REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce SCRIE pe certificatul de DECES al medicului din Spitalul Judeţean, RĂPUS de COVID! Fiica: Refuz să accept o asemenea GREŞEALĂ

Ce SCRIE pe certificatul de DECES al medicului din Spitalul Judeţean, RĂPUS de COVID! Fiica: Refuz să accept o asemenea GREŞEALĂ

Replica API 19 noiembrie 2020 | 23:55 10360

Fiica medicului Mioara Neagu, care făcea gărzi la Spitalul Judeţean Constanţa şi care era șefa Unității de Primiri Urgențe (UPU) Fetești, se zbate acum, după moartea mamei sale, să beneficieze de banii ce i se cuvin, în urma decesului. Aceasta acuză faptul că statul roman își bate joc de ea, dar și de munca mamei sale care a luptat până la ultima suflare cu virusul mortal. Mai mult, tânăra face o dezvăluire incredibilă: cauza decesului: o boală obişnuită.

Doctorul Mioara Neagu a decedat la numai 48 de ani, la Spitalul Colentina din București, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. Medicul, care locuia în Fetești, a fost internat într-un spital din București încă de la sfârșitul lunii septembrie însă, din păcate, colegii ei de la Spitalul Colentina nu au mai putut face nimic ca să o salveze. În urma acesteia, a rămas unica sa fiică, Petra-Andreea Neagu, care se luptă acum cu sistemul să beneficieze de pensia de urmaș ce i se cuvine, în urma decesului mamei.

Totodată, aceasta este revoltată de faptul că la cauza decesului, mamei ei i-a fost trecută „o boală obișnuită”.

„După cum bine știți, mama mea a decedat în urma infectării cu virusul Sars Cov-2. În urma acestui eveniment tragic, trebuie să beneficiez de o pensie de urmaș. Ceea ce nu pot sa concep este faptul că în decizia primită astăzi, cauza decesului este "o boală obișnuită" în opinia celor ce au emis-o. Mi se pare o umilință, și în același timp și o jignire adusa la adresa mea și a celor ce au iubit-o. Iubita mea mamă a luptat pâna în ultimul moment cu virusul ucigaș. Refuz să accept o asemenea greșeală.

„ … trebuie să beneficiez de o pensie de urmaș COVID”

Ceea ce mai vreau să subliniez este faptul că ar fi trebuit să beneficiez de un drept, care în momentul de față nu îmi este recunoscut. Conform Legii nr. 56 din 15 mai 2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19, Art. 2, alin(1),lit. d) si Art. 4, trebuie să beneficiez de o pensie de urmaș COVID în semn de recunoștință pentru munca depusă de iubita mea mama în spitale. Pensie egală cu 75% din salariul ei de bază, pensie pe care trebuia să o primesc pentru terminarea studiilor mele. Am încercat să discut și să fac acest lucru posibil, însă nepăsarea în România este caracteristică. Nu mai spun de cuantumul stabilit de Casa de Pensii având în vedere prima pensie de urmaș, cea firească, pe care trebuie să o primesc”, a transmis Petra-Andreea Neagu.

Petra, o studentă rămasă fără mamă…

Totodată, Andreea acuză statul de faptul că pentru pensii private s-au găsit întotdeauna bani, însă pentru o tânără studentă rămasă fără mamă ce vrea să-și continuie studiile și drumul în viață, se ridică din umeri. „Mama mea a fost cadru medical, a lucrat timp de ani de zile în spitale și s-a dedicat întru totul în ceea ce a facut. A vindecat și a salvat multe vieți. În urma acestor fapte realizate eu primesc doar 1.622 de lei (unicul ei copil). (…) Trăim într-o țară în care nu se respectă legea! Bani pentru pensiile private au existat întodeauna, însă pentru o studentă rămasă fără mamă, ce dorește să își continue studiile, se pare ca nu. Meritele mamei mele cum sunt recunoscute de fapt? Căci nu vad. Rușine!”, a mai spus aceasta.

Citește și:

DOLIU în Spitalul Județean Constanța! Un MEDIC din UPU a MURIT de COVID-19

Fiica medicului RĂPUS de COVID-19: 'O să-mi lipsești toată viața! Te rog să mă veghezi'

Conducerea Spitalului Judetean Constanța, mesaj de condoleanțe pentru medicul răpus de COVID

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine e mioara dragu?
0
1
Asa au murit toti de alte boli cronice.Daca aveau covid medicii nu ieseau din cabinete,daca era molima nu gaseai picior de medic, fugeau si se ascundeau cu gandacii pandaci, primii ca la contagioase la inceputul pandemiei.Ca drept dovada un alt exemplu de minciuna ordinara spusa si scisa de nemerniciii de medici care au citit si au invatat toata viata sa minta si sa falsifice documente si se dau mari invatati pe aici .Daca isi bat joc de proprii lor colegi la un diagnostic..Ce cacat m... incerca nemernicii sa ne tot indruge intruna cacat covid- coid.daca era molima nunu erau la miting azi.
3
0
au mai scos o pensie speciala, sant riscurile meseriei, atunci sa dea pensii speciale tuturor copiilor a caror parinti au murit de covid, trezitiva
1
2
De aia muncesti pe salariu minim,ptr ca se vede din comentariul tau ca nu ai creier ptr mai mult. Esti 0 barat,de fapt nici macar 0 barat nu esti ,ca si acel 0 are o semnificatie. Esti o scursura a societatii,un lingau...
4
0
Nu-ti ajung 1622 de lei pensie de urmas? Cum plm, eu muncesc pentru salariul minim pe economie, ATENTIE! MUNCESC! si tu nu estei multumita! Esti VETERAN de RAZBOI? Sa-mi sugi pwla!....lu tata!
3
8
Da, SARS-COV2 este o boala obisnuita! E cumva vreo mutatie genetica sau ce? Dati pe goagal si cautati boli neobisnuite. De fapt, totul porneste de la bani, se vor bani dar medicii nu sunt o categorie speciala precum militarii sau politistii. certificatul medical este dat de un medic, nu?
0
0
Spune-i asta lui Orban, sau lui Johanis...stii ce o sa-ti spuna? Ca PSD-ul e de vina.
3
1
Pensii private? Aveti dreptul la pensia de urmas, nu inteleg ce va supara, rubrica boala obisnuita sau suma de 1622 lei?
3
1
la 24 de ani pensie? la 55 iar pensie. cam cine mai plateste cas ul sa ia pensie toti? bai nene, imi bag plua si nu l mai platesc. ca unii vor ajutor social, pensie de urmas, pensie de pensie, indemnizatie de copii, alocatii. ce plm e aici? unii doar platesc iar altii doar primesc? parca s a terminat cu comunismul.
6
2
Aici unde traiesc eu la legile astea care se incadreaza la ajutor social au dreptul toti oameni care nu realizeaza alt venit pentru ca si ce vrea fata asta tot un ajutor de la stat este deci ajutor social,adica la ajutorul asta din partea statului nu au dreptul doar o categorie de oameni,medici in cazul asta,pentru ca asa zice legea toti oameni care nu realizeaza un venit au aceleasi drepturi nu doar uni au dreptul la ajutor de la stat iar restul sa se descurce cum poate.
4
1
Din pacate nu medici fac legi si ordonante care sa le asigure un trai bun sau o pensie uriasa. Si din pacate, nu se va schimba nimic in viitorul apropiat. Tara in care s-au platit toate salariile si beneficiile bugetarilot, care sunt triple cateodata, si le cere contribuabilor sa doneze 2 euro pentru spitale. Tara in care manageri din sanatate fura ca-n codru, unde exista hexipharma, si daca nu ai blat cu portarul nu prinzi programare. Oare de ce mai platim santatea?
6
0
poate o sa castigi in instanta, si daca esti la facultate pana la 24 de ani trebuie sa primesti pensie, termina scoala si nu te mai uita inapoi, iti spune cineva care s-a intors si regreta ca a revenit in mizeria asta de tara e greu sa ramai fara un parinte, te marcheaza toata viata
7
1
Bine ca gasesc pensii aiurea ... asa zisii revolutionari , toti tiganii ca Metin Cerchez , care au urlat si jefuit Consiliul Judetean in dec. 1989 ! Niste parveniti care de fapt isi asuma drepturile celor care au murit atunci !
21
0
Doctorii sunt niste criminali
12
5
majoritatea tinerilor vor pleca din tara, chiar si eu, aici nu se mai poate, muncesti pe nimic si te alegi cu nimic
15
1
dar dosar cu sina are? Petra un sfat ca tot te pregatesti sa fii medic .PLEACA din cacatul asta de tara si popor.NU MERITA
19
1
avocatul poporului ce face in astfel de situatii? Nu am auzit sa intervina decat pt detinuti si in cazul amenzilor pt nepurtarea mastilor.
13
2
Atatia DOBITOCI care suporta legile din Romania este ceva de neegalat in lume !Statul si Biserica i a adus la statul de molusca primara :obedienta si lasitate! Contrar acesti DOBITOCI impreuna cu ovreii au fost cei mai mari criminali ai inchisorilor comuniste! Natie de javre cat o sa mai rabdati nedreptatile sistemelor antiumane???
19
1
foarte bine punctat dar asta-i societatea romana indemnata la ura de tatucul patriei care ii trage tot timpul cu peee seee deee!!! nu ar fi de mirare daca spre sfarsitul mandatului sau vom avea lupte civile care vor diviza tara!!!
17
1
Unele comentarii sunt rautacioase. Suntem o natie de oameni rai. Femeia aia a murit din cauza virusului,pe care nu la luat de pe strada sau din mall ca majoritatea oamenilor. Ea la luat incercand sa salveze alte persoane infectate. Drept urmare , fata ei merita aceasta pensie. Daca un militar moare intr o misiune copii primesc pensie speciala, la fel daca moare si un politist. Iar daca toata lumea stie despre acest caz ca a murit de covid,de ce a fost trecuta boala obisnuita? Tara de hoti. Sa dam pensii speciale senatorilor siparlamentarilor ca ei o merita.
41
2
Toata lume intelege durerea piederi dar cum naiba "pensie de urmas COVID", las-o in dracu, ai ales o mmeserie,trebuie sa fii asumat,
14
17
Aceasta este Romania ,, normala,, conform sloganului celui reales.
12
6
in aceste vremuri, Covidu este boala obisnuita. are rata cea mai mare de deces.
10
2
Made in escrocheria sistemului condus de neamtul kwj unde partidul social democrat este de vine ca se moare in tara unde conduce un CACAT
14
22
Asta inseamna sistem corupt, unii au pensii speciale iar altii care sacrifica totul pentru societate inclusiv viata lasa urmasii fara nici un ajutor.
35
3
n-a avut zile sau scapa cine poate !!!
7
6
ce dracu inseamna BOALA OBISNUITA?
26
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367