Ce SCRIE pe certificatul de DECES al medicului din Spitalul Judeţean, RĂPUS de COVID! Fiica: Refuz să accept o asemenea GREŞEALĂ
Ce SCRIE pe certificatul de DECES al medicului din Spitalul Judeţean, RĂPUS de COVID! Fiica: Refuz să accept o asemenea GREŞEALĂ
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestFiica medicului Mioara Neagu, care făcea gărzi la Spitalul Judeţean Constanţa şi care era șefa Unității de Primiri Urgențe (UPU) Fetești, se zbate acum, după moartea mamei sale, să beneficieze de banii ce i se cuvin, în urma decesului. Aceasta acuză faptul că statul roman își bate joc de ea, dar și de munca mamei sale care a luptat până la ultima suflare cu virusul mortal. Mai mult, tânăra face o dezvăluire incredibilă: cauza decesului: o boală obişnuită.
Doctorul Mioara Neagu a decedat la numai 48 de ani, la Spitalul Colentina din București, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. Medicul, care locuia în Fetești, a fost internat într-un spital din București încă de la sfârșitul lunii septembrie însă, din păcate, colegii ei de la Spitalul Colentina nu au mai putut face nimic ca să o salveze. În urma acesteia, a rămas unica sa fiică, Petra-Andreea Neagu, care se luptă acum cu sistemul să beneficieze de pensia de urmaș ce i se cuvine, în urma decesului mamei.
Totodată, aceasta este revoltată de faptul că la cauza decesului, mamei ei i-a fost trecută „o boală obișnuită”.
„După cum bine știți, mama mea a decedat în urma infectării cu virusul Sars Cov-2. În urma acestui eveniment tragic, trebuie să beneficiez de o pensie de urmaș. Ceea ce nu pot sa concep este faptul că în decizia primită astăzi, cauza decesului este "o boală obișnuită" în opinia celor ce au emis-o. Mi se pare o umilință, și în același timp și o jignire adusa la adresa mea și a celor ce au iubit-o. Iubita mea mamă a luptat pâna în ultimul moment cu virusul ucigaș. Refuz să accept o asemenea greșeală.
„ … trebuie să beneficiez de o pensie de urmaș COVID”
Ceea ce mai vreau să subliniez este faptul că ar fi trebuit să beneficiez de un drept, care în momentul de față nu îmi este recunoscut. Conform Legii nr. 56 din 15 mai 2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19, Art. 2, alin(1),lit. d) si Art. 4, trebuie să beneficiez de o pensie de urmaș COVID în semn de recunoștință pentru munca depusă de iubita mea mama în spitale. Pensie egală cu 75% din salariul ei de bază, pensie pe care trebuia să o primesc pentru terminarea studiilor mele. Am încercat să discut și să fac acest lucru posibil, însă nepăsarea în România este caracteristică. Nu mai spun de cuantumul stabilit de Casa de Pensii având în vedere prima pensie de urmaș, cea firească, pe care trebuie să o primesc”, a transmis Petra-Andreea Neagu.
Petra, o studentă rămasă fără mamă…
Totodată, Andreea acuză statul de faptul că pentru pensii private s-au găsit întotdeauna bani, însă pentru o tânără studentă rămasă fără mamă ce vrea să-și continuie studiile și drumul în viață, se ridică din umeri. „Mama mea a fost cadru medical, a lucrat timp de ani de zile în spitale și s-a dedicat întru totul în ceea ce a facut. A vindecat și a salvat multe vieți. În urma acestor fapte realizate eu primesc doar 1.622 de lei (unicul ei copil). (…) Trăim într-o țară în care nu se respectă legea! Bani pentru pensiile private au existat întodeauna, însă pentru o studentă rămasă fără mamă, ce dorește să își continue studiile, se pare ca nu. Meritele mamei mele cum sunt recunoscute de fapt? Căci nu vad. Rușine!”, a mai spus aceasta.
Citește și:
DOLIU în Spitalul Județean Constanța! Un MEDIC din UPU a MURIT de COVID-19
Fiica medicului RĂPUS de COVID-19: 'O să-mi lipsești toată viața! Te rog să mă veghezi'
Conducerea Spitalului Judetean Constanța, mesaj de condoleanțe pentru medicul răpus de COVID
Diana BERECHET
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News