REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

CIA a avertizat că alegerea lui Trump ca președinte va permite invazia lui Putin

CIA a avertizat că alegerea lui Trump ca președinte va permite invazia lui Putin

Bianca NEDELCU 11 aprilie 2024 | 00:00 570

Fostul director al CIA John Brennan a avertizat că, dacă Donald Trump va fi ales din nou președinte, va reduce sever finanțarea ajutorului militar acordat Ucrainei. Acest lucru ar servi drept "undă verde" pentru planurile de expansiune ale lui Putin în întreaga Europă.

CIA a avertizat ca alegerea lui Trump ca presedinte va permite invazia lui Putin

Aceste comentarii, făcute într-un interviu pentru televiziunea belgiană, potrivit Daily Mail, vin în contextul în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pentru Politico faptul că l-a invitat public și nepublic pe Trump să vină să viziteze liniile de front ale războiului. Zelenski a declarat că Trump este interesat de această idee, dar că nu este sigur când ar putea face această vizită. Președintele a respins ideea avansată de mulți, inclusiv de Trump, că invazia s-ar putea încheia prin cedarea unor părți din Ucraina lui Putin.

”Dacă înțelegerea este că noi doar ne cedăm teritoriile și aceasta este ideea din spatele ei, atunci este o idee foarte primitivă”, a declarat Zelenski. ”Am spus că am dori ca Donald Trump să vină în Ucraina, să vadă totul cu ochii lui și să tragă propriile concluzii. În orice caz, sunt gata să mă întâlnesc cu el și să discutăm această problemă”.

Între timp, Brennan a ilustrat modul în care Trump ar putea dezactiva efortul de război al Ucrainei, instruindu-i pe oficialii americani din domeniul serviciilor de informații să înceteze să-și mai ajute omologii, pe lângă reducerea ajutorului. ”Iar asta i-ar da undă verde lui Vladimir Putin să încerce să încerce să aproape înghită Ucraina. Și, din păcate, cred că asta îl va încuraja pe Vladimir Putin să privească flămând spre restul Europei”, a spus Brennan. ”Viitorul Ucrainei și al Europei este mai sigur dacă Joe Biden este ales. Dacă Donald Trump este ales, asta schimbă totul și vor apărea întrebări serioase cu privire la voința Statelor Unite de a rezista în fața agresiunii rusești în viitor”.

Chiar în această săptămână, ministrul britanic de externe Lordul Cameron pare că a eșuat în misiunea de a-l convinge pe Trump să-i spună aripii pro-Putin din Partidul Republican să sprijine cel mai recent pachet de ajutor pentru Ucraina, care este blocat în Congresul SUA. În trecut, Cameron a insultat inteligența lui Trump și l-a numit 'misogin' și 'xenofob'. Brennan, care a fost eliberat din funcție la scurt timp după ce Trump a preluat mandatul în 2017, a continuat spunând că favoritul republican nu înțelege importanța NATO.

”Am putut vedea în special că el nu a înțeles importanța relațiilor Statelor Unite cu aliații și partenerii noștri străini. El are puțină recunoaștere pentru relația transatlantică, pentru NATO”.

La un miting de campanie din februarie, Trump a arătat clar că nu își va proteja colegii din NATO de agresiunea rusă, mergând până la a spune că îl va încuraja pe Putin să 'facă ce naiba' vrea. În interviul acordat de Politico, Zelenski a declarat că este optimist că pachetul de ajutor va fi aprobat. De asemenea, Brennan a adus în discuție vârsta președintelui Joe Biden și recentele gafe, dar a spus că recentul discurs despre starea Uniunii a risipit orice temeri legate de competența sa mentală. Fostul director al CIA a continuat spunând că Biden este "din ce în ce mai frustrat și din ce în ce mai puțin tolerant față de agresiunea militară israeliană din Gaza" și a afirmat că nativul din Scranton va face presiuni asupra guvernului Netanyahu pentru a căuta un acord de pace.

”Prea mulți palestinieni nevinovați au fost uciși sau răniți în acest conflict”, a spus Brennan. Acesta s-a declarat 'îngrozit' de republicanii 'necinstiți' care continuă să-l susțină pe Trump în pofida retoricii sale violente și divizatoare. ”Din păcate, Donald Trump și unii dintre susținătorii săi continuă să folosească un limbaj care uneori incită la violență. Donald Trump, de exemplu, a vorbit despre o baie de sânge dacă Joe Biden va fi reales. În Statele Unite, potențialul de violență este alimentat de politicienii care încearcă să insufle frica în rândul cetățenilor. Acest lucru mă îngrijorează pe mine și pe alții din comunitatea de securitate națională”, potrivit stirileprotv.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trump este un pisorcos, lingaul lui putin...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272