REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CONCLUZIILE unui accident rutier care a băgat în spital un motociclist! Detalii INCREDIBILE

CONCLUZIILE unui accident rutier care a băgat în spital un motociclist! Detalii INCREDIBILE

Replica API 31 ianuarie 2018 | 00:00 375

Daune de 20.000 de euro

Daune de 20.000 de euro

Prima instanță a decis în ce mod trebuie pedepsit autorul unui accident rutier, în urma căruia un motociclist a ajuns la spital, el având nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale. Anchetatorii au stabilit și ce viteză aveau vehiculele, dar și în ce mod a influențat un autoturism parcat cam aiurea, pe trotuar. Totodată, victima accidentului rutier a cerut daune morale, precizând că și-a pierdut locul de muncă din pricina faptului că a avut piciorul în ghips și nu a mai fost apt. Instanța a decis să primească 20.000 de euro daune morale.

Andrei D. a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă, el fiind de acord cu metoda simplificată. În plus, magistrații Judecătoriei Constanța au decis: ”Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă N. M., în contradictoriu cu inculpatul şi partea responsabilă civilmente Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA. Obligă partea responsabilă civilmente Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA la plata către partea civilă a sumei de 20000 (douăzeci de mii) euro cu titlu de daune morale şi a sumei de 2070 lei cu titlu de daune materiale. Respinge restul pretenţiilor ca neîntemeiate”. Decizia nu a fost definitivă, iar pe 3 ianuarie, Andrei D. a depus apel. Termenul a fost stabilit pe 15.02.2018.

Precizăm că accidentul rutier a avut loc în august 2015, când Andrei D. a condus o autoutilitară marca Ford Tranzit, iar persoana vătămată o motocicletă Honda. Se pare că șoferul autoutilitarei a pătruns în intersecție fără a respecta semnificația indicatorului ”Oprire”, intrând în coliziune cu motocicleta. Totodată, în urma cercetărilor de la fața locului, s-a constatat că, pe Baba Novac, pe trotuar, în apropierea intersecției cu strada Dorului, se afla parcat neregulamentar un alt autoturism, punându-se la acea dată problema că acesta ar fi un factor care a dus la producerea accidentului din pricina reducerii vizibilității la momentul pătrunderii în intersecție.

Însă, conform raportului de expertiză tehnico-științifică auto (afișat pe rolii.ro), viteza de deplasare a autoutilitarei era de 4-5 km/h și a motocicletei de 46,6-47,9 km/h, iar locul impactului dintre cele două autoturisme se afla pe banda normală de deplasare a motocicletei în zona centrală a intersecției.

”Starea de pericol a fost creată prin condițiile de deplasare a conducătorului autoutilitarei Ford și pătrunderea în intersecție pe banda de deplasare a motocicletei, fără a respecta semnificația indicatorului Stop. Evitarea impactului putea fi făcută numai de către conducătorul autoutilitarei Ford, care trebuia să nu pătrundă în intersecție decât după ce acorda prioritate autovehiculelor.

Referitor la parcarea autovehiculului marca F. Doblo, expertul a reținut, raportat la dimensiunile autovehiculului parcat pe trotuarul din stânga direcției de deplasare a utilitare și la dimensiunile vehiculului condus de inculpat, că pentru observarea circulației din partea stângă era suficientă oprirea utilitarei de către inculpat la limita din stânga a trotuarului”, se mai arată pe rolii.ro.

De menționat este și faptul că persoana vătămată (motociclistul) a cerut daune morale cu precizarea că și-a pierdut locul de muncă din pricina faptului că a avut multe zile de spitalizare, după care a răma ceva timp cu piciorul în ghips, motiv pentru care nu a mai fost apt de muncă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
domnilor politisti, ce ar fi daca ati instala aparate radar pe ruta Constanta - Mangalia si sa vedeti cu ce viteza circula autoturismul audi cu PAC la nr ...indiferent cine e la volan, cred ca legea e aceiasi ptr toata lumea.....numai bine...
2
2
Eu cred ca poporul roman e defect din punct de vedere genetic!
3
4
Cu ce e de vina motociclistul? Nu cred ca asta mergea pe o roata, inceteaza sa i pui pe toti in aceeasi oala, pentru ca multi dintre ei sunt mai atenti decat soferii de vehicule cu 4 roti, tocmai pentru ca le e frica de neatentia soferilor care zic da l in plm sa si ia masina, mai sunt ce i drept si scursuri de se dau pe o roata in mijlocu strazii da asta nu i motiv sa i pui in aceeasi oala.Omu n a facut nimic si bou a intrat in el, da e vina lui no? Ca de e motociclist.Asa cum tu conduci masina eu conduc motor ca asa mi place mie, hai sa intrii in mine,sa mi tai fata,sa ma injuri ca ai 4 roti
5
6
Asa-i spuneti voi la YAMAHA...????!?? HONDA....sau credeti ca,oricum, nu citeste nimeni..?!?!?!?
4
2
Si motociclistii sunt devina, lafel ca si automobilistii, se baga in trafic pe unde nu te astepti, merg pe o singura roata si scot teava de esapament, sa fie zgomotul mai mare.
7
4
de aia creste RCA-ul, judecatorii dau daune morala ca la nunta, ca doar se impart intre victima, avocat si judecator!!!! Sa traiasca!!!
7
2
Atata timp cat tablagiii nu propun modificari la Codul Rutier, in sensul scoaterii in afara legii a posibilitatii motociclistilor de a trece printre doua masini, cand sunt numai doua benzi, tot inainte cu motociclisti raniti si morti.
11
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218