rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Colegiul de Artă „Regina Maria” are conturile blocate!

CJC a sponsorizat o tânără să câştige Premiul I la balet, în SUA, apoi a cerut banii înapoi cu dobândă!

Un caz cel puţin revoltător produce indignare la malul mării. Un ajutor primit de Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa, din partea Consiliului Judeţean, în vederea susţinerii unei eleve balerine la un concurs internaţional desfăşurat în SUA, în urmă cu mai mulţi ani, s-a transformat într-o adevărată problemă tranşată în instanţă. Asta pentru că cei care au ajutat-o iniţial şi-au atacat propria hotărâre, pentru a scăpa de Curtea de Conturi, solicitând returnarea banilor cu tot cu dobândă, deşi sponsorizarea respectivă întrunea toate condiţiile impuse de lege. Actualmente, activitatea instituţiei de învăţământ riscă să fie suspendată, având conturile blocate.

Totul începe în 2012, când Consiliul Judeţean Constana a aprobat proiectul de hotărâre numărul 30/2012, privind alocarea sumei de 2.500 de euro Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa, pentru a susţine participarea elevei Diana Ionescu, în vârstă de 12 ani la vremea aceea, la concursul „Youth American Grand Prix”, unul din cele mai mari concursuri de balet pentru elevi din lume. În expunerea de motive, iniţiatorul proiectului, Nicuşor Constantinescu, a folosit numai cuvinte de laudă.

„Colegiul Naţional de Arte Regina Maria este o instituţie care doreşte să se respecte prin activitatea sa şi să lanseze tineri artişti capabili să facă cunoscut numele liceului, al Constanţei, al României, pe piedestalul artei prcaticate la cel mai înalt nivel, atât în ţară cât şi peste hotarele ei. (...) Această elevă de excepţie ce reprezintă cu mândrie Colegiul Naţional de Arte Regina Maria Constanţa, are nevoie să fie susţinută material, pentru acoperirea cheltuielilor de înscriere, transport şi cazare, pentru 10 zile, suma necesară deplasării este de 5000 de euro, copil şi însoţitor. Astfel, consider oportună implicarea Consiliului Judeţean Constanţa în susţinerea participării elevei Ionescu Diana la concursul Youth American Grand Prix – New York 2012, prin alocarea sumei de 2.500 euro Colegiului Naţional de Arte Regina Maria Constanţa”, se arată în expunerea de motive, formulată de Nicuşor Constantinescu.

A adus Constanţei Locul I

Proiectul a primit undă verde, banii au fost alocaţi, iar tânăra, împreună cu profesorul ei, au plecat la concursul din SUA. Ca să nu mai spunem că deplasarea a inclus şi alte cheltuieli, iar profesorul a mers din banii proprii, nefiind remunerat pentru asta. În fine, tânăra balerină Diana Ionescu s-a întors în ţară cu Locul I, luând faţa chiar şi Rusiei care, din câte se ştie, are o adevărată tradiţie în domeniul baletului.

CJC a cerut banii înapoi - şi-a atacat propirul proiect

Numai că, între timp, ceva ieşit din comun avea să se întâmple, ceva care nu se poate întâmpla nicăieri în lume: Consiliul Judeţean condus de Nicuşor Constantinescu, adică însăşi instituţia care a hotărât alocarea sumei de bani pentru a o ajuta pe Diana Ionescu să vină cu Locul I, a atacat în instanţă, pe contencios administrativ, hotărârea prin care au fost alocaţi banii, solicitând Colegiului Regina Maria restituirea acestora. Practic, Consiliul Judeţean şi-a atacat propriul proiect, cerând anularea lui, în ciuda tuturor cuvintelor frumoase din expunerea de motive.

Deşi proiectul a trecut prin toate comisiile şi au fost respectate toate normativele privind acest tip de finanţare, în 2015, Judecătoria Constanţa a admis excepţia de nelegalitate a actului administrativ emis de CJC: „Soluţia pe scurt: Respinge excepţia inadmisibilităţii. Admite excepţia de nelegalitate. Constată nelegalitatea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr.30/06.02.2012.

Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii Consiliul Judeţean Constanţa, Judeţul Constanţa şi Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Colegiul Naţional de Arte Regina Maria. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 12.593,13 lei, constând în 10.893,75 lei, reprezentând debit principal şi 1.699,38 lei, dobânda legală aferentă debitului principal. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Document: Hotarâre 14683/2015 08.12.2015”.

Mai departe, în apel, pe 23 august 2017, Tribunalul a menţinut decizia primei instanţe, prin hotărâre definitivă. Cu alte cuvinte, Colegiul de Artă Regina Maria trebuie să restituie suma de bani Consiliului Judeţean. Între timp, în baza sentinţei civile, s-a trecut la executare silită şi, implicit, la blocarea conturilor instituţiei de învăţământ, punând în dificultate funcţionarea acesteia.

Lucrurile spuse „pe faţă”: intervenţia Curţii de Conturi a dat totul peste cap!

Reprezentanţii colegiului nu au avut de ales şi au apelat la asociaţia „Împreună pentru Artă”, pentru a-şi putea continua activitatea. Contactat de „Replica”, preşedintele acestei asociaţii, Mircea Brobonea, ne-a declarat că face tot posibilul în vederea acoperirii debitului, cu tot cu dobânda aferentă. Tot el ne-a oferit şi detalii cu privire la această speţă.

„Până în faza finală a acestui concurs de balet, unul dintre cele mai reputate din lume, o româncă din Constanţa a câştigat tot ce era de câştigat, s-a impus în faţa rusoaicelor, în faţa bulgăroaicelor, franţuzoaicelor etc, câştigând Locul I. Părinţii ei sunt oameni modeşti, iar profesoarele care au ajutat-o veneau de acasă în timpul liber, fără bani, pentru a-i oferi sprijin. Pentru că părinţii nu puteau suporta cheltuielile pentru transport şi cazare în Statele Unite, întrucât câştigau minimul pe economie, atunci s-a făcut o cerere la Consiliul Judeţean, care are aceste atribuţii în vederea unor astfel de sponsorizări, a trecut prin toate compartimentele, apoi s-a dat o hotărâre. S-au alocat banii, fata a fost la concurs de unde a venit cu Locul I, după care Curtea de Conturi a atacat hotărârea CJC că nu este legală şi că nu trebuia să dea aceşti bani, s-a chemat Colegiul în judecată, iar în cele din urmă s-a soluţionat în defavoarea Colegiului, pentru că nu se putea să nu se soluţioneze altfel, cu toate că era împotriva legii şi împotriva oricărui bun simţ.

Probabil fiindcă îl urmăreau pe Nicuşor Constantinescu (...). Acum Colegiul Regina Maria este în executare silită, au pus poprire pe toate conturile şi riscă să nu-şi mai poată desfăşura activitatea”, ne-a declarat Mircea Brobonea, preşedintele asociaţiei şi membru în comitetul de părinţi din cadrul instituţiei de învăţământ.

Asociaţia „Împreună pentru Artă” sare în ajutor

Tot el ne-a precizat şi faptul că face tot posibilul ca să scoată instituţia din impas: „Asociaţia Împreună pentru Artă pe care o prezidez şi din care fac parte profesori, elevi şi părinţi, prin sponsorizări, cotizaţii şi alte mijloace legale, strângem bani pentru a prijini astfel de activităţi, pentru că nimeni nu dă bani pentru susţinerea acestora, nici măcar Consiliul Judeţean care, după cum se vede, cere banii înapoi.

Noi am luat hotărârea să analizăm aspectul legalităţii şi să plătim din fondul asociaţiei banii pentru a nu închide acest liceu, pentru a nu pune lacăt pe uşa acestuia. Au fost nişte sacrificii, au fost profesori care au venit zile întregi, şi seara, din timpul liber, fără bani, pentru a oferi sprijin acestei fetiţe şi pentru celelalte colege.

Am luat hotărârea să convocăm Adunarea Generală Extraordinară, să hotărâm, împreună cu Comitetul Executiv și să facem acest lucru în baza contractului de sponsorizare pe care îl avem, respectând toate cerinţele legii, ca să nu ne salte şi pe noi, şi să ajutăm liceul în continuare. Sunt pregătiri în curs, sunt profesori care vin la cursuri, se fac costume pentru noi festivaluri. Se pregătesc copiii pentru bacalaureat. Nu putem să lăsăm să se închidă liceul pentru asta”, ne-a mai declarat preşedintele asociaţiei.

A renunţat la Constanţa şi a plecat la Viena

Revenind la tânăra balerină, care nu mai are 12 ani, între timp a devenit o adolescentă de 18 ani, putem spune că a fost defavorizată efectiv, în urmă cu 6 ani. Ea obţinuse, iniţial, o bursă la Milano - Italia, pe care a refuzat-o, dorind să rămână cu colegele ei la colegiul din Constanţa, pentru a-i face cunoscut numele acestuia. Numai că visul ei a fost cumva deformat. În cele din urmă a plecat la Viena ca să îşi poată desfăşura activitatea, pentru că la Constanţa nu o susţinea nimeni, iar dacă primea ajutor din partea autorităţilor, tot acestea veneau să ceară banii înapoi, cu dobândă. Şi uite aşa pleacă valorile din ţară.

Daniel ALBU

miercuri, 25 aprilie 20186079
Comentarii

02Curtea de conturi(25 apr 22:24)
A verificat hotii sirecuperat miliardele?
0206:32(25 apr 22:18)
care or fi fost jegosii care au dat unlike?
32Ptr gaga(25 apr 20:50)
esti tampit, sau tampita, dupa caz. Asta ai inteles tu? asta e concluzia la care ai ajuns? jalnic, nu-mi vine sa cred ca astfel de persoane mai au si drept de vot in romania
011Geo 69(25 apr 14:57)
Acesti infractori care au pus mana pe constanta , nu ii mai satura dracu de bani . Cand vine vorba de buzunarul lor , nu au nici o lege care sa ii opreasca . Au jefuit constanta .
015Jurist(25 apr 13:24)
Judecatorul care a dat o astfel de hotarare ESTE cel mai vinovat.
121gaga(25 apr 13:05)
pai si acum ce-i de facut de ce nu a spus atunci sau atunci se multumise ca dintre cele mai proaste a fost aleasa ea
014Dan(25 apr 11:56)
Asta este adevatrata fata a mizerabililor care au condus !
019Emigrant(25 apr 10:06)
suntem condusi de nebuni,bulangii,hoti recidivisti,penali...retardati si lista e lunga
010PARINTE(25 apr 10:01)
DE INVATAT!
226un fan(25 apr 08:04)
Multa mooie psd-ului si cjc-ului!!!!
026Un viitor emigrant(25 apr 07:47)
In ce tara traim? Cred ca s-a ajuns prea departe cu incompetenta si prostia. Procurori, militieni, securisti, curte de conturi, antifrauda, itm, opc, dsv, anaf, judecatori, functionari mana in mana cu politicianul hot au distrus tara. In curad vor ramane singuri! Sa vedem cine o sa le plateasca salariile alea nesimtite pe care le ridica luna de luna? Pana cand aveti de gand sa va bateti joc de noi? Ticalosilor!
325europeanu(25 apr 07:36)
Orice are legatura cu porcul betiv este murdar si slinos.
232gunoaie(25 apr 06:32)
sponsorizarea pomanagiilor este ok, astia aduc voturi si nu sunt probleme, fetita nu voteaza, sa-i luam banii. borfasii dreaq-ului.
217Vali(25 apr 06:20)
Aici totul este sub cenzura
413Anonim(25 apr 03:49)
Mesajul meu avea caractere nepermise ??? Cel care tocmai ataca psd.ul nu are caractere nepermise??
530Patriot(25 apr 00:57)
Agramatii din PSD sa traiasca multi ani la puscarie!!
mai mult...Replica
20 apr 23:45ReplicaVIDEO. CARAMBOL cu cinci mașini în Mangalia! Una s-a răsturnat!

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă seara, 20 aprilie a.c., în municipiul Mangalia. La fața locului, pe strada...4437

20 apr 15:56ReplicaAdolescentă din Constanța, GĂSITĂ MOARTĂ într-un apartament din Suceava. Se bănuiește o SUPRADOZĂ DE DROGURI3264
20 apr 15:58ReplicaUn șofer BĂUT a făcut prăpăd în fața Postului de Poliție Negru Vodă! VIDEO987
20 apr 13:40ReplicaUn tren a deraiat între stațiile Năvodari și Constanța. VIDEO

Un tren privat de marfă a deraiat, sâmbătă, între stațiile Năvodari și Constanța Mărfuri. Reprezentanții CFR...1602

20 apr 11:43ReplicaInspectorii Protecției Consumatorului Constanța, pe urmele peștelui din magazine. VIDEO1316
20 apr 00:00ReplicaAFACERIST din Constanţa, condamnat la muncă în folosul comunităţii într-un dosar de înşelăciune!3291
20 apr 00:00ReplicaAcuzaţii la Teatrul de Stat Constanţa: un regizor a primit bani pentru un spectacol care nu a mai avut loc

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, a Listei de Investiții și a...1024

20 apr 00:35ReplicaISU Dobrogea cere pompieri şi dotări de la alte inspectorate, din ţară!720
20 apr 00:00ReplicaUn hotel cu 11 etaje se va construi în Mamaia, în zona Teatrului de Vară. Investitorul, surpriză!3201
20 apr 00:00ReplicaConturile unei primării din judeţul Constanţa, BLOCATE

O societate din Bucureşti, ce are ca domeniu de activitate servicii complete de arhivare fizică, arhivare...1307

20 apr 00:00ReplicaTÂMBĂLĂU la Consiliul Judeţean, pe tema Festivalului Berii. Consilierii PNL au pus tunurile pe Palaz: ‘Consumul de alcool este un act cultural?’1039
20 apr 00:00ReplicaOne Star Security a prins contractul de pază la Primăria Constanţa1141
Vremea
14°4.9° - 14° duminică, 21 aprilie 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 35%
Vânt: 1.39 m/s din NNE
Presiune: 1024.026 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 apr 00:00SportNicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite

Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite, vineri, în...329

20 apr 00:00SportRăzvan Marin, dezlănţuit! Românul a marcat din nou pentru Standard

ăzvan Marin e de neoprit la Standard Liege. Românul a înscris din nou, în disputa de pe teren propriu cu Genk, scor...474

20 apr 00:00SportAstra - Craiova 0-1. Mihăilă, primul gol în Liga 1

Universitatea Craiova a câştigat primul meci după plecarea lui Devis Mangia. Conduşi de Corneliu Papură, oltenii au...297

20 apr 00:00SportHalep și compania, în haine de armată! Militarii români din Afghanistan susțin echipa României de Fed Cup

Românii din țară și din străinătate abia așteaptă să urmărească meciul din semifinalele Fed Cup, dintre...378

Local
20 apr 00:52LocalIancu Cuşu INSISTĂ. Proiectul privind aprobarea PUD-construire hotel în staţiunea Mamaia, în atenţia consilierilor locali

A doua oară cu noroc?! Planul urbanistic de detaliu - construire imobil S+P+5-8E - hotel-apartament, staţiunea Mamaia,...2327

20 apr 01:26LocalModificări în parcările din oraș!

Începând de vineri, 19 aprilie, mai multe parcări din municipiul Constanța care înainte erau deservite de taxatori...1199

20 apr 01:28LocalNava militară britanică HMS 'Echo' va face escală în Portul Constanța

Nava maritimă hidrografică britanică HMS „Echo” sosește în portul Constanța duminică, 21 aprilie, pentru o...341

20 apr 01:33LocalCâini duși la adăpostul de pe Vârful cu Dor, revendicați de proprietari!

Primăria Constanța îi anunță pe constănțenii proprietari de câini că, dacă vor constata dispariţia câinelui...646

20 apr 01:48LocalTânăr din Cernavodă, anchetat pentru FURT DE TELEFOANE!

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...440

20 apr 02:08LocalElevii Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța au dăruit de Paște

Săptămâna aceasta, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanṭa a demarat două acțiuni caritabile în...341

20 apr 01:34LocalZIUA COPILULUI, sărbătorită la Constanţa! Prichindeii vor fi costumaţi în personajele preferate

Primăria Constanţa a demarat procedura de achiziţie a contractului de prestări servicii organizare evenimente...480

20 apr 01:35LocalAcțiuni ale studenților de la Universitatea „Ovidius” pentru copiii cu nevoi speciale

Liga Studenților din Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează în perioada 22 – 25 aprilie a.c....304

20 apr 01:43LocalTone de lemne, confiscate de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și ai Postului de Poliție Ostrov, împreună cu reprezentanți ai...520

20 apr 01:42LocalINCENDIU în Constanța: centrală termică distrusă!

Un apel dat la numărul unic de urgență 112, dat în miez de noapte, anunța izbucnirea unui incendiu într-o...1697

Politică
20 apr 01:17PoliticăConsilierii municipali, convocaţi în şedinţă. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu prevederile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală,...867

20 apr 01:26PoliticăZeci de angajaţi ai Primăriei Constanţa au donat sânge!

Ajutor! 50 de angajați ai Primăriei Municipiului Constanța au donat vineri, 19 februarie, sânge în cadrul campaniei...442

20 apr 00:50PoliticăPrimăria Constanţa continuă acţiunea privind ridicarea maşinilor abandonate

Primăria Municipiului Constanța a ridicat, inventariat și depozitat în ultimele zile un număr de 5 autovehicule...486

20 apr 01:54PoliticăLiviu Dragnea, ironic „Sunt mâhnit că a ieșit Lazăr la pensie“

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, ironic, că este mâhnit că Augustin Lazăr a ieșit la pensie. Declarația a...389

20 apr 00:51PoliticăÎCCJ a decis: Judecătorii au respins redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu

ÎCCJ a decis, vineri, respingerea cererii procurorilor de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul...436

20 apr 01:57PoliticăPreşedintele Iohannis a sesizat CCR cu privire la legea referitoare la retragerea titlului de doctor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de...484

20 apr 01:51PoliticăBogdan Licu, înlocuitorul lui Augustin Lazăr. Magistratul va fi delegat de CSM procuror general interimar

Bogdan Licu va fi delegat procuror general interimar de Secția pentru Procurori a CSM, pentru o perioadă de două...431

20 apr 00:51PoliticăAugustin Lazăr, eliberat din funcţia de procuror

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin...475

20 apr 01:45PoliticăDecebal Făgădău şi Costin Răsăuţeanu ALEG autobuzul albastru

Luni, 22 aprilie, angajații Primăriei Municipiului Constanța, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul...877

20 apr 01:40PoliticăRareș Bogdan publică o scrisoare a unei eleve de 17 ani către Liviu Dragnea: 'Nu vă mai bateți joc!'

Capul de listă al PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, susține că a primit o scrisoare din partea unei...488

Monden
20 apr 00:00MondenCătălin Botezatu a vorbit despre problemele de sănătate. „Merg să îmi fac analizele în Turcia”

În ultimii ani, Cătălin Botezatu a avut probleme cu inima și se află în permanență sub supravegherea medicilor....270

20 apr 01:36MondenCine este blonda cu care a fost surprins Mario Fresh la mall. Iubitul fiicei Andreei Esca a strâns-o în braţe

Toate îi merg din plin lui Mario Fresh. A făcut o figură frumoasă la "Exatlon", în Republica Dominicană, a revenit...309

20 apr 00:00MondenAndreea Bălan s-a întors în sala de dans, după cele patru operații suferite

Andreea Bălan a publicat în mediul online câteva imagini cu care a reușit să își bucure admiratorii. Vedeta s-a...230

20 apr 18:01MondenBianca Drăguşanu le dă peste nas cârcotaşilor: „Unii cred că mănânc botox la micul dejun”

Nu e un secret pentru nimeni că Bianca Drăguşanu este adepta operaţiilor estetice pe care le face ori de câte ori...311

20 apr 00:00MondenFerma 2019. Kamara l-a eliminat pe Silviu Țolu din competiție

Un nou duel la Ferma! Joi, 18 aprilie, Silviu Țolu și Kamara au fost concurenții care s-au luptat pentru locul lor...230

20 apr 00:00MondenReacţia furibundă a Ralucăi Podea după ce a aflat că Florin Pastramă se însoară cu Brigitte

De când Florin Pastramă şi Brigitte Năstase formează un cuplu atât la Ferma, cât şi în viaţa reală, Raluca...317

20 apr 00:00MondenPăr și barbă verde-neon! Cine sunt artiștii care o concurează pe Delia

Vedetele fac tot posibilul să sară ”în ochi”. Dacă Gianina Corondan ne-a obişnuit deja, de mai bine de două...219

20 apr 00:00MondenCorina Chiriac cântă cu trupa Azur, Angela Similea lansează album nou

Interpreta şlagărelor “Strada Speranţei”, “Opriţi timpul!” sau “Trenul fericirii”, Corina Chiriac, nu...276

20 apr 00:00MondenDe ce băiatul lui Charlize Theron poartă rochiţe şi haine de fetiţe?

În ultimii ani, fanii actriţei s-au întrebat de ce fiul ei, adoptat acum şapte ani, poartă mereu rochiţe şi...294

20 apr 00:00MondenCannes 2019 - Un film regizat de o cineastă născută în România, selectat în secţiunea Cinefondation

Filmul "As Up To Now", regizat de cineasta Katalin Moldovai, care s-a născut la Sovata şi locuieşte în prezent la...219

Mapamond
20 apr 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova agită spectrul alegerilor parlamentare anticipate, îndeamnă la discuţii mai constructive

Cu cât mai aproape va fi termenul de dizolvare a Parlamentului, cu atât discuţiile dintre formaţiunile care au acces...208

20 apr 00:00MapamondNoua armă tactică testată de Coreea de Nord este pentru confruntări terestre

"Noua armă tactică ghidată" testată miercuri de Coreea de Nord este un sistem de rachete pentru confruntări...228

20 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Femeia ucisă în cursul revoltelor de la Londonderry era o tânără jurnalistă de investigaţie

Femeia împuşcată mortal joi seara la Londonderry era o ziaristă considerată o ''speranţă'' a jurnalismului de...221

20 apr 00:00MapamondFranţa desfăşoară 60.000 de poliţişti şi jandarmi pentru încă un protest al „vestelor galbene“

Peste 60.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi desfăşuraţi sâmbătă în Franţa, la cea de-a 23-a manifestaţie...235

20 apr 00:00MapamondJaponia: Un şofer octogenar a provocat un grav accident de circulaţie la Tokyo

Un şofer octogenar a provocat vineri un grav accident de circulaţie la Tokyo, soldat cu zece răniţi, dintre care doi...241

20 apr 00:00MapamondO mie de migranţi cubanezi în ultimele zile, la graniţa dintre Mexic şi SUA, anunţă autorităţile mexicane

O mie de migranţi cubanezi au sosit în oraşul mexican Ciudad Juarez, la graniţa de nord cu SUA, şi alţi 400 s-au...208

20 apr 00:00MapamondIrlanda de Nord: O femeie ucisă la Londonderry, poliţia suspectează „un incident terorist“

O femeie de 29 de ani a fost ucisă în cursul nopţii de joi spre vineri într-un schimb de focuri la Londonderry, în...205

20 apr 00:00MapamondGrecia: Explozia unei grenade în faţa consulatului rus, revendicată de anarhişti

Un grup anarhist grec a revendicat joi explozia unei grenade, în martie, în faţa consulatului Rusiei la Atena,...212

20 apr 17:21MapamondFranţa aduce un omagiu „eroilor“ salvatori ai catedralei Notre-Dame din Paris

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a mulţumit joi pompierilor care s-au luptat cu flăcările la catedrala...218

20 apr 00:00MapamondONU: Mii de copii ai jihadiştilor străini, concentraţi într-o tabără în Siria

Un înalt responsabil al ONU a invitat joi ţările lumii să-şi asume responsabilitatea pentru cetăţenii lor aflaţi...215

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1609

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1314

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...851

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1422

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3978

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2379

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7356

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3154

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5025

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...2021