REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CONCLUZIILE EXPERTIZEI TEHNICE în cazul TRAGEDIEI de pe Mangaliei: Copilul a intrat prin PARBRIZ și a ajuns între scaune!

CONCLUZIILE EXPERTIZEI TEHNICE în cazul TRAGEDIEI de pe Mangaliei: Copilul a intrat prin PARBRIZ și a ajuns între scaune!

Replica API 10 octombrie 2019 | 00:00 608

Urmează apelul

Urmează apelul

Tânărul care a provocat tragedia de pe șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, în februarie 2018, a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare în regim de detenție. Însă, decizia nu este definitivă, iar apelul se va judeca pe 5.12.2019. Însă, detaliile din cadrul anchetei sunt sfâșietoare. Potrivit expertizei tehnice, s-a stabilit că un bărbat, care era angajat în traversarea carosabilului prin loc permis, și ținea în brațe un copil, a fost lovit și luat pe capota unui vehicul, a intrat prin parbriz, minorul ajungând între scaune. Viteza vehiculului a fost stabilită la circa 90 km/h.

Amintim că tânărul, Ștefan Theodor Breten a provocat un teribil accident rutier în februarie 2018. Acesta se afla în mașină cu iubita lui, când a circulat pe șoseaua Mangaliei. Ajungând la trecerea de pietoni de la baza podului de lângă Doraly, a lovit o familie care se angajase în traversarea carosabilului pe marcajul pietonal. În urma accidentului, un copil de 2 ani a murit, iar tatăl a ajuns la critică la spital, pe când o altă femeie a fost rănită grav. Tânărul a fost arestat preventiv și apoi la domiciliu, în perioada 22.02.2018 la 13.08.2018. ”Admite în parte cererea formulată de partea civilă M.L. și obligă partea responsabilă civilmente la plata daunelor materiale în sumă de 23.584 lei și a daunelor morale în sumă de 200.000 lei către partea civilă”, potrivit minutei judecătorești.

În cursul procesului penal a fost efectuată o expertiză tehnică auto, iar potrivit concluziilor preliminare, s-a stabilit că: „Autoturismul marca Volkswagen Polo se deplasa pe Șoseaua Mangaliei, pe banda a doua, dinspre zona Far către Podul Doraly; tot pe banda a doua, din sensul opus, era oprit un autoturism care acorda prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea din partea dreaptă a acestuia. În momentul în care pietonii au ajuns în traversarea lor pe marcaj, în fața autoturismului care se deplasa din sens opus, pe banda întâi a direcției de deplasare Far-Pod Doraly a oprit înaintea marcajului un alt autoturism care a observat intenția de traversare a celor doi pietoni. Pietonii se aflau în deplasare iar bărbatul era cu copilul în brațe, la o distanță de circa 1,20 metri în fața femeii. În aceste condiții, tot dinspre piața Farului către Podul Doraly se deplasa un alt autoturism, iar conducătorul acestuia nu a observat grupul de pietoni angajați în traversarea pe marcaj și a continuat deplasarea. A lovit cu partea centrală față a autoturismului pietonul de sex masculin care avea un copil în brațe iar cu partea laterală stânga față colț bară fața și aripă, a lovit femeia, pe care a proiectat-o în stânga direcției de deplasare. Pietonul de sex masculin a fost preluat pe capota autoturismului, a pătruns cu capul prin parbriz în interiorul autoturismului împreună cu minorul, cu corpul care a fost răsucit și a deformat plafonul. În această situație autoturismul s-a mai deplasat circa 70 m după marcajul pietonal, moment în care victima a alunecat pe capotă și a căzut în fața autoturismului. Minorul a rămas în interiorul autoturismului, între scaunele din față.

Din analiza primelor date legate de deformare și de dinamică, precum și a urmelor găsite și menționate în procesul verbal de cercetare la fața locului, viteza de deplasare a autoturismului a fost de minim 90- 92 km/h. Cauza producerii accidentului o constituie neatenția la apropierea de marcajul pietonal și neobservarea pietonilor care s-au angajat în traversarea carosabilului pe marcajul pietonal, parcurgând aproximativ 7 m până la pătrunderea pe sensul de mers la autoturismului cauzei, coroborat cu neadaptarea vitezei , aceasta fiind aproape dublă față de viteza maximă admisă. Posibilitatea de evitare a aparținut conducătorului auto întrucât victimele erau deja pe sensul de mers al autoturismului, impactul având loc la viteza inițială de deplasare”. De asemenea, potrivit rolii.ro, din analizarea capturilor privind imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă, rezultă realitatea în ceea ce privește dinamica si viteza de deplasare excesivă stabilite de expertul tehnic.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu ai minte-n pwula adica dupa cum spui tu,daca eu judecator am luat spaga de la toti criminali si i-am facut curati dece sa ma apuc acum sa aplic legea ca doar nu imi iese nimic,la fel si cu soferi astia dilii dece sa circule corect cand merge si asa adica omoara omu da banu si cu asta basta.
1
0
Sunteti corupti cu totii
1
0
Cel mai mare rau la nou sunt judecatorii! Nu politistii, nu parlamentarii ci judecatorii! Cum sa dai 3 ani ptr niste vieti distruse de un labar!?
1
0
A gresit..trebuie sa plateasca. Dar sa imi spuneti si mie un sofer care respecta regulile de circulatie in tara asta.
3
0
De cata scoala are nevoie un om pentru ca sa il condamne pe soferul asta definitiv si sa il puna sa plateasca familiei copilului peste un milion de euro pentru ca sa fie dator asta inpreuna cu familia lui si cand o iesi din puscarie,dar judecatori au studii universitare pentru rastalmacirea adevarului nu pentru ca sa mearga pe drumul cel simplu,normal si adevarat.
16
0
Dupa cum observati , sentinta nu este definitiva , deci, asta e justitia romaneasca ....
15
0
Asta a fost unul din teribilistii tineri aflati la volan ! A ajuns unde a meritat !
13
2
Mai protejati mult jegurii si nebunii care comit crime????
21
1
Decapitat cu o maceta tocita! Mortii mamei lui!
20
0
OCHI PT OCHI SI DINTE PT DINTE
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108