REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CONSTANŢA! ŞOFERUL UNUI MICROBUZ A ÎNCERCAT SĂ-I DEA MITĂ UNUI POLIŢIST!

CONSTANŢA! ŞOFERUL UNUI MICROBUZ A ÎNCERCAT SĂ-I DEA MITĂ UNUI POLIŢIST!

Replica API 13 septembrie 2018 | 00:00 320

A fost prins pe picior greșit în trafic și a încercat să rezolve problema cu bani, în sensul că a oferit un plic unui polițist. Omul legii a făcut denunț, astfel că pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal pentru dare de mită, fiind trimis acum în judecată.

Ilie Iulian T. a fost trimis în judecată pentru dare de mită, sub control judiciar, dosarul fiind înregistrat pe 11 septembrie anul curent, la Tribunalul Constanța. Potrivit procurorilor, la data de 21 august 2018, cu ocazia unui control care viza siguranța transportului rutier, acesta i-a înmânat unui agent de poliție un plic cu înscrisuri și cu suma de 1.000 de lei, în scopul ca lucrătorul de Poliție să nu constate neregulile și să nu ia măsurile legale incidente în cauză, pe linia verificării legalității activității de transport a autovehiculului depistat și oprit.

Agentul de Poliție a anunțat organele competente, astfel că pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal. Potrivit Art. 290 din NCP, promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condiţiile arătate în art. 289 (luarea de mită – n.r.) se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Fapta prevăzută în alin. (1) nu constituie infracţiune atunci când mituitorul a fost constrâns prin orice mijloace de către cel care a luat mita.

Mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta. Banii, valorile sau orice alte bunuri date se restituie persoanei care le-a dat, dacă acestea au fost date în cazul prevăzut în alin. (2) sau date după denunţul prevăzut în alin. (3). Banii, valorile sau orice alte bunuri oferite sau date sunt supuse confiscării, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
POPESCU CATA MITA LUA SAU MAI IMPARTEA SI CU ALTE CURVE CA MARY DRAGANOIU OARE ASTA ESTE MAI NENOROCIT CA LA EL NU AM AJUNS CU CEREREA DE ANGAJARE ORICUM NU MA MAI LIPSESC DE TIR IN COMUNITATE ACOLO OMENIRE RUSINEEEEEEE
0
0
Da ce ai facut ma nene maaa
2
0
cei de la politia locala de ce nu veniti in km 4-5 in fata librariei,pe trotuar ,troneaza in fiecare zi o masina,ct-76-mdm,care pleaca cu stapanul beat la volan seara,de la restaurant beat conducand.noi pietoni na strecuram pe langa masina acestui individ care are si probleme psihice dar cu carnet.rog politia sa ia masuri.
6
0
este foarte trist ca procuratura se mandreste cu astfel de cazuri, le da ca si exemple si uita dosarele mari, de-asta unii sunt procurori si altii magistrati procurori
5
1
nu stia ca mita o da patronul firmei la CJC ca de acolo se aranjeaza totul! Scumpiri, autorizari de trasee, orar de circulatie, etc.!
6
1
politist care nu ia mita? wow, am vazut-o si pe asta
6
5
Dar psd liviu cat fura si cata mita da la procurori schimba legi sa scape de pusc
5
4
SEF IN ACVARIUL CU RECHINI DIN CERNAVODA.PAI FRATII MEI DACA LE DATI MITA LA GARDA DATI PARAI GRASI NU ORICE MARUNTIS.EU NU MI ADUC AMINTE SA FII MUNCIT VRE O DATA IN VIATA MEA SI AM O VILUTA DE APROXIMATIV 5 MILIOANE DE EURO SI VRE O 3 LIMUZINE DE LUX IN FATA VILEI.DAR EU SPONSORIZEZ GARDA SI SMENARII DIN JUSTITIE FRATII MEI SA NU FIU DERANJAT VRE O DATA.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108