REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

CIMITIRELE din Constanța sunt SUFOCATE din cauza ÎNMORMÂNTĂRILOR!

CIMITIRELE din Constanța sunt SUFOCATE din cauza ÎNMORMÂNTĂRILOR!

Replica API 27 octombrie 2021 | 00:15 4106

Criza COVID provoacă îngrijorare în continuare, situaţia din spitale fiind una alarmantă. Conform informaţiilor, în ultimele săptămâni au fost înregistrate zilnic între 15 și 20 de mii de infecţii în România, fapt care a dus, în medie, în ultima lună la un deces la 5 minute. Dacă la nivel naţional au apărut imagini dezolante cu eforturile administratorilor de cimitire și a groparilor care nu mai fac faţă volumului, reporterii Replica au verificat care este situaţia cimitirelor la nivelul oraşului Constanţa.

În contextul unui val fără precedent de infectări și decese COVID, în care morgile spitalelor nu mai fac față ritmului în care se sting bolnavii situaţia din cimitire a devenit alarmantă la nivelul ţării, unde escavatoarele lucrează cot la cot cu groparii, iar volumul de muncă este imens. Reporterii Replica au ales să se deplaseze la cimitirele din oraş pentru a vedea exact situaţia din teren. Chiar dacă contextul nu este unul tocmai fericit, putem afirma că situaţia nu e la fel de dramatică la nivel local, Constanţa beneficiind încă de locuri de veci disponibile.

S-a ajuns la 40 de înmormântări pe zi!

„Este adevărat că în această perioadă au fost mai multe înmormântări decât de obicei,dacă înainte erau cam 6-7 înhumări pe durata unei zile, acum s-a ajuns la un maxim de 40, media fiind 25-30.

Nu se pune problema să nu mai fie locuri în cimitire, în cel municipal se fac concesiuni de locuri de veci în cazul persoanelor care nu au deja loc în alte cimitire”, a declarat pentru Replica, Costel Ou, șef gestionare al cimitirelor Constanta.

Un alt punct de vedere am ales să cerem și de la reprezentanţii cimitirului din zona Km 4-5 unde, de asemenea, situaţia este sub control, volumul fiind ridicat, dar acoperit de personalul deja existent. În cazul persoanelor confirmate și apoi decedate din cauza COVID-19 procedura funerară mizează pe prevenţie şi anti-răspândire, iar protocolul se respectă întocmai, deşi rudele și apropiaţii celor decedaţi acceptă cu greu ideea că sicriele trebuie să rămână sigilate.

G.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lasa nea Mitica ca acum ai marfa ! Apropo, la multi ani nea Mitica. Am auzit ca acum cu astia de la pnl la conducere l-ai tradat pe Mazare si ai schimbat buzunarul de cotizare. Pai este frumos mai nea Mitica ?!! Sa tradezi gasca care te-a pus acolo si ti-a dat un os sa rozi ?!!
8
0
ceea ce se intampla si datorita lipsei de medicamente din spitale.
11
4
din cauza reptilianului bil gheitz care vrea sa va ia banii.
11
3
Crima din spitale
19
20
Unde mah??? Tuva.n gura de retartati
14
15

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272