REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CONSTANȚA APOCALIPTICĂ: CLĂDIRI ÎN PARAGINĂ ȘI COPII PUȘI LA TĂIAT BUCĂȚI DE MOBILIER! VIDEO

CONSTANȚA APOCALIPTICĂ: CLĂDIRI ÎN PARAGINĂ ȘI COPII PUȘI LA TĂIAT BUCĂȚI DE MOBILIER! VIDEO

Replica API 21 decembrie 2017 | 00:19 448

Cu toporișca pe ”coclauri”

Cu toporișca pe ”coclauri”

Poate că nu mai reprezintă un lucru ieșit din comun, dar ar cam trebui. Și aici ne referim la zone ale Constanței care te fac să crezi că ai nimerit într-o altă lume. Una dintre situațiile de acest gen se leagă de strada Ion Corvin, unde câteva imobile lăsate în paragină sunt ocupate de persoane fără adăpost și care, încet – încet, transformă acel perimetru într-o junglă. Miercuri, 20 decembrie, chiar la intersecție cu strada Agricultorilor, un copil se chinuia să taie niște bucăți de mobilier cu o toporișcă. În plină stradă. Pe imagini se poate observa cum, în orice clipă, lama putea ajunge direct în piciorul minorului.

Municipiul Constanța este un puzzle care cuprinde multe piese ce par desprinse din filme apocaliptice. Replica de Constanța a tot scos în evidență aspecte legate de situația de față, cu exemple concrete de zone și străzi. Însă, de data aceasta, subiectul se referă la strada Ion Corvin din municipiu, mai ales la intersecție cu strada Agricultorilor. Este vorba de zona cuprinsă între Casa de Cultură spre ICIL, pe partea dreaptă. Chiar dacă nu vorbim despre o periferie, totuși, omul care o ia la pas pe ”ulițele” mai sus menționate, chiar în imediata apropiere a unei unități școlare, se pot trezi înconjurați de peisaje dezolante. În data de 20 decembrie anul curent, un constănțean a relatat experiența trăită, precizând că s-a simțit transpus, parcă, într-un alt timp, poate chiar într-o altă lume. Pe lângă blocurile și casele întreținute răsar și clădiri lăsate în paragină. Bineînțeles că cineva tot le-a găsit o utilitate și aici ne referim la persoane fără adăpost, care, cel mai probabil, le-au ocupat abuziv. Iar mizeria s-a instalat odată cu sosirea acestor persoane, dovadă stând imaginile surprinse la fața locului. Un anumit aspect a fost ”cireașa de pe tort” în toată această situație și anume un copil care se chinuia de zor să taie niște bucăți de mobilier cu o toporișcă. ”Constanța poate că nu este cel mai frumos oraș. Dar este păcat pentru că am ajuns aici din vina celor ce-l administrează și nu neapărat al potențialului urbei. Nici locuitorii, cei mai mulți dintre ei, nu se implică, este adevărat, și aici mă refer la toate aceste clădiri lăsate în paragină. Cum a fost și exemplul din Piața Ovidiu: oamenii legii voiau să evacueze persoanele care stăteau abuziv în acele imobile lăsate de izbeliște și munca le era îngreunată pentru că nu găseau proprietarii. De data aceasta mi-a lăsat un gust amar situația de pe strada Ion Corvin. Acolo sunt mai multe clădiri lăsate să se prăbușească. Și sunt ocupate de fel de fel de persoane. Mizerie, resturi lăsate la uși, bucăți de mobilier… Groaznic. Însă, ce m-a afectat – ca să zic așa – e imaginea legată de un copil care aduna bucăți desprinse din mobilă și se chinuia să le taie cu o toporișcă. Nu prea reușea, dar nu renunța. Asta, în timp ce din respectiva casă se auzeau voci de oameni majori. Cred că voiau să se încălzească, nu e de condamnat. Dar acel copil… m-a lăsat…”, a spus constănțeanul. Și, din păcate, situația nu este una singulară. Sunt multe zone ale urbei noastre care te bagă în sperieți la o simplă privire. Iar exemplele pot continua la nesfârșit.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nuu ii abandoneaza, cum sa i abandoneze. Ii ia acasa si apoi ii preia protectia copilului in centre sau la asistenti maternali. Ia i tu acasa pe toti daca ti sunt asa dragi!
1
0
Mai alt cetatean nu stiu de ce te bagi cu japca in seama ca vad ca esti destept de puti! Problem e ca autoritaile locale nu sau ocupat deloc de problema asta sa gaseasca proprietarii din neglijenta lor ca au fost ocupati cu ciordeala !Si in al doilea rand dak te interesezi fostul Primar Bonduele le-a facut la ciorimea de acolo contracte de inchiriere pe perioada nedeterminata . Problema grava ca trebuie facut ceva cu astfel de cladiri ca altfel vor muri oameni nevinovati! Asa ca veziti de treaba ta!
7
1
domnule cetatean vorbesti aiurea in necunostiinta de cauza. toate cladirile au o situatie . cele mai multe au cauze in instanta si nu poate face nimeni nimic pana ce nu hotaraste instanta. si multe alte cauze . nu mai vorbiti prostii. de pe margine toti sunt destepti dar de fapt putini care este de fapt situatia. licitatii oprite si contestate in instanta, etc.
2
4
Daca stau sa ma gindesc voi sunteti mai tigani ca ei ! Tiganii nu isi violeaza copii , nu ii abandoneaza in spitale si sint o natie UNITA !
2
9
Problemele astea grave sa le vada si primarul ! Sa vedem atunci cum va raspunde in fata legii d-ul Fagadau cand aceste cladiri care se vor prabusi garantat peste oamenii si elevii care trec cu zecile pe sub aceste ruine capcana, deoarece vizavi la 15 metri se afla liceul cu program sportiv Nicolae Rotaru ! Chiar nu se pot face ceva cu aceste cladiri sa fie demolate? Aloooo Primaria faceti ceva , trebuie sa moara niste suflete nevinovate ca sa luati masuri?
6
3
Puroiul tiganesc trebuie asanat.Politia sa aplice legea si pt ei.Si ei sunt tot cetateni ai acestei tari si asa cum au drepturi au si indatoriri.Daca nu ,la sapun!
6
1
Ce atata cenzura cand scriu despre tigani?ce nu e adevarat ca stau moca paduchii si ne sug pe noi de sange?
15
1
Tziganiada bisericiclor si capelelor mortuare de prin parcuri, trotuare, colt de strada, pelerinajele stradale cu cu soboru ducand moaste si prapori ca n Evul Mediu, nu va zgarie ochii ?
15
3
acolo stau pesti si proxzeneti
14
1
moarte tiganilor!!!
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218