REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
13.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Ciolacu, despre elevii care iau bursă de merit cu medii sub 2: „Este inadmisibil”

Ciolacu, despre elevii care iau bursă de merit cu medii sub 2: „Este inadmisibil”

Andreea CONDURACHE 27 octombrie 2023 | 13:26 1003

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că a văzut situaţia „total anormală” prin care s-a ajuns ca elevii de nota 2 să primească burse de merit și i-a cerut ministrului Educației să remedieze situația.

Ciolacu, despre elevii care iau bursa de merit cu medii sub 2: „Este inadmisibil”Marcel Ciolacu

„Am văzut situaţia total anormală prin care s-a ajuns ca elevii de nota 2 să primească burse de merit. Aşa ceva este inadmisibil”, a spus Marcel Ciolacu vineri, la începutul şedinţei de guvern.

Premierul a mai precizat că a avut o discuţie cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, dar şi cu sindicatele din educaţie, pe acest subiect.

„Am discutat cu doamna ministru Deca şi cu sindicatele. Şi aştept cât mai repede o soluţie prin care bursa de merit să reflecte performanţa şcolară”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Dezbaterea a început după apariția în presă a unor situații neobișnuite la mai multe licee din țară, unde elevi cu medii mult sub 5 primesc burse de merit pentru că se încadrează în primii 30% din clasă pe baza mediei.

Un elev de la un liceu din Ploiești va primi bursă de merit pentru media 4.59, în baza noii metodologii-cadru care prevede că primii 30% de elevi dintr-o clasă au dreptul la acest beneficiu indiferent de media lor generală anuală din anul școlar trecut, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnule Ciolacu, ma surprinzi, ai discernământ și coloana vertebrală, distingi aberațiile. Perfect, lăudabil. Încearcă sa aplici aceiași formula și specialilor drogați vis a vis de pensionarii ce mor de foame și de copii ce se culca nemâncați. Din punctul meu de vedere, a doua problema este mult mai grava decât prima care se poate rezolva prin demiterea ministrului incompetent. Simplu. Așteptăm rezolvarea, asa dai dovada de cirectitudine
2
0
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407