rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

O luptă imposibilă cu mizeria de pe străzile urbei!

Constanţa, oraşul în care valorile se bat cap în cap: “Cerem curăţenie şi oferim mizerie, cerem respect şi oferim dispreţ. Ce mai putem spune?”

Constănţenii sunt tot mai nemulţumiţi de condiţiile de viaţă din municipiu. Cu toate acestea se pare că tot constănţenii sunt cei care crează astfel de situaţii deloc plăcute. Vorbim despre deşeurile de la colţurile străzilor, despre pubelele răvăşite şi despre lipsa coşurilor de gunoi care au fost vandalizate. Nu de puţine ori ne-am întâlnit cu situaţii în care unii cetăţeni au neglijat aceste aspecte şi au aruncat deşeuri la întâmplare, iar apoi s-au plâns neîncetat de mizeria din oraş. Amintim că autorităţile locale constănţene au demarat periodic acţiuni de igienizare şi toaletare, chiar şi săptămâna trecută, cu toate acestea spaţiile au fost în scurt timp aglomerate, din nou, de deşeuri.

În timp ce unii constănţeni îşi strigă nemulţumirea vis-a-vis de mizeria peste care dau la fiecare pas pe străzile din municipiu, alţii aruncă deşeurile la întâmplare. Ne dorim un oraş curat, frumos şi bine organizat, însă tot constănţenii nu sunt cei care acţionează în această direcţie. O parte dintre cetăţeni continuă să vandalizeze şi să spere totodată la ceva mai bun.

Reamintim că Primăria Constanța a continuat igienizarea spațiilor verzi din municipiu, precum şi acţiunile de colectare a deşeurilor şi acţiuni de igienizare a spaţiilor verzi, şi nu numai. Spre exemplu, angajații Serviciului Spații Verzi împreună cu persoanele asistate social și cele care prestează muncă în folosul comunității au intervenit în cursul săptămânii trecute pe faleza Cazino, strada Mircea cel Bătrân, pasaj Gară, strada Dobrilă Eugeniu, strada Cișmelei și strada Sucevei. S-a acționat pentru greblarea, cosirea și tunderea gardului viu, colectarea și transportul resturilor vegetale.

În imagini este surprinsă doar o parte din haosul pe care unii constănţeni îl crează cu mâna lor. “Ce vedeţi aici este în Piaţa Chiliei... de la maşini abandonate la tomberoane, la ţiglă, saci cu ziare şi cărţi, gunoi menajer, etc. Unde pot depune o plângere?”, se întreabă o constănţeancă. Poliţia Locală Constanţa poate fi anunţată printr-un număr de telefon şi acţionează în urma solicitării pentru păstrarea unui climat optim şi sancţionează autorii faptelor de natură distrugătoare, ce contravin legii.

Astfel că, aceasta a apelat la numărul de whatsapp pus la dispoziţie de către Direcţia Poliţia Locală Constanţa, iar un echipaj s-a sesizat şi a contactat firma responsabilă pentru curăţenia din municipiul Constanţa pentru a elibera zona de gunoaie şi pentru igienizare.

“La ora 20.00 am primit un telefon de la un echipaj al Poliţiei Locale Constanţa în legătură cu igenizarea zonei. Ei mi-au zis ca au luat legatura cu cei de la Polaris şi că vin să cureţe mizeria şi că o să caute cine a aruncat ţiglele acolo... Spre surprinderea mea, când am ajuns la birou, toată zona era curăţată.”, a declarat ulterior aceasta.

“Ne-o facem cu mâna noastră” este zicala ce descrie perfect această situaţie. Cerem un oraş curat, însă pentru asta constănţenii trebuie să acţioneze în conformitate cu dorinţa lor, nu invers. “Suntem un popor ipocrit! Cerem curăţenie şi oferim mizerie, cerem respect şi oferim dispreţ. Ce mai putem spune? Este clar că bunul simţ nu se lipeşte de aceste specimene care vandalizează tot ce prind, care aruncă gunoaiele pe jos şi care răscolesc pubelele. Suntem o combinaţie de ţigani şi români cu valori şi principii ce se bat cap în cap. Din cauza unora, suferă toţi! Cam aşa stă treaba.”, a declarat un alt constănţean.

Un alt exemplu îl regăsim la pasajul CFR din cartierul constănţean Poarta 6. Aici, autorităţile locale au demarat pe parcursul sezonului estival acţiuni de demontare ţevi ce nu mai erau funcţionale, precum şi de igienizare a zone. Curăţenia nu durează mai mult de o zi în această zonă pentru că mai mulţi cetăţeni de etnie romă vin şi răscolesc pubelele şi aruncă gunoaiele chiar aici. Pentru un climat optim în municipiul Constanţa, cetăţenii trebuie să se implice la fel de mult ca autorităţile locale.

“Ţiganii ăştia care tot vin pe aici strică tot. Erau nişte angajaţi puşi să elibereze zona asta de gunoaie. Au eliberat-o, iar după o oră vine puradelul şi strică tot. Ia de prin pubele ce găseşte, le aduce aici şi le aruncă pe iarbă în căutrarea a orice, apoi sparge sticlele găsite. O întreagă nebunie! Suferim de o lipsă acută de bun simţ! Păcat!”, a declarat un locuitor al cartierului constănţean Poarta 6.

Tot aici observăm cum cetăţenii au inventat coşuri de gunoi pentru că acestea lipseau cu desăvârşire din cauza vandalizării. “Observ că oamenii ăştia şi-au urcat coşul de gunoi în copac. Foarte inventivi! Mă mir cum de nu l-au văzut ţiganii!”, a declarat o constănţeancă.

Paula SOLOMON

luni, 24 septembrie 20181463
Comentarii

03klaus(24 sep 20:51)
Nu toate orasele , arata precum comuna Constanta . Vezi cele din Transilvania si Banat . Cat timp in Constanta , smechereala , maneaua , nesimtirea si aroganta , vor fi principii de viata..v-a fi involutie . In Constanta bunul simt , trebuie impus direct .
03Adi(24 sep 18:47)
Aloooo ! Politia locala , parcarile pe trotuare ? De ce nu amendati , sau firmele de casa ale Primariei nu sunt in acelasi registru ! Rusine ! Ati facut un SRL din administratia Constantei ! Cum puteti sa dormiti , linistiti ! Toate se deconteaza la un moment dat !
02zizu(24 sep 16:41)
dati amenzi,faceti controale,scoateti-va politia la vedere daca vreti sa avtei rezultate.Ce credeti ca in occident s-a facut altfel.Omul cand plateste pentru aceiasi greseala de doua ori ,cam evita sa o reia si a treia oara exemplu; centura la masina,trecerile de pietoni,biletul in mijloacele de transport,plata facturilor,etc
22constantean(24 sep 14:19)
Sunt foarte multi care arunca gunoiul pe jos si distrug mobilierul urban pe criteriul politic ca sunt impotriva PSD si Fagadau, pe acelasi principiu cum injura pe net crezand in prostia lor ca asa vor ajunge partidele agreate de ei la ciolan.
26fagadau(24 sep 13:52)
mai ales, muie Fagadau, a distrus Constanta, arata ca dupa bombardament, e un limbric fara valoare acest Fagadau .
31anonimus(24 sep 13:46)
Paula Solomon, te platesc bine aia de la PSDragnea sa scrii toate prostiile? Pai daca constantenii sunt necivilizati si traiesc precum animalele cine trebuie sa ii civilizeze?
36europeanu(24 sep 12:33)
bai gore,tii partea infractorilor ? Hotii de la polaris cu hotul fagadau au cea mai mare vina !!! Nu mai bate campii cu civilizatia ! Muie famiglia martin, muie fagadau, muie dragnea, muie pesede !!!
27Gore(24 sep 12:05)
Dupa ce tu incepi sa te comporti civilizat,sa zicem ca nu faci mizerie aiurea ,nu-ti sufli mucii aiurea,ai grija de cei din jur sa fie corecti,trece macar juma' de an si nu vezi rezultate,poti pretinde ceva. Nici acasa nu e bine daca barbatul vomita sub pat,se caca pe el,strica si nu repara,apoi isi bate nevasta ca e nasol in casa. Civilitatea incepe cu fiecare,nu cu firmele de salubritate si voluntarii care aduna gunoaiele facute de spurcaciunile dintre noi,votante si primele cu gura mare.Nu vrei sa puta in jurul tau,sterge-te la cur si spune celorlalti sa faca la fel.
06care valori,,,(24 sep 11:27)
valorile sa treaca la curatenie ,,la munca ,,toti care practica evaziune fiscala sa faca munca in folosu comunitati,,toate valorile din puscarae.
110maria(24 sep 10:31)
Pentru a se pastra curatenia trebuie date amenzi mari .........., pentru chistoace, coji de semnite, rahatul de la cainii scosi la plimbare dar si drogatii care sunt din pacate peste tot mai ales in intersectia de la Tomis 3.POATE CONSTRANSI DE AMENZI VOM FI CIVILIZATI.
28caca ciosul(24 sep 09:47)
WC URILE DE 50.000 EURO LE DESCUIE CINEVA ? sau sunt numai pt frogadau ?
013BUREBISTA(24 sep 08:37)
Fiti decenti si participati la curatenie si infrumusetrarea orasului Constanta !
112doresc(24 sep 08:37)
cand oare o sa se faca ceva in orasul nostru sa nu mai fim nevoiti sa facem viraje printre rahati de caine pe trotuare,din pacate orasul a ajuns in halul asta si datorita arogantei multor parveniti si parvenite
511Viata Pierduta(24 sep 01:48)
Inca vreo 2-3 ca Mazare si Fagadau si ma pot duce la cimitir, ca cica n-o sa traiesc 200 de ani. Din 10 insi, 3 oameni de treaba s-au dus la vot si 7 putori au stat in carpe acasa. hai la multi ani si svf.
019Frumos cucoana pardon Aglaia(24 sep 00:30)
Bunul simt si civilizatia nu tine de statutul politic si de cei 7 anu de acasa, de educatie. Degeaba avem sacou si pantoci cu toc daca propriul gunoil in loc sa-l duca la ghena, cucoana , pardon tanti aglaia deghizata il lasa in fata vecinului
mai mult...Replica
18 dec 20:25ReplicaVIDEO Accident rutier pe Nicolae Iorga. O mașină a fost proiectată într-un stâlp!

Un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme s-a produs pe strada Nicolae Iorga, colț cu Lahovary,...2779

18 dec 15:18ReplicaOFICIAL! Cine ia banii Primăriei Constanța pentru Revelionul din Piața Ovidiu!2577
18 dec 00:00ReplicaCONSTĂNȚEANUL care a UCIS un sportiv în 1992, EXTRĂDAT din Canada!2968
18 dec 20:26ReplicaVa continua să ningă la Constanța. Cum va fi vremea de sărbători!

A nins ca-n povești la Constanța! Zăpada a început să se aștearnă, iar meteorologii au precizat, pentru Replica,...2429

18 dec 13:58ReplicaOFICIAL Manchester United l-a demis pe Jose Mourinho!502
18 dec 00:00ReplicaNĂVODARI: un TÂNĂR din VASLUI s-a luat de o femeie, pe stradă! I-a pus mâna pe fund și i-a propus o noapte de AMOR!3647
18 dec 10:13ReplicaNINGE în Constanța! Vezi starea drumurilor!

În cursul nopții, echipele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța au patrulat cu 89 autoutilaje și...3148

18 dec 00:00ReplicaURMĂRIRI şi SĂRITURI din maşină! Cum au aflat poliţiştii că un şofer a MITUIT un amic cu 150 de euro!2750
18 dec 00:00ReplicaClinica unui cunoscut doctor din Constanţa, asaltată de cereri de faliment4757
18 dec 08:31ReplicaSCANDAL în faţa sediului Urgent Cargus! Agenţii de pază, acuzaţi că sunt recalcitranţi! VIDEO

Un bărbat din Constanța susține că a avut un conflict cu agenții de pază din cadrul Urgent Cargus, acuzându-i pe...2373

18 dec 00:00ReplicaARME, PROSTITUATE, TÂLHĂRII ŞI FURTURI! UN CONSTĂNŢEAN ERA CĂUTAT DIN FEBRUARIE, SĂ FIE ARESTAT1919
18 dec 00:00ReplicaCURĂŢENIE în ograda spitalelor din judeţ: CJC vrea să demoleze nişte construcţii din curtea fostului Spital de Oase788
Vremea
-2°-2° - -1.9° marţi, 18 decembrie 2018
ninsoare ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 9.61 m/s din N
Presiune: 1036.69 milibari

Loto
6/49162733344447
5/404192830332
joker9222331437
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 dec 02:03SportAtalanta - Lazio: 1-0. Radu Ștefan a gafat la unicul gol

Lazio a fost condusă din primul minut la Bergamo şi a fost la un pas de a se salva în prelungiri. Reuşita...263

18 dec 00:00SportViitorul - CFR Cluj 0-1. Mini-prestaţie, maxi-eficienţă: clujenii câștigă și se distanțează de FCSB

CFR Cluj s-a impus pe terenul celor de la Viitorul, 1-0 (Țucudean 33), și se menține pe primul loc, cu 43 de puncte,...293

18 dec 00:00SportHalep, săptămâna cu numărul 59 ca lider mondial. 3 jucătoare din România şi-au schimbat poziţiile în ierarhia WTA

Luni dimineaţă, 17 decembrie, WTA a anunţat noul clasament mondial, în care au apărut câteva modificări în urma...345

18 dec 00:00SportLiverpool - Bayern şi Manchester United - PSG, cele mai interesante dueluri din optimile Ligii Campionilor

Liverpool - Bayern Munchen şi Manchester United - Paris Saint-Germain sunt cele mai interesante dueluri din optimile de...265

Local
18 dec 02:23LocalDRAMA unor copii din Constanța, care s-ar bucura să aibă măcar căldură în cameră! Și ei îl așteaptă pe Moș Crăciun!

Și ei îl așteaptă pe Moș Crăciun, dar s-ar bucura și pentru un braț cu lemne! O fetiță în vârstă de 7 ani...3826

18 dec 02:21LocalCresc SALARIILE MINIME ALE NAVIGATORILOR, din iulie 2019

Începând cu 1 iulie 2019, salariile minime stabilite de International Label Organisation, în sectorul maritim, vor...1498

18 dec 00:27LocalBișnițari de țigări lăsați fără „marfă” de Poliția Locală

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au surprins, luni, 17 decembrie a.c., în...2227

18 dec 00:14LocalUn nou PUNCT DE TRECERE A FRONTIEREI, inaugurat în județul Constanța

Județul Constanța are un nou punct de trecere a frontierei, la Dobromir. Acesta este al cincilea punct de trecere a...4344

18 dec 00:46LocalS-a RĂSTURNAT cu mașina, în drum spre Constanța!

Un accident rutier a avut loc luni, 17 decembrie, în jurul orei 10.00, la ieșire din Tulcea spre Constanța. Șoferul...3890

18 dec 02:30LocalLiceenii de la Colegiul Economic Mangalia au fost spiridușii lui Moș Crăciun pentru prichindeii din Pecineaga

Duminică, 16 decembrie a.c., membrii grupului EcoVoice de la Colegiul Economic Mangalia au mers la Pecineaga la nişte...430

18 dec 02:32LocalPrimăria Constanța a încheiat sezonul de plantări de copaci pe anul acesta

Primăria Constanța a încheiat sezonul de plantări de copaci din acest an. Potrivit reprezentanților...413

18 dec 00:46LocalO tânără mamă din Constanța și-a scos copiii la cerșit în loc să-i trimită la școală. Unul este sugar!

Deseori, observăm pe străzile Constanței, și nu numai, copii în brațele părinților, zgribuliți la intrările...1964

18 dec 02:11LocalPolițiștii rutieri, razii în trafic: mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mihail Kogălniceanu, la data de 16 decembrie a.c., au depistat un bărbat,...824

18 dec 09:01LocalUn bărbat a furat 5 parfumuri dintr-un magazin din Constanța

Polițiștii din cadrul Secției 2, la data de 16 decembrie a.c., au identificat un bărbat, în vârstă de 39 de ani,...669

Politică
18 dec 00:00PoliticăProiect de reabilitare a reţelelor termice, la Cernavodă

Primăria orașului Cernavodă intenționează să reabiliteze rețelele termice, iar în acest sens a fost depus la...135

18 dec 00:15PoliticăDeputații Mohaci și Popa care plecaseră din PSD ca să se înscrie în Pro România au revenit la PSD

Deputații Mihai Mohaci și Mihai Valentin Popa, care anunțaseră la începutul lunii decembrie că demisionează din...609

18 dec 02:26PoliticăManda: Amnistia şi graţierea se fac, nu se discută

Amnistia şi graţierea "se fac, nu se discută", iar după ce se fac "sigur că se aduc şi argumentele necesare", a...415

18 dec 00:51PoliticăSubprefectul Constanței, învestit în funcție

După multă vreme în care județul Constanța a funcționat fără cei doi subprefecți, iată că lucrurile par să...813

18 dec 02:05PoliticăAu avut loc alegeri la PSD Eforie. Află cine a fost ales preşedinte

În Organizația PSD Eforie s-au organizat în data de 14 decembrie 2018 alegeri pentru funcția de președinte al...1325

18 dec 02:29PoliticăProiectul de lege a pensiilor va fi contestat la CCR. Ce reclamă liberalii?

PNL va contesta la Curtea Constituţională a României (CCR) legea pensiilor, a anunţat, duminică, vicepreşedintele...382

18 dec 02:06PoliticăConsilierii locali din Mangalia vor dezbate taxele și impozitele locale pentru anul 2019

Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, a convocat consilierii locali la ultima şedinţă ordinară din acest...998

18 dec 02:18PoliticăClaudiu Palaz amenință că PMP nu va participa la ședința CJC. Motivul: chiulangiul Mocianu!

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz, a depus, în urmă cu 10 zile, o solicitare la...771

18 dec 02:10PoliticăPrimăria Constanța face angajări! Iată ce posturi sunt scoase la concurs

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din B-dul. Tomis, nr. 51, pentru ocuparea unor posturi...1050

18 dec 02:31PoliticăPartidele politice, 'hrănite' din bani publici: Subvenţiile au crescut de 12 ori în doi ani

Subvenţiile de la bugetul de stat acordat partidelor parlamentare a crescut în doar doi ani de 12 ori, de la 14,5...296

Monden
18 dec 00:00MondenOana Zăvoranu nu mai are nici o reținere. “Sunt rele și complexate“

Oana Zăvoranu a postat un nou mesaj pe contul de socializare și le-a zis tuturor că nu suportă urâții și urâtele...274

18 dec 00:00MondenBeatrice Olaru este marea câștigătoare Exatlon România. Alin Andronic a abandonat

Beatrice Olaru, în vârstă de 29 de ani, a câștigat Marea Finală Exatlon România, după ce Alin Andronic a...286

18 dec 20:03MondenLoredana duce “Zaraza” acasă la Donald Trump! Primăvara viitoare, cântăreața pleacă în turneu în America

Giamparalele Loredanei o să răsune primăvara viitoare peste Ocean, iar fanii divei blonde care au ales să urmeze...194

18 dec 00:00MondenBunicul Antonei a murit. Anunțul făcut de artistă

Antonia și Alex Velea sunt în doliu, după ce bunicul artistei s-a stins din viață după o lungă suferință....277

18 dec 00:00MondenAdevărul despre divorțul actualului partener de viață al lui Brigitte Sfăt

Corneliu Oană, actualul partener de viață al lui Brigitte Sfăt, a decis să facă lumină în ceea ce privește...350

18 dec 00:00MondenCum arată sărbătorile de iarnă pentru Iulia Albu. „Nu îmi place să am brad natural”

Iulia Albu nu este deloc adepta bradului natural de Crăciun. Vedeta a explicat cum arată sărbătorile de iarnă...248

18 dec 19:42MondenEa este Miss Univers 2018! Are 24 de ani și nu a vizitat niciodată Europa

Miss Filipine, Catriona Gray, în vârstă de 24 de ani, a fost încoronată luni Miss Univers 2018 la concursul de...260

18 dec 00:00MondenActorul Geoffrey Rush, acuzat din nou de comportament sexual nepotrivit

Actorul australian Geoffrey Rush a fost acuzat de comportament sexual nepotrivit de actriţa Yael Stone, star al...184

18 dec 00:00MondenDebutul Tamarei Buciuceanu este sărbătorit la Gala Teatrului Metropolis 12

Cei 65 de ani trecuţi de la debutul respectatei actriţe Tamara Buciuceanu-Botez pe scena românească sunt...203

18 dec 00:00MondenBob Dylan va susţine trei concerte la Paris în aprilie 2019

Legenda muzicii folk Bob Dylan va cânta la sala Grand Rex din Paris, pe 11, 12 şi 13 aprilie 2019, continuându-şi...179

Mapamond
18 dec 00:00MapamondJeremy Corbyn critică guvernul May pentru reprogramarea în ianuarie a votului asupra acordului cu UE

Liderul opoziţiei laburiste britanice, Jeremy Corbyn, a criticat-o luni seară pe şefa guvernului de la Londra,...165

18 dec 00:00MapamondKremlinul susţine că noua Biserică Ortodoxă Ucraineană este folosită în scopuri politice

Kremlinul i-a acuzat luni pe politicienii din Ucraina că se folosesc de crearea noii Biserici Ortodoxe Ucrainene...186

18 dec 00:00MapamondRusia desfăşoară avioane de luptă în Crimeea pe fondul tensiunilor cu Ucraina

Ministerul Apărării al Rusiei a anunţat luni desfăşurarea a peste zece avioane de luptă Suhoi SU-27 şi SU-30 în...207

18 dec 00:00MapamondComisia Europeană reacţionează după violenţele comise împotriva sediului ei principal din Bruxelles

Comisia Europeană a condamnat luni violenţele petrecute duminică în faţa clădirii Berlaymont, sediul său din...183

18 dec 00:00MapamondBrexit: 'Pagube ireparabile' în cazul unui al doilea referendum, îi va avertiza Theresa May pe parlamentari

Premierul britanic Theresa May urmează să-i avertizeze luni pe parlamentari privind "pagubele ireparabile" pe care...203

18 dec 00:00MapamondCoreea de Nord avertizează că sancţiunile americane ar putea bloca calea spre denuclearizare "pentru totdeauna"

O nouă rundă de sancţiuni americane împotriva unor oficiali nord-coreeni ar putea "bloca calea către denuclearizare...177

18 dec 00:00MapamondRepublica Moldova: Liderii PAS şi PPDA au depus actele pentru înregistrarea blocului electoral ACUM

Liderii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Maia...194

18 dec 00:00MapamondSerghei Lavrov: Nu vom purta un război cu Ucraina, vă promit

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a promis luni că ţara sa ''nu va purta un război'' cu Ucraina şi a...245

18 dec 00:00MapamondAtentat la Strasbourg: O a cincea persoană a murit în urma rănilor suferite

O a cincea persoană rănită în atentatul de la Strasbourg, comis marţi seară de Cherif Chekatt, a murit duminică,...173

18 dec 00:00MapamondMii de persoane au protestat la Budapesta împotriva guvernului Orban

Mii de persoane au protestat duminică, la Budapesta, împotriva noii legi a muncii şi a ceea ce ei consideră a fi o...180

Sănătate
13 dec 03:45SănătateTratament salvator pentru pacienții cu accident vascular cerebral, la Spitalul Județean Constanța

Medicii din cadrul Secției de Neurologie au participat zilele trecute la o simulare națională, desfășurată sub...1541

12 dec 03:27SănătateVor fi livrate ambulanţe în toată ţara. Vin şi la Constanţa

Primele 300 de ambulanţe, achiziţionate prin Programul POIM 2014 - 2020, vor fi livrate începând de marţi, anunţă...583

12 dec 01:20SănătateAJUTAŢI-L PE VLĂDUŢ! Apel umanitar: Un băieţel de 6 ani, diagnosticat cu neuroblastom POATE FI SALVAT

Un băieţel de 6 ani poate fi salvat cu ajutorul dumneavoastră. Vlăduţ Cîrciu, copilul colegului nostru Sorin, a...475

7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...920

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1625

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...744

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...1120

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1467

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...952

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...935