REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Constanţa, oraşul în care valorile se bat cap în cap: “Cerem curăţenie şi oferim mizerie, cerem respect şi oferim dispreţ. Ce mai putem spune?”

Constanţa, oraşul în care valorile se bat cap în cap: “Cerem curăţenie şi oferim mizerie, cerem respect şi oferim dispreţ. Ce mai putem spune?”

Replica API 24 septembrie 2018 | 00:00 595

O luptă imposibilă cu mizeria de pe străzile urbei!

O luptă imposibilă cu mizeria de pe străzile urbei!

Constănţenii sunt tot mai nemulţumiţi de condiţiile de viaţă din municipiu. Cu toate acestea se pare că tot constănţenii sunt cei care crează astfel de situaţii deloc plăcute. Vorbim despre deşeurile de la colţurile străzilor, despre pubelele răvăşite şi despre lipsa coşurilor de gunoi care au fost vandalizate. Nu de puţine ori ne-am întâlnit cu situaţii în care unii cetăţeni au neglijat aceste aspecte şi au aruncat deşeuri la întâmplare, iar apoi s-au plâns neîncetat de mizeria din oraş. Amintim că autorităţile locale constănţene au demarat periodic acţiuni de igienizare şi toaletare, chiar şi săptămâna trecută, cu toate acestea spaţiile au fost în scurt timp aglomerate, din nou, de deşeuri.

În timp ce unii constănţeni îşi strigă nemulţumirea vis-a-vis de mizeria peste care dau la fiecare pas pe străzile din municipiu, alţii aruncă deşeurile la întâmplare. Ne dorim un oraş curat, frumos şi bine organizat, însă tot constănţenii nu sunt cei care acţionează în această direcţie. O parte dintre cetăţeni continuă să vandalizeze şi să spere totodată la ceva mai bun.

Reamintim că Primăria Constanța a continuat igienizarea spațiilor verzi din municipiu, precum şi acţiunile de colectare a deşeurilor şi acţiuni de igienizare a spaţiilor verzi, şi nu numai. Spre exemplu, angajații Serviciului Spații Verzi împreună cu persoanele asistate social și cele care prestează muncă în folosul comunității au intervenit în cursul săptămânii trecute pe faleza Cazino, strada Mircea cel Bătrân, pasaj Gară, strada Dobrilă Eugeniu, strada Cișmelei și strada Sucevei. S-a acționat pentru greblarea, cosirea și tunderea gardului viu, colectarea și transportul resturilor vegetale.

În imagini este surprinsă doar o parte din haosul pe care unii constănţeni îl crează cu mâna lor. “Ce vedeţi aici este în Piaţa Chiliei... de la maşini abandonate la tomberoane, la ţiglă, saci cu ziare şi cărţi, gunoi menajer, etc. Unde pot depune o plângere?”, se întreabă o constănţeancă. Poliţia Locală Constanţa poate fi anunţată printr-un număr de telefon şi acţionează în urma solicitării pentru păstrarea unui climat optim şi sancţionează autorii faptelor de natură distrugătoare, ce contravin legii.

Astfel că, aceasta a apelat la numărul de whatsapp pus la dispoziţie de către Direcţia Poliţia Locală Constanţa, iar un echipaj s-a sesizat şi a contactat firma responsabilă pentru curăţenia din municipiul Constanţa pentru a elibera zona de gunoaie şi pentru igienizare.

“La ora 20.00 am primit un telefon de la un echipaj al Poliţiei Locale Constanţa în legătură cu igenizarea zonei. Ei mi-au zis ca au luat legatura cu cei de la Polaris şi că vin să cureţe mizeria şi că o să caute cine a aruncat ţiglele acolo... Spre surprinderea mea, când am ajuns la birou, toată zona era curăţată.”, a declarat ulterior aceasta.

“Ne-o facem cu mâna noastră” este zicala ce descrie perfect această situaţie. Cerem un oraş curat, însă pentru asta constănţenii trebuie să acţioneze în conformitate cu dorinţa lor, nu invers. “Suntem un popor ipocrit! Cerem curăţenie şi oferim mizerie, cerem respect şi oferim dispreţ. Ce mai putem spune? Este clar că bunul simţ nu se lipeşte de aceste specimene care vandalizează tot ce prind, care aruncă gunoaiele pe jos şi care răscolesc pubelele. Suntem o combinaţie de ţigani şi români cu valori şi principii ce se bat cap în cap. Din cauza unora, suferă toţi! Cam aşa stă treaba.”, a declarat un alt constănţean.

Un alt exemplu îl regăsim la pasajul CFR din cartierul constănţean Poarta 6. Aici, autorităţile locale au demarat pe parcursul sezonului estival acţiuni de demontare ţevi ce nu mai erau funcţionale, precum şi de igienizare a zone. Curăţenia nu durează mai mult de o zi în această zonă pentru că mai mulţi cetăţeni de etnie romă vin şi răscolesc pubelele şi aruncă gunoaiele chiar aici. Pentru un climat optim în municipiul Constanţa, cetăţenii trebuie să se implice la fel de mult ca autorităţile locale.

“Ţiganii ăştia care tot vin pe aici strică tot. Erau nişte angajaţi puşi să elibereze zona asta de gunoaie. Au eliberat-o, iar după o oră vine puradelul şi strică tot. Ia de prin pubele ce găseşte, le aduce aici şi le aruncă pe iarbă în căutrarea a orice, apoi sparge sticlele găsite. O întreagă nebunie! Suferim de o lipsă acută de bun simţ! Păcat!”, a declarat un locuitor al cartierului constănţean Poarta 6.

Tot aici observăm cum cetăţenii au inventat coşuri de gunoi pentru că acestea lipseau cu desăvârşire din cauza vandalizării. “Observ că oamenii ăştia şi-au urcat coşul de gunoi în copac. Foarte inventivi! Mă mir cum de nu l-au văzut ţiganii!”, a declarat o constănţeancă.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu toate orasele , arata precum comuna Constanta . Vezi cele din Transilvania si Banat . Cat timp in Constanta , smechereala , maneaua , nesimtirea si aroganta , vor fi principii de viata..v-a fi involutie . In Constanta bunul simt , trebuie impus direct .
3
0
Aloooo ! Politia locala , parcarile pe trotuare ? De ce nu amendati , sau firmele de casa ale Primariei nu sunt in acelasi registru ! Rusine ! Ati facut un SRL din administratia Constantei ! Cum puteti sa dormiti , linistiti ! Toate se deconteaza la un moment dat !
3
0
dati amenzi,faceti controale,scoateti-va politia la vedere daca vreti sa avtei rezultate.Ce credeti ca in occident s-a facut altfel.Omul cand plateste pentru aceiasi greseala de doua ori ,cam evita sa o reia si a treia oara exemplu; centura la masina,trecerile de pietoni,biletul in mijloacele de transport,plata facturilor,etc
2
0
Sunt foarte multi care arunca gunoiul pe jos si distrug mobilierul urban pe criteriul politic ca sunt impotriva PSD si Fagadau, pe acelasi principiu cum injura pe net crezand in prostia lor ca asa vor ajunge partidele agreate de ei la ciolan.
2
2
mai ales, muie Fagadau, a distrus Constanta, arata ca dupa bombardament, e un limbric fara valoare acest Fagadau .
6
2
Paula Solomon, te platesc bine aia de la PSDragnea sa scrii toate prostiile? Pai daca constantenii sunt necivilizati si traiesc precum animalele cine trebuie sa ii civilizeze?
1
3
bai gore,tii partea infractorilor ? Hotii de la polaris cu hotul fagadau au cea mai mare vina !!! Nu mai bate campii cu civilizatia ! Muie famiglia martin, muie fagadau, muie dragnea, muie pesede !!!
6
3
Dupa ce tu incepi sa te comporti civilizat,sa zicem ca nu faci mizerie aiurea ,nu-ti sufli mucii aiurea,ai grija de cei din jur sa fie corecti,trece macar juma' de an si nu vezi rezultate,poti pretinde ceva. Nici acasa nu e bine daca barbatul vomita sub pat,se caca pe el,strica si nu repara,apoi isi bate nevasta ca e nasol in casa. Civilitatea incepe cu fiecare,nu cu firmele de salubritate si voluntarii care aduna gunoaiele facute de spurcaciunile dintre noi,votante si primele cu gura mare.Nu vrei sa puta in jurul tau,sterge-te la cur si spune celorlalti sa faca la fel.
7
2
valorile sa treaca la curatenie ,,la munca ,,toti care practica evaziune fiscala sa faca munca in folosu comunitati,,toate valorile din puscarae.
6
0
Pentru a se pastra curatenia trebuie date amenzi mari .........., pentru chistoace, coji de semnite, rahatul de la cainii scosi la plimbare dar si drogatii care sunt din pacate peste tot mai ales in intersectia de la Tomis 3.POATE CONSTRANSI DE AMENZI VOM FI CIVILIZATI.
10
1
WC URILE DE 50.000 EURO LE DESCUIE CINEVA ? sau sunt numai pt frogadau ?
8
2
Fiti decenti si participati la curatenie si infrumusetrarea orasului Constanta !
13
0
cand oare o sa se faca ceva in orasul nostru sa nu mai fim nevoiti sa facem viraje printre rahati de caine pe trotuare,din pacate orasul a ajuns in halul asta si datorita arogantei multor parveniti si parvenite
12
1
Inca vreo 2-3 ca Mazare si Fagadau si ma pot duce la cimitir, ca cica n-o sa traiesc 200 de ani. Din 10 insi, 3 oameni de treaba s-au dus la vot si 7 putori au stat in carpe acasa. hai la multi ani si svf.
11
5
Bunul simt si civilizatia nu tine de statutul politic si de cei 7 anu de acasa, de educatie. Degeaba avem sacou si pantoci cu toc daca propriul gunoil in loc sa-l duca la ghena, cucoana , pardon tanti aglaia deghizata il lasa in fata vecinului
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920