REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Condamnat la închisoare după ce şi-a lovit vecinul cu o cazma

Condamnat la închisoare după ce şi-a lovit vecinul cu o cazma

Replica API 1 iunie 2020 | 00:35 2433

Un banal scandal între vecini se putea termina tragic. După un conflict spontan între două femei, în plină stradă, Buha Ali din Băneasa şi-a lovit vecinul de trei ori cu o cazma, de două ori în zona toracelui posterior și a treia oară în cap, provocându-i acestuia leziuni corporale grave.

Cum s-au petrecut faptele

În cursul unei altercații, generată de un conflict stradal spontan între o fiică a persoanei vătămate și concubina inculpatului, când persoana vătămată a venit la poarta lui pentru a cere socoteală în legătură cu agresarea fiicei, inculpatul Buha Ali a agresat victima, în vârstă de 38 de ani, pe care a lovit-o în mod repetat, adică de trei ori, cu o cazma, de două ori în zona toracelui posterior și a treia oară în cap, astfel încât i-a provocat leziuni corporale grave, inclusiv leziuni de autoapărare la o mână, vindecabile în 55-60 de zile de îngrijiri medicale.

Inculpatul i-a ameninţat că le va da foc la casă

Înainte de incident, cei doi nu au mai avut decât o singură altercaţie, când tatăl persoanei vătămate se plânsese că atunci când a cerșit un leu de la inculpat, acesta l-ar fi lovit cu capul în gură, context în care persoana vătămată, care lucra în curte bătând cuie într-un scaun, a ieșit pe stradă cu un ciocan în mână, iar când l-a întrebat pe inculpat de ce îi lovise tatăl, acesta tăgăduise și amenințase că le va da foc la casă. Atunci persoana vătămată apelase 112, iar organele de poliție sosite la fața locului aplanaseră situația conflictuală și sfătuiseră pe cei doi vecini să nu amplifice conflictul.

Concubina inculpatului a lovit-o pe fiica victimei

Din declarația persoanei vătămate în incidentului a auzit că plânge una dintre fiicele sale pe stradă, așa că a ieșit și a aflat că fiica sa fusese lovită de concubina inculpatului. Când inculpatul i-a cerut să plece de acolo, că altfel o omoară, persoana vătămată nu s-a conformat, ci i-a cerut să discute despre incidentul fetelor. Atunci inculpatul i-a aplicat două lovituri de cazma în zona spatelui, iar când a lovit a treia oară, de această dată cu tăișul, persoana vătămată a ridicat mâna stângă să-și apere capul, așa că a fost atinsă ușor la un deget și apoi izbită în zona obrazului stâng, fiindu-i tăiat obrazul lângă gură și suferind o dublă fractură de mandibulă, a leșinat și a căzut, revenindu-și tocmai când era transportată cu ambulanța spre Spitalul Municipal Medgidia. Persoana vătămată a susținut că nu era înarmată cu niciun obiect atunci când s-a deplasat spre locuința inculpatului și nici nu a proferat insulte la adresa lui.

Inculpatul şi-a recunoscut faptele

Inculpatul Buha Ali şi-a recunoscut faptele şi a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, aceste mențiuni regăsindu-se și în declarațiile date în ședință, precum și faptul că este de acord să presteze muncă în folosul comunității în cazul în care i se va aplica o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere.

Motivarea instanţei

Instanța a reţinut faptul că inculpatul Buha Ali este autorul faptei pentru care este cercetat, cu respectarea condițiilor de vinovăție cerute de lege, existând suficiente date cu privire la persoana acestuia pentru a permite stabilirea unei măsuri educative privative de libertate.

Instanţa a decis condamnarea inculpatului la măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 3 ani pentru săvârșirea unei tentative la infracțiunea de omor.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru muista Pascale ce i-a supto lui Carjali la interviu
2
0
Asa locuitori...cred ca nici in epoca de piatra nu existau asa gen de Edili
3
0
cu tigani!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272