REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ce se întâmplă cu blocul construit fără autorizaţie pe strada Madrid?

Ce se întâmplă cu blocul construit fără autorizaţie pe strada Madrid?

Replica API 30 octombrie 2017 | 23:30 798

La începutul anului, subiectul blocurilor construite fără autorizaţie în vecinătatea cartierului Tomis Plus făcea vâlvă! Aici, un afacerist tulcean, pe nume Dumitru Babu, construia un bloc fără nici un fel de bază legală, iar exemplul lui nu era “unicat” în zona amintită.

La acea dată, Garda de Mediu Constanța s-a sesizat în urma unor plângeri emise de locuitori cu privire la mizeria produsă în urma unui imobil construit pe strada Madrid, nr. 54, pe terenul ce-i aparține lui Dumitru Babu, un afacerist din Tulcea. Imediat, comisarii au fost în control în zonă la data de 5 octombrie a.c. La verificările în teren, au constatat că în perimetrul respectiv erau împrăștiate deșeuri reciclabil din plastic, lemn, carton, precum și deșeuri asimilabile cu cele de tip menajer.

Mai mult decât atât, s-a descoperit faptul că nu există spații special amenajate pentru colectarea și depozitarea temporară a deșeurilor. Ulterior, au transmis o solicitare proprietarului de a se prezenta la sediul instituției cu documentația privind curățenia zonei, avizul de mediu, dar și metodele de gestionare a deșeurilor. Ulterior, Garda de Mediu l-a sancţionat, însă Dumitru Babu a contestat în instanță amenda aplicată de Garda de Mediu.

Ce s-a întâmplat între timp? Ei bine, afaceristul pare interesat acum să intre în legalitate, deşi, spun surse demne de încredere, nu are nici o şansă. „Urmează paşii intrării în legalitate, documentaţia şi stadiul în care se află actele depuse la Primăria Constanţa pot fi consultate pe portalul administraţiei locale (nota redacţiei: click pe imaginile din josul articolului, pentru a verifica documentele şi stadiul acestora la primărie!). Însă, chiar dacă descurcă o parte din hârtiile pe care trebuia să le aibă înainte de a construi, nu se ştie dacă va reuşi să intre în legalitate, pentru că acolo unde a demarat investiţia există un plan urbanistic, un plan de ocupare teritorială, regim de înălţime şi aşa mai departe, pe care nu prea le-a respectat”, susţine o sursă.

„Din câte se aude, cei care dăduseră avans pentru apartamente... şi-ar fi primit deja banii înapoi. Dar să nu plângem de mila nimănui. Investitorul de pe strada Madrid a construit alte blocuri în Mamaia Nord, la Năvodari. Nu e el beneficiarul, ci doar constructorul. Beneficiari sunt Maria Sponte şi Iuliana Cartuna”, a precizat aceeaşi sursă.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/ca-n-vestul-salbatic-la-iesire-din-constanta-s-a-construit-de-a-valma-fara-nici-un-fel-de-autorizatie-311506/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarul este vinovat ! Prin el trec toate actele la semnat ! Daca autorizeaza asa ceva va terebui sa raspunda in fata legii ! Cred ca se va gasi cineva care sa faca plangere penala !
0
0
Parati nefiscali de la triburile cipane se transforma in averi cinstite .
2
0
CUT reprezinta coeficient utilizare teren. POT reprezinta procent ocupare teren. COTul este la mana, nu in constructii
1
0
Normal ar fi ca legea - ce-i aia ? - sa fie respectata ! Asa cum altii pot construi cu autorizatie respectand COT -coeficientul de ocupare teren - sau cum altii care nu au autorizatie de construire sunt demolati in urma unor procese , deci spuneam ar fi normal ca si ptr. acesti golani anonimi , camatari ... ce or fi sa se aplice legea ! Domnule Fagadau daca mai aveti un gram de bun simt nu autorizati cladirile care nu respecta gradul de ocupare al terenului , care nu au locuri de parcare sau la care spatiul verde lipseste cu desavarsire.! Am sperat ca sunteti diferit de Mazare ....
1
0
Spagu au dat spagi
2
0
Sa vedem daca are curaj cineva sa ii puna in legalitate ignorand legea. Urmeaza plangeri penale la DNA.
5
0
Constructor handicapat ajutat de Romani hotzi
7
1
Alt machidon handicapat.
11
2
Sunt foarte multe blocuri construite haotic si fara sa se respecte PUZ sau studiu de insorire toti machidoni construiesc blocuri acum au fugit in mamaia nord ca acolo nu ai intreaba nimeni dar acolo nu se vad ca in constanta ,sa ne uitam putin prin cartierul primo sa vedem dezastrul de acolo ,acum mai nou la campus unde se construieste bloc langla bloc distanta de 1 metru intre ferestre,utilitati ca la tara fosa septica in curte,locuri de parcare ce mai conteaza
12
0
acum este si mai multa mizerie ca inainte,cainii latra caravan merge...in blocul lui babu deja se locuieste iar cel de langa construit de arproex este locuit in proportie 60% desi nu are nici el autorizatie de construit.
10
0
un jeg de machedon
13
3
si cu bisericile care sunt in aceeasi situatie ce facem ???
9
1
Puneti pariu ca intra in legalitate ? Noi cand vrem sa fluieram apai fluieram !
7
4
DNA este cu ochii pe aceasta afacere a lui Babu N. Daca primarul Fagadau va incerca sa puna in legalitate pe acesti camatari,isi va semna sfarsitul in cariera de primar.Cel mai indicat este sa daschida actiune in instanta in vederea demolarii constructiilor care nu au niciun fel de documente.DNA sa inceapa urmarirea penala ,,in rem",pentru ca altfel gruparea mafiota isi va atinge obiectivul.Toata lumea construieste cu autorizatie,numai analfabetii astia sunt mai smecheri si ne rad in nas.Fagadau,we waching you
26
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102