REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
15.6° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Ciolacu urmează să sesizeze luni CCR cu privire la desemnarea lui Orban ca premier

Ciolacu urmează să sesizeze luni CCR cu privire la desemnarea lui Orban ca premier

Replica API 8 februarie 2020 | 00:00 399

Marcel Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ar putea sesiza, cel mai probabil luni, Curtea Constituţională cu privire la un posibil conflict între şeful statului Klaus Iohannis şi Parlament, după ce Ludovic Orban a fost desemnat din nou pentru funcţia de premier.

Potrivit unor surse social-democrate, Marcel Ciolacu s-a consultat vineri cu juriştii partidului, dar şi cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, şi a decis să facă această sesizare la CCR.

La documentul prin care va fi sesizată Curtea lucrează mai mulţi jurişti din PSD, iar acesta va fi finalizat până luni. Tot luni urmează ca preşedintele Camerei să anunţe oficial decizia pe care a luat-o cu privire la acest demers.

Marcel Ciolacu şi-a exprimat încă de joi îndoiala în ceea ce priveşte legalitatea nominalizării lui Ludovic Orban ca prim-ministru, după ce a trecut moţiunea de cenzură, menţionând că PSD va cere lămuriri în acest sens.

"Am luat şi eu act din presă de auto-propunerea domnului Orban din nou de a fi primul-ministru al României, după ce a existat în Parlament cel mai mare scor la o moţiune de cenzură post-decembristă. (...) Nu ştiu nici cât de legală este tot propunerea domnului Orban de a fi desemnat prim-ministru. Vom vedea. Nu sunt specialist în Constituţie, dar cu certitudine vom cere lămuriri până se va ajunge la un vot în Parlament", a precizat el, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti un idiot si un destabilizator de tara. La tine primeaza interesul personal.
1
0
PSD ati pierdut f mult sub conducerea lui Dragnea cum avea cineva alta opinie il dadeati afara parca va vrajise dragnea nu vedeati ca facea numai prostii sa va fi unit toti si sa-l fi schimbat el avea impresia ca va fi pe viata , ganditiva la tara nu la interesele voastre si a acolitilor
0
0
DOAR PE TRUMP SA L CONVINGETI SA VA CONDUCA si nici atunci ca asta ar insemna sa l corupeti ca doar coruptii sunt langa voi!
2
1
Sa mearga Viorica pana la Pristina via Podgorita si sa ne aduca un premier kosovar.
3
1
Mor, mor,... mos martin... Te misti incet, pierzi teren, pierzi timp, te manipuleaza ponta pontacul... Esti interimar, se trag sfori in spatele tau... vine dancu din ardeal, gusa.....
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272