REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ce s-a întâmplat la ultimul termen al fostului director al Spitalului Judeţean, Dănuţ Căpăţână

Ce s-a întâmplat la ultimul termen al fostului director al Spitalului Judeţean, Dănuţ Căpăţână

Replica API 12 martie 2018 | 13:25 267

Unul dintre dosarele deschise pe numele fostului manager al Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, în legătură cu încheierea unui contract, a primit un nou termen de judecată. Motivul? Martorii citaţi nu au binevoit să se prezinte pentru a fi audiaţi. Astfel, instanţa de fond a fost nevoită să amâne cauza pentru data de 4 aprilie, când persoanele respective vor fi citate cu mandat de aducere.

Este vorba despre dosarul în care medicul Căpăţână, ocupând funcţia de director general al celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, a încheiat, în 2013, un contract – neprevăzut în planul anual al achizițiilor publice – având ca obiect prestarea unor servicii de consultanţă pentru convențiile încheiate de spital cu casele de asigurări de sănătate, publice şi private (pe o durată de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii de drept). În exercitarea atribuțiilor sale de manager și ordonator terțiar de credite, inculpatul Căpățână Dănuț a încheiat contractul fără a urma vreo procedură dintre cele prevăzute de legislația aplicabilă contractelor de achiziție publică și a dispus cheltuieli din fonduri publice fără existența unei baze legale, deși serviciile de consultanță ale prestatorului nu au fost executate în totalitate și reprezentau, în fapt, și atribuții proprii ale inculpatului. Astfel, în perioada 11 iunie 2013 - mai 2016, când inculpatul nu și-a mai exercitat atribuțiile care decurgeau din calitatea deținută, S.C.J.U. „Sf. Apostol Andrei” Constanţa a achitat către societatea respectivă suma de totală 307.900 lei, reprezentând onorariu și prime de succes, pentru niște servicii neexecutate în realitate. Această sumă de bani reprezintă un prejudiciu cauzat unității medicale și un folos necuvenit pentru firma prestatoare a serviciilor.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Militaru mai dureaza mult?
0
0
Un nenorocit !Ma rog sa-l judece corect pe acest nemernic!
10
1
criminalul preputz, cel in mandatul caruia s-a murit pe capete in SCJU.. mizeria umana care a acoperit neregulile si nu a dat numele doctorilor criminali.. badarau, tic-tac
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369