REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Ciucă: Trebuie să menţinem o atenţie sporită şi un ritm constant de îndeplinire a condiţiilor de aderare la OCDE

Ciucă: Trebuie să menţinem o atenţie sporită şi un ritm constant de îndeplinire a condiţiilor de aderare la OCDE

Victor ROTARU 21 iunie 2023 | 00:00 258

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a avut, marţi, o întrevedere cu coordonatorul naţional pentru procesul de aderare la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Luca Niculescu, context în care afirmă că trebuie menţinute "o atenţie sporită şi un ritm constant" de îndeplinire a condiţiilor de aderare a României la OCDE, dar şi să fie depuse eforturi mai multe pentru a le explica românilor beneficiile pe care le poate aduce aderarea la această organizaţie.

Ciuca: Trebuie sa mentinem o atentie sporita si un ritm constant de indeplinire a conditiilor de aderare la OCDE

"Am făcut, astăzi, împreună cu coordonatorul naţional pentru procesul de aderare la OCDE, Luca Niculescu, o trecere în revistă a etapelor pe care le-am parcurs şi paşii de urmat pentru a ne atinge acest important obiectiv de ţară. Este o muncă de durată, dar care va aduce beneficii importante României. A fost o evaluare de ordin tehnic, având în vedere că am început acest proces, anul trecut, de la Guvern, în calitate de prim-ministru, iar acum implicarea mea este diferită, din perspectiva rolului Parlamentului ca partener instituţional dedicat îndeplinirii acestui obiectiv politic major al României", a scris Ciucă pe Facebook.

El afirmă că evoluţiile sunt bune până în acest moment, atât pe linia Executivului, cât şi pe cea a Legislativului. Ciucă adaugă faptul că inclusiv la nivelul Comisiei speciale pentru sprijinirea procesului de aderare la OCDE, din care face parte, lucrurile sunt în grafic.

"Trebuie să menţinem o atenţie sporită şi un ritm constant de îndeplinire a condiţiilor de aderare pentru că acestea nu fac altceva decât să ajute România să se dezvolte. În acelaşi timp trebuie să depunem mai multe eforturi pentru a explica, în termeni mai puţin tehnici, cetăţenilor României, beneficiile uriaşe pe care le poate aduce aderarea la această organizaţie de prestigiu. Pentru România va fi, cu siguranţă, după aderarea ţării la NATO şi UE, un al treilea factor de modernizare şi dezvoltare", conchide preşedintele Senatului, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oecd are aproape numai state dezvoltate ceea ce romania nu va deveni cu siguranta in secolul asta poate nici in mileniul asta dupa cum e condusa; daca ne primesc nu o fac decat din motive politice in nici un caz economice si noi fiind subdezvoltati si cu o competitivitate foarte scazuta nu vom castiga nimic, vom avea numai de pierdut
0
0
Maciuca ajuns la butoane
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212