REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
16° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Ce mai ÎNVÂRTE fostul primar din Năvodari, Nicolae MATEI!

Ce mai ÎNVÂRTE fostul primar din Năvodari, Nicolae MATEI!

Replica API 1 iulie 2021 | 00:42 5205

Nicolae Matei, fost primar din Năvodari, a intrat, din nou, într-un con de umbră, după eșecul de la locale. Își vede, mai departe, de afaceri, și-a cedat o mare parte din acțiunile de la Top Vision fiului Giani și se luptă cu executorii pentru un teren din zona Summerland.

Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, își implică fiul în afaceri. La începutul anului, l-a făcut acționar majoritar la firma Top Vision SRL, ce se ocupă cu creșterea și reproducția păsărilor domestice. Geani Matei deține puțin peste 10% din acțiuni, însă tatăl lui a decis că merită mai mult și i-a cesionat un număr de 506880 de părți sociale, reprezentând 88,047% din capitalul, social al societății. Prin cesiunea acțiunilor, Geani Matei deține 90,217% din capitalul social al societății, Matei tatăl rămânând cu doar 9,783% din capital. Geani Matei are 21 de ani și stă mai mult prin București, a studiat la Facultatea de Medicină Veterinară - Universitatea Spiru Haret.

De la creșterea păsărilor, la imobiliare

Și, cum de la creșterea păsărilor, la imobiliare nu este decât un pas, familia Matei l-au săltat. Societatea deținută de cei doi, cu Geani acționar majoritar, vrea să cumpere, prin licitație publică organizată de un executor judecătoresc, un teren din zona Summerland, de pe malul lacului Siutghiol, de peste 4.000 de mp. Dar, stați să vedeți ce teren! Este cel deținut de firma fondată de Mihai Sergiu Ceacîreanu, condamnat la 3 ani cu suspendare în dosarul Retrocedărilor din Constanța, SC New Construct SRL. Un executor judecătoresc l-a scos la licitație, după ce societatea nu și-a achitat creditul la Banca Transilvania în valoare de peste 9 milioane de lei.

Licitația trebuia să aibă loc încă de anul trecut, numai că executor a amânat procedura, la cererea băncii. Aspect care nu a fost pe placul familiei Matei, dar nici pe placul altor afaceriști care au dorit să participe la licitație. Așa că au mers în instanță, solicitând deblocarea procedurii de licitație.

Potrivit unor surse, Matei de la Top Vision ar fi fost contactat de o persoană care s-a recomandat a fi reprezentant al băncii creditoare și care i-ar fi solicitat să mai ofere în plus față de oferta făcută, suma de 300.000 euro, aspect cu care nu a fost de acord. Matei este de părere că ar exista înțelegeri oculte între creditoare și executorul judecătoresc în detrimentul debitorului și a ofertanților pentru a crea un avantaj altei persoane.

Terenul din zona Summerland mai este râvnit de Rado Prest SRL și SC Water Sports &Fun SRL, dar și Tabăra Năvodari SA.

Revenind la Top Vision, prin intermediul căreia familia Matei dețină ferme din localitatea Corbu, a avut, anul trecut, cifra de afaceri de 5, 3 milioane de lei, profit de 172 596 lei și datorii în valoare de 5, 2 milioane de lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un jeg obosit!
5
2
Pai ...Matei este bn merci dribleaza doasarele cu dribla Hagi in tinerete .Ia vedeti Surdu Marian si Chelaru ,Draghici care merge cu terasa pe plaja desi are ordin de demolare de vre-o 2 ani ..astia ce mai fac
4
1
Justitia il apara in frunte cu Deliorga Cristi.Si cautati mai bine sa vedti de ce.
8
2
Mwie peside
7
2
Tabara navodari sa, nu e tot a lui?
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468