REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
8.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Ciolacu: Cu acest atac ipocrit la CCR s-au pierdut sume pe care ne bazam, în jur de 1 miliard de lei

Ciolacu: Cu acest atac ipocrit la CCR s-au pierdut sume pe care ne bazam, în jur de 1 miliard de lei

Victor ROTARU 9 octombrie 2023 | 00:00 629

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că prin "atacul ipocrit" la Curtea Constituţională (CCR) a proiectului de lege privind măsurile fiscal-bugetare asumat de Guvern în Parlament, statul a pierdut sume în jur de 1 miliard de lei, bani din "reorganizare şi din combaterea evaziunii".

Ciolacu: Cu acest atac ipocrit la CCR s-au pierdut sume pe care ne bazam, in jur de 1 miliard de lei

El răspuns astfel fiind întrebat, sâmbătă, de jurnalişti, la sediul PSD, dacă este îngrijorat la fel de mult ca şi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, despre care în presă s-a relatat că a afirmat într-o discuţie în cadrul coaliţiei că nu doarme noaptea din cauza problemelor legate de deficitul bugetar curent al României.

"Sunt foarte multe de acoperit din funcţia de prim-ministru. Ministrul de Finanţe este un om foarte, foarte responsabil şi încercăm împreună să găsim soluţiile cele mai bune. Până acum le-am găsit. E adevărat, cu acest atac ipocrit, din punctul meu de vedere, la CCR, s-au pierdut deja sume pe care ne bazam, în primul şi în primul rând, din reorganizare şi din combaterea evaziunii, în jur de 1 miliard de lei. Vom încerca să recuperăm", a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a declarat, sâmbătă, şi că statul nu are probleme de "incapacitate de plată", respectiv referitor la plata pensiilor şi a salariilor, subliniind că la Ministerul Finanţelor este "un buffer" de aproape 12 miliarde de lei.

"Avem un buffer de aproape 12 miliarde la Finanţe. Nu avem probleme de incapacitate de plată, de nimic. Noi avem o singură problemă, de a ne încadra într-un deficit, unde avem de închis cu Comisia, să vedem cheltuielile directe şi indirecte în ceea ce priveşte Ucraina. De la, repet, de la amenda de 0,5 % am pornit. Acel moment este depăşit. România nu va fi amendată cu 0,5% din PIB", a spus premierul Marcel Ciolacu, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu Ciolacu le, te inseli, atac la CCR. Rezolva tu întâi cu eceste pensii nesimțite, care sunt bătaie de joc la adresa pensionarului
2
0
TAIATI PENSIILE SPECIALE Pentru magistrati. Parazitii societatii romanesti. Cer drepturi de trei ori mai multe decat este normal, dar isi bat joc de dosarele cetatenilor de rand. Ce fel de dreptate faceti ? Judecati mizerabil si dati sentinte ciudate iesite din comun. Pentru aceste aspecte negative cereri drepturi ? Nu va este rusine ? Noi oamenii de rand pe care ii judecati stramb sa muncim ca sa va imbuibati voi ?
5
0
ciolacule, reorganizeaza structura angajatilor la stat, combate evaziunea, coruptia, aranjeaza sistemul de pensii si salarii nesimtite si abia dupa aceea impozitele. aud ca impozitele in romania ar fi mici, comparativ cu salariile. dar salariile sint compatibile? afara, pe salariu se ia ia impozit la fel + tva, adica jumate din salariu. nu stiu de ce dracu te-ai facut prim ministru, daca nici macar prioritatile nu le stii!
5
0
Ciolacu prin masurile luate impinge electoratul in bratele aur... sa faca oare jocul cuiva?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468