REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă ideea de a merge la şcoală în scenariul roşu cei din clasele terminale

Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă ideea de a merge la şcoală în scenariul roşu cei din clasele terminale

Replica API 1 martie 2021 | 00:10 1190

Consiliul Naţional al Elevilor a anunţat că dezaprobă ideea ca tinerii din clasele terminale să meargă la şcoală în condiţiile în care localitatea în care învaţă se află în scenariul roşu şi solicită ca aceştia şi părinţii să îşi exprime opţiunea cu privire la modalitatea de continuare a cursurilor.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că ia în calcul ca elevii din clasa a VIII-a şi clasa a XII-a să meargă la cursuri în format fizic, chiar dacă şcoala este încadrată în scenariul roşu de funcţionare.

"Conform rezultatelor ultimei consultări lansate de Consiliul Naţional al Elevilor, în care peste 750 de unităţi de învăţământ au furnizat informaţii despre măsurile igienico-sanitare existente, 50,1% dintre şcoli nu dispun de dotări sanitare de bază (apă curentă, săpun, hârtie igienică), iar 43,4% dintre sălile de clasă nu sunt aerisite şi dezinfectate în mod corespunzător. În acest context, Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă ideea impunerii obligativităţii elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a de a merge fizic la şcoală într-un context cu risc ridicat de infectare şi, astfel, solicită Ministerului Educaţiei să adopte o măsură prin care elevii şi părinţii să îşi exprime opţiunea cu privire la modalitatea de continuare a cursurilor, în localităţile unde se aplică scenariul roşu", se arată într-un comunicat al organizaţiei transmis duminică AGERPRES.

Potrivit CNE, este important ca fiecare elev major sau părinte să poată decide, de la caz la caz, indiferent de scenariul în care este încadrată şcoala, modul de desfăşurare a cursurilor.

"Considerăm că, în eventualitatea în care o localitate intră în scenariul roşu, din cauza numărului mare de infectări, elevii majori sau părinţii elevilor minori sunt îndreptăţiţi să aleagă dacă vor sau nu să se expună riscului de infectare. E absurd să impui acestora să rămână la şcoală şi să închizi ochii în faţa unui pericol semnificativ", a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, citat în comunicat, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Consiliul national al pokemonilor ii invata pe guvernanti cum sa faca legea in Romania pe timp de pandeie,stati in banca voastra ma maimutoilor,nu va mai bateti voi capul cu chestii care va depasesc.Un elev trebuie sa isi vada de carte si sa asculte de aia mai batrani adica:parinti,invatatori sau profesori.
2
1
S-au invatat cu statul in pijama si camera inchisa pe acasa. Adica scoala de kkt. In alte tari care stiu ca e nevoie de oameni educati se merge la scoala.
3
3
Va e greu sa va treziti dimineata, este. Mai bine deschideti online telefonul din pat, va beti cafeaua, mai atipiti. Nu inteleg ce se baga prosticeii astia in seama oricat m-as stradui. Stati ma in banca voastra, lipitorilor sugeti viata si banii parintilor vostri.
9
3
In scenariul rosu se duce la scoala in primul rand atu cu joianis au nevoie urgenta.Se pot inscrie la a doua sansa.Citire si comunicare ore de recuperare urgenta ani terminali pt. PNL.Au ramas dracu repetenti analfabetii si nu stiu sa citeasca.Joianis este mai ceva ca ceasca.Sa il ia si pe tataru mai era si ala din armata.Daca mai ne gandim se face o clasa speciala recuperare si reabilitare analfabeti functionali politici din Romania condusi de ministru invatamantului camp de flori cand vor iesi si din puscarii.Tanti pexi merge cu dancila in banca se ajuta una pe alta.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272