REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Condamnat, după ce a înjunghiat un polițist aflat în misiune

Condamnat, după ce a înjunghiat un polițist aflat în misiune

Replica API 2 aprilie 2022 | 12:59 1524

Radu Maxim Negiba a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Sentința a fost dată pe 4 februarie 2022, de Judecătoria Constanța și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că i-a aplicat unui agent de poliție aflat în misiune, mai multe lovituri cu un cuţit care s-a rupt în momentul agresiunii, cauzându-i acestuia leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 14-16 zile de îngrijiri medicale.

Cum s-a petrecut incidentul

Potrivit anchetei, polițistul se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, când s-a deplasat la adresa inculpatului deoarece acesta amenința cu cuțitul locatarii blocului. Victima,împreună cu un alt agent de poliţie s-au deplasat la faţa locului, unde au solicitat inculpatului să deschidă uşa apartamentului, declinându-şi cu această ocazie, calitatea, moment în care o persoană de sex masculin, care nu purta niciun obiect vestimentar, a deschis uşa apartamentului şi s-a năpustit asupra agentului de poliţie, aplicându-i acestuia două lovituri cu cuţitul în zona braţului stâng. Persoana vătămată a declarat că inculpatul avea un comportament total imprevizibil şi, în aprecierea sa, a încercat să îi aplice lovitura cu cuţitul în zona capului sau a gâtului, însă aceasta, pentru a se feri, a făcut o mişcare de răsucire spre dreapta, expunându-şi astfel zona laterală, respectiv braţul stâng. În acel moment, a simţit că inculpatul l-a înjunghiat cu vârful cuţitului în braţ, loc în care, în realitate, l-a nimerit, producându-i o plagă cu o dimensiune de aproximativ 12 cm.

Inculpatul era sub tratament

Inculpatul a declarat că nu îşi aminteşte ce a făcut şi că „totul este într-o stare de ceaţă”, precizând că are probleme de natură psihică şi că urmează un tratament medicamentos, pe care l-a încetat în urmă cu câteva zile, deoarece se simţea foarte rău şi nu a putut merge la medicul psihiatru pentru a lua reţeta. Din cauza faptului că a încetat tratamentul, inculpatul a menţionat că a căzut într-o stare de depresie şi din acest motiv nici nu a răspuns la telefon prietenilor săi.

Instanța a reținut că inculpatul, în vârstă de 27 de ani, se află la primul contact cu legea penală, este student la medicină, cu o situaţie bună la învăţătură, acesta fiind admis la universitate pe locurile fără taxă, că are probleme de natură psihică ce ar necesita tratament (conform opiniilor specialiştilor), probleme generate, probabil, de situaţia sa personală (părinţi divorţaţi de la vârsta de 7 ani, lipsuri materiale, lipsa unei locuinţe stabile). Pentru aceste motive, instanţa apreciază că aptă să asigure redresarea socială a inculpatului este o pedeapsă cu închisoarea ce va fi suspendată sub supraveghere, având în vedere că este necesară o verificare strictă a conduitei inculpatului pentru a se obţine scopul urmărit prin aplicarea pedepsei, respectiv acela de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce rahat de pedeapsa e asta?
0
0
Pai nu iti vine sa stai telespectator la astfel de incidente ?
0
0
Daca victima era magistrat primea ani grei de puscarie. Pentru un amarit de politist nici o problema.
0
0
1 an si 6 luni? Cel putin 15 ii trebuiau
0
0
legi de tot kakatul
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212