rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 11 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Colegiul de Artă „Regina Maria” are conturile blocate!

CJC a sponsorizat o tânără să câştige Premiul I la balet, în SUA, apoi a cerut banii înapoi cu dobândă!

Un caz cel puţin revoltător produce indignare la malul mării. Un ajutor primit de Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa, din partea Consiliului Judeţean, în vederea susţinerii unei eleve balerine la un concurs internaţional desfăşurat în SUA, în urmă cu mai mulţi ani, s-a transformat într-o adevărată problemă tranşată în instanţă. Asta pentru că cei care au ajutat-o iniţial şi-au atacat propria hotărâre, pentru a scăpa de Curtea de Conturi, solicitând returnarea banilor cu tot cu dobândă, deşi sponsorizarea respectivă întrunea toate condiţiile impuse de lege. Actualmente, activitatea instituţiei de învăţământ riscă să fie suspendată, având conturile blocate.

Totul începe în 2012, când Consiliul Judeţean Constana a aprobat proiectul de hotărâre numărul 30/2012, privind alocarea sumei de 2.500 de euro Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa, pentru a susţine participarea elevei Diana Ionescu, în vârstă de 12 ani la vremea aceea, la concursul „Youth American Grand Prix”, unul din cele mai mari concursuri de balet pentru elevi din lume. În expunerea de motive, iniţiatorul proiectului, Nicuşor Constantinescu, a folosit numai cuvinte de laudă.

„Colegiul Naţional de Arte Regina Maria este o instituţie care doreşte să se respecte prin activitatea sa şi să lanseze tineri artişti capabili să facă cunoscut numele liceului, al Constanţei, al României, pe piedestalul artei prcaticate la cel mai înalt nivel, atât în ţară cât şi peste hotarele ei. (...) Această elevă de excepţie ce reprezintă cu mândrie Colegiul Naţional de Arte Regina Maria Constanţa, are nevoie să fie susţinută material, pentru acoperirea cheltuielilor de înscriere, transport şi cazare, pentru 10 zile, suma necesară deplasării este de 5000 de euro, copil şi însoţitor. Astfel, consider oportună implicarea Consiliului Judeţean Constanţa în susţinerea participării elevei Ionescu Diana la concursul Youth American Grand Prix – New York 2012, prin alocarea sumei de 2.500 euro Colegiului Naţional de Arte Regina Maria Constanţa”, se arată în expunerea de motive, formulată de Nicuşor Constantinescu.

A adus Constanţei Locul I

Proiectul a primit undă verde, banii au fost alocaţi, iar tânăra, împreună cu profesorul ei, au plecat la concursul din SUA. Ca să nu mai spunem că deplasarea a inclus şi alte cheltuieli, iar profesorul a mers din banii proprii, nefiind remunerat pentru asta. În fine, tânăra balerină Diana Ionescu s-a întors în ţară cu Locul I, luând faţa chiar şi Rusiei care, din câte se ştie, are o adevărată tradiţie în domeniul baletului.

CJC a cerut banii înapoi - şi-a atacat propirul proiect

Numai că, între timp, ceva ieşit din comun avea să se întâmple, ceva care nu se poate întâmpla nicăieri în lume: Consiliul Judeţean condus de Nicuşor Constantinescu, adică însăşi instituţia care a hotărât alocarea sumei de bani pentru a o ajuta pe Diana Ionescu să vină cu Locul I, a atacat în instanţă, pe contencios administrativ, hotărârea prin care au fost alocaţi banii, solicitând Colegiului Regina Maria restituirea acestora. Practic, Consiliul Judeţean şi-a atacat propriul proiect, cerând anularea lui, în ciuda tuturor cuvintelor frumoase din expunerea de motive.

Deşi proiectul a trecut prin toate comisiile şi au fost respectate toate normativele privind acest tip de finanţare, în 2015, Judecătoria Constanţa a admis excepţia de nelegalitate a actului administrativ emis de CJC: „Soluţia pe scurt: Respinge excepţia inadmisibilităţii. Admite excepţia de nelegalitate. Constată nelegalitatea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr.30/06.02.2012.

Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii Consiliul Judeţean Constanţa, Judeţul Constanţa şi Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Colegiul Naţional de Arte Regina Maria. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 12.593,13 lei, constând în 10.893,75 lei, reprezentând debit principal şi 1.699,38 lei, dobânda legală aferentă debitului principal. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Document: Hotarâre 14683/2015 08.12.2015”.

Mai departe, în apel, pe 23 august 2017, Tribunalul a menţinut decizia primei instanţe, prin hotărâre definitivă. Cu alte cuvinte, Colegiul de Artă Regina Maria trebuie să restituie suma de bani Consiliului Judeţean. Între timp, în baza sentinţei civile, s-a trecut la executare silită şi, implicit, la blocarea conturilor instituţiei de învăţământ, punând în dificultate funcţionarea acesteia.

Lucrurile spuse „pe faţă”: intervenţia Curţii de Conturi a dat totul peste cap!

Reprezentanţii colegiului nu au avut de ales şi au apelat la asociaţia „Împreună pentru Artă”, pentru a-şi putea continua activitatea. Contactat de „Replica”, preşedintele acestei asociaţii, Mircea Brobonea, ne-a declarat că face tot posibilul în vederea acoperirii debitului, cu tot cu dobânda aferentă. Tot el ne-a oferit şi detalii cu privire la această speţă.

„Până în faza finală a acestui concurs de balet, unul dintre cele mai reputate din lume, o româncă din Constanţa a câştigat tot ce era de câştigat, s-a impus în faţa rusoaicelor, în faţa bulgăroaicelor, franţuzoaicelor etc, câştigând Locul I. Părinţii ei sunt oameni modeşti, iar profesoarele care au ajutat-o veneau de acasă în timpul liber, fără bani, pentru a-i oferi sprijin. Pentru că părinţii nu puteau suporta cheltuielile pentru transport şi cazare în Statele Unite, întrucât câştigau minimul pe economie, atunci s-a făcut o cerere la Consiliul Judeţean, care are aceste atribuţii în vederea unor astfel de sponsorizări, a trecut prin toate compartimentele, apoi s-a dat o hotărâre. S-au alocat banii, fata a fost la concurs de unde a venit cu Locul I, după care Curtea de Conturi a atacat hotărârea CJC că nu este legală şi că nu trebuia să dea aceşti bani, s-a chemat Colegiul în judecată, iar în cele din urmă s-a soluţionat în defavoarea Colegiului, pentru că nu se putea să nu se soluţioneze altfel, cu toate că era împotriva legii şi împotriva oricărui bun simţ.

Probabil fiindcă îl urmăreau pe Nicuşor Constantinescu (...). Acum Colegiul Regina Maria este în executare silită, au pus poprire pe toate conturile şi riscă să nu-şi mai poată desfăşura activitatea”, ne-a declarat Mircea Brobonea, preşedintele asociaţiei şi membru în comitetul de părinţi din cadrul instituţiei de învăţământ.

Asociaţia „Împreună pentru Artă” sare în ajutor

Tot el ne-a precizat şi faptul că face tot posibilul ca să scoată instituţia din impas: „Asociaţia Împreună pentru Artă pe care o prezidez şi din care fac parte profesori, elevi şi părinţi, prin sponsorizări, cotizaţii şi alte mijloace legale, strângem bani pentru a prijini astfel de activităţi, pentru că nimeni nu dă bani pentru susţinerea acestora, nici măcar Consiliul Judeţean care, după cum se vede, cere banii înapoi.

Noi am luat hotărârea să analizăm aspectul legalităţii şi să plătim din fondul asociaţiei banii pentru a nu închide acest liceu, pentru a nu pune lacăt pe uşa acestuia. Au fost nişte sacrificii, au fost profesori care au venit zile întregi, şi seara, din timpul liber, fără bani, pentru a oferi sprijin acestei fetiţe şi pentru celelalte colege.

Am luat hotărârea să convocăm Adunarea Generală Extraordinară, să hotărâm, împreună cu Comitetul Executiv și să facem acest lucru în baza contractului de sponsorizare pe care îl avem, respectând toate cerinţele legii, ca să nu ne salte şi pe noi, şi să ajutăm liceul în continuare. Sunt pregătiri în curs, sunt profesori care vin la cursuri, se fac costume pentru noi festivaluri. Se pregătesc copiii pentru bacalaureat. Nu putem să lăsăm să se închidă liceul pentru asta”, ne-a mai declarat preşedintele asociaţiei.

A renunţat la Constanţa şi a plecat la Viena

Revenind la tânăra balerină, care nu mai are 12 ani, între timp a devenit o adolescentă de 18 ani, putem spune că a fost defavorizată efectiv, în urmă cu 6 ani. Ea obţinuse, iniţial, o bursă la Milano - Italia, pe care a refuzat-o, dorind să rămână cu colegele ei la colegiul din Constanţa, pentru a-i face cunoscut numele acestuia. Numai că visul ei a fost cumva deformat. În cele din urmă a plecat la Viena ca să îşi poată desfăşura activitatea, pentru că la Constanţa nu o susţinea nimeni, iar dacă primea ajutor din partea autorităţilor, tot acestea veneau să ceară banii înapoi, cu dobândă. Şi uite aşa pleacă valorile din ţară.

Daniel ALBU

miercuri, 25 aprilie 20185976
Comentarii

02Curtea de conturi(25 apr 22:24)
A verificat hotii sirecuperat miliardele?
0206:32(25 apr 22:18)
care or fi fost jegosii care au dat unlike?
32Ptr gaga(25 apr 20:50)
esti tampit, sau tampita, dupa caz. Asta ai inteles tu? asta e concluzia la care ai ajuns? jalnic, nu-mi vine sa cred ca astfel de persoane mai au si drept de vot in romania
011Geo 69(25 apr 14:57)
Acesti infractori care au pus mana pe constanta , nu ii mai satura dracu de bani . Cand vine vorba de buzunarul lor , nu au nici o lege care sa ii opreasca . Au jefuit constanta .
015Jurist(25 apr 13:24)
Judecatorul care a dat o astfel de hotarare ESTE cel mai vinovat.
121gaga(25 apr 13:05)
pai si acum ce-i de facut de ce nu a spus atunci sau atunci se multumise ca dintre cele mai proaste a fost aleasa ea
014Dan(25 apr 11:56)
Asta este adevatrata fata a mizerabililor care au condus !
019Emigrant(25 apr 10:06)
suntem condusi de nebuni,bulangii,hoti recidivisti,penali...retardati si lista e lunga
010PARINTE(25 apr 10:01)
DE INVATAT!
226un fan(25 apr 08:04)
Multa mooie psd-ului si cjc-ului!!!!
026Un viitor emigrant(25 apr 07:47)
In ce tara traim? Cred ca s-a ajuns prea departe cu incompetenta si prostia. Procurori, militieni, securisti, curte de conturi, antifrauda, itm, opc, dsv, anaf, judecatori, functionari mana in mana cu politicianul hot au distrus tara. In curad vor ramane singuri! Sa vedem cine o sa le plateasca salariile alea nesimtite pe care le ridica luna de luna? Pana cand aveti de gand sa va bateti joc de noi? Ticalosilor!
325europeanu(25 apr 07:36)
Orice are legatura cu porcul betiv este murdar si slinos.
232gunoaie(25 apr 06:32)
sponsorizarea pomanagiilor este ok, astia aduc voturi si nu sunt probleme, fetita nu voteaza, sa-i luam banii. borfasii dreaq-ului.
217Vali(25 apr 06:20)
Aici totul este sub cenzura
413Anonim(25 apr 03:49)
Mesajul meu avea caractere nepermise ??? Cel care tocmai ataca psd.ul nu are caractere nepermise??
530Patriot(25 apr 00:57)
Agramatii din PSD sa traiasca multi ani la puscarie!!
mai mult...Replica
11 dec 15:36ReplicaTrei tineri REŢINUŢI la Constanţa: cu glugile pe cap, BĂTEAU oameni, îi LEGAU şi FURAU tot ce prindeau!

În urma a 9 percheziții domiciliare, polițiștii constănțeni au reținut 3 tineri, LucianRadu, Laurenţiu Stoian...3308

11 dec 14:50ReplicaDESCINDERI! Efectuau săpături arheologice ILEGALE şi vindeau artefacte pe internet1420
11 dec 14:30ReplicaTOMBOLĂ INEDITĂ! Centrul Medical CERMED îşi trimite pacienţii la munte, de Ziua Îndrăgostiţilor!1100
11 dec 14:22ReplicaHoţii se pregătesc pentru Revelion? Au furat 7 sticle cu băuturi alcoolice

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, la data de 10 decembrie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de...1078

11 dec 15:00ReplicaPERCHEZIŢII de AMPLOARE în Constanţa, la infractori PERICULOŞI3002
11 dec 08:55ReplicaSĂRĂCIE și COPII MULȚI, mediul care scoate INFRACTORI pe bandă rulantă! O puștoaică din Hârșova, de la înșelăciuni, la 'miserupism'!1620
11 dec 00:00ReplicaPrimarul Constanței discută soarta CET-ului cu reprezentanții Ministerului Energiei!

Primarul Decebal Făgădău, întâlnire importantă la Ministerul Energiei! Edilul șef al Constanței a anunțat,...1064

11 dec 00:00ReplicaNoapte albă pentru polițiștii constănțeni: au LEGITIMAT sute de persoane! Vezi despre ce este vorba1810
11 dec 08:37ReplicaCe angajați ai marilor companii din Constanța beneficiază de primă de Crăciun!2197
11 dec 08:44ReplicaConsiliul Local Constanța, reunit în ședință: două proiecte realizate din fonduri europene, votate în unanimitate!

Consiliul Local Constanța s-a întrunit, luni, 10 decembrie a.c., într-o ședință de îndată, în cadrul căreia au...1173

11 dec 00:00ReplicaRĂNIȚI în accidente: și șoferii, și pietonii erau beți!464
11 dec 17:23ReplicaCONTROALE la Pizzeriile Evo şi OK. VOR FI ÎNCHISE! Ce ironie: controalele au pornit de la reclamaţiile pe care şi le-au făcut unii altora2509
Vremea
2° - 3.9° marţi, 11 decembrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 5.71 m/s din NV
Presiune: 1021.25 milibari

Loto
6/4992223243347
5/402131415364
joker121419373820
Horoscop
mai mult...SPSportRT
11 dec 00:00SportFCSB, victorie facilă cu Viitorul lui Gică Hagi, scor 2-0. Roș-albaștrii s-au apropiat de liderul CFR Cluj

...377

11 dec 00:00SportLupescu dezvăluie ce s-a întâmplat în meciul cu Foresta: "Șefii lui Dinamo au reușit să strice tot! Dacă mai erau 10 minute, asta se întâmpla"

Ionuț Lupescu a împlinit duminică 50 de ani, iar Gazeta Sporturilor a publicat azi un supliment de 13 pagini în...546

11 dec 00:00SportIanis la un pas de transfer?! Anunț despre o posibilă mutare a lui Hagi: "Un bun negustor ar face asta"

...557

11 dec 00:00SportRusia, prima semifinalistă la EURO! A zdrobit Danemarca și o așteaptă pe România în runda următoare

Rusia, campioana olimpică are maximum de puncte în Grupa I, după ce a învins şi Danemarca, 32-21. România ar putea...571

Local
11 dec 00:38LocalDOLIU la Serviciul de Ambulanță Constanța!

Lumea medicală a Constanței este în doliu, după ce o apreciată asistentă medicală, care a activat aproape două...1395

11 dec 14:55LocalVreme ploioasă la Constanța, în zilele următoare!

Pregătiți umbrelele! Vom avea zile ploiase! În zona Dobrogei, în prima săptămână de prognoză, temperaturile...611

11 dec 00:39LocalConstănțean condamnat pentru evaziune fiscală, prins la Tulcea!

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, la data de 7 decembrie a.c, au acționat pe raza municipiului...920

11 dec 00:39LocalA ACCIDENTAT O COPILĂ pe trecere și a FUGIT!

Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din localitatea Tuzla, județul Constanța, La data de 10 decembrie a.c., în...1689

11 dec 00:37LocalControale la Constanța: produse SCOASE de la VÂNZARE de către INSPECTORI

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 26.11.2018 –...573

11 dec 00:33LocalVreți să deveniți scafandri? Cursuri de inițiere organizate la Constanța!

Centrul de Scafandri Constanța, instituție unică de formare profesională a scafandrilor pe teritoriul României,...392

11 dec 00:32LocalElevii Liceului „Nicolae Bălcescu” Medgidia învață să lucreze în echipe internaționale în Franța

În perioada 26 – 30 noiembrie a.c., opt elevi și doi profesori ai Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din...373

11 dec 00:11LocalÎn Constanța vor apărea MII DE LOCURI DE PARCARE!

Noi locuri de parcare vor fi înființate în municipiul Constanța, în locul garajelor demolate în ultimele...4532

11 dec 00:30LocalPrinși de polițiști în timp ce tăiau copaci, în județul Constanța!

Polițiștii din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu, la data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 15:00, au...502

11 dec 00:17LocalACCIDENT MORTAL la Valu lui Traian. Pieton lovit de două mașini!

Un grav accident, soldat cu moartea unui pieton, a avut loc în noaptea de duminică spre luni, 9 spre 10 decembrie...3096

Politică
11 dec 00:00PoliticăPrimarii celor mai mari patru orașe din vestul țării au format o alianță. Ce spune Decebal Făgădău despre acest demers!

După modelul Axei de dezvoltare Brașov-București-Constanța, primarii a patru municipii din vestul țării au...329

11 dec 00:00PoliticăALDE Constanţa a marcat Ziua Internaţională a Drepturilor Omului

Filiala ALDE Constanţa, cu ajutorul organizaţiilor de tineret şi studenţi au marcat la Constanţa a 70-a aniversare...358

11 dec 00:28PoliticăDEFINITIV OUG privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie a ADOPTATĂ

Plenul Senatului a adoptat luni, în calitate de cameră decizională, OUG 90/2018 privind unele măsuri pentru...240

11 dec 00:41PoliticăDăncilă: Am toată deschiderea pentru o discuţie cu preşedintele pe tema numirii noilor miniştri

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că este deschisă unei noi discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema...249

11 dec 00:40PoliticăTudorel Toader despre ordonanţa de modificare a Codurilor penale: MJ analizează în ce măsură poate fi adoptată

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni, după ce a participat la şedinţa Comitetului Executiv Naţional...226

11 dec 00:38PoliticăMinistrul Muncii: Condamn ferm declaraţiile că nu ar fi bani pentru plata pensiilor; induc panică în rândul pensionarilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni că susţine proiectul legii pensiilor în forma existentă,...269

11 dec 00:37PoliticăCamera Deputaţilor - Biroul permanent a respins cererile de revocare din funcţie a lui Iordache, Nicolicea şi Pirtea

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins, luni, cererile de revocare din funcţia de vicepreşedinte al...306

11 dec 00:32PoliticăHoria Tuţuianu - "Mi-aş dori ca în momentul în care terminaţi studiile să fiţi români şi să rămâneţi în ţară”

Luni, 10 decembrie a.c., la Centrul Multifuncțional de Tineret „Jean Constantin” s-a desfășurat Gala de premiere...641

11 dec 00:40PoliticăȘcoala 16 din Constanța va fi REABILITATĂ ȘI EXTINSĂ

În cadrul ședinței de Consiliu Local Constanța care a avut loc luni, 10 decembrie a.c., consilierii locali au votat...370

11 dec 00:33PoliticăPrelungirea valabilității Planului Urbanistic General al Medgidiei, în atenția Consiliului Local

Consiliul Local Medgidia se întrunește, marți, 11 decembrie a.c., în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi...313

Monden
11 dec 00:00MondenIulia Albu o atacă pe fiica lui Petre Roman: „Viaţa e roz şi roz este şi Oana câteodată“

Iulia Albu a criticat vestimentația Oanei Roman. Fashion editorul a remarcat faptul că Oanei Roman nu-i stă bine...250

11 dec 00:00MondenEa este iubita directorului clinicii Mrini Eye din Constanța!

...665

11 dec 00:00MondenHoria Brenciu, concerte spectaculoase de Crăciun! Cu ce vedetă s-a îmbrăţişat pe scenă

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de carieră, care s-au suprapus perfect și cu magia sărbătorilor de iarnă, Horia...184

11 dec 00:00MondenClaudia Schiffer, amendată cu 10.000 de euro din cauza câinelui

Claudia Schiffer (48 de ani) are un câine rău! Fotomodelul german a fost de acord să îi achite vecinului ei paguba...239

11 dec 00:00MondenProaspăt divorţat, Cuba Gooding Jr. a ieşit la agăţat! Uite ce blondă sexy „vrăjeşte” la plajă

Cuba Gooding Jr. a divorţat în ianuarie 2017, după 22 de ani de căsnicie. De atunci şi până zilele trecute a fost...337

11 dec 18:55MondenMel B a ajuns de urgență la spital cu coastele rupte! Operația a durat 3 ore

Cântăreața Mel B a ajuns de urgență la spital cu două coaste rupte și o mână secționată, în urma unui...226

11 dec 18:52MondenJennifer Aniston, mărturisiri surpriză despre mariajele sale cu Brad Pitt şi Justin Theroux: "Ştii ce, asta înseamnă ochelari de cal"

Actriţa americană Jennifer Aniston a declarat într-un interviu recent că mariajele sale cu actorii Brad Pitt şi...314

11 dec 00:00MondenAnimaţia Disney "Ralph Breaks the Internet" continuă să se menţină în fruntea box-office-ului nord-american

Animaţia Disney "Ralph Breaks the Internet" continuă să se menţină în fruntea box-office-ul nord-american, cu...157

11 dec 00:00MondenLeslie Stifelman, înlocuită de la conducerea musicalului „Chicago“ în urma unui scandal de sinucidere

Leslie Stifelman, directoarea muzicală a producţiei de succes de pe Broadway 'Chicago', a fost înlocuită după ce...159

11 dec 00:00MondenO expoziţie Game Of Thrones îşi va deschide porţile în primăvara lui 2019 la Belfast

O expoziţie importantă Game Of Thrones îşi va deschide porţile la Belfast în primăvara lui 2019, potrivit Press...142

Mapamond
11 dec 00:00MapamondBrexit: Theresa May va pleca la Bruxelles pentru a încerca să renegocieze backstop-ul, anunţă un oficial britanic

Premierul Theresa May va pleca la Bruxelles pentru a încerca să renegocieze aşa-numitul ''backstop'' pentru Irlanda...156

11 dec 00:00MapamondTrump afirmă că plăţile pentru cele două femei care susţin că au avut relaţii cu el au fost legale

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că plăţile efectuate în timpul campaniei din 2016 pentru două...194

11 dec 00:00MapamondUngaria: Opoziţia parlamentară anunţă că va obstrucţiona votul la 'legea sclaviei'

Opoziţia din parlamentul ungar a anunţat luni că va obstrucţiona un vot final la proiectul de lege care...152

11 dec 00:00MapamondUE nu adoptă noi sancţiuni împotriva Rusiei, ci doar măsuri împotriva unor ucraineni pro-ruşi

Uniunea Europeană a inclus luni pe lista ei de sancţiuni nouă reprezentanţi ai rebelilor proruşi din estul...163

11 dec 00:00MapamondMarea Britanie: May amână votul crucial din parlament privind Brexit-ul prevăzut pentru marţi

Premierul Theresa May a amânat votul crucial asupra acordului privind Brexit-ul care urma să aibă loc marţi în...177

11 dec 00:00MapamondO majoritate covârşitoare a evreilor din Europa consideră că antisemitismul s-a agravat în ultimii ani

Nouă din zece evrei din Uniunea Europeană consideră că antisemitismul s-a agravat în ultimii cinci ani în Europa,...167

11 dec 00:00MapamondIgor Dodon, suspendat pentru a cincea oară din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis suspendarea temporară a preşedintelui republicii, Igor Dodon,...187

11 dec 00:00Mapamond"Vestele galbene", violenţe: Justiţia de la Paris, mobilizată pentru un număr excepţional de audieri

După violenţele din timpul manifestaţiilor "vestelor galbene", Parchetul de la Paris va revizui din nou în creştere...177

11 dec 00:00MapamondPactul global cu privire la migraţii a fost aprobat oficial la Marrakech

Pactul global cu privire la migraţii a fost aprobat oficial luni, la Marrakech (Maroc), după proclamarea verbală şi...174

11 dec 00:00MapamondMuntenegru: Sute de opozanţi pro-ruşi au purtat veste galbene

Sute de opozanţi pro-ruşi din Muntenegru au purtat duminică veste galbene, devenit simbolul tulburărilor sociale în...190

Sănătate
7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...647

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1455

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...607

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...942

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1264

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...818

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...780

19 noi 01:48SănătateConcurs la Spitalul Medgidia! Iată ce post este disponibil

Spitalul Municipal Medgida organizează, în luna decembrie, concurs pentru ocuparea postului de asistent medical cu...2886

15 noi 17:21SănătateFundaţia Baylor Marea Neagră nu a primit autorizarea privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...1117

15 noi 00:06SănătateConstănțenii își pot testa GRATUIT glicemia, în mai multe puncte din oraș

Diabetul reprezintă, din nefericire, una dintre cele mai răspândite boli la nivel mondial. Numai la noi în țară...1122