REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cine este și ce avere are noul administrator al Portului Constanța: fost vicepremier și milionar

Cine este și ce avere are noul administrator al Portului Constanța: fost vicepremier și milionar

Replica API 16 septembrie 2019 | 01:56 713

Adus chiar de cel pe care l-a înlocuit în funcție

Adus chiar de cel pe care l-a înlocuit în funcție

sursa foto: Capital.ro

Bogdan Pascu este administrator al Portului Constanța de pe 10 septembrie 2019, dată la care l-a înlocuit în funcție chiar pe cel care l-a adus în această companie, în 2016, fostul director general Dan Tivilichi. Pascu a fost initial consilierul lui Tivilichi, iar acum este administrator al companiei portuare, dar și director general adjunct.

Bogdan Pascu a fost membru al Partidului Conservator (PC) şi lider al grupului din Camera Deputaţilor al acestei formaţiuni. Când a fost adus de Dan Tivilichi ca și consilier personal în Compania Națională Administrarea Porturilor Maritime SA Constanța (CN APMC), în 2016, Pascu nu mai fusese angajat la stat din 2012. A fost anul în care fostul deputat și lider PC Bogdan Pascu era revocat din funcţia de director general adjunct la Proiecte cu Finanţare Externă al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), fiind considerat prima victimă a guvernării corporative din Ministerul Transporturilor. Pascu fusese numit în acea funcţie cheie de la CNADNR cu doar câteva luni mai devreme de către premierul de atunci Victor Ponta. Anterior, Bogdan Pascu a fost ministru de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniile mediului de afaceri şi întreprinderilor mici şi mijlocii, iar în 2006 a fost chiar vicepremier al României, în Guvernarea Tăriceanu.

Acționar la 11 mari companii

Fostul viceprim-ministru ajuns acum director general adjunct și administrator al Portului Constanța se poate lăuda cu o avere care îl transformă într-un milionar. Bogdan Pascu are 20 de hectare de teren agricol în judeţele Ialomiţa şi Dâmboviţa, dar şi trei mii de metri pătraţi de teren intravilan în judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi Bucureşti. Fostul lider PC, retras între timp din politică mai deține un apartament şi o casă în Bucureşti, dar şi o casă de vacanţă în Dâmboviţa. Pascu are aproape 900.000 de lei în conturi bancare şi acţiuni la 12 societăţi comerciale, în valoare totală de peste 120.000 de lei, fostul vicepremier având participaţii la entităţi precum Altur SA, Banca Transilvania, Rompetrol Rafinare, Zentiva SA şi cele cinci SIF-uri. Bogdan Pascu a declarat pentru ultimul an venituri de 85.726 lei de la APC, în timp ce soția sa, Alexandra Teodora, a câștigat 55.400 lei din funcția de consilier de specialitate la Elcen SA București. Fostul vicepremier a mai încasat 10.000 lei dintr-un contract de arendă cu firma ialomiţeană Kalmaroma.

R.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/tivilichi-nu-mai-este-nici-membru-in-consiliul-de-administratie-al-portului-iata-cine-il-inlocuieste-402522/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu indeplineste conditiile din OG 22 - 5 ani experienta naval
0
0
Nu o veni ma si ziua aia odata in Romania cand nu o sa mai schimbe directori ei intre ei PSDisti si corupti din alte partide ci inainte de schimbarea unuia din fuctie se va face o verificare a fiecarui banut furat legal cu legi scoase din buzunar de catre un direcor sau altul.
0
0
Sa iti dai seama de unde este omul milionar.actiuniile lui la diverse entitati private spun totul.petrol banca medicamente.industrii care produc.de bani avem nevoie cu totii de medicamente nu mai vb iar benzina baga toata lumea.qed.de aici are spurcaciunea bani.cat priveste fisa postului daca a fost comsiler a lu tivilichi sa nu va imaginati ca va face el ceva de capul lui.tot grupul de interese din spatele lor dicteaza.asa ca reveniti va.portul se vrea o ruina nu un loc de prosperitate pt cta.sa fim seriosi.nu va uitati ce hoti si banditi me conduc????
0
0
Buldogul seamana cu Kim Jong Un.
2
0
Portul Tomis tot la mafiotii aia il dati ?
1
0
Pe el ca si alti nu i vede nineni cum au facut ditamai averea ca eu deabia am reusit da fac 20 de mii in 4 ani muncind zi noapte..of
1
0
Daca vine saracia,foametea,de Ignat la cazan cu el!
8
2
Dar cum ramane cu Ismail de la facturare APC ? Pe Mariusea de la casierie a promovat-o ! Merita ! Sugiuc, Ismail . Vamesa Mugibel stie !
4
1
Dolofan si bucalat, emana prosperitate din toti porii, preum ii sade bine unei lipitori conservatoare.
19
2
porcusor de guineea, fost pupincurist al lui Voiculescu!
20
2
Eu nu pricep cum a ajuns milionar in situatia in care a fost un bugetar. Nebunul ala vrea puscarie pentru cine nu plateste taxela in loc sa verifice cum au facut lipitorilea astea asemenea averi.
20
1
Zici ca e fratele geaman al lui Vasile Blaga. De fapt, psd- pdl aceasi mizerie. O sa ajunga si asta sa plimbe mormanele de bani cu masina pana se hotaraste unde sa-i depoziteze ca celalalt?
16
3
Falcos si asta, ce mai ... Este specific activitatii portuare ....
22
0
de 100 ori mai bun decat Tivilichi care habar nu avea de port
7
2
i am spus sa nu se mai ingrase, o mierleste de tinerel si pacat de banii lui!
19
2
Dai banu iei framu ...
20
2
Nu stiu ce cauta toti neavenitii astia la port. An de an mai rau. Vin, fura, pleaca. Un fel de veni, vidi, vici in varianta autohtona.
29
2
Ce gusa de bugetar are. ..
32
3
un psd isst ce mai e de spus ?abar nu are de port
24
5
Ban la ban si ...
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102