REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constanța nevoiașilor: Serviciul Public de Asistență Socială și-a dublat bugetul de achiziții

Constanța nevoiașilor: Serviciul Public de Asistență Socială și-a dublat bugetul de achiziții

Replica API 21 mai 2018 | 00:10 443

Investiții în viitor

Investiții în viitor

Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) din cadrul Primăriei Constanța și-a dublat anul acesta bugetul de achiziții, potrivit unui document al instituției. Astfel, SPAS are programat în 2018 un plan de achiziții de peste 33 de milioane de lei, echivalentul a circa 6,5 milioane de euro. Spre comparație, un plan de achiziții similar întocmit în iulie 2017 arăta cheltuieli de ”numai” 18,6 milioane de lei. Cea mai mare parte a banilor se duce pe alimente.

Programul anual de achiziții pentru 2018 al SPAS prevede 20 de achziții, în valoare totală de peste 33 de milioane de lei. Cea mai mare parte se duc pe mâncare: peste 9,6 milioane lei pentru carne, lactate și ouă și 4,7 milioane lei pentru fructe și legume. Alți 1,4 milioane lei vor merge pe rechizite școlare, 1,1 milioane lei sunt alocate serviciilor de curățenie în cluburile pensionarilor, 1,3 milioane lei sunt pentru reparații la cabinetele medicale școlare și peste 1,8 milioane lei vor fi cheltuiți pentru servicii de pază.

Numai lemnele de foc pentru ajutoarele de încălzire vor costa peste 4,2 milioane de lei, în timp ce cadourile din perioada sărbătorilor de iarnă înseamnpă achiziții de încă peste 1,3 milioane lei. Cheltuieli impresionate sunt alocate unor mese festive pentru ziua de 1 Decembrie, când SPAS va cheltui peste 3,1 milioane de lei.

Săracul oraș bogat

În 2017, SPAS anunța la sfârșitul lunii iulie un program anual de achiziții în 2017 de 18,6 milioane lei, practic jumătate din cât va cheltui anul acesta. Anul trecut s-a cumpărat carne de 2,8 milioane lei, s-au mansardat trei creșe cu 2,2 milioane lei, recuzitele elevilor au însemnat 1,6 milioane lei, pentru cadourile de Crăciun s-au cheltuit peste 1,5 milioane lei etc. Sărăcia din Constanța, unul din cele mai bogate orașe din România, reiese și din cheltuielile totale pentru asistență socială bugetate anul acesta de municipalitatea tomitană: aproape 125 de milioane de lei, echivalentul a 16,5% din tot bugetul orașului.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa vedeti bugetul din douazeci douazeci,dupa aia sa spuneti ca asta-i mare
3
1
am vrea sa stim si noi care sunt firmele care castiga licitatiile, cred ca acest aspect reprezinta o mare importanta, nu credeti?
6
0
ai tai muncesc, labagiule ? sunt si oameni bolnevi , jegosule , care chiar au nevoie , ca si ma-ta de altfel....
2
4
Acesti nevoiasi , intrewtinuti social sunt votanti psd . Au tot interesu sa voteze psd . Partidul drag iubit asta a urmarit sa fie cat mai multi intretinuti social . Sunt usor de manipulat acesti intretinuti .
5
1
1,1 milioane lei curatenia la cluburile pensionarilor??? Voi ne luati de prosti; cine a dat tunul asta? Eu fac singura curat in birou si la toaleta si pensionarii nu pot sa-si gospodareasca spatiile de recreere?
6
0
Arunca cu banii Fagadau pe totii tiganii ce nu vor sa munceasca se inbata, fac gunoaie si copii o droaie.
8
2
Las ca avem bisericici, manstirele, capelase si moaste pi bulivard: ca la Gheorghiteni
0
0
Fagadau cheltuie o suta de mii de euro pe cafelele din cluburile pensionarilor, asistenta sociala si-a dublat bugetul de achizitii ............ ei uite unde se duc banii, si nu unde trebuie, si Cazinoul sta sa pice
6
0
RROMania patria tiganilor
7
0
Pai daca nu ai buget sa sprijini categoriile sociale ''defavorizate'' care nu pot sa munceasca ca-i ia ameteala atunci cine te mai voteaza ca primar ? Felicitari Fagadau pentru toata munca pe care o depui in slujba obstei, sper sa ajungi cel putin 20 ani la puscarie! Apropos ce se mai aude cu bulevardul Tomis ? s-a terminat gata ca mie imi place cum arata , felicitari tuturor celor care nu au iesit la vot si au permis sa se intample o asa nenorocire .
7
0
in Constanta??mai e vreo fabrica,ceva?ca dupa disparitia flotei comerciale s-a cam dus la vale rau orasul asta.da chiar,mai e oras?ca aspectul mai mult aduce spre comuna din india.
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614