REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cioloş despre Dăncilă: O demisie de urgenţă ar fi un minim act de bun-simţ

Cioloş despre Dăncilă: O demisie de urgenţă ar fi un minim act de bun-simţ

Replica API 5 octombrie 2018 | 00:27 404

Fostul premier Dacian Cioloş, preşedinte fondator al Mişcării România Împreună (RO+), spune că "o demisie de urgenţă" a prim-ministrului Viorica Dăncilă "ar fi un minim act de bun-simţ".

Într-un comunicat transmis miercuri, Mişcarea România Împreună afirmă că dezbaterile din Parlamentul European, care au avut loc în prezenţa premierului Dăncilă, "demonstrează că România a ajuns să aibă un guvern nedemn şi ilegitim".

"Simplul fapt de a câştiga alegerile nu dă dreptul nimănui să îşi ignore şi să îşi mintă propriul popor. Guvernul PSD - ALDE a reuşit şi performanţa ruşinoasă de a deveni un guvern ilegitim în momentul în care ignoră, din motive personale, interesul statului român şi al cetăţenilor României", se arată în comunicat.

Potrivit lui Cioloş, Viorica Dăncilă îi reprezintă pe acoliţii lui Liviu Dragnea. "Când vorbeşte despre poporul român, Viorica Dăncilă se referă strict la acoliţii domnului Dragnea. Pe ei îi reprezintă, pentru ei lucrează, pentru ei minte. Din această perspectivă, o înţeleg pe doamna Dăncilă când crede că Jandarmeria are dreptul să bată cetăţenii nevinovaţi, o înţeleg şi când minte fără pic de ruşine că apără statul de drept, dar nu îi găsesc niciun fel de scuze care să îi justifice comportamentul nedemn de un prim-ministru al României. O demisie de urgenţă ar fi un minim act de bun-simţ, dacă partidul din care face parte ar mai fi capabil să înţeleagă ce înseamnă demnitatea de a fi român", a declarat Dacian Cioloş.

El a precizat că este "o ruşine naţională" să ţi se ceară să nu mai minţi în plenul Parlamentului European.

"Avem o ţară condusă de impostori care îşi instalează în cele mai înalte funcţii marionete politice dispuse să se compromită şi să ne umilească pe toţi. Este o ruşine naţională să ţi se ceară să nu mai minţi în plenul Parlamentului European şi să ţi se recomande să îţi asculţi propriul popor înainte de a încerca să ascunzi adevărul care nu mai poate fi ascuns", a mai afirmat Cioloş.

Totodată, Mişcarea România Împreună spune că Dăncilă trebuie să dea socoteală atât Parlamentului României, cât şi celui european, în virtutea mandatului de premier şi ca urmare a normelor democraţiei şi tratatelor europene.

"'A da socoteală' este o ruşine doar pentru cei incompetenţi şi rău intenţionaţi. Ştim cu toţii că Viorica Dăncilă încearcă să ascundă ilegalităţile care au loc în România şi că încercările sale de a minţi fac parte din planul PSD de a destructura democraţia. Îi recomandăm la modul cel mai serios să încerce să dea socoteală în faţa instituţiilor care sunt abilitate să îi ceară acest lucru. Şi, pentru că PSD nu va putea abroga toate legile din lume, doamna Dăncilă va da socoteală pentru faptele domniei sale inclusiv la Parchet", se mai arată în comunicatul RO+.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
economia duduie ,avem autostrazi de nu mai e loc pe harta de ele ,scolile sunt toate moderne si spitalele fac transplant de creier gratuit pt votantii pesede si cacatii care se uita la antena 3 deci ati terminat cu bunastarea tarii si acum faceti referendum pe bani multi pt poponarii din bor si pedofilii din biserica .bravo natiune
1
0
Beaucoup des muiii en francais musiu Ciolos !
2
1
in franta . Esti unul din agentii infiltrati pt a destabiliza romania , este un om periculos , esti un jegos .
4
3
asta chiar e prost, a vorbit fix cand trebuia sa taca, sa ne spuna cum a sustinut el tara la UE cat timp a fost acolo, un yesmen securist, asta este!
4
3
cu politicianul roman,fiind un act de curaj si responsabilitate,atribute straine golanilor care fac act de prezenta oriunde ne reprezinta.
3
3
cam atata il duce capu nu stiu cand mai scapam dde astia poate cu Raid
3
1
De ce l-am impuscat pe Ceausescu! Ca sa conduca tara un HOT penal inconjurat de alti hoti penai!! Aveam o economie dezvoltata, oamenii erau egali si traiau bine, acum avem o mana de hoti milionari in euro sau dolari si, 90% saraci pamantului. Robi in tara lor. Aia care traiesc bine, sa voteze psd, ceilalti sa-i ia cu parul sa-i faca sa se ascunda singuri in puscarii de furia poporului pe care l-a jefuit.
4
4
replica nu v-a fost suficient ce ati ascultata astazi in PE?- da afirm ca nu exista mincinosi si excroci mai mari decat ciuma rosie nu numai in tara ci in intraga lume- moptiv ptr care pot intra in cartea recordurilor
4
4
L-a trimis nevasta-sa sa dea declaratie. Un prostan.
6
5
Hai sictir.......
5
4
ce naiba nu mai scapamm de securisti ?Asta neam cu vulpea, Orban tacsu capitan la securitate de astia civili nu mai avem?
8
4
dute ma pruncut cacacios nu vezi ce fata de bidon turtit ai.
11
5
Asta iese mereu ca paduchele in frunte. Trebuie sa fii de-a dreptul cretin sa dai credit unui tembel care a rapit Romaniei 1 an de istorie... Hai sictir, fraiere!
11
6
multa muie pentru ciolo..s
13
6
pe mata bai tradatorule
14
6
Pai dl Ciolos , nu credeti ca ar trebui tot din bun simt, ca persoane ca dvs , Macovei , Preda si toti care denigrati aceasta tara sa dispareti din viata politica?? Ce beneficii ati adus tarii, voi astia care nu mai aveti pic de demnitate?? Azi am urmarit discursul lui Dancila..unul impresionant, cu toate ca stim ca dansa e limitata din punct de vedere gramatical si ..politic..Dar sincer la aceste aspecte se mai poate trece cu vederea, dar la falsitatea si demagogia voastra nu mai exista remedii!! Felicitari Dancila..
17
9

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212