REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Ce se întâmplă cu stimulentul de risc pentru personalul din învăţământ în contextul pandemiei

Ce se întâmplă cu stimulentul de risc pentru personalul din învăţământ în contextul pandemiei

Replica API 14 octombrie 2020 | 23:56 2169

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus.

Au fost înregistrate 158 voturi 'pentru', unul 'împotrivă' şi 77 abţineri, scrie Agerpres.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare acordarea unui stimulent de risc cadrelor didactice, precum şi personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii SARS-CoV-2.

"Începând cu anul şcolar/universitar 2020/2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, precum şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, beneficiază de un stimulent de risc după cum urmează: a) în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru personalul didactic; b) în cuantum de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic. Stimulentul de risc se acordă pe durata desfăşurării cursurilor aferente anului şcolar /universitar pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă, proporţional cu timpul în care persoanele din categoriile prevăzute îşi desfăşoară fizic activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ în prezenţa antepreşcolarilor/ preşcolarilor/ elevilor/ studenţilor", prevede textul.

Lista persoanelor din categoriile prevăzute anterior, care beneficiază de stimulentul de risc, se stabileşte lunar, prin decizie a conducătorului unităţii de învăţământ. Conducătorul unităţii de învăţământ este responsabil pentru întocmirea listei beneficiarilor stimulentului de risc şi are obligaţia comunicării acesteia către inspectoratul şcolar.

Stimulentul de risc prevăzut de acest proiect de lege nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale, contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuţiei asiguratorii pentru muncă, reglementată la titlul "Contribuţii sociale obligatorii" din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stimulent de NESIMTIRE poate ca din martie pana in prezent profesorii sunt ibtr-o vacanta totala ..... toti coiii cu parinti descurcareti au dobandit note de genii..... Daca profesorii se rissa cu 20 de copii ce spunetide de vanzatori, functionarii publici care pe zi iau contact poate cu 100 oameni dar pt ei nu-i lege
1
0
stimulent pentru ca nu scot elevi bine pregatiti, pentru ca foarte multi dintre ei nu reusesc la examene, sa treaca baremul, pentru asta?
1
2
Pentru ce stimulente ? dati parintilor care se straduiesc cu copii sa le explice temele date online de catre cadre didactice care din martie au stat binemersi si acum se duc cate 2 ore la cei care fac cursuri si sa nu mai vorbim si de vacantele de vara care iau bani si nu muncesc.
1
2
Pai nu cumva acu pentru ori ce angajat din domeniu care se lucreaza cu public e un risc vi se pare ca dau asa multe rezultate profesori sa meritae asa marire eu cred caacum mai mult e meritul parintilor decat a profesorilor ca celputin jumatate din munca o fac ei petrecand cu copiilul langa calculator daca se blochiaza platforma profesoru deja trece peste subiect si ce sa mai anteleaga un copil de clasa 1
2
3
Deci cum ramane cu orele nefacute? Dar cu cele la care copii de acasa nu le vad iar scolii nu ii pasa de asta? E lipsa de respect nu de bani. Nici o suma nu compenseaza acest aspect.
3
3
Cam toata lumea risca dar si astia sunt mai cu mot. Tara pomenilor si a spagilor mascate. Ce partid mai e la originea pomenilor astora?? Sa se duca sulea la vot, vorba aia. ... nu ma risc.
5
3
Dar copiii din clase nu sunt expusi la acelasi risc? Dar salariile primite degeaba 6 luni?
10
5
Pentru ce? Pentru ca risca sa-si faca treaba?
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212