu ştiu în ce context s-au întâlnit Petre Captalan, una dintre primele persoane angrenate în „fabrica morţii" a lui Băhăian, şi Valentin Şlepac, locotenentul omului de afaceri. Cu promisiunea că în doar câteva zile va primi un buletin, o locuinţă şi o masă caldă, timişoreanul a acceptat târgul cu „diavolul".

Misiunea lui urma să fie simplă, după cum i s-a explicat: era numit manager al unei companii, al cărei şef era plecat, pentru că cineva i-ar fi vrut răul. Patronul-fantomă nu ar fi trebuit să facă altceva decât să semneze acte, iar munca sa era plătită „regeşte". Ca şi ceilalţi şefi de firme semianalfabeţi din reţeaua lui Băhăian, Captalan primea câteva zeci de lei pe zi, spun anchetatorii.

Pentru multă vreme, fraudele economice pe care ei le comiteau au fost considerate izolate. Firmele pe care ei le conduceau cumpărau obiecte diverse, astfel că foarte târziu am putut conexa dosarele", a spus Ioan Tomescu, şeful Serviciului de Fraude Economice din Inspectoratul de Poliţie Constanţa.

De îndată ce erau racolaţi, administratorii-fantomă primeau buletine cu domicilii fictive. Erau instruiţi să găsească o persoană dispusă să îi găzduiască, astfel încât să poată cere eliberarea unui document de identitate la acea adresă. Anchetatorii încă nu au stabilit cu exactitate modul în care Petre Captalan sau cei care l-au racolat în afacerea Băhăian au reuşit să îi facă timişoreanului buletin cu domiciliul pe strada Timocului din Timişoara.

De îndată ce a primit buletin nou, Captalan a luat calea „exilului" spre Constanţa. Ajuns aici, a fost instruit că nu trebuie să pună prea multe întrebări, ci doar să semneze actele pe care le va primi de la racolator. În cazul lui Captalan, acesta era Şlepac, conform procurorilor. Omorâţi de lăcomie Timp de trei ani, din 2005 până în 2007, Petre Captalan a trăit regeşte. În acte era asociat unic, avea angajaţi în subordine, iar firma sa, SC Trans¬Rom Prest SRL, avea şi profit. Obiectul de activitate al firmei este confuz - „prestări servicii".

„Niciuna dintre firme nu avea probleme economice, îşi plătea angajaţii, iar companiile-căpuşă nu încheiau tranzacţii între ele", a explicat Ioan Tomescu. Firmele cumpărau o singură dată marfă de la parteneri, dar în cantităţi mari. Aşa a procedat şi SC TransRom Prest SRL. Prin firmă a fost cumpărată o volă (buldozer) şi mai multe autoturisme Fiat. „Patronul"-boschetar Captalan a semnat cecuri false şi pentru alcool, în special bere, vin şi şampanie. Furnizorii acestor servicii s-au schimbat succesiv.

Mărturii şocante despre poliţişti în procesul interlopilor din Agnita Ce le-a venit de hac administratorilor aflaţi pe val? Lăcomia, spun poliţiştii. În momentul în care aflau că sunt cercetaţi sub acuzaţia de fraudă, administratorii se plângeau celor care i-au racolat. Pentru a linişti apele, locotenenţii lui Sergiu Băhăian îi calmau, spunându-le că este o greşeală a oamenilor legii, dar pentru că au anunţat problema, în câteva zile urmează să primească mai mulţi bani.

În realitate, însă, locotenenţii pregăteau terenul pentru uciderea posibililor martori. Aflaţi cine este buzoianul care l-a adus pe locotenentul lui Băhăian la Gloria Buzău „Magazionerul" şi-a ucis „patronul" La începutul anului 2008, Petre Captalan a aflat că este căutat de poliţişti. S-a plâns lui Valentin Şlepac, cel care l-a racolat de pe străzile Timişoarei. A fost calmat, i s-au promis mai mulţi bani. Când a văzut că promisiunile nu devin realitate, timişoreanul a trecut la ameninţări.

A fost cea mai mare greşeală a lui. A fost chemat într-o comună de la marginea Constanţei pentru a i se prezenta un teren care, în câteva zile, urma să fie cumpărat. În timpul discuţiei, omul a fost omorât în bătaie, după care, în timp ce încă respira, a fost îngropat de viu. Punctul final al carierei de administrator a fost betonarea mormântului. Timp de încă un an, poliţiştii l-au căutat pe „patronul" Petre Captalan.

Valentin Şlepac a intrat şi el în vizorul poliţiştilor, la finalul lui 2008. Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa l-a acuzat atunci pe Şlepac de înşelăciune. Valentin Şlepac le-a spus magistraţilor: „Eu eram un simplu magazioner la firmă şi şeful meu, Petrică Captalan, este cel vinovat de falsuri. El este şef peste tot. Nu trebuie să mă consider un pericol public". Judecătorii l-au crezut şi l-au eliberat, iar câteva zile mai târziu, magazionerul îşi ucidea patronul.

Asasinul Şlepac are şapte firme Valentin Şlepac figurează ca asociat în şapte societăţi comerciale, împreună cu Nicolae Mârşu: SC Rodia Market SRL, Mexicanu Com Multimed Expres SRL, Great Wall GWFR SRl, Geany Pub Bar- Restaurant SRL, SC Alfastandard Bar - Beach SRL, Santorios Pub - Restaurant SRL, SC Embossed Star Soil SRL. Toate aceste firme aveau ca obiect de activitate comerţ cu băuturi, produse alimentare şi tutun.

Soţia lui Şlepac, Mihaela, este asociată la SC Bia Sim Trans SRL din Constanţa, cu obiect de activitate vânzare produse alimentare şi tutun. Patroni de mucava Emilian Leonte l-a cunoscut pe aghiotantul lui Sergiu Băhăian, Valentin Şlepac, muncind cu ziua la renovarea casei sale şi la alte lucrări. Peste noapte a devenit dintr-un muncitor cu ziua un om de afaceri de succes. Pe numele său au fost înfiinţate 14 societăţi comerciale, în care a fost asociat cu Ion Bojin, acum arestat.

Cristian Andrei: Băhăian a dat dovadă de sensibilitate prin modul de omorâre a victimelor Prin societatea Star Fridom, SC Bere Azuga SRL a fost înşelată cu suma de 253.918 lei, după ce administratorii au plătit marfa, băuturi alcoolice, cu file cec fără acoperire. O a doua tranzacţie ilegală efectuată prin firma în cauză a vizat achiziţionarea, în leasing, a unor maşini, în valoare de peste 200.000 de euro, rămase neplătite până în ziua de astăzi.

Ionel Ulezu a fost racolat şi introdus în afaceri dintre cele mai diverse. El figura ca asociat şi administrator împreună cu Ion Bojin la trei firme. Lucra însă şi pe cont propriu la alte două. Ulezu a fost implicat de asemenea în emiterea de file cec fără acoperire, în cazul Bere Azuga şi în cazul firmelor de leasing. Mafioţii care au terorizat Agnita rămân în arest după mărturiile incredibile făcute de martorii protejaţi Braşov, judeţul crimelor perfecte: Citeşte despre dispariţia învăluită în mister a avocatei Elodia Ghinescu Lucian Cernat era unic asociat la SC Lory Chipyyng Com SRL din comuna Ion Corvin Constanţa, cu obiect de activitate recuperarea deşeurilor metalice reciclabile.

Băhăian a fraudat 34 de firme în trei ani Bilanţul lui Sergiu Băhăian în dosarul fraudelor economice, pentru care este arestat 29 de zile, este impresionant: 34 de firme înşelate şi un prejudiciu de 5 milioane de lei. Procurorii DIICOT Slobozia încearcă să facă lumină în zecile de infracţiuni economice coordonate de Sergiu Băhăian şi complicii săi Eduard Mărculescu, Gheorghe Teleagă şi Mihai Dăscălache.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Articol interesant. Pacat ca e cred copy paste pt ca intertitlurile.nu exista, se confunda cu textul original si sunt greseli si de scriere....pacat.. Cat despre subiect? Omorati in miez dr noapte si arsi. Asta ar merita mafiotii astia
0
0
Cel mai nenorocit ucigas din istoria Romaniei este camatarul Done Viorel! Pe unde a avut proprietati au aparut morti suspecte.
0
0
Daca nu se ajungea la crima ,era bine merci si acuma.Statul prin legible elaborate da portite de scalare tuturor hotilor,in gimp ce cei constitute incearca sa razbata prin hatisurile birocratiei excessive
4
0
Intreabti-l pe Radu Cristian, ala isi bea cafeaua cu el pe sediul de pe Tomis.
7
0
EU zic aca cel mai nenorocit e guvernu!
16
0
lasa ca vin altii
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367