REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Claudiu Palaz, solicitare către ANI să facă publică declarația de avere integrală a lui Vergil Chițac

Claudiu Palaz, solicitare către ANI să facă publică declarația de avere integrală a lui Vergil Chițac

Replica API 15 august 2019 | 02:25 628

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președinte Claudiu-Iorga Palaz, a depus miercuri, 14.08.2019, o sesizare către Agenția Națională de Integritate cu privire la Vergil Chițac, președintele Asociației Constanța Altfel. Palaz îl acuză de trădare.

”În perioada campaniei electorale desfășurate pentru alegerile parlamentare din anul 2016, mai exact la data de 26.11.2016, Vergil Chițac, candidat pe listele Partidului Național Liberal la funcția de senator, a dotat sediul din municipiul Constanța al partidului cu o serie de echipamente IT, echipamente ce au fost donate se pare de către societatea comercială Black Sea, prin administratorul John Skantzikas, nimeni altul decât cetățeanul grec căruia fostul primar, Radu Mazăre, i-a împrumutat suma de 600.000 euro. Aceste echipamente au fost restituite ului Vergil Chițac (în prezent președinte al asociației CONSTANȚA ALTFEL) la data de 04.10.2017. Având în vedere faptul că aceste bunuri au fost declarate drept “inventar personal”, că au fost retrase ulterior de către Vergil Chițac, precum și că acestă donație nu a fost declarată de către Partidul Național Liberal în situația privind finanțările partidelor politice pentru anul 2016, rezultă fără echivoc faptul că echipamentele IT au fost donate lui Vergil Chițac.

Consultând “Declarația de avere” a domnului senator Vergil Chițac, depusă la data de 06.06.2017 la Parlamentul României - Senat, disponibilă atât pe pagina de internet a Senatului României, cât și pe Portalul declarațiilor de avere al Agenției Naționale de Integritate, am constatat că lipsește pagina nr. 4 a documentului, adică exact capitolul unde ar fi trebuit declarată o astfel de donație primită în anul 2016, a cărei valoare depășește cu mult suma de 500 de euro.

VI. Cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate faţă de valoarea de piaţă, din partea unor persoane, organizaţii, societăţi comerciale, regii autonome, companii/societăţi naţionale sau instituţii publice româneşti sau străine, inclusiv burse, credite, garanţii, decontări de cheltuieli, altele decât cele ale angajatorului, a căror valoare individuală depăşeşte 500 de euro. Având în vedere cele prezentate mai sus, am solicitat Agenției Naționale de Integritate să ne comunice “Declarația de avere” integrală a lui Vergil Chițac din anul 2017, precum și motivul pentru care două instituții publice prezintă informații incomplete / denaturate privind declarația de avere a unui senator al României”, a transmis Claudiu Palaz

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu-l plac pe acest palaz , dar trebuie sa admitem ca acest actor si amiral de uscat nu face decat sa-si faca o campanie electorala... Stai mos teaca in banca ta si vezi-ti de pensiile speciale de la armata si parlament , caci nu prea ai timp sa le cheltui...
1
0
definitia parvenitului bugetar
1
1
Pai nici CL ul nu cred ca il are in declaratie bossu chitac. Un spagar invatat inca de cand era rector sa ceara si sa primeasca spaga, acum vrea la mai mari ... PSD, PNL, PMP, USR, aceleasi rahaturi cu oameni de kkt...
3
0
daca nici opozitia nu va fi unita Romania va pierde
0
1
cum si a amanetat Palaz un drum public in scop personal
2
0
Palaz, nu te am suspectat niciodata de inteligenta, iar astazi, mai mult ca niciodata, mi ai confirmat ca suspiciunea mea este reala! Ai luat o iar de la 48, n ai facut nimic toti acesti ani de cand esti prin Consiliu si simti ca ti fuge pamantul de sub picioare! Trebuie sa intelegi ca nimeni nu te vrea pe tine, indiferent cat de mult te dai cu curu de asfalt! Am impresia ca te a luat si Incrucisatoru la ture ca n ai miscat nimic in Constanta!!!
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218