REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce se întâmplă?! Alți tineri surprinși sub influența DROGURILOR în Parcul Tăbăcărie

Ce se întâmplă?! Alți tineri surprinși sub influența DROGURILOR în Parcul Tăbăcărie

Replica API 27 octombrie 2017 | 00:03 337

Doi tineri au fost surprinși într-o stare de semi-inconștiență pe o bancă din Parcul Tăbăcărie, joi, 26 octombrie, în plină zi. Aceștia erau aproape adormiți pe o bancă, în timp ce martorul spune că ar fi fumat o țigaretă improvizată, posibil joint. Un alt tânăr a fost surprins fumând un joint, în centrul orașului, zona fiind destul de aglomerată.

Și cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța au confirmat faptul că au din ce în ce mai multe solicitări pentru a prelua tineri aflați sub influența substanțelor psihotrope. Iar efectul acestor droguri este unul ciudat și spunem asta pentru că tinerii consumatori pot fi asemănați cu niște zombi: sunt în stare de letargie, întinși pe asflat, după care, atunci când se trezesc, devin agitați, reclacitranți și o iau la sănătoasa. Un astfel de caz a fost înregistrat și joi, 26 octombrie, în zona Prefecturii Constanța, unde un tânăr, cu un joint în mână, abia că se mai putea ține pe picioare, uitându-se cu o privire pierdută în jur.

Amintim că specialiștii antidrog au precizat că aceste substanţe noi psihoactive (SNP) sunt cunoscute pe piaţă prin termeni precum „droguri sintetice” (designer drugs), „substanţe euforizante legale” (legal highs), „plante euforizante” (herbal highs), „săruri de baie” (bath salts), „substanţe chimice de cercetare” (research chemicals), „reactivi de laborator” (laboratory reagents). S-a demonstrat că în produsele de tip “Spice”, constituenţii cu efect psihoactiv nu sunt plante declarate ci doar aditivi sintetici, care mimează efectul unor compuşi din cannabis. Plantele conţinute reprezintă doar “vehiculul” unor substanţe chimice periculoase care mimează efectul cannabisului. „Având în vedere aceste aspecte recomandăm persoanelor care au cunoştinţă despre consumatori de droguri să înştiinţeze Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog existente în fiecare judeţ al ţării şi în mun. Bucureşti sau în situaţii deosebite sunaţi la numărul de urgenţă 112. Specialiştii antidrog vor derula activităţi specifice de identificare, atragere şi motivare a persoanelor consumatoare de droguri către serviciile integrate (medicale, psihologice şi sociale) în vederea rezolvării dependenţei de droguri. Centrul de Prevenire, Evaluare şi consiliere Antidrog Constanţa este situat în mun. Constanţa, aleea Mimozelor, nr.4, tel./fax.0241.555.105. mail:cpeca.constanta@ana.gov.ro. Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul www.infodrog.ro”, a spus Marius Cristian Oprișan, șeful CPECA Constanța.

C.C.

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/fenomenul-zombi-la-constanta-iata-cum-a-fost-surprins-un-tanar-video-334143/

https://www.replicaonline.ro/situatie-ingrijoratoare-tinerii-din-constanta-devin-zombi-din-pricina-drogurilor-gasiti-cazuti-in-strada-334014/

https://www.replicaonline.ro/locuitorii-din-inel-2-sunt-terorizati-de-tinerii-care-beau-alcool-si-se-drogheaza-334105/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la puscarie cu ei
1
1
Plin orasul de asemenea persoane,ziua in amiaza mare sunt prin toate parcurile,stradute laturalnice din spatele magazinului TOMIS MALL,rugam autoritatile sa faca ceva in acest sens ca este un real pericol pentru siguranta cetatenilor.Acesti indivizi sunt foarte periculosi pentru societate.Prinsi si pedepsiti ce care vand asa ceva.
3
1
pai pe vremea lui ceasca, cand ne duceau cu camioanele la munca "voluntara" in agricultura la cules de struguri, rosii, depanusat porumb,etc., nu mai avea nimeni timp de fumat iarba !!!
2
0
etnobotanice, mariuta e ok
2
1
In olanda fumatul este permis dar doar in spatii amenajate. Iar acele tigari sunt ceva mai slabe ca si concentratie, nu te fac zombie. Nu mai vorbi din ce citesti pe google. Cat despre prostimea asta de la noi, selectie naturala. Asa au inteles ei libertatea
2
1
Tare rai de tartacuta sunteti dragi si stimabili jurnalisti de la irealitatea, in timp ce in alte parti se cauta cauza acestor abuzuri de substante, voi o faceti pe cacanarul de Dan DTV sau oglindirea TV. Jurnalismul din cate stiu prezinta fapte concrete fara sa fie partinitori, pacat ca sunt inca destui oameni care nu au apucat sa citeasca decat in limita granitelor. Dar stai, degeaba tastez ... caci fiecare trebuie sa aiba o paine de castigat nu?
0
3
Si astia tot machidoni sunt...au tras pe nas branzet cu aracet
8
1
In Olanda, Spania,Anglia se fumeaza iarba. Organizat si controlat. Iarba pura,nu chimicale care iti iau mintile, nu rahaturi care te fac sa te arunci de pe bloc.
3
3
Sa mearga martorul in olanda, spania , anglia ... sau oriunde in europa sa vada cum este apoi sa faca poze . In olanda toata lumea umbla cu joint-urile la vedere , copii de 12-13 ani ... iti apar in fata masinii biciclete din senin
4
13
Acest martor mai bine suna la politie decat sa faca poze si sa trimita la ziar!
8
7
Macar astia se deplaseaza cu bicicleta nu cu auto
3
2
n-am obiectul muncii, dar ma fac ca fac.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218