REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Constănțean AMENDAT cu 1.500 de lei pentru că nu și-a ținut câinele în lesă

Constănțean AMENDAT cu 1.500 de lei pentru că nu și-a ținut câinele în lesă

Replica API 5 ianuarie 2019 | 02:49 352

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, vineri, 4.01.2019, au identificat o persoană care lăsase liber pe domeniul public un animal de talie mare din rasa canină American Staffordshire Terrier.

click pe imagini

Câinele nu avea botniță și lesă, punând astfel în pericol trecătorii dintr-o zonă intens circulată de pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța, potrivit polițiștilor locali.

Deținătorul patrupedului a fost sancționat contravențional cu suma de 1.500 lei, în conformitate cu dispozițiile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi.

Prin câini periculoși se întelege câinii aparținând următoarelor rase, grupate în două categorii după cum urmează:

-categoria I: caini de lupta si de atac, asimilati prin caracterele morfologice cu caini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor;

-categoria a II-a: cainii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metisii lor.

Aducem în atenția opiniei publice, totodată, că nerespectarea obligațiilor legale privind deținerea unui animal de companie și plimbatul câinelui fără lesă și/ sau botniță pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar și însoțit de stăpân, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului animalului de companie cu amendă contravențională ce poate ajunge până la 1.500 de lei.

În ultimele 24 de ore au fost depistați și sancționați contravențional pentru astfel de abateri 5 posesori de câini.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muie la toti iubitori de caini care nu aduna rahatul lasat de javre pe trotuare!
1
0
Bravo, Replica! Scrieti numai ce va convine. V-am trimis un mail cu poza si sesizarea disparitiei singurului cos de gunoi din cartierul Baba Novac, cartier DIN CARE LIPSESC COSURI DE GUNOI. RUSINE SA VA FIE ca acoperiti autoritatile!
0
0
Si ce ati rezolvat cu o amenda? Cel mai grav este ca strazile sunt pline de rahat de caine, dar vad ca asta nu deranjeaza pe nimeni !!!
8
2
Maidanezii din Mamaia nu sunt periculosi?De ce nu l sanctioneaza pe primar ca sunt ai lui....Nu au lesa, isi fac mizeriile pe unde apuca..
7
1
Un animal de companie iubit iti va fi altaturi toata viata indiferent daca esti sarac , bogat , handicapat , sanatos etc . Puteti spune acelasi lucru despre oameni ? Cel mai prost animal e omul ! Doar sa distrugem stim ! Nimic altceva ! Iar articolul e de tot rasu , mare stire un om a plimbat un caine fara lesa si a fost amendat conform legii , articol de umplutura .
6
7
Applicati legile ferm . VA n gura de popo. Natie de hoti si koorve impartiti in cocalari zdrente si un pic de snobi
4
1
Iubitori de javre sa pupe toata populatia tari in cur!
9
10
plimbatorii de caini sunt niste hahalere care ar trebui muscate si regulate...asta cred ca fac deja... de catre sefii adica javrele lor!!!! Muie si scarba la jegosii plimbatori de caini!!!
11
12
Politistii locali din Constanta fac un mare abuz, deoarece nu au dreptul sa sanctioneze la oug 55.
6
14
cainele inpuscat pe loc si propietarul la poarta alba un an ...numai asa scapam de zoofilii astia care pupa cainii in kur
16
17
Veniti la Mangalia si plimbati-va ciinii linistiti. Aici nu a ajuns aceasta lege "aberanta".
10
12
Se mira si cainele de amenda
9
4
Sa fie amendati toti proprietarii de javre care ies cu ele prin parcuri ca sa se cace in constanta e plin de cacati de javre
27
12
toate scursurile umane care se bucura si cand e un articol cu morti in accidente au tabarat sa comenteze contra cainilor.. saraci, prosti, lipsiti de empatie, va meritati soarta
14
25
Felicitari pol locale !continuati! --ne-am saturat de ce lasa in urma jigodiile !
32
7
noi toti din familie am fost muscati prin surperindere de potai care au venit din boscheti sau de sub masini si ne au cramponat fara sa avem timp de reactie ,deci prin urmare potaile nu au ce cauta pe strazi .din cauza stresului friogului foam,ei reactioneaza neprevazut si fac orori DEci fara potai decat in lesa si farta comunitari decat in padocuri .Eu stiu ca cei care au afaceri cu vaccinul si hrana pt potaite sunt pro chiens dar eu vreau sa fiu libera si nestresat pe strazi
28
12
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii politiei sanitare veterinare si de catre personalul anume desemnat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, art. 20, pct. 1 din OUG 55 Probabil politistul care a aplicat sanctiunea nu isi cunoaste atributiile
5
17
Trebuia si jupuit pentru pantofi,,Amenda e mica ,,macar 50000 de lei amenda.
18
9
Sa-i pupati pe toti sub coada, cu patima si apasat.
14
16
Puscarie pentru stapan si eutanasierea javrei ca altfel nu se potolesc! ca amenda stim noi cum se plateste se tot taraganeaza, se contesta etc
16
16
Omul e cel mai nenorocit animal sau javra . De aceea se moare de rautate sau va mancati intre voi . Felul in care te comporti cu un animal spune multe despre javra din tine care a fost crescuta de idioti cu frica de animale dar mananca carne .
14
19
Foarte bine....smecherii astia care se etaleaza in locuri publice cu caini periculosi nu inteleg gravitatea lucrurilor.Exemple de tragedii sunt destule......
33
2
Cainii periculosi se hranesc cu oase de vita fara probleme. Oasele noastre cu zgarciuri sunt o delicatesa pentru ei. Daca te musca rupe oasele mainii usor. Bornita te salveaza de muscatura dar ghearele sunt ascutite.
19
3
OK. Dar pe cei care hranesc maidanezi pe langa blocuri de ce nu-i amendeaza nimeni?
22
10
Ce prostie sa amendezi un om care plimba cainele desi are grija de el dar nu faci curat intre maidanezi... Bravo!!! In parcul tanacariei au tabarat pe mine vreo 5 sau 6 maidanezi, norocul meu a fost ca nu mi-a fost frica si i-am atacat eu pe ei cu un par care l-am gasit pe jos si m-am ales doar cu cateva zgarieturi si geaca rupta!!! Paznicii parcului cand au vazut incidentul au intors spatele!!!
16
22
nu pot iesi cu copilul in parcul Tabacarie ca este asaltat si alergat de caini de toate rasele , lasati liberi ....pt recreere . Ori interzicem accesul cu javre ori .....demolam si facem blocuri si inca un mall.....acolo nu mai intra javrele....
31
16
La fel ca mari iubitori de javre, un pericol pt restu cetatenilor.
23
17

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212