REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ca-n VESTUL SĂLBATIC la ieşire din Constanţa! S-a construit de-a valma, fără nici un fel de autorizaţie!

Ca-n VESTUL SĂLBATIC la ieşire din Constanţa! S-a construit de-a valma, fără nici un fel de autorizaţie!

Replica API 16 martie 2017 | 17:50 595

Orașul de la malul mării este cunoscut pentru potențialul său economic, preferat de investitorii imobiliari. Ani la rândul, atât în stațiunea Mamaia, cât și în municipiu, au răsărit sute de blocuri, vile și hoteluri. Totuși, nu toți respectă în întregime legea sfidând de-a dreptul pașii care ar trebui urmați într-o astfel de investiție. Un caz concret se înregistrează în vecinătatea cartierului Tomis Plus, unde un afacerist originar din Tulcea, Dumitru Babu, ridică un bloc ignorând condițiile ce trebuie respectate privind mediul înconjurător.

Investitorii imobiliari par să grăbească etapele construirii imobilelor alegând să omită anumiți pași legali. Un exemplu se înregistrează chiar în vecinătatea cartierului Tomis Plus! Garda de Mediu Constanța s-a sesizat în urma unor plângeri emise de locuitori cu privire la mizeria produsă în urma unui imobil construit pe strada Madrid, nr. 54, pe terenul ce-i aparține lui Dumitru Babu, un afacerist din Tulcea. Imediat, comisarii au fost în control în zonă la data de 5 octombrie a.c. La verificările în teren, au constatat că în perimetrul respectiv erau împrăștiate deșeuri reciclabil din plastic, lemn, carton, precum și deșeuri asimilabile cu cele de tip menajer.

Mai mult decât atât, s-a descoperit faptul că nu există spații special amenajate pentru colectarea și depozitarea temporară a deșeurilor. Ulterior, au transmis o solicitare proprietarului de a se prezenta la sediul instituției cu documentația privind curățenia zonei, avizul de mediu, dar și metodele de gestionare a deșeurilor. Invitație complet ignorantă de Babu! Ulterior, Garda de Mediu s-a simțit nevoită să-l sancționeze pentru nerespectarea prevederilor OUG 2195/2005, art. 94 cu suma de 7.500 de lei, fapt ce a avut loc la data de 3 ianuarie a.c. Imediat, Dumitru Babu a contestat în instanță amenda aplicată de Garda de Mediu, astfel dosarul ce are ca obiect plângere contravențională a fost înregistrat la Tribunalul Constanța la data de 21 februarie a.c. Amintim că strada Madrid din cartierul Boreal este celebră pentru imobilele ridicate în mod ilegal, mai exact, fără autorizații de construire.

Diana NEAȚĂ

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/blocurile-vecine-cartierului-tomis-plus-construite-fara-autorizatie-297188/

http://www.replicaonline.ro/bubuie-sau-nu-bubuie-inca-un-dosar-penal-la-blocul-fara-autorizatie-de-pe-terenul-lui-galani-297054/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Str Madrid nu este in cartierul Boreal.
0
0
Cipanizarea Constantei e ca o plaga.
1
0
moceanu cel mai serios din primaria ovidiu......
2
0
Sunt 2 blocuri construite fara autorizatie,au doar certificat de urbanism...la blocul construit de arproex se locuieste.cum au vandut fara pif si autorizatie????
15
0
DNA doarme. In cta cei cu bani si care dau mita oricui nu patesc nimic. DNA nu-i deranjeaza. Nici serviciile. Somn usor. Orasul e praf din cauza coruptiei.
18
0
Potrivire de nume cu dl viceprimar sau ...!!??
5
2
SA FIE ARESTATI TOTI CEI CARE AU DAT AVIZE SI AUTORIZATII. CINE A SEMNAT, LA PUSCARIE !
19
0
talibanii ...din tulcea !!!
14
0
Cipani korupatori si psd-isti corupti. Aceasta este teapa Tomis plus!
15
1
tribul migrator de cipani a reusit sa profite de foamea din primarie si a construit dupa bunul plac. speculanti ordinari.
17
1
Nimeni nu este asa de naiv sa creada ca omul s-a apucat de construit fara sa fie in ,,relatii'' cu cineva influent. Daca s-ar apuca oricine altcineva sa-si faca un bordei ceva,in secunda doi veneau gloate de demolatori cu politia,jandarmii si toate alea!
18
1
Si cei de la Tomis plus sunt niste pacalici. Aveti grija. Vor sa va pacaleasca.
14
2
Cel mai probabil Fagadau o sa faca blat cu investitorii de carton si fie nu o sa se prezinte la termene fie gasesc vre-un viciu de procedura ca sa piarda procesul, cu zambetul pe buze. Uite asa cainii latra ursul merge. Blocurile fara autorizatie de constructie or sa ramana intacte, le vor vinde si vor incepe altele. Intr-o tara civilizata nu isi permitea nimeni sa sfideze legea si bunul simt in acest fel. Sigur daca se intampla asta in Germania sau Franta, pana acum investitorii erau arestati iar blocurile daramate. Ar trebui instanta macar sa ne dea o lectie veritabila de democratie.
20
3
7500 lei un mizilic , astia de la garda sunt spagari, da i frate 100.000 lei, ai constatat nereguli ardel pe smecher
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108