REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cherhana din Eforie, ÎNCHISĂ de Protecția Consumatorului pentru ȘASE LUNI!

Cherhana din Eforie, ÎNCHISĂ de Protecția Consumatorului pentru ȘASE LUNI!

Replica API 30 noiembrie 2018 | 00:27 1975

Tupeu de patron! Cherhana din Eforie Sud, închisă de Protecția Consumatorului pentru abateri repetate la actele normative! Concret, reprezentanții restaurantului Poarta Apelor comercializau produse ”dubioase”, fără acte de proveniență, fără etichete, congelate într-un mod impropriu. Și nu o dată, de două ori, ci de nenumărate ori. Mai mult, igiena din bucătătrie lipsea cu desăvârșire. Sancțiunea complementară a fost luată pe o perioadă de șase luni. ”A fost închis pentru abateri repetate la actele normative pe baza cărora ne desfășurăm activitatea, și anume pentru comercializarea repetată a unor produse dubioase, fără documente suficiente care să ateste calitatea acestora, fără etichete de identificare, fără proveniență, congelate într-un mod impropriu. Au încălcat aceleași acte normative în mai muțin de șase luni. Peștele, dacă nu este congelat corect, poate reprezenta un pericol mult mai mare decât celelate produse”, a spus, pentru Replica, Horia Constantinescu, comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța. Inspectorii au fost de mai multe ori în control, au impus remedierea aspectelor semnalate, dar acest lucru nu s-a întâmplat, decât pentru o perioadă foarte scurtă de timp. ”În mai, în iunie, în august, nu știu de câte ori. Vreau să dau semnale ferme în piață că anumite lucruri nu pot merge așa, a fost mai mult decât omenească întreaga noastră atitudinea față de acest restaurant, pentru că am ajuns să luăm această măsură în afara sezonului. Cele șase luni pedeapsă nu cred că reprezintă un capăt de țară, dar poate îl vor trezi pe el (n.red. patron) la realitate. Sancțiunea pentru abateri repetate, nu e pentru ceva ce poate fi remediat. N-a înțeles să ne respecte nici pe noi, nici interesele consumatorului. Când mergem la cherhana ne gândim că mâncăm ceva proaspăt. Nu se pot face lucrurile după ureche. Dacă e alimentație publică, ea trebuie făcută ca atare”, a mai spus comisarul șef. Cât despre igiena din bucătărie, se utilizau vase neigienizate, neconforme cu activitatea desfășurată, vasele de gătit fiind aflate în stare avansată de deteriorare.

Restaurantul funcționează pe societatea SC Alex-Sebi Efo SRL, firmă înființată anul acesta.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Minunat gest.Sa aiba timp Catalin Tudoran sa faca cura de slabire. Nu-i mai ajunge jegului....
5
1
Stefan ce mortii tai ai cu omul si-a spus punctul lui de vedere, de ce pula mea il injuri jeg ambulant!! Cred ca tu nu ai vazut in viata ta o hartie de 100 de lei in fata ta!! Si mai cred ca nu ai avut niciodata frigiderul plin sau daca ai frigider, esti un lache si un muritor de foame!! Asa ca taci in pula mea din gura acum!
2
1
Restaurantul este al primarului de l eforie. La fel de imputit ca el. Un jeg
9
1
Bai Florine, taci in pula mea si mori de foame acuma. Bine va facut. Trebuia sa va inchide 12 luni. Asa va trebuie. Sa muriti de foame acuma. Jeguri care sunteti si care serviti cacat in farfurii. Sugeo date in pula mea
4
3
Esti un bulangiu un poponar Horia Constantinesc tu te gandesti vreaodat in viata ta ca ti se poate intoarce roata muistule!! Nu iti este rusine pentru ceea ce esti si pentru ceea ce faci? Lasi oameni fara posibilitati in prag de sarbatori fara locuri de munca si fara bani nesimtit imputit ce esti! Esti mana in mana cu hotul ala de la partidul la care esti asociat adica la psd si esfi mana in mana cu jegul ala de Dragnea! Si tu si el vreti numai spaga numai averi mai aveti putin si va futeti in cur unul pe celalat in cur poponarilor!! Sa va fie rusine ca existati! Voi trebuie sa fiti impus
5
5
Stau in Lazu...cum sa nu ii inchid pe cei de la Eforie ? Fratele meu cu cherhanaua de la Agige nu trebuie sa mananca si ei peste ?
9
1
Sase luni?Pai e tocmai bine,se deschide la incepurul sezonului estival!Praf in ochi!Eu zic sa faceti niste controale acum si pe la terasele din Mamaia,ca tot nu e nimeni pe acolo!
14
0
Constantinescule, ia sa te vad daca treci si pe la NUBA in control la vara... Sau e posibil sa k deranjezi oe baiatul sefului tau direct, Bombonel Nastase?? Tie nu ti e rusine mai interlopule??? Era un loc unde chiar se manca bine, am impresia ca actionezi pe directive politice!!! In toate combinatiile alea care le ai pe la Costinesti ai etichete si acte de provenienta?? Ai facut legea cu pumnul si cu toti interlopii in spate si te dai comisar??? Crezi ca lumea nu stie cine esti??? Esti sageata lui Adrian Nastase!!!!
15
5
o panarama de bedega infecta cu peretii din placaj spoit. cat de prost sa fii a manca in speluca aia?
15
4
Stati linistiti votantii mei restaurants nu este al meu este al lui catalin alias butoi de kkt
15
1
Felicitari OPC. Foarte multi comercianti vand mancare alterata oamenilor. Nu le pasa de viata lor, decat de castig si atat.
16
4
Inchideti firme romanesti cinstite care platesc impozite si taxe si dau locuri de munca la romani saraci, huo! E foarte buna cherhanaua, pestele n-a otravit pe nimeni dar vreti sa sugrumati orice afacere care nu plateste spaga la draknea al vostru. muie ciuma rosie!
17
13
Asta e a lui dan bogdan. A facut puscarie pt primar si uite ce cadou a primit
12
1
Ups Poate nu o sa mai mearga si asa In toate domeniile ma refer
8
3
Domnul Comisar Constantinesci un spagar nenorocit!!!! Ai inchis restarurantul acum ca in sezon lasi lucrurile sa mearga cum vor ei ...iti iei spaguta si te faci ca ploua rusineeeee
11
11
Facut cu toate restaurantele care nu sunt ok,sa vezi ce ok vor fi dupa
17
2
Domnule comisar Constantinescu, cherhanaua de la Vama Veche cand o inchideti ? Pt miyerie, lipsa contracte de munca, lipsa oricaror acte si conditii de igiena? Lumea vorbeste caatunci cand ati vrut sa luati masuri, ati fost sunat de la Bucuresti sa o lasati mai moale. Esteadevarat ?
19
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272