REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Cîţu: Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua de vaccinare

Cîţu: Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua de vaccinare

Replica API 6 ianuarie 2021 | 00:00 1097

Guvernul intenţionează ca de la jumătatea săptămânii viitoare să înceapă etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19, a declarat premierul Florin Cîţu, marţi, într-o videoconferinţă cu prefecţii, organizată în sistem online.

În acest context, a vorbit de necesitatea pregătirii celor peste 900 de centre de vaccinare din ţară.

"Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua pentru vaccinare şi asta înseamnă că va trebui să avem acele centre în afara spitalelor. E vorba de 932 de centre şi aici este nevoie de susţinerea dumneavoastră. (...) Trebuie să avem aceste centre cât mai repede funcţionale", a spus Cîţu, scrie Agerpres.

El s-a referit la situaţia vaccinării până în prezent, apreciind că "ritmul este cel bun".

"Avem o provocare să derulăm acest program de vaccinare cât se poate de bine. A început mai lent, dar am văzut că ieri deja aveam 230 de centre care funcţionau şi cred că ritmul este cel bun. Suntem în prima fază, în care doar personalul medical se vaccinează, şi cred că am început să avem un ritm, ajungem la 20.000 de vaccinări pe zi. Este un ritm foarte bun în această perioadă, dar trebuie să accelerăm acest ritm", a arătat prim-ministrul.

Şeful Executivului a subliniat, în discuţia sa cu prefecţii, că în anumite zone din ţară, procesul de vaccinare nu se desfăşoară conform aşteptărilor.

"Sunt deja judeţe unde progresul este semnificativ şi aici aş menţiona Bucureştiul, Dolj, Iaşi, Cluj, Suceava, Mureş, Sibiu, Timiş (...). În acelaşi timp sunt şi câteva judeţe unde lucrurile încă nu au ajuns la un ritm care să ne mulţumească - Giurgiu, Dâmboviţa, Ialomiţa, Teleorman. Pe toţi vă rog să trataţi cu foarte mare importanţă şi o prioritate 'zero' a acestui guvern această campanie de vaccinare. Este foarte important să avem centre de vaccinare pregătite", a adăugat Cîţu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba mai taceti dracu din gura! Scoateti dracu odata in shuturi toate lichelele de peste tot si puneti dracu osuu la treaba zdrentelor ca ati ajuns la fundu sacului cu rabdare si cu covrigi. Lasati dracu sutele de televiziuni sase duca.n pizda mamii lor . Gataaaa
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212