REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

CONDAMNAT pentru CONTRABANDĂ cu ARME aduse din SPANIA

CONDAMNAT pentru CONTRABANDĂ cu ARME aduse din SPANIA

Replica API 28 mai 2021 | 13:19 1312

Mihai A. şi Paul B. au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Astfel, Mihai A., fără a avea autorizație pentru deținerea oricărei categorii de arme, a introdus din Spania pe teritoriul României, mai multe puști cu aer comprimat, arme supuse autorizării, pe care ulterior le-a vândut în mod ilegal lui Paul B. şi altei persoane, ambii din aceeași localitate, care nu erau autorizați pentru deținerea oricărei categorii de arme.

Cum au fost aduse armele

Cu ocazia audierilor, Mihai A. a declarat că în perioada 2017 - martie 2018 a lucrat în Spania, iar din banii obținuți și-a cumpărat un autoturism marca Seat Cordoba, pe care l-a adus în țară revenind după 6 luni, când a introdus și mai multe bunuri printre care și o armă cu aer comprimat marca, despre care a susținut că a găsit-o în Spania aruncată la container. Cu aceeași ocazie inculpatul a susținut că arma a introdus-o în țară prin punctul vamal fiind depozitată în bagajele personale și nu a declarat-o pentru că nu a fost întrebat de autorități, împrejurare în care atunci când a ajuns la domiciliul său din Măcin vândut-o unei cunoştinţe cu suma de 350 lei, după care la câteva zile i-a fost restituită, împrejurare în care inculpatul i-a dat arma și muniția aferentă lui Paul B., contra sumei de 250 lei în schimbul unor servicii de transport pe care acesta s-a oferit să le presteze.

Ce a declarat Paul B.

Celălalt inculpat din dosar, Paul B, a declarat că îl cunoaște pe Mihai A. și că știa de acesta că lucrase în Spania unde la revenirea lui în țară, l-a ajutat efectuând mai multe servicii de transport cu mașina, în schimbul cărora i-a dat o armă cu aer comprimat precum și mai multe diaboluri (proiectile n.r.), armă pe care a declarat că nu o ținea acasă, armă care a fost identificată de organele de cercetare penală la domiciliul altei persoane, cu ocazia punerii în executare a mandatului de percheziție domiciliară nr.4/20.04.2018 emis de Judecătoria Măcin județul Tulcea. Arma era cu aer comprimat, fabricată în Spania cu țeava vopsită în culoare roșie prevăzută cu pat din lemn în stare de funcțiune iar alături de ea au fost găsite și 22 bucăți diaboluri cilindrice de cal. 5,5 mm cca 100 g alice sferice cu dimensiunea de 5,5 mm precum și o cutie metalică în formă rotundă cu inscripția „ GAMO-MAGNUM„ cal.5,5 m cal. 22-250, cutie STAS cu 200 bucăți diaboluri cal.5,5 mm, în stare de funcțiune.

Ce a spus instanţa

La individualizarea pedepselor instanţa a avut în vedere nivelul de educație, starea de sănătate, vârsta, situația familiară și socială, dar şi faptul că sunt la primul contact cu legea penală. Instanţa a hotărât condamnarea lui Mihai A. la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiei iar Paul B. a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiei. Sentinţa a fost dată pe 20 mai 2021 şi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bre, alea erau pusti de-alea de la balci, cum sa dai 3 ani cu suspendare pentru alea, la fel cu unul care a omorat un om cand era beat la volan? Nu le mai dati judecatorilor sa traga pe nas!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212