REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Constănțeanca Sevil Shhaideh, fost ministru al dezvoltării, achitată în dosarul insulei Belina

Constănțeanca Sevil Shhaideh, fost ministru al dezvoltării, achitată în dosarul insulei Belina

Replica API 22 aprilie 2022 | 23:59 1754

Fostul vicepremier Sevil Shhaideh, din Constanța, a primit cadoul de Paște în avans. Aceasta a avut termen pe 24 martie în dosarul Belina, iar magistrații au decis să o achite în dosarul Berlina. Pe 14 decembrie 2021, magistrații au acordat termen pentru susținerea dezbaterilor, iar pe 25 ianuarie ar fi trebuit să se pronunțe în acest caz. Nu s-au decis, așa că pronunțarea a fost amânată pentru 24 martie. Nici de data aceasta, completul de judecată nu a ajuns la un acord, așa că au amânat pronunțarea pentru 21 aprilie, în Joia Mare, cu trei zile înainte de Paște. Magistrații au decis, la acest termen, să o achite. Decizia nu este definitivă.

Sevil Shhaideh era acuzată că a susţinut adoptarea unei Hotărâri prin care Insula Belina şi Braţul Pavel al Dunării treceau de la Apele Române în administraţia Judeţului Teleorman. În 2013, în calitate de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, spun procurorii, a susţinut adoptarea unei Hotărâri de Guvern prin care Insula Belina şi Braţul Pavel al Dunării, din Teleorman, treceau de la Apele Române în administraţia Judeţului Teleorman. Ilegal, spun procurorii, pentru că trecerea se putea face doar prin lege. Ulterior, şeful Consiliului Judeţean Teleorman a închiriat terenul unei companii şi unei persoane fizice, la preţuri modice. Shhaideh Sevil era acuzată că de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave

În cursul lunii ianuarie 2014, după adoptarea HG 943/2013 prin care se consfințea trecerea Insulei Belina şi a Braţului Pavel în proprietatea județului Teleorman şi în administrarea Consiliului Județean, în calitate de preşedinte al C.J. Teleorman, inculpatul Gâdea Adrian Ionuţ (fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, omul pe care Dragnea l-a așezat în scaun în locul lui când el a plecat la București) în ascensiunea lui rapidă a făcut demersuri astfel încât, pe baza HG 943/2013, să creeze posibilitatea încheierii a trei contracte de închiriere între Consiliul Judeţean Teleorman pe de o parte și o societate comercială și o altă persoană pe de altă parte. Contractele, având ca obiect părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafață totală de 80 ha), au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani, fără organizarea unei licitaţii şi fără iniţierea şi parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu judeţean”, arăta rechizitoriul.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cita spaga s.a dat?la ce iau salarii judecatorii daca le mai trebuie si spaga?este evident ca shaideh este vinovata!
0
0
Odioasa Sevil este simbolul furtului si rautatii
1
0
Cu psd fara psd fapta nu exista! Daca exista sigur il mai premiau pe dragnea cu cativa anisori!
0
0
Cu psd la putere, hotii sunt achitati. Ura..
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272