REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
8.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Ciolacu și Ciucă discută scoaterea UDMR de la guvernare

Ciolacu și Ciucă discută scoaterea UDMR de la guvernare

Andreea VREJOIU 18 mai 2023 | 15:41 2387

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu discută la ora redactării acestei știri scoaterea UDMR de la guvernare, au declarat surse din Coaliția guvernamentală. Cei doi l-au invitat și pe Kelemen Hunor la discuții, însă începând cu ora 15:00.

Ciolacu si Ciuca discuta scoaterea UDMR de la guvernare

UDMR nu va mai primi niciun minister în viitorul guvern Ciolacu, susțin sursele citate. PNL dorește Ministerul Dezvoltării, care este cel ce gestionează fondurile bugetare alocate baronilor locali, iar PSD vrea Ministerul Mediului, pentru Grațiela Gavrilescu.

Ciolacu și Ciucă au discutat și în cursul serii de miercuri despre varianta scoaterii UDMR din Executiv, pentru că maghiarii au trei portofolii, plus funcția de vicepremier, ceea ce este extrem de atrăgător pentru celelalte două partide care împart în aceste zile ministerele din viitorul Cabinet.

Relația UDMR cu PNL și PSD s-a răcit considerabil încă de la începutul discuțiilor despre rotația guvernamentală și renegocierea protocolului de guvernare, iar după momentul în care cele două partide au decis ca, la votul din Parlament, să lase UDMR fără funcțiile deținute în conducerea ANRE, maghiarii au anunțat chiar că ei înșiși iau în calcul să părăsească Guvernul.

PNL și PSD pot să obțină în Parlament majoritatea necesară învestirii viitorului Cabinet Ciolacu și fără susținerea UDMR.

Calculele privind păstrarea maghiarilor în afara Palatului Victoria sunt unele pur electorale și au fost enunțate în cadrul unor ședințe ale PNL de către șecretarul general Lucian Bode, care crede că liberalii ar obține un plus de cel puțin 5 procente în sondaje dacă ar da curs valului de naționalism manifestat în ultima vreme la nivelul opiniei publice, și ar scoate Uniunea din Guvern, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ATUNCI CAND TOTZI MILITARII CARE AU 4SAU 7 CLASE PRIMARE SHI AU GRADE DE GENERAL..... ATUNCI CAND LI SE VOR TAIA VENITURILE NEMERITATE.......observatzi cat de civilizat ma exprim .....atunci cand GARZILE PATRIOTICE TOTZI DIRECTORII DIN INSTITUTZIILE STATUTLUI CAMERISTE SHOFERII DE PE TAXIURI DIRECTORII DE SCOLI DE DINAINTE DE 89 CARE AU COLABORAT OBLIGATORIU CU SECURITATEA AVIATORII.......cand TUTURORA LI SE VOR ANULA PRIVILEGIILE ABEA ATUNCI SA AVETZI TUPEUL SA APARETZI IN FATZA POPORULUI PE CARE IL JECMANITZI SHI INFOMETATZI CA SA VA CUMPARATZI PRIVILEGII.....suntetzi doar SPERJURI SHI CRIMINALI CARE V/ATZI INSCAUNAT SINGURI PRIN INTERPUSHII VOSTRII PRIMARII CORUPTZI SHI TRADATORI DE NEAM SHI TZARA...... art.136 din CONSTITUTZIA ROMANIEI atzi vandut aceasta TZARA CU POPOR CU TOT......NU UITATZI .....NU SUNTETZI NEMURITORI SHI MAI AVETZI SHI COPII UNII DINTRE VOI
1
0
Poza cu Bd in alertă euro în secetă Numai taie cuțitul la împărțirea cașcavalului Sa vedem cine îl ascute Bela vrea și el de-un sandviș
2
0
Bătaie pe ciolan tara nare un ban Stam pe datorie până la faliment In toată țara se arunca cu bani pe lucrări și firme care șifonează bani de la stat Partide la parandarat înainte
4
0
UDMR si AUR. Daca ajung astea doua la guvernarea sub forma unei coalitii iesim si din UE si din NATO si din tot. Regresam 20 ani. Vor mai ramane in tara doar analfabetii, ciorditorii, tiganii si asistatii social ce i-au votat. Toti oamenii normali la cap se vor duce unde vor vedea cu ochii. Sa vedem de la cine mai mulg astia bani dupa, ca nici o putoare nu o sa munceasca.
7
5
Pana si Chitac isi apara pensia cu unghiile si cu dintii. S-a ajuns sa se fure la greu cu Legea votata in mana. Chitac nu mai pupi alegeri
11
0
Se aliază AUR cu UDMR si gata, suntem ai Rusiei si ne-am dus dracu de tot
5
5
Aaaa totul are sens acum…se pare ca au reusit Ciuca si Ciolacu sa intre in audienta la Kaca Calciu de la RAJDP!
6
2
Suntem in romaniaaaaaaa
9
0
Romaniaaaaaaa trezirea
7
0
Aici e r*mânia
6
0
Multa mwe cu kkt pnlpsdudmr si tuturor sustinatorilor sai
8
6
Sa-i scoata da-i in pwlm de bozgori. Noi in ce tara avem partide ? Si avem comunitati mai mari in strainatate decat cele ale bozgorilor de la noi. La cate milioane de romani sunt plecati trebuia sa ne reprezinte cate un partid in fiecare tara europeana.
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468