rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

O luptă imposibilă cu mizeria de pe străzile urbei!

Constanţa, oraşul în care valorile se bat cap în cap: “Cerem curăţenie şi oferim mizerie, cerem respect şi oferim dispreţ. Ce mai putem spune?”

Constănţenii sunt tot mai nemulţumiţi de condiţiile de viaţă din municipiu. Cu toate acestea se pare că tot constănţenii sunt cei care crează astfel de situaţii deloc plăcute. Vorbim despre deşeurile de la colţurile străzilor, despre pubelele răvăşite şi despre lipsa coşurilor de gunoi care au fost vandalizate. Nu de puţine ori ne-am întâlnit cu situaţii în care unii cetăţeni au neglijat aceste aspecte şi au aruncat deşeuri la întâmplare, iar apoi s-au plâns neîncetat de mizeria din oraş. Amintim că autorităţile locale constănţene au demarat periodic acţiuni de igienizare şi toaletare, chiar şi săptămâna trecută, cu toate acestea spaţiile au fost în scurt timp aglomerate, din nou, de deşeuri.

În timp ce unii constănţeni îşi strigă nemulţumirea vis-a-vis de mizeria peste care dau la fiecare pas pe străzile din municipiu, alţii aruncă deşeurile la întâmplare. Ne dorim un oraş curat, frumos şi bine organizat, însă tot constănţenii nu sunt cei care acţionează în această direcţie. O parte dintre cetăţeni continuă să vandalizeze şi să spere totodată la ceva mai bun.

Reamintim că Primăria Constanța a continuat igienizarea spațiilor verzi din municipiu, precum şi acţiunile de colectare a deşeurilor şi acţiuni de igienizare a spaţiilor verzi, şi nu numai. Spre exemplu, angajații Serviciului Spații Verzi împreună cu persoanele asistate social și cele care prestează muncă în folosul comunității au intervenit în cursul săptămânii trecute pe faleza Cazino, strada Mircea cel Bătrân, pasaj Gară, strada Dobrilă Eugeniu, strada Cișmelei și strada Sucevei. S-a acționat pentru greblarea, cosirea și tunderea gardului viu, colectarea și transportul resturilor vegetale.

În imagini este surprinsă doar o parte din haosul pe care unii constănţeni îl crează cu mâna lor. “Ce vedeţi aici este în Piaţa Chiliei... de la maşini abandonate la tomberoane, la ţiglă, saci cu ziare şi cărţi, gunoi menajer, etc. Unde pot depune o plângere?”, se întreabă o constănţeancă. Poliţia Locală Constanţa poate fi anunţată printr-un număr de telefon şi acţionează în urma solicitării pentru păstrarea unui climat optim şi sancţionează autorii faptelor de natură distrugătoare, ce contravin legii.

Astfel că, aceasta a apelat la numărul de whatsapp pus la dispoziţie de către Direcţia Poliţia Locală Constanţa, iar un echipaj s-a sesizat şi a contactat firma responsabilă pentru curăţenia din municipiul Constanţa pentru a elibera zona de gunoaie şi pentru igienizare.

“La ora 20.00 am primit un telefon de la un echipaj al Poliţiei Locale Constanţa în legătură cu igenizarea zonei. Ei mi-au zis ca au luat legatura cu cei de la Polaris şi că vin să cureţe mizeria şi că o să caute cine a aruncat ţiglele acolo... Spre surprinderea mea, când am ajuns la birou, toată zona era curăţată.”, a declarat ulterior aceasta.

“Ne-o facem cu mâna noastră” este zicala ce descrie perfect această situaţie. Cerem un oraş curat, însă pentru asta constănţenii trebuie să acţioneze în conformitate cu dorinţa lor, nu invers. “Suntem un popor ipocrit! Cerem curăţenie şi oferim mizerie, cerem respect şi oferim dispreţ. Ce mai putem spune? Este clar că bunul simţ nu se lipeşte de aceste specimene care vandalizează tot ce prind, care aruncă gunoaiele pe jos şi care răscolesc pubelele. Suntem o combinaţie de ţigani şi români cu valori şi principii ce se bat cap în cap. Din cauza unora, suferă toţi! Cam aşa stă treaba.”, a declarat un alt constănţean.

Un alt exemplu îl regăsim la pasajul CFR din cartierul constănţean Poarta 6. Aici, autorităţile locale au demarat pe parcursul sezonului estival acţiuni de demontare ţevi ce nu mai erau funcţionale, precum şi de igienizare a zone. Curăţenia nu durează mai mult de o zi în această zonă pentru că mai mulţi cetăţeni de etnie romă vin şi răscolesc pubelele şi aruncă gunoaiele chiar aici. Pentru un climat optim în municipiul Constanţa, cetăţenii trebuie să se implice la fel de mult ca autorităţile locale.

“Ţiganii ăştia care tot vin pe aici strică tot. Erau nişte angajaţi puşi să elibereze zona asta de gunoaie. Au eliberat-o, iar după o oră vine puradelul şi strică tot. Ia de prin pubele ce găseşte, le aduce aici şi le aruncă pe iarbă în căutrarea a orice, apoi sparge sticlele găsite. O întreagă nebunie! Suferim de o lipsă acută de bun simţ! Păcat!”, a declarat un locuitor al cartierului constănţean Poarta 6.

Tot aici observăm cum cetăţenii au inventat coşuri de gunoi pentru că acestea lipseau cu desăvârşire din cauza vandalizării. “Observ că oamenii ăştia şi-au urcat coşul de gunoi în copac. Foarte inventivi! Mă mir cum de nu l-au văzut ţiganii!”, a declarat o constănţeancă.

Paula SOLOMON

luni, 24 septembrie 20181411
Comentarii

03klaus(24 sep 20:51)
Nu toate orasele , arata precum comuna Constanta . Vezi cele din Transilvania si Banat . Cat timp in Constanta , smechereala , maneaua , nesimtirea si aroganta , vor fi principii de viata..v-a fi involutie . In Constanta bunul simt , trebuie impus direct .
03Adi(24 sep 18:47)
Aloooo ! Politia locala , parcarile pe trotuare ? De ce nu amendati , sau firmele de casa ale Primariei nu sunt in acelasi registru ! Rusine ! Ati facut un SRL din administratia Constantei ! Cum puteti sa dormiti , linistiti ! Toate se deconteaza la un moment dat !
02zizu(24 sep 16:41)
dati amenzi,faceti controale,scoateti-va politia la vedere daca vreti sa avtei rezultate.Ce credeti ca in occident s-a facut altfel.Omul cand plateste pentru aceiasi greseala de doua ori ,cam evita sa o reia si a treia oara exemplu; centura la masina,trecerile de pietoni,biletul in mijloacele de transport,plata facturilor,etc
22constantean(24 sep 14:19)
Sunt foarte multi care arunca gunoiul pe jos si distrug mobilierul urban pe criteriul politic ca sunt impotriva PSD si Fagadau, pe acelasi principiu cum injura pe net crezand in prostia lor ca asa vor ajunge partidele agreate de ei la ciolan.
26fagadau(24 sep 13:52)
mai ales, muie Fagadau, a distrus Constanta, arata ca dupa bombardament, e un limbric fara valoare acest Fagadau .
31anonimus(24 sep 13:46)
Paula Solomon, te platesc bine aia de la PSDragnea sa scrii toate prostiile? Pai daca constantenii sunt necivilizati si traiesc precum animalele cine trebuie sa ii civilizeze?
36europeanu(24 sep 12:33)
bai gore,tii partea infractorilor ? Hotii de la polaris cu hotul fagadau au cea mai mare vina !!! Nu mai bate campii cu civilizatia ! Muie famiglia martin, muie fagadau, muie dragnea, muie pesede !!!
27Gore(24 sep 12:05)
Dupa ce tu incepi sa te comporti civilizat,sa zicem ca nu faci mizerie aiurea ,nu-ti sufli mucii aiurea,ai grija de cei din jur sa fie corecti,trece macar juma' de an si nu vezi rezultate,poti pretinde ceva. Nici acasa nu e bine daca barbatul vomita sub pat,se caca pe el,strica si nu repara,apoi isi bate nevasta ca e nasol in casa. Civilitatea incepe cu fiecare,nu cu firmele de salubritate si voluntarii care aduna gunoaiele facute de spurcaciunile dintre noi,votante si primele cu gura mare.Nu vrei sa puta in jurul tau,sterge-te la cur si spune celorlalti sa faca la fel.
06care valori,,,(24 sep 11:27)
valorile sa treaca la curatenie ,,la munca ,,toti care practica evaziune fiscala sa faca munca in folosu comunitati,,toate valorile din puscarae.
110maria(24 sep 10:31)
Pentru a se pastra curatenia trebuie date amenzi mari .........., pentru chistoace, coji de semnite, rahatul de la cainii scosi la plimbare dar si drogatii care sunt din pacate peste tot mai ales in intersectia de la Tomis 3.POATE CONSTRANSI DE AMENZI VOM FI CIVILIZATI.
28caca ciosul(24 sep 09:47)
WC URILE DE 50.000 EURO LE DESCUIE CINEVA ? sau sunt numai pt frogadau ?
013BUREBISTA(24 sep 08:37)
Fiti decenti si participati la curatenie si infrumusetrarea orasului Constanta !
112doresc(24 sep 08:37)
cand oare o sa se faca ceva in orasul nostru sa nu mai fim nevoiti sa facem viraje printre rahati de caine pe trotuare,din pacate orasul a ajuns in halul asta si datorita arogantei multor parveniti si parvenite
511Viata Pierduta(24 sep 01:48)
Inca vreo 2-3 ca Mazare si Fagadau si ma pot duce la cimitir, ca cica n-o sa traiesc 200 de ani. Din 10 insi, 3 oameni de treaba s-au dus la vot si 7 putori au stat in carpe acasa. hai la multi ani si svf.
019Frumos cucoana pardon Aglaia(24 sep 00:30)
Bunul simt si civilizatia nu tine de statutul politic si de cei 7 anu de acasa, de educatie. Degeaba avem sacou si pantoci cu toc daca propriul gunoil in loc sa-l duca la ghena, cucoana , pardon tanti aglaia deghizata il lasa in fata vecinului
mai mult...Replica
23 oct 00:00ReplicaAUCHAN are de plătit MII DE EURO clienţilor care s-au intoxicat în 2015 la autoservirea magazinului

Clienții Auchan care s-au intoxicat după ce au consumat, în preajma Crăciunului din 2015, alimente la autoservirea...1935

23 oct 00:17ReplicaFEMEI AGRESATE PE STRADĂ! INFRACTORUL DOAR CE IEŞISE DIN ÎNCHISOARE!690
23 oct 00:00ReplicaDigurile NIMĂNUI: ‘Dacă tot nu au proprietari, ne deschidem un laborator de amfetamine?’1223
23 oct 00:00ReplicaBani de la Consiliu Judeţean Constanţa pentru a aduce acasă o femeie care a murit în Italia

O familie a cerut sprijin financiar Consiliului Județean Constanța pentru repatrierea trupului neînsuflețit al unei...678

23 oct 00:00ReplicaFostul director general al Portului Constanţa, Decebal Şerban, în instanţă: trage cu dinţii să fie repus pe o funcţie de conducere în companie438
23 oct 00:00ReplicaUn individ a fost ARESTAT pentru furturi CALIFICATE! Printre victime sunt şi rude ale sale362
23 oct 22:28ReplicaDeputatul Banias: Iau în calcul să candidez pentru încă un mandat

Fostul premier Victor Ponta a fost ales preşedinte al partidului Pro România în cadrul primului congres naţional al...341

23 oct 00:00ReplicaPANOURI SOLARE pentru Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân295
23 oct 00:00ReplicaCRIMĂ la Constanţa! Agresorul a inventat un SCENARIU desprins din filme pentru a scăpa!1257
23 oct 00:00ReplicaO femeie a MURIT DECAPITATĂ de tren: vorbea la telefon!

Tragedie la Medgidia! O femeie a murit decapitată în timp ce încerca să traverseze liniile de cale ferată. Tragedia...805

23 oct 00:04ReplicaUn bărbat s-a SPÂNZURAT la Lumina!5891
23 oct 00:04ReplicaS-a RĂSTURNAT cu mașina, la Eforie: a intervenit elicopterul SMURD! Video6042
Vremea
10.6°5° - 15.2° marţi, 23 octombrie 2018
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 2.06 m/s din VNV
Presiune: 1031.17 milibari

Loto
6/4921018254547
5/406826313311
joker471926319
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 oct 00:24SportSimona Halep anunță ce face după retragerea de la Turneul Campionilor: 'Îmi iau vacanţă şi o să plec în concediu cu cine îmi place şi cu cine mă simt bine'

Liderul WTA, Simona Halep, susține că va merge într-o vacanță după retragerea de la Tunerul Campioanelor,...249

23 oct 00:18SportRadu Tudor sare în apărarea medicilor, după moartea lui Ilie Balaci: 'Fuma ca un turc, bea șpriț după șpriț, nopți lungi în cârciumi și cluburi'

In Romania, ne place sa ne balacarim, se acuzam inaintea oricarei cercetari preliminare, apar public tot soiul de clovni...1256

23 oct 00:15SportCauza morţii lui Ilie Balaci. Medicii legişti au finalizat autopsia

Momente emoţionante la Biserica Sf. Ilie din Craiova unde a fost depus sicriul cu trupul lui Ilie Balaci. Fotbalistul a...557

22 oct 10:19SportCSU Craiova - FCSB: 2-1

Meciul dintre CSU Craiova și FCSB are o încărcătură cu totul specială, după trecerea în neființă a lui Ilie...649

Local
23 oct 00:27LocalFregata „Regele Ferdinand” se întoarce acasă după o operațiune NATO

Fregata „Regele Ferdinand” a încheiat cu succes participarea la Operația NATO „Sea Guardian” și se va...329

23 oct 00:16LocalDealerii care vindeau DROGURI în zona CLUBURILOR, băgați după gratii!

Nouă bărbați, bănuiți că ar fi adus droguri din străinătate și apoi le-ar fi vândut în zona cluburilor și...751

23 oct 00:06LocalÎncepe FURNIZAREA CĂLDURII LA MANGALIA

Goldterm Mangalia începe furnizarea agentului termic, în sistemul centralizat de termoficare, din ziua de miercuri, 24...651

23 oct 00:10LocalFOTO. Adăpost improvizat, DĂRÂMAT de oamenii legii: 'oaspeţii', trimişi în satul lor!

Pe raza municipiului Constanţa îşi fac cuib mai multe persoane, prin locuri ascunse sau mai puţin ascunse. O parte...674

23 oct 00:09LocalBărbat din Cobadin arestat pentru furt în valoare de 7.000 de lei!

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Secției 2 au...2177

23 oct 00:08LocalFără permis, depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Negru Vodă, la da de 21 octombrie a.c., au depistat un tânăr, în...378

23 oct 23:50LocalMărfuri contrafăcute în valoare de peste 70.000 euro, reținute de inspectorii vamali

În data de 18 octombrie 2018, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa Sud, urmare a...217

23 oct 23:59LocalFurturi din magazine, cercetate de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Secției 5, la data de 21 octombrie a.c., au identificat un bărbat, în vârstă de 42 de ani,...283

23 oct 23:58LocalScandalagiu din Cumpăna, condamnat la închisoare!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Cumpăna, la data de 21 octombrie a.c., au depistat un bărbat, în...897

23 oct 23:51LocalAu început lucrările de asfaltare pe un drum județean

În cursul zilei de 21 octombrie a.c., Regia Autonomă Județeană de drumuri și poduri (RAJDP) Constanța, unitatea...861

Politică
23 oct 00:18PoliticăKlaus Iohannis comentează ridicarea în gradul de general a lui Cătălin Paraschiv

Administrația Prezidențială spune, pentru MEDIAFAX, că MAI a transmis către Klaus Iohannis propunerea de acordare...293

23 oct 00:17PoliticăSenatul a votat: Se desecretizează hotărârea CSAT care a stat la baza protocoalelor SRI-PÎCCJ

Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege, inițiat de președinții celor două Camere ale Parlamentului, Liviu...187

23 oct 00:16PoliticăMarea Unire, celebrată și la Constanţa: simpozion și expoziție de ii și obiecte artizanale

Anul 2018 stă sub semnul Centenarului Marii Uniri, o sărbătoare a întregii Românii care aduce faţă în faţă...237

23 oct 00:15PoliticăOsman Fedbi, confirmat președinte al Uniunii Democrate Turce din România

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat sâmbătă, 20 octombrie, Conferința Națională în cadrul căreia...475

23 oct 00:15PoliticăConsiliul Județean închiriază, prin LICITAȚIE, birouri în Centrul de Excelență în Turism „Tomis”

Consiliul Judeţean Constanţa organizează licitaţie publică deschisă cu strigare, în vederea închirierii...355

23 oct 00:14PoliticăSe plantează intens în Constanţa! Iată zonele vizate!

A început acţiunea care vizează plantarea de copaci în municipiu! Sunt plantați 100 plopi chinezești (Populus...347

23 oct 00:11PoliticăKlaus Iohannis a convocat partidele la consultări, pe tema legilor justiției

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări, miercuri, de la ora 15,00, pe tema...164

23 oct 00:09PoliticăAu început lucrările de punere în siguranţă a Cazinoului din Constanţa!

S-a decis soarta Cazinoului din Constanța! De astăzi, 22 octombrie, se lucrează intens pentru punerea în siguranţă...1318

23 oct 00:07PoliticăSalariul minim brut creşte de la 1 noiembrie, în funcţie de studii sau vechime

Guvernanţii ne fac o surpriză. Salariile se vor majora de la 1 noiembrie şi nu de la 1 ianuarie, cum era programat....1232

23 oct 23:56PoliticăFiica și ginerele lui Gabriel Oprea, acuzați OFICIAL de plagiat de către Academia SRI

Ana Maria Tudor, fiica fostului vicepremier Gabriel Oprea, și Alexandru Marius Tudor, ginerele acestuia sunt acuzați...293

Monden
23 oct 00:00MondenConnect-R și Misha, înțelegere secretă înainte de despărțire. Nu se afișează însoțiți în public și nu se atacă în presă

Despărțiți în fapt anul trecut, Connect-R și Misha au dezvăluit abia vara aceasta că au divorțat. Ce i-a ajutat...130

23 oct 00:00MondenO tânără din America a venit la “X Factor”, pentru a-și cunoaște mama naturală

O poveste de viață incredibilă de viață va emoționa atât publicul, cât și pe cei patru jurați, în ea de-a...125

23 oct 20:10MondenZoli de la Sistem și-a lansat primul proiect solo cu un concert pentru prieteni

Trupa pe butoaie e istorie, dar eticheta de Zoli de la Sistem rămâne lipită de Zoli Toth! Ca să se scuture de ea,...100

23 oct 00:00Monden„Uriașul” Thor Björnsson din „Game of Thrones” s-a însurat. El are 2,05 metri, ea are 1,57 metri! Cum arată cuplul

Thor Björnsson (29 de ani), actorul din "Game of Thrones" cunoscut pentru rolul celui supranumit "Muntele", a confirmat...152

23 oct 00:00MondenAnca Damian a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Varşovia 2018

Anca Damian a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor, pentru lungmetrajul "Moon Hotel Kabul", la ediţia de anul...98

23 oct 00:00MondenInternational Tattoo Convention Bucharest: Ce tatuaje se poartă în 2019

La cea de-a noua ediţie a International Tattoo Convention Bucharest s-au bătut tatuaje din toate direcţiile, Costi...103

23 oct 19:58MondenMeghan Markle spune că s-a simţit eliberată după ce a renunţat la social media

Ducesa de Sussex, Meghan Markle, a anunţat, în timpul unui turneu în Sydney că s-a simţit eliberată după ce a...120

23 oct 00:00MondenFamilia "vânătorului de crocodili" Steve Irwin lansează un nou show TV

Familia regretatului realizator de televiziune australian Steve Irwin - cunoscutul autor de documentare inspirate din...116

23 oct 00:00Monden''Halloween'' a debutat în forţă pe primul loc în box-office-ul nord-american

Filmul horror ''Halloween'' a debutat în forţă pe prima poziţie în box-office-ul nord-american, cu încasări de...98

23 oct 19:44Monden„Stan & Ollie“, un film despre comicii Stan şi Bran, a fost proiectat în închiderea Festivalului de Film de la Londra

Laurel şi Hardy (Stan şi Bran), cel mai celebru cuplu comic din istoria cinematografiei, întruchipaţi de actorii...119

Mapamond
23 oct 00:00Mapamond„Nici o şansă“ ca Italia să iasă din UE sau zona euro, a dat asigurări şeful guvernului italian

Şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, a reafirmat luni angajamentul european al ţării sale, în pofida...109

23 oct 00:00MapamondUniunea Europeană îndeamnă SUA şi Rusia să continue dialogul şi să menţină Tratatul INF

Uniunea Europeană (UE) a îndemnat luni SUA şi Rusia să continue dialogul, pentru a menţine Tratatul privind...101

23 oct 00:00MapamondCaravana migranţilor avansează în Mexic spre SUA, în ciuda avertizărilor lui Trump

La peste o săptămână de când a pornit din Honduras, o caravană a migranţilor a avansat duminică prin Mexic spre...109

23 oct 00:00MapamondMarea Britanie lansează un program de combatere a sclaviei moderne în spălătoriile auto, cu majoritatea victimelor est-europeni

Marea Britanie a anunţat luni lansarea unui program guvernamental de combatere a abuzurilor şi a sclaviei moderne în...104

23 oct 00:00MapamondAustralia: Prim-ministrul prezintă scuze naţionale victimelor pedofiliei

Prim-ministrul australian Scott Morrison a prezentat luni scuze naţionale victimelor pedofiliei, recunoscând în...94

23 oct 00:00MapamondAccident de tren în Taiwan: Probleme la sistemul de frânare, raportate cu jumătate de oră înainte de deraiere

Probleme la sistemul de frânare al trenului au fost raportate cu circa o jumătate de oră înainte ca acesta să...107

23 oct 00:00MapamondPurtător de cuvânt al Patriarhiei ruse: O vizită a papei Francisc în Rusia nu se află pe ordinea de zi

Posibilitatea efectuării de către papa Francisc a unei vizite în Rusia nu a fost discutată în cadrul deplasării...104

23 oct 00:00MapamondAutorităţile bulgare au confiscat 11 milioane de euro falşi în bancnote tipărite cu o tehnologie foarte performantă

Autorităţile bulgare au confiscat 11 milioane de euro şi 1,7 milioane de dolari în bancnote false, tipărite cu...107

23 oct 00:00MapamondTurcia: Doi morţi după ce o ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat în apropiere de Bodrum

Două persoane au murit după ce o ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat luni dimineaţa la numai 50 de metri...101

23 oct 00:00MapamondSpania: Un mort şi trei răniţi, după ce sute de migranţi au luat cu asalt enclava spaniolă Melilla

Un migrant african a murit şi alţi trei au fost răniţi când aproximativ 300 de migranţi au luat cu asalt duminică...105

Sănătate
23 oct 00:00SănătateCopiii internaţi în Spitalul Judeţean Constanţa au intrat în atenţia mămicilor constănţene! Iată cum pot dona haine persoanele interesate!

Mămicile din Constanţa s-au mobilizat în mediul online şi doresc să facă mai multe donaţii copiilor aflaţi la...360

20 oct 20:50SănătateSemnal de alarmă: MOAŞELE, pe cale de DISPARIŢIE?

În îngrijirea gravidelor și supravegherea nașterilor și în țara noastră au început să apară meserii...1559

20 oct 01:18SănătateMurăturile în oțet din comerț pot cauza cancer gastric? Semnal de alarmă tras de Asociația Pro Consumatori

Castraveţi din India, muraţi în România, cu soluţie de dezgheţare a drumurilor şi metabisulfit de potasiu,...708

19 oct 20:54SănătateClădirea unde a funcţionat Secţia de Chirurgie Buco-maxilo-facială va fi preluată de CJC şi reabilitată!

Clădirile din curtea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța se află, de foarte mulți ani, în paragină. În...2204

19 oct 00:35SănătateUn cabinet medical mobil va ajunge în zonele rurale din Constanţa! Iată ce servicii oferă copiilor!

În următoarele 9 luni, „Zana Merciluta”, primul cabinet stomatologic mobil din România, va ajunge la aproape 600...424

16 oct 00:08SănătateSe va extinde clădirea spitalului Municipal Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia are o vechime de aproape 60 de ani și se află într-o continuă dezvoltare, iar în...925

4 oct 00:23SănătateŞase decese din cauza virusului West Nile, în ultima săptămână

Nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de...743

5 oct 19:09SănătateSecția de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Judeţean, în proces de renovare şi modernizare!

Proiectul renovării și modernizării Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență...1063

28 sep 23:56SănătatePrimul studiu de amploare pentru personalizarea depistării cancerului mamar va începe pe 1 decembrie

Un studiu de amploare va începe pe 1 decembrie pe un eşantion de 85.000 de femei din Europa şi Israel cu scopul de a...833

26 sep 12:00SănătateBolnavii de cancer nu mai pot face radioterapie GRATUITĂ în Constanţa!

Singurul centru de radioterapie din Constanța unde pot fi tratați bolnavii de cancer din toată Dobrogea nu mai oferă...1500