REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constanţa s-a umplut de panouri electorale: Dăncilă, în cele mai neinspirate locuri

Constanţa s-a umplut de panouri electorale: Dăncilă, în cele mai neinspirate locuri

Replica API 16 septembrie 2019 | 00:00 430

Conform hotărârilor adoptate de Guvern, primul tur al alegerilor prezidențiale din acest an are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea pe 24 noiembrie. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot vota, în primul tur al prezidențialelor, în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur pe 22, 23 și 24 noiembrie.

Conform aceloraşi acte normative, pe 12 octombrie începe campania electorală, pe 8 noiembrie, orele 12.00-21.00, este prima zi a votării în străinătate; pe 9 noiembrie, ora 07.00, se încheie campania electorală în țară; 9 noiembrie, orele 7-21: a doua zi a votării în străinătate. Pe 10 noiembrie, orele 7-21 este programată a treia zi de votare în străinătate și începerea votării în țară. Tot pe 10 noiembrie, ora 21.00, se încheie alegerile atât în țară, cât și în străinătate, iar alegătorii care la ora 21.00 se află în secțiile de votare, precum și cei care se află la rând în afara secțiilor de vot, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23.59.

Până pe 12 octombrie, când oficial începe campania electorală, suntem în perioada de pre-campanie, numai în week-end fiind prezenţi, la Constanţa, doi dintre candidaţi: Klaus Iohannis, care a participat la o adunare regională a PNL şi Mircea Diaconu, candidatul susţinut de Pro România şi ALDE. Cu o zi înainte, adică vineri, la Constanţa s-a aflat şi candidatul PMP la prezidenţiale - Theodor Paleologu.

Ca şi la alegerile anterioare, PMP nu pare să-şi găsească locuri libere pe panourile publicitare de la malul mării. În schimb, oraşul Constanţa este plin de imagini cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD, respectiv de panouri cu Klaus Iohannis, actualul preşedinte. De altfel, foarte multă lume crede că cei doi se vor duela şi în turul doi. Rămâne de văzut, între timp, nu putem rata ocazia de a comenta panourile publicitare şi mesajele candidaţilor. Astfel, Viorica Dăncilă are darul să irite constănţeanul de rând, motivul fiind că PSD a exagerat cu numărul panourilor, unele dintre ele în zone deloc inspirate: pe stâlpii de iluminat ori în faţa Gării Constanţa, acolo unde mulţi şoferi au fost amendaţi pentru că nu au sesizat la timp că s-au schimbat anumite reguli de circulaţie! Viorica Dăncilă ne mai transmite că e "muncitoare" şi e "alături de fiecare român" şi de pe un bloc situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, spre Campus, ori din mijlocul spaţiului verde de la intersecţia care duce spre Ovidiu. Amplasarea panourilor cu Dăncilă nu sunt cele mai inspirate, unele dintre ele, spre exemplu în centrul Constanţei, fiind obturate de panourile cu Iohannis!

De remarcat că liberalii nu s-au zgârcit în municipiul Constanţa, prin urmare, afişele lor sunt enorme. Mesajul "Pentru o Românie Normală" este însă luat în derândere de social-democraţi, care fac trimitere spre... "porn". Tot în Constanţa, undeva în zona podului IPMC, putem admira şi un panou al candidatului USR, Dan Barna, care ne invită să fim fericiţi în România. Iarăşi, umorul românilor vine să ne binedispună: "Ca puiul fericit din reclama cu pui congelat?"; "Sau o să fumăm iarbă cu toţii?!" - sunt câteva comentarii cu privire la acest slogan. În sudul litoralului, chiar în centrul Mangaliei, remarcăm că Dan Barna are un banner. În restul judeţului, cele mai multe bannere sunt tot cu Dăncilă şi Iohannis.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bani cheltuiti aiurea
1
0
Nu o mai criticati atata pe Viorica ma,au trimis si P.S.D.isti ce au ei mai bun in partidul lor sa se bata pentru functia de sef al statului Roman.
2
0
cumva la poarta alba exista acest panou electoral?, ar fi cel mai indicat loc
3
0
Mazarel e pupincuristul de serviciu acum...
2
0
Zicala. numele prostului pe toate gardurile.
7
0
Da' de ce pe haina lui dancila nu scrie Milka? Ca si ea este in mov, ca vaca de la Milka? Sau macar sa scrie Videle!
9
1
CEI CARE VOTEAZA PSD SA LE FUTEM FAMILIA IN GURA!!! ALE ALEEE MUIE PSD
11
1
Cel mai "tare" panou publicitar cu Dancila e cel din fata garii. S-au desfiintat locurile de parcare din fata ca sa o puna pe "cucoana" Rusine....
9
0
Faceti-i mustata si barba lui dracila!
9
0
Sa vedem cine va castiga alegerile. Speram sa fie cel mai bun.
4
2
Oameni mici cu afise mari. Mici ca structura umana,ca de altfel Iohannis e cat un dulap la comanda. Interesant ca acesti papagali nu se inghesuie cu alternative bune in folosul romanilor,cu programe viabile,ci doar se impung ca niste cornute,se injura si incearca sa faca si romanii sa participle ca huliganii aia care se smardoiesc intre ei,dobitoceste, la meciurile de fotbal. Haite de propagandisti de un leu Kilogramul fac Campania o mocirla de ura si dezbinare nationala,nicidecum sa limpezeasc romanii,sa-i faca sa pretinda calitate din aprtea candidatilor. O porcarie .
11
0
Barna nu e prim ministrul tarii. Barna nu trebuie sa se preocupe de mersul tarii. Barna nu are poze in toate locurile ciudate cum are baba asta. Articolul e desre locurile ciudate unde are asta pozele.Dar ea nu stie ca daca esti prim ministru sau ministru, faptele vorbesc.Asta ca sa legam art de cel de dinainte, cu habarnistul numit sef al portului. Deci daca vreti in continuare obezi bugetari milionari care nu au legatura cu functia pe care o ocupa, pusi sa-si bata joc de ce mai functioneaza inca, votati-o!Daca vreti normalitate, votati schimbarea! Tinerii nu au nici un viitor acum,va place?
9
4
da moaca lui barna de pe blocul de la gara pe 1 mai de ce nu ati pus-o in poza? Propagandistul ala de la 05:05 sa ne suga la pix!!!
6
10
Doar nebun sa fii sa votezi cu analfabeta!
29
1
Dragi idioti care va tot contrati politic de la sranga la dreapta sustinand PSD sau PNL va rog sa imi spuneti daca asa de tristi sunteti dupa USL? Atat de prosti puteti sa fiti sa credeti ca Iohanos si Dancilos nu sunt intelesi?
3
10
Oare exista fiinte vii care o voteaza pe impaiata asta ??
27
4
nu numai fofeaza veoricai s-o mananci ci si cacatul meu !!!
10
3
Sa-i mancam fofolanca ei de frumoasa ce este, vine la putere si imi da si mie un OS bun de mancat
1
17
Bezmetica asta, in loc sa se ocupe de ministrii ei, in loc sa se ocupe de economia tarii, de autostrazile si drumurile care lipsesc, de sanatatea care e la pamant, de industria care aproape nu mai e, de faptul ca firmele se inchid intr-o veselie caci nu mai au angajati dispusi sa munceasca pe salarii mizerabile, de gasirea solutiilor pt mentinerea romanilor aici, de angajatii din privat pt care in iarna nu au votat acordarea celui de al 13 si al 14 salariu ca in orice tara UE, bezmetica asta umbla sa-si faca campanie si sta doar la televiziuni. O sa o voteze doar angajatii televiziunilor, ca d
31
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108