REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce lovitură! Președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, numit administrator al Portului Constanța

Ce lovitură! Președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, numit administrator al Portului Constanța

Replica API 6 septembrie 2018 | 00:00 1510

La pachet cu un fost decan de la Universitatea Maritimă

La pachet cu un fost decan de la Universitatea Maritimă

Portul Constanța are de câteva zile un nou Consiliu de Administrație (CA), din care fac parte și două personaje străine până acum managementului companiei de stat. Unul este un fost decan și candidat pentru funcția de rector al Academiei Maritime, iar celălalt nimeni altul decât președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare (FNSP), voce extrem de vocală în anii trecuți, dar intrat într/un con de umbră în ultimul timp.

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (CN APMC) a aprobat pe 4 septembrie numirea a doi membri provizorii, cu un mandat de patru luni, cu posibilitatea de prelungire, în CA-ul companiei portuare de stat. Este vorba despre Mircea Burlacu și Ghiorghe Bătrînca.

În aceeași ședință, AGA a decis ca noii administratori să primească o indemnizație lunară brută impresionantă, de 10.636 lei pe lună. În aceste condiții, Portul Constanța este condus acum de un CA alcătuit din Nicolae Dan Tivilichi (care este și directorul general al APC), Gabriela Murgeanu, Daniel Adrian Naftali, Elena Petrașcu, Mirela Florența Matichescu, Mircea Burlacu și Ghiorghe Bătrînca.

De la proteste anti-minister, numit administrator de către minister

Bătrînca a intrat în conducerea Portului Constanța la a doua încercare, după ce, în iunie, AGA i-a respins candidatura. Ghiorghe Bătrînca este conferențiar universitar doctor inginer și fost decan al Facultății de Navigație și Transport Naval al Universității Maritime Constanța.

În 2016, Bătrînca a candidat pentru funcția de rector al UMC. Cât despre Mircea Burlacu, acesta este nimeni altul decât președintele FNSP, un personaj extrem de vocal ca opozant al fostului primar Radu Mazăre, dar și al conducerii Ministerului Transportului. Iată că, de la protestele pe care le organiza în port împotriva ministerialilor, Burlacu a ajuns acum să le reprezinte interesele în conducerea companiei.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mitrea,Ciorbea nu au fost mai intai lideri de sindicat si dupa aceea s-au dat cu ursul ?
2
3
Ce lovitura?Burlacu a vandut CLubul Portul al sindicalistilor, a vandut motorina furata de la salupele din port, a furat din fondurile europene cu Otelea de la bns, a vandut fraudulos permise de acces in port cheltuie banii sindiclistilor si acum mananca si banii statului. Asta da lovitura! Stie cineva unde a lucrat acest personaj? Stie cineva daca a fost numit prin trafic de influenta? Comanescu, Panait !!!
6
4
Daca ne uitam la components CA se poate usor constata ca doar un singur om are experienta in transportul maritim si acela e Batrinca. Ar fi nevoie de mai multi persoane din domeniu
11
2
Cea mai slaba conducere a portului, in frunte cu individul care abia mai incape in masina. Asta care nici macar limba romana nu o stapaneste si-a aranjat postul atat de membru in consiliul de administratie cat si de director general. Trebuie oprit de la distrugerea portului.
16
10
Sint membri provizorii pe 4 luni, tot le prelungeste de 2 ani ca sa nu faca Plan de administrare. Legea spune ca trebuiau sa aleaga administratori definitivi de acum 2 ani.
6
4
Maticheasca in CA?? Cui i-o fi supt-o?
20
0
nu e cumva conflict de interese ca seful sindicatului sa fie in management? e anormal. cat despre cealalata numire e cu siguranta persoana cu cel mai bun CV din shippingul romanesc
18
5
Este normal ca angajatii portului sa aibe un reprezentant in APMC. Acum sa vedem daca poate si daca vrea sa faca ceva legat de problemele portuarilor. Gelu Batranca este profesionist, dar sa vedem cu cine joaca. Daca joaca corect, o sa vedem ceva schimbari prin port. Daca nu, nu.
15
12
Mai frate dar inportanta este aceasta UMC care vinde diplome la greu . A mai fost unul de la UMC in CA la APC. Astia au contract cu SRI-ul?
9
11
la Canal e psd :strutinski, nicusor, etc
8
1
Sunt oamenii lui Comanescu GSP. Ca si Tivilichi.
10
12
Nu se mai poate cu conducerea ipotenta a judtului Constanta! Chiar ne batem joc de voturile oamenilor? De aceea ne-au ales ca in toate functiile publice din judet sa fie pusi numai oamenii PD ului, PNL ului si acum si hashtag rezistul lui peste. Recapitulare: Administratia Porturilor, Canalelor, Drumuri Nationale, Silvic, Pensii, Invatamant, Cercetare Antipa, GeoEcoMar, Centrale Nucleare, Santierul Naval Mangalia, etc. Pula ne mai alege bai conducere de rahat.
8
12
S.troe sustine hastag REZIST, asa se face treaba pe la spate
6
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108