REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Ciolacu: Avem nevoie de o nouă lege a pensiilor

Ciolacu: Avem nevoie de o nouă lege a pensiilor

Victor ROTARU 4 septembrie 2023 | 00:00 507

Premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, a afirmat că este nevoie de o nouă a lege a pensiilor.

Ciolacu: Avem nevoie de o noua lege a pensiilor

"Considerăm că este nevoie de o nouă lege a pensiilor şi a devenit o prioritate legislativă pentru grupurile reunite ale PSD şi pentru Ministerul Muncii din acest moment. Mi-aş dori o nouă lege a pensiilor care să intre în vigoare cu data de 1 ianuarie. Şi cei de la Comisie (Comisia Europeană - n.r.) şi noi ştim că sunt foarte multe inechităţi în vechea lege a pensiilor. În continuare avem pensii de 1.500 de lei, dar şi pensii de 30-40.000 de lei. Trebuie să intervenim, avem această obligaţie ca şi stat, ca să închidem cât mai mult din acest decalaj major", a declarat Ciolacu la finalul reuniunii Consiliului Politic Naţional al PSD.

El a menţionat că s-a discutat despre pachetul care va fi cuprins într-o singură lege - legea de asumare a răspunderii în Parlament atât pe combaterea evaziunii, cât şi referitor la reformele din administraţia locală şi măsurile de încadrare într-un deficit mai mic decât anul trecut şi cu o perspectivă de a închide in 2025 un deficit de 3 %, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Frustatul cu pensiile magistratilor sa iti luam familia in pola si pe mata sa o facem posta
1
0
CE tot vorbeste despre o nua lege a pensiilor . Astia s-au invatat arunca momeala . Intai au zis ca vor face punctul de pensie 2081 lei apoi 2142 lei. Suntem precum catelusii . Astepatam sa vedem ce os ne arunca stapanul . Tatonare , sa vada ce face prostimea de pensionari. Pana nu iesim in strada nu se face nimic. In strada , dragi pensionari . Ei nu fac decat sa-i sustina pe asistatii sociali si pe bugetari . Apropo , se aude ca finantistii vor sa faca greva. Domnule Ciolacu angajati alti tineri , numai tineti angahatii peste ani , iar cui nu i convine sa si dea demisia. Nimeni nu -i tine cu forta . Angajati pensionari titrati ( care sunt atatia ) cu pensii de mizerie pana la varsta de ani . Sa vedem daca mai fac nazuri puturosii de finantisti care nu stiu sa colecteze banii pentru buget. Toti sunt pusi pe pile . I-a dati -ii afara si angajati prin concurs, corect . Altfel adio voturi , Marcele .
1
0
1500 nu prea au trecut pe la scoala. Este corect sa le mareasca pensia!
2
0
De când tot spuneți că ne trebuie o lege a pensiilor. Poate reușiți cât mai c*rând s o faceți și să fie votată în parlament în beneficiul pensionarilor cu pensii mici și reducerea pensiilor și salariilor nesimțite!
3
0
avem nevoie de un guvern care sa ne reprezinte. banii de la ue rambursabili/nerambursabili, nu o sa-i mai vedem din cauza salariilor si pensiilor nesimtite. si asa cu banii europeni nu faceam decit lucrari de necalificati: drumuri, borduri, etc. la cta este cel mai jalnic: dupa ce caii belim 70-80 de zile pe turisti, au parte si de un oras neingrijit, mizerabil. de ce nu se initiaza un referendum ptr demiterea actualei conduceri a judetului, orasului?
1
0
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
1
1
da , o lege adevarata , in care sa luati in considerare nu numai contributivitatea ci si raspunderea avuta in timpul serviciului ca un criteriu la punctul de pensie . de ex inainte de 1990 cei care coordonau activitati cu sute de oameni in subordine aveau salarii mai mici decat cei coordonati , care aveau accord global , ore suplimentare , sporuri , munca grea , etc . era dispozitie de la partid
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468